coenzyme q10 krema
Bore, Kozmetika za lice

Krema sa koenzimom Q10 i njeno dejstvo

Saznajte zašto je krema sa koenzimom Q 10 tajni adut svih dama koje izgledaju dobro i u zrelim godinama. Ovako ona deluje.

Čujemo često na reklamama da je koenzim Q 10 naš saveznik za lepu i zdravu kožu lica, ali i tela. U poslednje vreme nema proizvoda za negu kože u kome se on ne nalazi. Ako ste se nekada zapitali šta je koenzim Q 10 i koje su sve njegove vrednosti i prednosti za redovnu negu kože lica, sledi objašnjenje.

Hajde da se najpre upoznamo sa ovim neophodnim sastojkom svake dobre kreme za lice.

Šta je koenzim Q 10?

 

Koenzim Q 10 je prirodni antioksidans koji ljudsko telo samo proizvodi.

Znamo da su antioksidansi naši saborci protiv uništavanja slobodnih radikala i generalno propadanja organizma. Pošto je prirodni antioksidans, jasno vam je da se radi o supstanci joj treba dati na posebnoj važnosti. Mnogi naučnici ga porede sa vitaminima, prvenstveno sa vitaminom E upravo zbog antioksidativnih svojstava.

Za razliku od vitamina E, koenzim Q 10 se rastvara u mastima i kao takav ima značajnu ulogu u stvaranju energije u ćelijama organizma. Učestvuje u mnogobrojnim procesima. Na  prvom mestu, aktivno učestvuje u cirkulaciji krvi i generalno protoku svih telesnih tečnosti u telu. Značajnu ulogu ima u borbi organizma sa infekcijama. Neophodan je za dobar rad imunuloškog sistema, uključujući i imunitet kože.

Nalazi se u velikoj količini u koži i to prvenstveno u površinskom sloju kože – epidermu. Kao takav, iz organizma se jako brzo troši.

Epiderm predstavlja našu prvu barijeru protiv svih štetnih uticaja okoline. Zato koenzim Q 10 u koži treba redovno nadoknađivati, a to je moguće učiniti uz pomoć hrane, suplemanata ili preparata koji sadrže koenzim Q 10.  

Koenzim Q10 za kožu lica

 

Koža lica predstavlja najosetljiviji deo tela, jer je stalno izložena uticaju slobodnih radikala odgovornih za starenje. Pod slobodnim radikalima podrazumevamo sve one štetne uticaje poput ultra-violetnog zračenja Sunca, izduvnih gasova u vidu smoga i drugih toksina i zagađenja ( npr. duvanskog dima).

 

 

Sposobnost ćelija kože da se brane od štetnih uticaja okoline naglo pada oko tridesete godine života. Mnogi tada počinju da koriste preparate sa aktivnim sastojcima, jer je tada idealno vreme da počnete svojoju aktivnu negu kože lica. Tada je samo potrebno pomoći organizmu da zadrži sve svoje prirodne kapacitete koji se bore protiv nastajanja mrlja i fleka na koži, a kasnije i bora.

To su na prvom mestu  hijaluronska kiselina i koenzim Q 10, ali nisu jedini.

Lila nam je ispričala kako se ona rešila bora, fleka, podočnjaka i svega onoga što čini izgled kože starijim. Birala je prirodnu opciju, efikasnu i bezbolnu. Uspela je i oduševljena je kako joj koža sada izgleda. O čemu se radi, pogledajte i vi na ovom linkuhttps://lepolice.com/dobila-sam-bitku-sa-borama/

Unošenje koenzima Q 10 hranom je vrlo spor i neefikasan način za očuvanje mladolikosti kože lica. Zato je preporučljivo da koenzim Q 10 nadoknadite direktnim nanošenjem na kožu.

U ovom tekstu ćete saznati šta krema sa koenzimom Q10 može da učini za vaše lice, posebno ako je vaša koža zrela.

Krema sa koenzimom Q10

 

Ako ste rešile da objavite rat borama na licu, krema sa koenzimom Q 10 je neizostavan deo vaše kozmetike i vaše anti age rutine. Vraćanjem energije ćelijama kože, pomoći ćete koži da se regeneriše. Uspešno ćete se rešiti nepravilnosti na koži i ublažiti prve tragove godina koje neizbežno prolaze.

 

krema sa koenzimom q10

 

Ove kreme su uglavnom nežne teksture, idealne za sve tipove kože. Obogaćene vitaminima, uljem badema i ši buterom omogućavaju dubinsku hidrataciju koži i efikasnu negu. To za posledicu ima sjajniju i zategnutiju kožu lica.

Ako želite da se rešite bora na licu i vratu, krema sa koenzimom Q 10 je vaš saveznik.

Kolagen i koenzim Q10 su prirodni sastojci površinskog sloja kože. Krema obogaćena ovim sastojcima pomoći će vam da aktivirate prirodne mehanizme kože i stimulišete stvaranje ovih supstanci. Mnogi proizvođači u svom programu imaju dnevne i noćne kreme sa koenzimom Q10 za negu lica, kao i kreme za predeo oko očiju.

Kako se dobar deo regeneracije kože odvija i noću dok spavamo, bilo bi dobro da potražite svoje pakovanje noćne kreme sa koenzimom Q10.

Za razliku od kreme za dnevnu negu, noćne kreme su dodatno obogaćene koenzimom Q 10, u nekim slučajevima ga sadrže i do deset puta više.

Ništa lakše nego da dok spavate, u isto vreme radite i na regeneraciji kože lica. Dermatolozi tvrde da ćete biti prijatno iznenađeni nakon redovne upotrebe noćnih preparata za negu lica. Ono što možete da primetite nakon izvesnog perioda je da su bore oko usana i očiju vidno ublažene.

Kako se koristi krema sa koenzimom Q10?

 

Krema sa koenzimom Q 10 se nanosi na čistu kožu lica. Vrlo je važno da kožu redovno čistite bilo losionom za lice ili penama za umivanje da bi efekat krema za lice bio potpun. Ponekad možete i da odradite nezaobilazni piling lica.

Bilo da se koristi dnevna ili noćna krema, uvek je koristite nakon obavljenog čišćenja lica. Nije vam potrebna velika količina kreme. Dovoljno je da na kožu nanesete kremu u tankom sloju, da bi koža primila sve delotvorne sastojke, uključujući i koenzim Q 10.

Kada ste kremu naneli na lice, nežno je umasirajte i ostavite da deluje.

Nastavite da mažete i vrat. Koža vrata je takođe jako osetljiva i na njoj posledice starenja dolaze do izražaja možda više nego na licu. Neka od sada vaša rutina bude da uz negu lica, negujete i kožu vrata. Ovo je jedna vrlo praktična, ali i korisna navika ako ne želite da u kasnijim godinama skrivate vrat rolkama ili maramama.

Isti postupak primenjujte i na osetljivoj koži oko očiju. Kada ste nabavili svoje pakovanje antirid kreme koja u sebi sadrži koenzim Q10, blago utapkajte malu količinu kreme. Efekat hlađenja koji ove kreme imaju služi da smanji nadutost podočnjaka. Ne samo da će vas osloboditi tamnih kesica ispod očiju, već će ukloniti fine linije i bore u osetljivom okoloočnom delu.

Kome su namenjeni preparati sa koenzimom Q 10?

 

Većina krema za lice i telo sadrži koenzim Q 10, a da to niste i znali. On je jednostavno pod obavezno u kremama za lice. Ono što vas je zbunjivalo do sada je da u sadržaju preparata ne možete da nađete koenzim Q 10.

U mnogim preparatima koenzim Q 10 nalazi pod nazivom ubihinon.

Zbog njegove sposobnosti da zaštiti kožu od slobodnih radikala čije dejstvo je izazvano ultra-violetnim zračenjem, koenzim Q 10 ćete naći i u kremama za zaštitu od sunca. I ne samo u kremama, već u svim preparatima za negu kože za vreme i nakon sunčanja kao što su ulja, sprejevi ili mleko za telo. 

Kao što vidite, upotreba koenzima Q 10 je višestruka i ne upotrebljava se samo za negu kože starijih dama. Naprotiv, nanošenje koenzima Q 10 na lice i telo, sprečiće pojavu hiperpigmentacija i drugih nepravilnosti na koži.

Uz preparate koji sadrže ovaj sastojak odložićete poslediće starenja na što kasnije moguće.

Zvuči li vam ovo dovoljno ubedljivo da odmah nabavite svoje pakovanje kreme sa koenzimom Q 10?

Reći ćemo vam još i ovo. Nije u pitanju neki agresivan sastojak, pa su proizvodi prigodni za osetljivu zrelu kožu i za kožu sklonu aknama.

Ako se pitate koliko novca treba da izdvojite za jednu ovakvu kremu, evo šta smo mi saznali o tome.

Najbolja krema sa koenzimom Q10

 

Evo i nekoliko preporuka, kada su proizvodi ovog tipa u pitanju

NIVEA Q10 Power Firming dnevna krema protiv bora

 

Nivea ima čitav niz proizvoda sa ovim sastojkom i ovo je samo jedan od njih. U pitanju je proizvod obogaćen visokokvalitetnim koenzimom Q10, koji je 100% isti kao prirodni Q10 prisutan u koži. Ova krema nudi kontinuiranu 24-satnu zaštitu od bora, pomažući koži da se odupre oštećenjima uzrokovanim spoljašnjim faktorima i pružajući joj energiju za neutralizaciju svakodnevnih štetnih uticaja, dok istovremeno podržava proces regeneracije.

Njena inovativna formula sa SPF 15 posebno je razvijena kako bi se usmerila na tri različite vrste bora: bore na čelu (smanjenje od 19%), bore oko očiju (smanjenje od 17%), i bore na području obraza i oko usana (smanjenje od 25%). Nakon samo 24 sata korišćenja, primetićete da je vaša koža glatka, dobro nahranjena i zdravija. Nakon nedelju dana redovne upotrebe, primetićete vidljivo čvršću kožu sa smanjenjem bora od 21%. Nakon četiri nedelje, poboljšanja i smanjenje bora će se i dalje nastaviti.

Ova krema je dermatološki testirana i odgovara svim tipovima kože, čineći je odličnim izborom za sve one koji žele da se bore protiv starenja i očuvaju mladolik izgled kože.

Cena: 1050 rsd

Eucerin Q10 ACTIVE

 

Dnevna krema za suvu kožu je posebno osmišljena kako bi pružila podršku suvoj koži. Ključni sastojak ove kreme je koenzim Q10, koji je od vitalnog značaja za ćelije kože jer im daje energiju i predstavlja supstancu koja se prirodno nalazi u koži. Ovaj koenzim Q10 igra ključnu ulogu u borbi protiv znakova starenja, kao što su bore, posebno na osetljivoj koži.

Osim Q10, ova krema sadrži i antioksidante poput vitamina C, E i H (biotina). Ovi antioksidansi pomažu u hranjenju suve kože i smanjenju upala, čineći je bolje zaštićenom od oštećenja koja mogu biti uzrokovana slobodnim radikalima. Važno je napomenuti da je ova krema formulisana bez mirisa, veštačkih boja i alkohola, što je čini idealnom za suvu i osetljivu kožu sklonu iritacijama.

Redovnom upotrebom Eucerin Q10 ACTIVE dnevne kreme, vaša koža će postati nežnija i čvršća. Ova formulacija takođe ne sadrži parabene ni veštačke boje kako bi se obezbedila dobra podnošljivost, čineći je odličnim izborom za negu suve i osetljive kože.

Za noć koristite istoimenu noćnu kremu.

Cena: 2150 rsd

Velnea Q10 krema

 

Dnevna krema za lice protiv bora sa koenzimom Q10 je lagana formula namenjena svakodnevnoj nezi kože lica. Ključni sastojak ove kreme je koenzim Q10.  Osim njega, krema je obogaćena argan uljem, vitaminom E i glicerinom, koji zajedno sa Q10 doprinose efikasnoj borbi protiv starenja kože. Svakodnevnom upotrebom ove kreme, koža lica postaje osvežena, hidrirana, postaje mekša i dobija blistav izgled.

Kako biste postigli najbolje rezultate, preporučuje se nanošenje ove kreme ujutru na čistu kožu lica, koristeći lagane kružne pokrete. Ova krema je savršen dodatak vašoj dnevnoj rutini nege kože, pomažući vam da očuvate mladolik izgled kože i da je zaštitite od uticaja starenja i spoljašnjih faktora.

Postoji od istog brenda i noćna krema.

Cena: 350 rsd

Fitogal krema sa koenzimom Q10

 

Ova krema za lice je odlična opcija za one koji traže hidratantnu kremu sa brzim upijanjem. Ona je lagana, nemasna i nudi potpunu negu za kožu lica. Ključni sastojci ove kreme su koenzim Q10 i vitamini E i C.

Vitamini E i C, koji su prisutni u ovoj kremi, doprinose ublažavanju vidljivosti postojećih bora.

Kombinacija ovih sastojaka čini ovu kremu idealnom za svakodnevnu upotrebu kako biste očuvali mladolik izgled kože i odložili znakove starenja. Brzo upijanje kreme omogućava vam da je lako uključite u svoju dnevnu rutinu nege kože.

Cena: 300 rsd

Mnogi korisnici krema za bore koji obiluju ovim sastojkom kažu da primećuju značajnu razliku od kada koriste proizvode obogaćene koenzimom Q10. Nema razloga da ne probate i vi neku od poznatih marki .

A postoji i bolje rešenje.

Alternativa kremama sa koenzimom Q10

 

Nije stvar samo u sastojcima, nego i u količini sastojaka u jednoj kremi. Da bi se dejstvo brže ispoljil , potrebno je da proizvod za lice ima maksimalnu količinu aktivnih sastojaka.

U tom smislu, najboljom se pokazala Neborela krema za lice. Sadrži hyaluron i nodermyl u maksimalnim količinima + specijalnu formulaciju od biljnih sastojaka. Mnoge žene se kunu u nju.

Osim krema možete koristiti i sledeće da nadoknadite ovaj sastojak svojoj koži i organizmu:

  • serum sa koenzimom q10
  • suplementi  Coenzyme Q10 (CoQ10)

Iskustva

 

Iskustva ljudi koji su imali problem sa hiperpigmentacijama i borama na licu, a koji su koristili kreme sa koenzimom Q 10 su uglavnom pozitivna. Da čujemo neke od njih:

Biljana

Za nekog ko ima dvadeset i sedam godina, koža lica mi je izgledala poprilično loše. Nisam znala kako da joj vratim blistavost i svežinu koju je imala ranije. Ono što me je iznenadilo je i pojava prvih bore oko očiju. Uplašila sam se, jer sam ipak još uvek mlada za bore i shvatila da mi treba brzo podmlađivanje lica. Rešila sam da pronađem odgovarajuću kremu za lice.

Dobila sam u apoteci preporuku za Sebamed Q 10 kremu za lice, koja ide u paru sa antirid kremom od istog proizvođača. Objašnjeno mi je da cu redovnom upotrebom za mesec dana videti prve rezultate. Istina je da sam već nakon nekoliko dana primetila svežiji i zdraviji izgled kože. Po prvi put, moja koža je bila dovoljno hidrirana i negovana. Nastavljam sa redovnom primenom ovih fantastičnih preparata.

Ljubica

Da sam pravila veliku grešku što ne koristim kreme sa odgovarajućim zaštitnim faktorom, shvatila sam kada su se posledice videle na mojoj koži. Ono što sam primećivala su proširene pore, fleke i sitne bore. Kao ljubitelj prirodnih proizvoda, prvo sam pravila prirodne maske za lice protiv bora, a nakon njih nanosila kremu.

Moram priznati da mi se koža značajno regenerisala i oporavila otkad vodim računa šta stavljam na lice, ali i šta unosim u telo. Da napomenem, da su sada kreme sa visokim SPF koje obiluju koenzimom Q 10 obavezan deo moje redovne nege lica tokom cele godine.

Namirnice bogate koenzimom Q 10

 

Ako imate srčanih smetnji, problem sa alergijama ili možda dijabetes, nemojte da se iznenadite ako vam lekar preporuči da uzimate dodatke koenzima Q 10 u vidu tableta.

 

koenzim q 10

 

Dokazano je da ovaj preparat može da vas reši simptoma slabosti i umora za vreme i posle najmanjih fizičkih aktivnosti. Ako počnete da unosite tablete Q 10, popravićete imunitet i imati više energije.

To može da se odrazi generalno na vaš izgled, kao i na kožu lica. Zato, ne zanemarujte količinu unetog koenzima Q 10 i oralnim putem. Ako niste ljubitelji suplemenata, jer neki od njih mogu nakon duže upotrebe da imaju i neka neželjena dejstva, postarajte se da ishranom unosite dovoljne količine ovog važnog antioksidanta.

Da vidimo, šta bi trebalo da se nalazi na vašem meniju da do nedostatka koenzima Q 10 ne bi došlo.

  • Možemo da obradujemo sve one koji vole posnu hranu, jer ovim prirodnim antioksidansom obiluju morske i rečne ribe. Trudite se da šaran, skuša, losos, ili čak sardina i tuna na vašem jelovniku bar jednom nedeljno. Tako ćete izbeći nedostatak koenzima Q 10 i nećete se susresti sa njegovim nedostatkom u organizmu.
  • Ljubitelji piletine mogu da odahnu, jer i uvođenjem iste u ishranu, obezbedićete dovoljne količine Q 10. Dobra vest za sve vegeterijance je da se koenzim Q 10 ne nalazi u hrani životinjskog porekla. Svoje dnevne potrebe za njim možete zadovoljiti i ako koristite u ishrani orahe, bademe, pirinčane ili pšenične mekinje. Njih možete kombinovati sa sojinim ili nekim ribljim uljem.

Ovo su samo neke od namirnica koje vam mogu obezbediti zdravlje, ali i lepu kožu. Ne kaže se bez razloga da se sve bolesti vide na licu. Zato, ne dozvolite da bilo šta naruši vaš fizički izgled. Negujte se i spolja i iznutra.

Kada kupujete kozmetiku za lice, neka krema sa koenzimom Q10 bude na vašem spisku. Zahvaljujući ovom važnom preparatu, imaćete kožu lica kaku ste oduvek želeli. Nadam se da ste se uverili da su koenzim Q 10 i preparati na bazi istog vaš saveznik u borbi protiv bora. Krenite već danas!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *