krema sa zmijskim otrovom
Kozmetika za lice

Zmijski otrov u kozmetici za lice: bizarno, ali podmlađuje!

Zmijski otrov u kozmetici? Zvuči strašno, ali on privremeno briše bore i vraća mladost ispijenoj i staroj koži. Evo na koji način!

Plašili se zmija ili ne, svetski trend zmijskog otrova u kozmetici za lice stigao je na naše tržište. Iskustva su različita. Neke od dama slažu se sa stručnjacima i navode da se ni u ludilu ne bi odvojile od zmijskog otrova u kozmetičkim preparatima, dok  se drugi deo dama grozi ovakve nege lica.

Nemojte biti pristrasni i preuzeti mišljenje svoje prijateljice ili neke od blogerki. Mi vam donosimo realne podatke i činjenice o zmijskom otrovu u kozmetici. Čitajući naredne redove upoznaćete se sa prednostima i manama istog, biti potpuno upućeni i svojoj koži, u skladu sa tim, pružiti najbolji tretman!

Kako deluje zmijski otrov u kozmetici za lice

 

Zmijski otrov u kozmetici za lice namenjen je zatezanju kože koja stari, peglanju bora i odstranjivanju takozvane guščije kože vrata ali i obraza.

Kada kažem „odstranjivanju guščije kože“ i dubokih bora ne mislim da će pokidati vašu postojeću kožu . Zapravo, zmijski otrov u kozmetici za lice doslovno parališe mišiće primoravajući gornji sloj kože da se zategne.

Pošto su mišići  zategnuti, koža lica i vrata potpuno je zategnuta nekoliko sati, deluje nekoliko godina mlađe, sveže i rumeno.

U tridesetim se pojavljuju prve bore oko očiju i usana, a zatim se u četrdesetim blago produbljuju. Ipak, u tom periodu i dalje uživate u životu blistavog i nežnog lica. Nešto kasnije pojavljuju se duboke brazde na čelu i području vrata i to je znak da se nešto u unutrašnjosti lica menja i da je proces starenja počeo da se ubrzava. Mišići se opuštaju, tako da koža postaje smežurana i ispijena.

Starenje lica neće se dogoditi tokom noći i ovako drastične promene povezane su sa načinom života. Ukoliko ste negovali svoje lice, znaci starenja  pojaviće se tek u šezdesetim godinama.

zmijski otrov u kozmetici

Pitanje koje se postavlja jeste šta uraditi sa takvom kožom? Kako zategnuti beživotne obraze i čelo?

Do juče su bili popularni botoks tretmani zatezanja lica, ali danas su sa zmijskim otrovom u kozmetici bačeni u drugi plan. Zmijski otrov iz kozmetike  prirodan način zateže mišiće, ali na kraći vremenski period. To znači da na neki način deluje prirodnije i ukoliko poželite možete iznova da izazovete efekat zatezanja i nanosite je svakog dana na kožu kako bi bila zategnuta i nežna!

I Lile je imala je duboke bore na čelu, obrazi su postajali sve opušteniji i ispijeniji. Zmije i njihov otrov nije volela da vidi ni na slici, a kamoli da pomisli da ih koristi na koži. Malo je reći da je iz dana u dan postajala očajna. Na sreću, pronašla je trajno rešenje, koje je jednom za svagda podmladilo njeno lice. Nije reč o bolnim tretmanima, već o fenomenalnom prirodnom rešenju koje je zateglo njenu kožu. Pogledajte o čemu je tačno reč na sledećem linku: https://lepolice.com/dobila-sam-bitku-sa-borama/

Sastav zmijskog otrova u kozmetici za lica

 

Ne koristi se otrov svake zmije u kozmetičkim preparatima, niti se direktno stavlja u kremu i zatim odvozi u prodavnice širom sveta. Naprotiv!

Stručnjaci su detaljnim analizama različitih zmijskih otrova došli do zaključka da jedna zmija unutar svog otrova sadrži anti-age supstancu. Više volim da kažem susptancu koja trenutno zateže i podlmađuje lice! Reč je o zmiji iz tropskih podneblja, koja je zaštićena u unutrašnjosti Tajlandskih hramova ali se pronalazi i u Vijetnamu, Zapadnoj Maleziji i Indoneziji. Iz otrova zmije Tropidolaemus wagleri izdvojeni su peptidi koji trenutno podmlađuju lice i čine vas zavodljivim.

E sad, za izradu hiljade krema potrebna velika količina otrova i prerađivanje istog u laboratorima. To bi uništilo ove zmije. Zato se ovi peptidi se danas proizvode na veštački način. Unutar laboratorija stručnjaci veštački proizvode potpuno isti peptid kao iz zmijskog otrova i dodaju ga u anti-age kremu.

SYN®-AKE – kozmetičko ime za zmijski otrov za lice

 

Syn-ake krema sa zmijskim otrovom je napravila revoluciju u anti-age tretmanima. Ona je potpuno zamenila botoks, iako deluje lokalno.

Ova krema uklanja mimičke bore sa kože lica, vrata ali i dekoltea čineći vas nekoliko godina mlađim. Za razliku od pojedinih proizvođača opstala je na tržištu kao broj jedan, jer ne izaziva jako peckanje prilikom nanošenja. U poređenju sa drugima, deluje blago na površinski sloj kože, a pritom prodire do dubljih slojeva i zateže mišiće. Kada se mišići stegnu imaćete sasvim novo lice, bez traga dubokim borama. Ne mislim da će se vaše lice ukočiti. Mišići ne reaguju na mimiku ali nema bola i nećete se osećati neprijatno ukoliko nanesete kozmetiku sa zmijskim otrovom na lice.

Porizvod u sebi ima glicerin koji će vašu kožu očuvati mekanom i nežnom. Syn ake kozmetičko ime opstalo je na tržištu toliko dugo jer njihovi proizvodi ostavljaju kožu hidriranom i pritom zaglađuju bore zahvaljujući veštački napravljenim Vaglerin 1 otrovom iz zmije.

Kada se pomenu zmijski otrovi u kozmetici većina ljudi pomisli na ovaj prozivod i ima potpuno pravo. Krema se može nanositi dva puta dnevno na prethodno očišćeno lice.

Nije jedina koja valja, postoji niz drugih preparata sa zmijskim otrovom u sebi !

Preparati sa zmijskim otrovom za lice

 

Ovde mislim pre svega na proizvode za podmlađivanje kože koje pronalazimo u dva oblika. Treba ih koristiti u skladu sa godinama i opštim stanjem kože vašeg lica. Objašnjenje sledi u narednim redovima!

Krema od zmijskog otrova

 

Krema od zmijskog otrova nanosi se na celo lice i upija za nekoliko minuta. Kada se nanese na kožu oseća se blago peckanje, a zatim prodire među pore i zateže  mišiće lica, аli na prirodan način tako da ne osećate trnce. Primetićete da je koža nakon nanošenja rumenija, jer je cirkulacija pospešena. Koža se zateže trenutno i izgledaćete sveže i mlado tokom dana i pritom će vas pratiti lep osećaj.

Naravno, sledećeg jutra je morate ponovo naneti na lice jer efekat nije trajan. Krema od zmijskog otrova u sebi nema hidratantnih čestica koje čuvaju vlagu i pospešuju regeneraciju lica. Ona nije tu da prirodno regeneriše lica i stvori nove ćelije, već da zategne mišiće, obraze, čelo i vrat tako da trenutno blistate. Za trajne rezulate licu je potrebna prirodna krema za bore koja u sebi ima neodermyl. Neodermyl deluje na uzrok problema prilikom starenja i pospešuje stvaranje novih ćelija kože, tako da lice postane trajno zategnuto i bore popunjene.

Kremu od zmijskog otrova možete nanositi tokom četrdesetih godina kako bi zategli sitne bore i izgledali sveže. Možete je koristiti i u pedesetim, ali za šezdesete godine života i duboke bore potrebno je jače sredstvo!

Serum sa zmijskim otrovom za lice

 

Serumi sa zmijskim otrovom su kocentrovani i nanose se na lice koje je izgubilo volumen i koje ima duboke bore. Preporučuju se tek u kasnijim, zrelim šezdesetim godinama života kako bi zategli kožu lica.

Potrebno je svega nekoliko kapi naneti na prethodno dezinfikovanu kožu i uživati u efektima!

Da li je bezbedan zmijski otrov u kozmetici za lice?

 

Svaki proizvod koji izađe na tržište prošao je kontrolu kvaliteta i prema tome jeste bezbedan za kožu lica. Nakon nekog vremena kupci odnosno korisnici grade mišljenje o kozmetičkom preparatu i čitajući njihova iskustva saznajem da je zmijski otrov u kozmetici nekima agresivan.

Zmijski otrov u kozmetici može izazvati crvenilo i osip na osetljivoj koži lica. Ne preporučuje se kod suve i atopične kože, koju može dehidrirati,  saznajem istražujući.

Naravno nasuprot ovom mišljenju postoje dame koje obožavaju zmijski otrov u kozmetičkim preparatima. Uživaju u njemu i nanose ga svakodnevno!

Najbolje je biti umeren i pored kreme ili seruma sa zmijskim otrovom nahraniti kožu prirodnim preparatima. Treba pronaći zlatnu sredinu tako da lice bude zdravo, nežno a pritom i zategnuto, birajući prirodne kreme protiv bora.

Šuška se da pored peglanja bora zmijski otrov u kozmetici za lice ima i druge prednosti!

Da li zmijski otrov u kozmetici za lice uklanja tamne podočnjake?

 

Kreme i serumi sa sintetičkim zmijskim otrovom unutar sebe podstiču cirkulaciju, primoravajući krv da brže struji. Tada se tamni podočnjaci mogu za nijansu smanjiti, ali zmijski otrov nije namenjen uklanjanju podočnjaka sam po sebi. Krema sa zmijskim otrovom mora da sadrži dodatne sastojke za uklanjanje podočnjaka i na takvih proizvodima je naglašeno da imaju dvostruku ulogu.

On može irtirati osetljivu kožu ispod očiju i stvoriti probleme.

Kreme sa zmijskim otrovom kod nas

 

Kreme sa zmijskim otrovom uvoze se na naše tržište sve više, ali to ne znači da je svaka od njih jednako efikasna. Izdvojili smo najbolje kreme sa zmijskim otrovom na našem tržištu:

Serpens derm krema sa zmijskim otrovom

 

Serpens derm u sebi sadrži sintetički zmijski otrov ali i glicerin, tako da spreči dehidrataciju lica prilikom nanošenja. Unutar deklaracije naglašeno je da je treba koristiti minimum četiri nedelje i nanositi na dezinfikovanu kožu pred odlazak u krevet. Trenutno će zategnuti mimičke bore i učiniti kožu mladom.

Marti Derm Platinum krema sa zmijskim otrovom

 

Ovaj proizvod se razmazuje poput gela, tako da vam je potrebna mala količina istog za svakodnevno nanošenje. Pogodna je za sve tipove kože lica i na osnovu istraživanja stručnjaka privremeno smanjuje vidljivost bora za oko 50%.

Venoia Skineance krema sa zmijskim otrovom

 

Venoia krema sa zmijskim otrovom na tržištu je celu deceniju, što govori o njenom kvalitetu. Unutar sebe pored zmijskog otrova sadrži i čestice kolagena ali i ružino ulje, koje daje koži nežnost i mekoću!

SYN®-AKE serum sa zmijskim otrovom za lice

 

Serum sa pipetom obožavaćete ukoliko imate duboke bore na vratu i licu. Ovaj proizvod nazivaju i ampulom, jer je vrlo koncetrovan. Trenutno će zgrčiti mišiće lica i otežati mimiku ali sa druge strane vratiti koži elastičnost i ispeglati bore. Sam proizvođač nagoveštava da je ovo jak tretman namenjen licu kom ništa drugo ne pomaže, kao privremeno rešenje za duboke i jako izražene bore. Ukoliko su vaše bore sitne radije birajte kremu istog proizvođača.

Gde nabaviti kozmetiku sa zmijskim otrovom?

 

zmijska krema

 

Kreme i serume sa zmijskim otrovom možete poručiti putem interneta, što je najjednostavnije. Pronalazim ih i u većim apotekama, ponekad i po akcijskim cenama koje su primamljive.

Iskustva sa kremama sa zmijskim otrovom za lice

 

Radmila (56 godina) : ‘’  Kremu sa sintetičkim zmijskim otrovom dobila sam na poklon od ćerke. Imam svoju omiljenu kremu protiv bora, koja hidrira kožu, štiti je od vetra i hladnoće a ujedno popunjava brzde na mom licu. Teško mi je da se odvojim od nje, tako da je nova krema stajala mesecima netaknuta na polici.

Kako na pakovanju kreme sa sintetičkim zmijskim otrovom piše da daje brze rezultate, otvorila sam je pred novogodišnje veče. Htela sam da izgledam zavodljivo i potpuno prekrijem bore na svega nekoliko sati. Krema je podstakla cirkulaciju i izgledala sam sveže tokom cele večeri. Nastavila sam da je koristim narednih mesec dana, sve dok nisam potrošila celu kutijicu. Stvara osećaj bridenja i zategnutosti kada se smejete i pričate ali i neutrališe bore.

Ja sam se na kraju vratila svojoj omiljenoj prirodnoj kremi za bore koja prija mojoj osetljivoj koži, ali mi je i zmijski otrov ostao u lepom sećanju! ‘’

Jovanka (64 godine): ‘’ Krema sa zmijskim otrovom neizostavni je deo jutarnje rutine, prilikom nege lica. Nanosim je mesecima unazad i ne razdvajam se od nje.

Mojim ispijeni obrazima ovaj proizvod vraća elastičnost i tonus. Priznajem da u hladnim mesecima nije naručito korisna, jer ne pruža zaštitu od vetra i hladnoće, ali zato briše godine sa lica. Kako bih održala kožu mekom i nežnom pred izlazak iz kuće obavezno nanosim hidratantnu kremu i zahvaljujući ovoj kombinaciji blistam. ‘’

Irena (44 godine) : ‘’ Voli da isprobavam različite proizvode za negu lica i tako sam poručila kremu sa sintetičkim zmijskim otrovom. Izvazvala je crvenilo i svrab na mojoj osetljivoj koži i nikako mi nije prijala.  To me je iznenadilo i dala sam najboljoj drugarici da je isproba. Zanimala me je njena reakcija! Nakon nekoliko dana primetila je da su joj podočnjaci manji i da se bore oko usana gotovo i ne primete. Mislim da mi nije prijala jer mi još uvek ne trebaju tako jake, koncetrovane kreme. Moje lice je i dalje mlado i ponosim se njime! ‘’

Šta vi mislite o zmijskom otrovu u kozmetici za lice? Recite nam komentaru.

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *