olovka za akne
Bubuljice

Uz olovku za akne bubuljice nestaju za 3 minuta! Da li?

Jedna od metoda uklanjanja bubuljica je terapija plavom svetlošću. Uradite to iz udobnosti svog doma.Predstavljamo vam olovku za akne.

Ovo je jedna od onih spravica koju svaki neseser treba da ima, pod uslovom da stvarno radi. Zašto to kažem? Svako od nas po fijokama ima gomilu sitnica koje su kupljene jer su mnogo obećavale. Posle smo ustanovili da nije baš sve kao na reklami, odložili i  zaboravili.

Što je spravica jeftinija to ćemo se lakše zaleteti da je kupimo. Isto tako lakše ćemo i odustati od njenog korišćenja.

Danas mi je namera da istražim najnoviji svetski hit u tretmanu bubuljica. Reč je o olovci za akne.

Deluje fino, nastavite sa čitanjem videćemo do kraja da li vredi.

Šta je olovka protiv akni

 

Jednostavno rečeno, reč je o džepnom laseru namenjenom tretmanu bubuljica, fleka od bubuljica, ožiljaka i drugih nepravilnosti kože lica. Nalik je kutijici za karmin, dužine 13,5cm.

 

olovka za bubuljice

 

Radi na jednu bateriju od 1,5 W. Bateriju kupujete posebno jer ne dolazi u pakovanju. Sa strane ima jedan taster. Kada ga uključite na vrhu ispušta laserski snop plave boje.Sav je napravljen od plastike, deluje vrlo jeftino što zaista i jeste. Na internetu ga možete poručiti i za manje od 1000 dinara, mada ima i skupljih.

U opisu proizvoda stoji da:

 • Efikasno suzbija bakterije izazivače akni,
 • Uklanja akne i bubuljice
 • Aktivira ćelije kože,
 • Uklanja bore,
 • Zateže opuštenu kožu,
 • Sužava pore,
 • Popravlja stanje masne kože,
 • Smanjuje crvene fleke na licu

Sudeći po benefitima reklo bi se da nema žene kojoj nije potrebna laserska olovka protiv bubuljica.

Pogledajmo sada na koji način se ovom maleckom spravicom može zadobiti toliko koristi za lice.

Kako radi olovka za bubuljice i u čemu je njena tajna?

 

Laserska olovka za akne koristi specifičnu 415nm plavu svetlost vidljivog spektra za uništavanje bakterija na koži i u porama.

Uz to, toplotna energija od 42 stepena Celzijusa i BIO mikro struja, efikasno  redukuje masnoću iz bubuljica i na taj način ubrzava njihovo prirodno zaceljivanje.

Laserska olovka za akne je oblik fototerapije.

Postoje dokazi da plava svetlost određene talasne dužine pomaže u lečenju blagih do srednje ozbiljnih akni. Ovde smo pisali o stadijumima akni.

Plava laserska svetlost je bezbedna sa vrlo blagim sporednim efektima. Ne sadrži UV zrake i ne postoje dokazi da uvećava rizik od nastanka kancera kože i znakova starenja.

Tretman plavom svetlošću se može raditi kod dermatologa ali i samostalno u kućnim uslovima olovkom za akne.

Na tržištu postoji mnogo ovakvih spravica različitih proizvođača. U osnovi, sve rade po istom principu emitujući plavu svetlost . Pored plave neke olovke za bubuljice imaju i crvenu svetlost.

Takođe, neki proizvođači nude olovku za akne sa punjačem, tako da ne morate kupovati baterije.

Crveni laser smanjuje upale bez dodatnog isušivanja kože.

Kako se koristi olovka za akne?

 

Upotreba je vrlo jednostavna.

Za samo tri minuta deluje ciljano samo na onaj deo kože na kome se nalazi nepravilnost koju želimo da uklonimo.

Na žalost, rezultati su ponekad vidljivi tek nekoliko nedelja nakon poslednjeg tretmana.

Pročitajte sva uputstva pre no što prvi put upotrebite olovku za akne.

Proverite da li je baterija unutra i da li je ispravna.Govorimo o nekom osnovnom modelu koji je najčešći na tržištu i radi na baterije. Znači, potrebno je umetnuti jednu AA bateriju u ležište i zatvoriti poklopac.

Sa spoljašnje strane se nalazi jedan prekidač koji stavlja aparat u pogon.Pogurajte ga na gore i čućete biiip zvuk.

Aparat će na vrhu početi da emituje plavo LED svetlo.

Pre tretmana olovkom za akne temeljno očistite lice. Vaša dnevna krema ili ostaci šminke mogu sadržati SPF materije koje će blokirati prodor LED svetla u kožu.

Primaknite koži i usmerite taj plavi svetlosni snop u bubuljicu tamnu fleku na licu, ožiljak i slično.Glava aparata počinje blago da se zagreva i tu toplotu ćete osetiti na koži. Nakon jednog minuta toplota dostiže 42 stepena.

Aparat će ispuštati zvuk svakih 5 sekundi. Kada tretirate specifičnu tačku na koži prosto zadržite aparat iznad nje ne pomerajući ga. Nakon 2 minuta čućete zvučni indikator da je tretman završen.Možete preći na sledeću tačku na koži koju želite da tretirate.

Koristi se 3-4 puta dnevno.

Ukoliko osetite da vam je pretoplo na koži, uklonite aparat kako se ne biste opekli.

Kada želite da radite na svojim borama, na primer, tada lagano prelazite iznad željene regije plavim LED svetlom. Prosto vucite aparat iznad bore koju želite da ispeglate.

Osetićete kako se koža zagreva.Možete ga koristiti na rukama, nogama, vratu, licu, po čitavom telu. I opet završite kada čujete duži biiip zvuk koji označava kraj terapije.

Moj zadatak ovde je da vam prikažem olovku za akne. Nije mi baš prijatno jer ne mogu da stanem iza svake svoje reči pošto je nisam probala.

Zato vam nudim prirodno rešenje za bubuljice iza koga stojim u potpunosti. Njega mi je otkrila jedna mila devojka Milica. Ten joj je blistav i nežan iako nije uvek bilo tako. Kako joj je ovo pošlo za rukom saznajte iz njene priče na sledećem linku:https://lepolice.com/kako-sam-otkacila-bubuljice/

Postoje neki prozvodi za negu kože koji se mogu naneti pre tretmana olovkom za akne.

Ukoliko njome želite da lečite akne onda na sporna mesta možete naneti  preparat koji sadrži beta hidroksi kiselinu. Ipak mnogi se odlučuju za svetlosnu terapiju bubuljica baš zato što im je lice preosetljivo na ovu kiselinu ( najpoznatija je salicilna). Tako da budite oprezni po tom pitanju.

Ukoliko olovkom za bubuljice tretirate bore, u redu je da posle tretmana nanesete kremu sa retinolom, nikako ne pre tretmana.

Kome je namenjena olovka protiv bubuljica?

 

Ukoliko ste pažljivo pročitali deklaraciju proizvođača videli ste da bi proizvod trebalo da ima vrlo širok spektara različitih pozitivnih učinaka na stanje naše kože. Dakle, olovka za akne je namenjena za tretman sporadičnih bubuljica, akni, fleka i ožiljaka na licu kao i za ublažavanje bora.

To znači da bi joj svako od nas mogao naći neku primenu.

Budući da joj je osnovna namena lečenje bubuljica, fokusiraćemo se na ovu njegovu funkciju.

Ukoliko imate ozbiljan problem sa kožom lica koje je prekriveno bubuljicama, olovka za akne nije uređaj za vas.

On je namnenjen onima čije je lice sklono aknama i kod kojih se one povremeno javljaju u manjem broju. Ako je celo lice zahvaćeno bubuljicama, biće dangubno tretirati ih jednu po jednu. Tada prosto koristite na regularnoj bazi neki preprat za bubuljice.

Kako deluje olovka protiv akni?

 

Tretman akni plavom svetlošću kod kuće? Ovo može zvučati predobro da bi bilo istinito.

Istina je da je ovo prirodni, neinvazivni tretman kojim se sa kože uklanjaju bakterije izazivači bubuljica. Osim toga, plavom svetlošću se poboljšava opšte stanje kože.

Pogledajmo kako plava svetlost koju emituje olovka za akne deluje na kožu.

Za terapiju plavom svetlošću koristi se LED svetlost plave boje određene talasne dužine. Ovaj svetlosni snop pogađa i ubija nepoželjne bakterije na koži i u porama.

Akne uvek nastaju u porama. U svakoj je smeštena je po jedna lojna žlezda. Važno je da znate da ovo nije kazna prirode već garant zdrave kože koja uspešno obavlja svoju zaštitnu funkciju. Međutim, kada se sebum, mrtve ćelije kože i nečistoće zaglave u pori one je potpuno zatvore. Bakterija pod imenom Propionibacterium acnes (P. acnes) koja živi na površini kože svakoga od nas takođe može dospeti u pore. Tada naša zapušena pora natekne, upali se i i pretvori u neku od vrsta bubuljica.

Dokazano je da plava svetlost ubija P-acnes bakteriju. Ova vrsta svetlosne terapije čini i da lojne žlezde stvaraju manje sebuma. Tako se smanjuju uslovi za nastanak bubuljica,

Umanjuje se problem masne kože lica, smanjuju se upale i crvenilo od bubuljica.

Bolji rezultati se postižu na crvenim bubuljicama koje su upaljene ali bez gnoja mada se olovkom za akne mogu uspešno lečiti i gnojave bubuljice.

Koliko brzo ćemo videti rezultate zavisi od vrste akne i upornosti u primeni olovke za tretman plavom svetlošću. Ipak, možete očekivati rezultate relativno brzo, nekad čak posle samo jednog tretmana.  Kako vreme odmiče, vaše nepravilnosti bi trebalo da se sve više smanjuju.

Ključ je u stimulišućem efektu koju mikrostruje, toplota i svetlosna energija imaju na kožu. Koža se zagreva i olovkom za akne se stimuliše proizvodnja kolagena koji pospešuje regeneraciju i zatezanje izborane kože ili zarastanje ožiljka. Prosto, aktivacijom kožnih ćelija i sinteze kolagena stvaraju se uslovi za obnavljanje kože na mestima koja tretirate. Koža stare defektne ćelije odbacuje i njih menjaju nove ćelije bez oštećenja i diskoloracija.

Prednosti olovke za bubuljice

 

Ova olovčica deluje kao zaista korisna spravica.

 

olovka protiv akni

 

Evo koje su njene prednosti:

 • Jednostavna je i laka za upotrebu.
 • Tretman ne zahteva mnogo vremena
 • Precizno pogađa specifične delove lica na  kojima imate nepravilnost. Mnogo bolje od masti i krema protiv bubuljica
 • Jeftina je
 • Ne zahteva odlazak kod dermatologa
 • Budući malih dimenzija, lako staje u neseser i možete ga nositi svuda sa sobom.
 • Nema sporednih negativnih efekata.
 • Ne ostavlja ožiljke.
 • Može se koristiti na svim delovima tela.

Nedostaci

 

Na žalost sada moram da vas zamolim da sve napred rečeno shvatite uslovno i sa rezervom.

Osnovni nedostatak olovke protiv akni je što je po svoj prilici – potpuno neefikasna.

Potudila sam i pronašla brojne video klipove koji kao zaključak donose iskustvo korisnika da ova laser olovka za akne uopšte ne daje željene rezultate.

Plava i crvena svetlost jesu blagotvorne za kožu. Međutim, svetlosna terapija koja daje rezultate radi se na kozmetičkim klinikama u kontrolisanim uslovima pomoću vrlo skupih sofisticiranih aparata.Teško je poverovati da plastična spravica nalik maloj baterijskoj lampi može proizvesti plavu svetlost tačno određenog intenziteta i određene talasne dužine.

Da ne bude zabune, olovaka za akne ima i dosta skupljih. Rade po istom principu kao i ove jeftine. Pojedine imaju opciju i za crveno i za plavo svetlo. Za očekivati je da ovi bolji i skuplji proizvodi proizvode efikasniju svetlost. Naime, nije poenta u boji svetlosti već u tačno određenoj talasnoj dužini. Na primer, i ekrani telefona, tableta i računara emituju plavičastu svetlost. Ona je vrlo štetna za oči i lice i treba je se kloniti.

Alternativa olovci protiv bubuljica

 

Znam da ste sad razočarani. Olovka za akne se i meni učinila kao idealno rešenje za male nepravilnosti na licu koje nas mnogo nerviraju. Bilo bi idealno uperiti svetlosni snop u bubuljicu, ožiljak ili staračku pegu pa da to nestane kao rukom odneseno.

Na žalost, mnogo puta smo se do sada uverili da čarobni šapići u nezi lepote ne postoje.Jedino zaista čarobno rešene je svakodnevna predana nega lica

 

 

Počnite od prepoznavanja svog tipa kože i od brige o dobrom zdravlju. Počnite od dobre krvne slike. Nastavite bogatom ishranom punom nutritijenata i sa obiljem vode. Začinite odustajanjem od stresa i fizičkom aktivnošću.

Uporedo odaberite najbolju kozmetiku za svoje lice.

Za lice sklono aknama, a i za svako drugo, prirodna kozmetika sa obiljem lekovitih biljnih ekstrakata i 0% štetnih hemikalija je najbolji izbor.

Zašto?

Zato jer veštački mirisi , deterdženti i konzervansi naprave dar mar na svakom licu.

Bakterije izazivači bubuljica mogu se jednako dobro ukolniti sa lica prirodnim losionom za čišćenje kože.

Prirodne kreme svojim aktivnim materijama neguju nežno a efikasno bez zapušavanja pora.

Negovana koža je zdrava koža. Na njoj bubuljice i ostale nepravilnosti imaju mnogo manje šanse. Čak i kada se pojave lakše zaceljuju, kraće traju i ne ostavljaju ožiljak – jer vaše negovano lice ima snage da se samoregeneriše.

Iskustva

 

Ukoliko sam vas zainteresovala sigurno ćete potražiti još  neke izvore pre no što odbacite ili prihvatite ideju o kupovini olovke za akne.

Ja lično nisam našla neka pozitivna iskustva. Uglavnom se svodi na to da su se mnogi zaleteli, kupili, probali i odložili u neku fijoku da tamo čami.

Sve vas koji su već pazarili olovčicu da njome ukone bubuljice molim da istraju bar par nedelja i pišite nam da li radi. Volela bih ako nisam u pravu.

Vi koji se još niste uhavtili za novčanik po tom pitanju stavite još  sada neku finu prirodnu anti akne masku na lice kao znak dobre volje da se svom licu posvetite temeljno. Iako ne postoje instant rešenja možete izgledati čarobno.

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *