krema sa pcelinjim otrovom
Nega kože

Da li je krema sa pčelinjim otrovom za lice tajna večite mladosti?

Holivud se kune da krema za lice sa pčelinjim otrovom za lice briše bore bolje od botoksa. U čemu je tajna i kako izabrati najbolju? Saznajte u nastavku.

Kao najveći organ u ljudskom telu, koža prolazi kroz proces starenja kao i svi drugi organi u telu. I unutrašnji i spoljašnji faktori doprinose starenju kože putem promene kolagena. Dok je hronično izlaganje suncu, posebno ultraljubičastim (UV) zracima, dominantni spoljašnji uzrok starenja, protok vremena je glavni unutrašnji faktor starenja.

Karakteristike procesa starenja su stanjivanje površinskog sloja kože i degradacija kolagena. Smanjenje proizvodnje kolagena i elastina kasnije dovodi do smanjenja elastičnosti kože i propadanja fibroblasta, što dovodi do formiranje bora.

Isuviše teško objašnjenje za starenje kože lica.

U ranim dvadesetim mislimo da ćemo baš mi na volšeban način uspeti da izbegnemo promene koje mladoliku lepotu pretvaraju u lice kojim više ne možemo da se ponosimo.

U tridesetim, ukoliko smo pametni, počinjemo sa preventivnom negom.

U četrdesetim već znamo da se može lepo stariti ako smo to zaslužili svojim životnim stilom i dobrom negom.

U pedesetim, ah…stavili bismo na lice i crnog đavola samo da ga pomerimo bar za pola godine, ma bar za 7  dana unazad.

U kojim ste vi godinama? Dobro, dobro, znam. Svakako ako ste upali u moju priču nije bez razloga.

Upotreba pčelinjeg otrova u medicinske svrhe datura iz vremena starog Egipta. O njegovoj primeni postoje svedočanstva u drevnoj istoriji Evrope i Azije.

Hipokrat ga je koristio za lečenje bolova u zglobovima i artritisa.

U skorijoj istoriji interesovanje za lekovitost pčelinjeg otrova je obnovljeno krajem 19. veka nakon studije o njegovom uticaju na reumatizam. Od tada do danas zanimanje za tretman ovom materijom je čas opadalo čas raslo sve dok…pogađate, ugrađen je u kremu za lice.

Šta je pčelinji otrov?

 

Pčelinji otrov je bezbojna kisela tečnost koju pčele izbacuju kroz svoje žaoke u metu kada se osećaju ugroženo.

 

Sadrži i antiinflamatorna i inflamatorna jedinjenja, uključujući enzime, šećere, minerale i aminokiseline.

 

krema sa pčelinjim otrovom za lice

 

Melitin — jedinjenje koje se sastoji od 26 aminokiselina — čini oko 50% suve težine otrova i pokazalo se da ima antivirusno, antibakterijsko i antikancerogeno dejstvo.

Ipak, prvenstveno je odgovoran za bol povezan sa ubodom pčela 

Pčelinji otrov takođe sadrži peptide apamin i adolapin. Iako deluju kao toksini, pokazalo se da poseduju antiinflamatorna svojstva i svojstva ublažavanja bolova.

Pored toga, sadrži fosfolipazu A2, enzim i glavni alergen koji izaziva upalu i oštećenje ćelija. Ipak, prema nekim istraživanjima, enzim može imati i antiinflamatorne i imunoprotektivne efekte

Kao što vidite, supstance u pčelinjem otrovu su povezane i sa pozitivnim i negativnim efektima na zdravlje.

Važno je da dok istraživanja pokazuju da neka jedinjenja u otrovu mogu imati korisna svojstva, izolovani efekti svake komponente su nepoznati, jer mnoge komponente nisu dobro proučene

Elem, krema sa pčelinjim otrovom za lice, da vidimo šta je to i čemi služi.

Šta je krema sa pčelinjim otrovom?

 

Svima nam je dobro poznata lekovitost meda, polena, propolisa za lice i zdravlje. Na pčelinji otrov se, međutim, gleda sa izvesnom strepnjom, što nije iznenađujuće, s obzirom na to da nas prvo asocira na bolni ubod pčele. Ipak, njegova lekovita svojstva su poznata hiljadama  godina širom sveta.

Apiterapija je alternativni način lečenja pčelinjim proizvodima uključujući i njihov otrov.

Među kozmetičkim proizvodima za negu lica, kreme protiv bora, za podmlađivanje i prevenciju starenja su najcenjeniji, najskuplji i najraznolikiji. U njih se ugrađuju neverovatne materije biljnog i životinjskog porekla poput kreme sa puževom sluzi ili one sa zmijskim otrovom.

Krema sa pčelinjim otrovom namenjena je podmlađivanju kože lica, peglanju finih linija i ublažavanju dubokih bora.

 

Više kompanija za negu kože počelo je da dodaje pčelinji otrov u proizvode poput seruma i hidratantnih krema. Ovaj sastojak može unaprediti zdravlje kože na nekoliko načina, uključujući smanjenje upale, pružanje antibakterijskih efekata i smanjenje bora.

Štaviše, otrov ima moćna antibakterijska i antiinflamatorna dejstva protiv bakterija Propionibacterium acnes koje izazivaju akne.

Kome je namenjena?

 

Krema za lice sa pčelinjim otrovom je namenjena nezi zrele kože na kojoj su se već počeli javljati znakovi starenja u vidu bora, finih linija, tamnih fleka. Namenjena je opuštenoj i umornoj koži lica koja je izgubila vitalnost i elastičnost.

Može se koristiti i ako dnevna i kao noćna krema.

Jednako prija muškom i ženskom licu.

Kako deluje pčelinji otrov na lice?

 

Pčelinji otrov je relativno skoro u kozmetici predstavljen kao najmoćnije prirodno sredstvo za uklanjanje bora i finih linija, regeneraciju ćelija, popravljanje kolagena i oštećenja na koži ali i za eliminaciju i prevenciju akni.

Njegovo dejstvo na lice mnogi su skloni da porede sa delovanjem botoksa. Međutim ove dve materije ne deluju na isti način.

Mehanizam delovanja pčelinjeg otrova na lice je sledeći. Kada namažemo kremu koja ga sadrži lice dobija blagi signal koji kaže: “ Jaooo, ujela me pčela.”

Šta se tada dešava?

Krv pojuri ka površini kože kako bi ćelijama donela više kiseonika, hrane…jednom rečju snage za odbranu. U tom procesu se proizvodi više kolagena i elastina. To čini da lice izgleda svetljije, mekše, zategnutije i jedrije. 

Pčelinji otrov iz vaše kreme za lice prouzrokuje jednu odbrambenu lančanu reakciju koja kao krajnji rezultat treba da da deblju i čvršću kožu lica kao kada ste bili mladi.

Rezultat je redukcija bora i finih linija, lakše zarastanje ožiljaka, blistaviji ten mladalačke boje

Pčelinji otrov iz kreme za lice donosi nekoliko benefita:

  • Sprečava rast bakterija na koži što će biti od posebne koristi osobama sklonim aknama i bubuljicama na licu
  • Usporava fotostarenje kože
  • Popravlja nivo kolagena u koži lica

Da li je ova krema bezbedna?

 

Pčelinji otrov je prirodni sastojak i kao takav ne izaziva neželjena dejstva i sporedne efekte.Čak neke od njegovih komponenti imaju pozitivan učinak na zdravlje kože.

Najveći nedostatak, koji ove kreme za lice čini uslovno nebezbednim, je veliki procenat osoba kod kojih može izazvati alergijske reakcije.

 

Naime, alergija na pčelinje proizvode i ujed pčele je veoma rasprostranjena. Ubod pčele može izazvati anafilaktički šok.

Ako ste u mojoj priči po neka bora vas već sigurno muči. Pre nego što vi alergični napustite priču otkriću vam tajnu. Postoji isto tako efikasan proizvod samo bez otrova u sebi i bez bojazni od alergije. Meni je Ljiljana otkrila kako se ona rešila bora i svih znakova starenja na licu i mogu vam reći da to stvarno deluje. O čemu se radi? Saznajte iz njenog iskustva, a onda se uverit i sami. Njena priča je na ovom linku: https://lepolice.com/moja-prica-godine-su-za-mene-samo-broj/

No, ne dajte da vas brine otrov u kremi.

Koncentracija otrova u kremi je daleko manja od one koju organizam dobija ubodom i obično iznosi 0,1%. Ipak, osobe koje znaju da su alergične ne sme je koristiti.

Za prvu upotrebu čak i ako nemate saznanje o postojanju alergije, obavezno je uraditi test na malom delu kože na unutrašnjem delu podlaktice. Sačekajte 25 minuta. Ukoliko nema reakcije za vas je krema sa pčelinjim otrovom bezbedna za upotrebu.

Ovoj kremi se često zamera i okrutnost načina na koji se vrši ekstrakcija otrova iz pčela. Potražite na etiketi podatak da li je proizvod “animal friendly”.

Nije glavna vrednost pčela to što proizvode med i druge proizvode. Pčele oprašuju biljke. Nestanu li one nestaće i voća i povrća. Da li bi ste se radije odrekli kreme sa pčelinjim otrovom ili mirisnih voćki?

Odustajanjem od proizvoda koji to nisu dajemo svoj doprinos očuvanju prirode i humanijem životu na planeti.

Birajte alternativu u prirodnim biljnim proizvodima koji su jako delotvorni a ni na jedan način ne ugrožavaju život na planeti.

Kako se koristi krema sa pčelinjim otrovom za lice?

 

Kada je došlo vreme da upotrebite jednu ovakvu kremu pravila su jednostavna ali hajde da ih ponovimo.

Čisto lice pre svega. Kako bi aktivne materije iz preparata dospele tamo gde treba koža ih mora apsorbovati. Apsorpcija se vrši kroz pore. Ukoliko su ove zapušene masnoćom, ostacima preparata i šminke, vaša krema protiv bora će ostati na površini lica i imati malo ili ni malo efekta.

Lice je potrebno temeljno očistiti umivalicom, micelarnom vodom ili onim preparatom koji za vas najbolje radi. Redovni pilinzi su deo rutine anti age nege i higijene lica.

Kada ste spremni prvo nanesite kremu sa pčelinjim otrovom na područje ispod i sa strane očiju – gde su vaše bore  najizraženije. Gledajte da tu utapkate malo veću količinu kreme. Nanesite na ostatak ica. Krema se nanosi utapkavanjem ili blagim umasiravanjem.

Proizvođači predlažu da se koristi dva puta dnevno, ujutru i uveče.

Preko ove kreme protiv bora može se nakon nekoliko minuta nanositi prajmer za šminku i dalje nastaviti sa mejkapom.

Najbolja krema sa pčelinjim otrovom

 

Ovaj sastojak anti age kreme zaista obećava. Sledeći izazov je kako odabrati onu pravu. Potražite li na internetu naći ćete na desetine ovakvih proizvoda. Svaki od njih je predstavljen kao najbolji.

 

pčelinji otrov za lice

Pre svega birajte prirodni proizvod bez hemikalija.

Zatim bi valjalo da vaša krema pored otrova sadrži i pčelinji med. Manuka med je posebno cenjen u ovakvim proizvodima.

Ja sam za vas odabrala nekoliko proizvoda tek da imate smernicu u kom pravcu da tražite svoju idealnu kremu sa pčelinjim otrovom.

Magija pčele

 

Krema domaćeg brenda koja osim otrova sadrži med, esencijalna ulja, vitamin E i propolis. Sastojci su organski. Pored podmlađujućeg efekta, deluje antioksidativno štiteći kožu od spoljašnjih uticaja. Pospešuje cirkulaciju i proizvodnju kolagena. Podmlađuje izgled.

Može se koristiti i kao dnevna i kao noćna krema za lice ili kao leave-on maska.

Medex Beesecret

 

Namnenjena podmlađivanju zrele kože. Sadrži 98% prirodnih sastojaka.Ravna bore, usporava starenje i vraća mladalački izgled koži lica.

Sadrži 0,1% pčelinjeg otrova. Dermatološki je ispitana. Ne sadrži parabene i silikone.

Pored otrova sadrži bademovo ulje, med, pčelinji vosak, ceramide i hijaluronsku kiselinu. Kao takva predstavlja dobar izbor za anti age tretman suve kože lica.

Sting of beauty

 

Anti age krema za sve tipove kože, kako za žene tako i za muškarce.

Namenjena zatezanju kože lica i eliminisanju bora. Stimuliše proizvodnju kolagena i elastina. Efekat zatezanja kože vidljiv je već nakon prve primene. Sadrži još i vitamin E, kantarionovo i jojoba ulje, organski propolis za dezinfekciju kao i organski med koji deluje antioksidativno.

Koristi se dva puta dnevno, ujutru i uveče.

Beevenom essence

 

Namenjena uklanjanju znakova starenja. Vraća čvrstinu koži lica, ublažava suvoću, dehidriranost i osetljivost kože. Potpuno je prirodna formulisana na bazi organskih sastojaka.

Sadrži još i ulje avokada, ekstrakt polena, proteine , pčelinji vosak, minerale bakar, cink, kalcijum , gvožđe i kalijum.

Krema je pogodna za osetljivu kožu. Pozitivan efekat je vidljiv već nakon prve primene.

Ova poslednja opisana krema je nešto bogatijeg i raznolikijeg sastava u odnosu na prethodne.

Alternativa kremi sa pčelinjim otrovom

 

Uvek imajte alternative i u životu i u kremi.

Vezano za ovu vrstu proizvoda, mnogima neće odgovarati jer su alergije na ubod pčele rasprostranjene.

Iz opisa krema videli ste da sve imaju jedan jako važan kalitet. Prirodne su, uglavnom ne sadrže hemikalije i prepune su korisnih aktivnih aterija organskog porekla. Med i drugi pčelinji produkti su zastupljeni kod svakog brenda.

To me navodi na zaključak da je jedina prava alternativa ovakvom proizvodu druga dobra prirodna krema formulisana na bazi bioaktivnih materija koje rade isto tako dobar posao na sintezi kolagena i elastina i uklanjanju zanakova starenja. 

Potražite kremu protiv bora koja sadrži skvalen, neodermyl, hijaluronsku kiselinu, vitamin E i ekstrakte lekovitog bilja koje deluje protiv bora.

Brisanje bora, gleka i tamnih podočnjaka je moguće i na ovaj način samo bez bojazni od alergije.

Cena, gde nabaviti i iskustva

 

Na našem tržištu ove kreme koštaju 3000-5000 dinara i spadaju u kategoriju skupljih krema.

Mogu se kupiti u svakoj bolje snabdevenoj apoteci ili drogeriji. Mnogi brendovi imaju i svoju online prodaju.

Ovako dame komentarišu kremu sa pčelinjim otrovom na portalima:

Zarija: Bila sam uzbuđena i po malo nervozna. Očekivala sam peckanje koje je izostalo. Prvih nedelju dana ništa se nije dešavalo. Deveti dan sam primetila razliku u ogledalu. Nakon 3 nedelje koža mi je postala mekša, ten se ujednačio i imala sam manje bora oko očiju. Ova krema je prevazišla moja očekivanja. Jedina mana joj je što je baš skupa.

Sanja: Mnogo se piše o tim kremama po medijima pa sam i ja isprobala. Ne vidim veliku razliku u borama osim što su mi se pore smanjile i ranice od bubuljica brže zarastaju. Inače osećaj je isti kao kod bilo koje kreme. Ništa me ne pecka lice.

Kakav osećaj vam izaziva saznanje da je otrov u vašoj kremi čak i prirodni iz pčelinje žaoke?Znate li kako se taj otrov prikuplja i koliko su nam pčele važne za opstanak?

Svetski beauty stručnjaci nam često serviraju precenjene proizvode kao čudotvorne.

Ne zaboravite da je predana prirodna nega i dobar životni stil najkraći put do lica bez bora.

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *