rivanol za akne
Bubuljice

Otkrijte kako vam može pomoći Rivanol za akne

Rivanol za akne? Ima donekle smisla. Ubija bakterije izazivače bubuljica i ima još neke sjajne prednosti. Evo kako se i u kojim slučajevima koristi za lice.

Čuvate li uspomene na rolere, skate boardove i padove sa drugih sličnih kotrljajućih sprava tokom detinjstva? Onda se sigurno sećate i žuto-narandžaste tečnosti kojom su vam majke (ili medicinske sestre, ako ste se baš  gadno odrali) čistile rane junačke.

 

rivanol rastvor za lice

 

Bili ste zahvalni što ova tečnost, za razliku od joda i alkohola, nije pekla. Ostavljala je drečavu mrlju na koži oko rane ali sve je dobro prošlo.

Danas se odgajaju neke druge generacije koje preferiraju skrolovanje po monitorima od slajdovanja po gelenderima. Ipak, valjalo bi da imate bočicu Rivanola u svojoj kućnoj apoteci za zlu ne trebalo, a i za ono o čemu danas želim da pišem.

Šta je Rivanol?

 

Rivanol–etakridin laktat je aromatično organsko jedinjenje. Kao 0,1% rastvor koristi se kao antiseptik za čišćenje rana na površini kože, sluzokože, usne duplje, ušnjog kanala, za dezinfekciju rana nakon operacija i carskog reza, u ginekologiji.

Njegova osnovna karakteristika je da se vezuje za belančevine u bakterijama i na taj način ih uništava.

Deluje na Gram-pozitivne bakterije kao što su streptokoke i stafilokoke.Na Gram-negativne bakterije ne deluje.

Na pakovanju piše da sadrži 0,1% etaktidin laktata, destilisane vode do 100ml, da služi kao antiseptik ili dezinficijens, da ne izaziva iritacije i da nije toksičan.

A kako se koristi Rivanol za lice?

 

Način primene zavisi od stepena problema sa kojim se susrećete.

 

Uglavnom, Rivanol se primenjuje utrljavanjem ili u vidu obloga.

Ukoliko imate jednu bubuljicu koja je u nastajanju ili je već formirana i želite da je dezinfikujete kako bi brže zacelila i ne bi ostavila ožiljak, nakapajte kap  Rivanola na pamučni štapić za uši. Prislonite na bubuljicu. Podrazumeva se da ste prethodno očistili lice.

Ukoliko je problem ozbiljniji i na određenoj regiji je prisutan veliki broj bubuljica to je znak da je prisutan i prekomeran broj bakterija izazivača akni. U tom slučaju bi valjalo dezinfikovati celu regiju. To ćete uraditi tako što ćete na čist tufer nakapati dovoljno preparata da njime izdašno obrišete zahvaćenu regiju. Nakon toga napravite oblogu od čiste gaze, nakvasite u Rivanolu i njime prekrijte deo lica zahvaćen bubuljicama. Možete pričvrstiti flasterom sa strane i pustiti da deluje dok ste u kući.

Ne planirajte tretman pred planirani izlazak iz kuće. Stajaće vas dosta trljanja dok ne operete žutu boju koja ostaje od ovog leka. Nakon energičnog postupanja lice bi moglo biti crveno i iritirano.

Pazite da trljajući ne povredite upaljene bubuljice.

Rivanol brzo i lako sasušuje gnojne bubuljice. Vrlo je efikasno sredstvo za tretman čireva na licu i drugim delovima tela.

Rivanol za lice – da ili ne?

 

Kada je svaki naš susret sa ogledalom ujedno susret sa novom bubuljicom ili flekom od neke stare, jasno je da će nam pasti na pamet da upotrebimo svako sredstvo koje je u stanju da pobije tu nevidljivu gamad na našoj koži.

Naime, bakterije su glavni krivci za bubuljice na licu.

Evo kako se to dešava: Koža se obnavlja odbacivanjem mrtvih ćelija sa svoje površine. Na njihovom mestu nastaju nove sveže ćelije. Milioni mikroskopski sitnih čestica otpadaju sa kože bez prestanka. Većina ih završi na našoj odeći, pod tušom ali i značajno doprinese učestalosti brisanja prašine u našem životnom prostoru.

Mali broj mrtvih ćelija upadne u pore na koži. Ovo su mikroskopske stvari. Čini vam se nerealnim, ali je zaista tako. Svaka pora na licu je krater dovoljno dubok da u njega upadne malo mrtve kože.

U porama su smeštene lojne žlezde. Jedna pora-jedna sićušna žlezda. Iz njih se sebum izliva na površinu kože. To je voskasta masna tvorevina kojom se koža podmazuje, štiti od isušivanja i spoljašnjih uticaja. Prirodna masnoća se lako pomeša sa isperutanim česticama epitela. Od toga se pora zapuši, otekne i postane pogodno tlo za upalni proces. Bakterije P-acnes su vam u tom procesu kao detonator koji pokreće reakciju nastanka bubuljice.

P-acnes SU Gram -pozitivne bakterije. To znači da ih Rivanol ubija.

Otuda ideja da se Rivanol dezinfekcioni rastvor može koristiti za lice sklono bubuljicama.

Pažnja! Rivanol može izazvati srednje do jake iritacije očiju i kože. Iako se smatra neškodljivim i bezopasnim, moguće su alergijske reakcije na rivanol.

Takođe, dugotrajnom upotrebom, koža postaje imuna na njegovo dejstvo. To znači da posle izvesnog vremena više neće biti sposoban da ubije bakterije izazivače bubuljica.

Prvi korak na putu do čistog lica je da shvatite da ovo nije nerešiv problem i da vam mirenje sa aknama nije opcija. Želela sam da vam ovo približim konkretnim primerom.

Marija je nakon mnogo muke uspela da pobedi bubuljice i dobije čisto lice bez nepravilnosti.Njena priča neka vam bude vetar u leđa da se i vi izborite sa svojim problemom. Njeno iskustvo možete pročitati na sledećem linku:https://lepolice.com/nemam-vise-bubuljice-na-licu/

Za one koji bi da probaju sa rivanol rastvorom, evo konkretnih smernica.

Kako se koristi Rivanol za akne i bubuljice

 

Ukoliko se odlučite da ga koristite za tretman akni, prvo uradite alergo probu.Na unutrašnju stranu podlaktice nanesite malo Rivanola. Ukoliko nakon 6 sati nema reakcije u vidu crvenila, svraba otoka i irirtacije to je znak da niste alergični na ovaj preparat i da ga slobodno možete upotrebiti.

Samo pažljivo da ne dospe u oči.

Takođe, nakon upotrebe Rivanola temeljno operite ruke jer on ostavlja jako gorak ukus na koži.

Rivanol je bezbedan i neškodljiv, jeftin i lako dostupan preparat. Njime možete dezinfikovati svoje lice.

Međutim, ovaj proizvod preteranom upotrebom isušuje kožu. To bi značilo da ćete rešavajući jedan problem, na svom licu stvoriti drugi.

Nedostaci i nuspojave

 

Uvek zvuči primamljivo ideja da se jednim običnim, jeftinim proizvodom koji nam je pri ruci rešavaju ozbiljni problemi kao što je skonost lica bubuljicama. Glavni nedostatak ovakvog tretmana akni su zapravo dva nedostatka.

  • Prvi je opasnost od isušivanja kože. Kada je suva koža sklona bubuljicama to je možda najgora kombinacija koju ste mogli dobiti.
  • Drugi nedostatak je tehničke prirode. Naime, bubuljice bi trebalo tretirati 3 puta dnevno Rivanol rastvorom. Rivanol mast nije tako efikasna za ovu namenu.   Na mestu primene na koži ostaje drečavo žutonarandžasti trag.

Pretpostavljam da biste se morali povući na pusto ostrvo ili u planine sa bočicom preparata u rancu. Ne vidim drugi način da se 3 puta dnevno krečite u žuto, a ipak budete spremni za izlazak među svet u pristojnom stanju. Žuta boja kože koja ostaje od njega jako se teško pere. To znači da biste morali koristite sapun ili jako sredstvo za čišćenje lica tri puta dnevno. Najzad, morali biste trljati lice limunovim sokom do se žuta fleka potpuno ne izgubi.

Bubuljice ne vole ovakvo postupanje. Koža gubi previše sebuma, isušuje se i iritira. Ovo je siguran put u nove nepravilnosti na licu.

Alternativa Rivanolu protiv bubuljica

 

Problemu bubuljica na licu zaista moramo pristupiti selektivno. Ukoliko postoji samo sklonost koja po nekad iznedri po jednu ili dve bubuljice, vrlo je verovatno da vam neki proizvod ne odgovara do kraja.

 

rivanol za bubuljice

 

Ukoliko je problem ozbiljniji i vi patite od ozbiljnih bubuljica, pristup lečenju akni mora biti ozbiljniji.

U svakom slučaju, lečenju bubuljica ne smete pristupati idući grlom u jagode. Sada ste pročitali ovo o Rivanolu odete, kupite i mažete se do dutra. Prekosutra vam se čini da ne radi pa hajd dalje. Novi dan i novi proizvod.

Čisto lice bez bubuljica je putovanje koje treba sada da otpočnete i da na njemu ostanete do kraja života. Jer, bubuljice na licu ne poznaju ni godine ni pol ni zanimanje. Budite svesni da je bubuljica uvek odgovor na neku grešku bilo vašu, bilo unutar organizma.

Da li prečesto dirate lice rukama, da li je vaša jutarnja nega nepravilna ili preskačete večernju rutinu? Da li ste ispratili potrebe svog tipa kože pri izboru kreme za lice? Kakva vam je dekorativna kozmetika? Šta o tome kaže vaša genetika?

Ono što vi možete na početku svog puta da učinite je da iskreno odgovorite na sva pitanja, da se zamislite malo nad svakim i da vidite koja poboljšanja možete uneti i svoju negu kože.

Ono što možete još danas učiniti je da promenite pristup izboru preparata koje koristite.

Koliko je ovo važno govori i činjenica da postoji posebna kategorija nepravilnosti nazavana kozmetičke akne. One nastaju dejstvom proizvoda za higijenu i negu na našu kožu.Možda ste propustili najnoviji zlatni standard u izboru kozmetike. Reč je o prirodnoj kozmetici za negu lica. Proizvodi se prave bez veštačkih mirisa, konzervanasa i agresivnih hemikalija. Svi sastojci su uzeti iz prirode. Mnoge od njih organizam takođe sam sintetiše. Biljni ekstrakti deluju bioaktivno. To znači da  podstiču biološke mehanizme regeneracije kože.I što je najvažnije za kožu sklonu aknama, sadrže prirodne materije koje imaju antiseptičko dejstvo a pri tom ne isušuju i ne iritiraju kožu.

Takvi su ekstrakti kore primorskog bora, čajno drvo, ekstrakt kore hrasta, livadskog ljulja, aloje…Ovi sastojci umiruju kožu, uklanjaju štetne bakterije sa njene površine, čiste pore i sužavaju ih.

Ukoliko dan počnete čišćenjem lica jednim takvim prirodnim losionom koji božanstveno miriše, odlično ubija bakterije i ni malo ne iritira kožu, Rivanol vam neće biti potreban. Ovo vam je najbolja alternativa.

Nakon dobro očišćenog lica nanesite jednu od pažljivo odabranih prirodnih krema ili gel za bubuljice. Važno je da proizvod ne zapušava pore, da lepo hidrira ali da nije pretežak.Birajte nekomedogenu dekorativnu kozmetiku.

Lice sklono aknama ne mora biti nasleđeno. Možda ste ga stekli pogrešnom negom.

Dobra vest je da postoji put nazad: dobra nega, prirodna kozmetika i opet će sve biti u redu.

Gde kupiti Rivanol?

 

Rivanol rastvor i mast se mogu kupiti u svakoj apoteci. Dostupna su pakovanja rastvora od 100, 200 i 380ml.

Cena bočice od 100 ml je oko 150,00 dinara.

Iskustva

 

Iskustva koja sam pronašla vezana su uglavnom za tretman čireva koji predstavljaju ozbiljnije upalne procese na koži od akni na licu.

 

 

Ipak, ako radi u tako ozbiljnim slučajevima, a kažu korisnice da radi, ne vidim zašto ne biste smeli da ga namažete i na svoju upaljenu bubuljicu.

Zbog intenzivne boje koju ostavlja na koži podesniji je za dezinfekciju pojedinačnih bubuljica nego za tretman celog lica.

Zaista nemam ni jedan valjan razlog protiv Rivanola za bubuljice. Jedino je važno da shvatimo da su svi ovi hit tretmani koji se svako malo pojavljuju lansirani od strane jutrujbera i influensera samo pomoćna sredstva.

Zašto da ne, kad vam se zagnoji bubuljica, zažutite je malo bar pred spavanje. Neće da škodi. Ipak, važno je da budete svesni da ovi pomoćni trikovi ne mogu da zamene dobu rutinu nege koja u klanja većinu uzročnika akni.

Rivanol „da“ po potrebi , a posvećena prirodna nega svakodnevno.

Ostajte mi lepe do novog beauty trika.

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *