borogal krema za bubuljice
Kozmetika za lice

Borogal krema za bubuljice – kakva su iskustva?

Da li je Borogal krema dobra za bubuljice? Može li jedna ovakva krema da vam pomogne da se izborite sa aknama? Odgovori na ova pitanja slede u nastavku.

Farmaceutska kuća Galenika je odavno lansirala ovaj proizvod. U pitanju je praktična, jeftina i lako dostupna krema. Videćete i da je vrlo jednostavna i kada je sastav pitanju. Neopterećena viškovima, ova krema u sebi sadrži samo jedan, jedini sastojak- bornu kiselinu. Proizvođači su smatrali, sasvim dovoljno, da borogal krema bude primenljiv preparat i ispolji svoje pozitivno dejstvo na kožu.

Šta konkretno može Borogal krema protiv bubuljica, saznaćete uskoro.

Šta je Borogal krema?

 

U pitanju je preparat koji je namenjen sprečavanju iritacija na koži. To je nešto masnija formula koja nadoknađuje izgubljenu vlažnost i sprečava dalje isušivanje kože.

 

borogal krema

Osmišljena je tako da omekšava kožu, vraća je u ravnotežu i omogućava njeno normalno funkcionisanje.

Iako je krema poprilično gusta, nije agresivna, jer kao što smo već na pomenuli, nije opterećena velikom količinom sastojaka. Neprijatnog je mirisa i po mnogo čemu podseća na medicinske kreme. Pakuje se u tube od 25 ml.

U njoj se nalazi samo mala količina borne kiseline. Precizno rečeno to izgleda ovako: svega 0, 03 gr borne kiseline se nalazi u 1 gr kreme. Dakle, nema viškova, u smislu neželjenih i štetnih sastojaka koji ne prijaju koži.

Istraživanja pokazuju da borna kiselina može biti korisna za dezinfekciju kože, pa joj se iz tog razloga poklanja poverenje.

Prvobitno, ova krema je bila namenjena za ublažavanje crvenila na koži, onog koji je posledica iritacija. Koža lica može biti iziritirana iz različitih razloga, a najčešće pod uticajem drugih kozmetičkih preparata, kao što su: sapuni za umivanje, kreme za depilaciju, razne druge kreme, serumi ili gelovi za lice koji su u upotrebi. Ipak, sredstva za čišćenje lica prednjače u tome, pa zato treba voditi računa pri njihovoj kupovini.

Kako deluje Borogal krema?

 

Borogal krema prvenstveno nadoknađuje koži lica izgubljenu masnoću, što je čini dobrim izborom u koliko je koža lica suva, ispucala, dehidrirana i nadražena. Ona ispoljava blago antiseptičko dejstvo, pa se koristi za sprečavanje daljeg širenja upale na koži.

Bez obzira da li se radi u posledici izlaganja kože vetrovima ili deterdžentima, svakako može pomoći da se na koži brže formira zaštitna barijera.

Međutim, na samom pakovanju je naglašeno da ova krema nije za otvorene rane.

Dakle, ukoliko je koža previše iziritirana, sa dosta sitnih ranica od bubuljica, nije preporučljivo njeno korišćenje.

Upotreba na velikim, otvorenim, velikim ranama, takođe, nije dozvoljena. Nije dobra ni za upaljene cistične akne, jer su u pitanju bubuljice sa vrhom koji je najčešće otvoren, pa o tome treba voditi računa.

Za takve bubuljice postoje mnogo bolja rešenja.

To zna i Marija koja se dugo borila sa upaljenim bubuljicama na licu. „Kako se rešiti mitisera, akni?“ pitala se.  Ni sama ne može da veruje da je jedan period života samo o tome mislila. Rešenje je došlo u pravom trenutku, onda kada pomislila da više nema nade da će ikada imati ponovo čisto i lepo lice bez bubuljica i ožiljaka.  Bubuljice su nestale, njena koža više nije masna. Naprotiv, lepa je i čista, bez nepravilnosti. I vaša može biti takva ako probate njen trik. O čemu je reč, saznajte iz njene priča na ovom linku: https://lepolice.com/nemam-vise-bubuljice-na-licu/.

Za koju vrstu bubuljica Borogal krema može biti od pomoći?

Borogal krema za akne

 

Može biti dobro rešenje za sitne bubuljice poput osipa. To su najčešće male vodene bubuljice, za koje ne postoji adekvatan lek, osim nešto temeljnijeg i redovnijeg čišćenja lica. Preparati poput borogal kreme mogu da pomognu da se koža lica očisti, ali ni tada ona ne mora biti izbor broj jedan.

Može biti od pomoći za one bubuljice koje su posledica preteranog znojenja kože lica. To su najčešće bubuljice na čelu, a mogu biti i na ivicama lica, oko ušiju.

 

 

U koliko ste u dilemi da li koristiti ovaj preparat na bubuljici, jedan od pokazatelja može biti svrab. Ukoliko bubuljica svrbi, borogal krema može ući u uži izbor.

Kako se primenjuje Borogal krema za bubuljice?

 

Borogal krema nije od onih preparata koji se nanose na veliku površinu. Šta više, njena primena je strogo lokalna. To znači da se nanosi samo na iziritirano, crveno i bolno područje. Idealno, samo na površinu bubuljica.

Može se nanositi više puta dnevno, a jedan od razloga je to što se lako skida. Preporučuje se upotreba dva do tri puta dnevno, što je sasvim dovoljno da krema ispolji svoje puno dejstvo. Sve više od toga je ozbiljno preterivanje, što koži ne prija, baš suprotno može joj naneti i štete. Ona se može ogledati u tome da koža lica bude masna i da na sebe lepi prljavštine iz spoljašnje sredine.

To je jedan od razloga zašto kremu treba nanositi u tankom sloju, po preporuci proizvođača i bez preterivanja.

Da li je i u kojoj meri Borogal K krema unapređenija što se tiče dejstva?

Borogal K krema

 

Ono što razlikuje Borogal K kremu od obične je to što je po sastavu ova krema dodatno obogaćena jednim sastojkom – kamilicom.

Kamilica je jedan od onih dodataka koji samo mogu doprineti kvalitetu kože. Poznata po svom umirujućem dejstvu koje ima na kožu lica, uključujući i bubuljice. Setite se samo macerata od ove biljke i njegovog pozitivnog dejstva na kožu.

Borna kiselina u kombinaciji sa kamilicom umiruje i smanjuje crvenilo, blagi otok i ublažava svrab.

Postoji i Borogal S krema. Ovaj preparat se, takođe, pakuje u tube od 100 ml. Po sastavu je sličniji običnoj Borogal kremi od Borogal K kreme, a u odnosu na nju se razlikuju samo po dodatku silikonskog ulja. 

Prednosti Borogal kreme za bubuljice

 

Jedan od razloga zašto je Borogal krema popularna je taj što jako dobro podnosi šminku. Koža lica koja je sklona iritacijama, upalama i infekcijama se upotrebom Borogal K kreme može sačuvati.

Iskusni šminkeri je biraju kao podlogu ispod šminke, jer na taj način stvaraju dodatni zaštitni sloj na koži. Lice je na taj način zaštićeno i sačuvano od daljeg zatrpavanje pora slojevima šminke i na taj način je sprečeno njihovo zapušavanje. Znate da je to jedan od načina da se izborite sa ponovnim stvaranjem bubuljica na koži.

U tom smislu, ova krema je dobra kao preventiva, jer ona može sprečiti pojavu novih akni od kozmetike.

Mane Borogal kreme

 

Jedno od većih mana koje se prepisuju ovoj kremi je što ne poseduje SPF zaštitni faktor. To je čini manje poželjnom za dnevne varijante, pogotovo onda kada će koža lica biti izložena sunčevim zracima.

Ono što se, takođe, zamera ovoj kremi je tekstura. Istina je da se malo teže razmazuje. Nije ni prijatnog mirisa, pa je i to jedan od razloga što nije previše popularna.

Uz ovaj spisak treba dodati i to da krema ne odgovara svim tipovima kože. Ne odgovara osobama sa masnom kožom, a njeni ljubitelji nisu ni osobe sa normalnom, dobro regulisano kožom. Osobe sa kombinovanom kožom lica je npr. mogu koristiti, izbegavajući njenu primenu na T- zoni. 

Da li je Borogal krema dobra za lice?

Borogal krema za lice – da ili ne?

 

Borogal krema može biti prva pomoć u lečenju bubuljica.

U nedostatku boljih sredstava za lice i uklanjanje bubuljica, ovaj preparat ne može da škodi.

 

borogal krema za akne

 

Njegova primena se ne preporučuje duži vremenski period, onda kada su bubuljice upornije i kada zahtevaju nešto duži tretman.

Ova krema se nikako ne preporučuje kao hidratantna krema za lice. Šta više, iskustva pokazuju da se ova krema pokazala kao bolja na drugim delovima tela. Borogal S i K krema su odlične za ruke, pogotovo ako je koža na njima ispucala.

Ista stvar je i sa kožom lica. Ipak, velika većina ljudi je vrlo osetljiva kada je izbor preparata za lice u pitanju. Zbog toga se mali broj odlučuje za Borogal kremu. Ukoliko se povremeno iskoristi, ne može biti štetna, ali neće ni biti značajnih rezultata, naročio ako je problem na koži uporan.

Uostalom, za kožu lica sa bubuljicama postoje mnogo bolji, jači i koncentrovani i preparati, koji pritom ne nanose nikakvu štetu kože lica i savršeno su bezbedni za upotrebu, o čemu će biti reči malo kasnije.

Gde kupiti Borogal kremu i koja je cena?

 

Ova krema se može nabaviti u svim bolje snabdevenim apotekama ili se može naručiti online. Cena je zaista simbolična i u Srbiji se može nabaviti za svega 200 RSD. Cena se odnose na pakovanja od 25 ml.

U regionu cena je slična, jer smo na nekoliko sajtova pronašli informaciju da obična Borogal krema u Bosni košta 4 KM (konvertibilne marke).

Što se tiče Borogal S i K kreme, one su skupljen i kreću se oko 300 RSD, ali ne zaboravimo da je reč o pakovanjima od po 100 ml.

Alternativa Borogal kremi

 

Borogal krema nije najbolji izbor za bubuljice, jer borba sa njima podrazumeva obračunavanje na svim poljima.

Prvi korak je, svakako, detaljno i temeljno čišćenje lica.

Nakon toga, potrebno je primeniti sastojke koji zaista mogu da prodru u dublje slojeve kože, sprečavajući pojavu novih bubuljica i rešavajući se uzroka akni.

Iako uzroci često leže u hormonskog disbalansu, posledice na koži se moraju podjednako efikasno rešavati.

Od borne kiseline, mnogo bolji izbor za uklanjanje akni predstavlja kombinacija sledećih sastojaka: ulje čajnog drveta, alantoin, gel aloje vere, ekstrakt kore primorskog bora i sl.

Ove sastojke možete pronaći u setu pod imenom Aknolin (sastoji od losiona za lice i gela za bubuljice), koji pokazuje izvanredne rezultate kada je uklanjanje bubuljica u pitanju.

Iskustva sa Borogal kremom

 

Ovo je jedna od onih krema koje treba imati u kući. Široki je dijapazon kada je primena ove kreme u pitanju. Može poslužiti za različita stanja na koži lica, ali samo kao pomoćno sredstvo.

Naše čitateljke su probale Borogal kremu za bubuljice i ovo su njihova iskustva:

Anastasija (18)

„Od svog farmaceuta sam dobila preporuku da probam Borogal kremu kako bih se izborila sa bubuljicama. U prvi mah sam pomislila da sam dobila čarobno rešenje za svoje probleme sa kožom lica, ali se ispostavilo da nije tako. Ova krema jeste pomogla da pojedinačne bubuljice brže prođu, ali daleko od toga da je rešenje bila samo ona. Sećam se da sam tada uporedo koristila i prirodan losion za bubuljice za koji verujem da mi je puno pomogao. Borogal sam koristila samo povremeno, jer mojoj koži lica nije prijao.“

 

 

Katarina (25)

„Uvek imam Borogal kremu pri ruci. Ovaj preparat primenjujem za različite delove tela, prvenstveno noge i ruke. Ne libim se da isprobam i na aknama. Bubuljica mi brže prođe, bez nekih većih posledica u vidu fleke ili ožiljka. Meni je ovaj preparat odličan za poneti na more i odmor, baš zbog svoje višestruke primene.“

Bojana (34)

„Možda nisam veliki fan Borogal obične kreme, ali zato moj izbor Borogal K krema za bubuljice. Ne koristim prejake preparate za lice, pa mi je jedna ovakva krema odlična kada želim da pomognem svojoj koži lica da se izbori sa aknama. Moram da napomenem da je moja koža lica izrazito suva i da nema previše bubuljica. To je verovatno jedan od razloga zašto preparati poput ovog kod mene rade. Svakako, ne bih ga preporučila osobama koje imaju velikih problema na koži lica. Takve stvari uvek zahtevaju ozbiljniji tretman.“

Čini se da naše čitateljka znaju da iskoriste prednosti jednog ovakvog preparata. Kakva je generalno ocena za Borogal kremu i njenu efikasnost za bubuljice?

Ocena za Borogal kremu

 

Od jednog ovakvog preparata ne treba očekivati previše. Ne treba se ni uzdati u njega kada je lečenje bubuljica u pitanju. Zapravo, to će zavisiti najpre od stanja u kome se nalazi Vaša koža. Ukoliko se borite sa ponekom aknom, vrlo verovatno da Borogal neće naštetiti koži lica.

Sa druge strane, treba biti realan kada je koža lica izuzetno upaljena i kada joj je potreban ozbiljan tretman.

Ovim i sličnim preparatima se stanje na koži lica može samo prolongirati, a problem produbiti.

Nije pametno čekati, već naprotiv, treba što pre delati. To podrazumeva upotrebu pravih preparata namenjenih specijalno za bubuljice i uklanjanje viškova masnoće na koži.

Pročitajte: Preparati za bubuljice za koje ne treba posebna preporuka!

Problem bubuljica na koži je vrlo kompleksan i ne može se prepustiti jednom ovakvom preparatu. Setite se samo potkožnih bubuljica! Upotreba Borogala u ove svrhe je besmislena.

Od nas, ova krema ne dobija zeleno svetlo za bubuljice. Borogal kremu treba da probate, kako biste sami mogli da proverite kako koža lica reaguje i da biste mogli da ocenite da li vam odgovara ili ne. Svako iskustvo je individualno.

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *