mlečna kiselina za lice
Kozmetika za lice, Nega kože

Mlečna kiselina za lice – dobre i loše strane! 

Mlečna kiselina za lice se nanosi na kožu kako bi se izborili sa hiperpigmentacijom i flekama od bubuljica, ali može i da hidrira lice. Njenu regenerativnu moć treba shvatiti ozbiljno i iskoristiti pametno, a evo i zašto vam to govorim!

Prednosti mlečne kiseline za lice

 

Prednost mlečne kiseline jeste skidanje mrtvog sloja kože sa lica, pa se može reći da ona deluje poput pilinga i oslobađa pore nakupljenih nečistoća. Zajedno sa mrtvim ćelijama otpada i višak sebuma, ostaci šminke i druge prljavštine pa je ten besprekorno čist.

Međutim ona je vrlo koncetrovana i jasno je da tretman ne podrazumeva samo čišćenje lica. Sa sobom odnosi i oštećene ćelije sa velikom količinom melanina. Problemi sa hiperpigmentacijom postaju manji, jer suviše obojene ćelije optpadaju sa vaše kože. Fleke od bubuljica ili od sunčanja blede, tako da vam mlečna kiselina za lice vraća samopouzdanje!

Ujednačen ten nakon korišćenja mlečne kiseline ne dobija se preko noći!

Kako ona otklanja prvi sloj kože koji je oštećen, lice je primorano da stvara nove, zdrave i jake ćelije kako bi se zaštitilo od spoljašnjih uticaja. Praktično dobijate novu kožu, koja je na početku bledunjava, a nakon nekoliko dana usklađuje se sa bojom vašeg tena. U zavsinosti od veličine fleka i koncentracije melanina u ćelijama ponekad je dovoljan je jedan tretman mlečnom kiselinom, a nekad i dva do tri tretmana kako bi kožu učinili besprekornom. Pritom će lice biti hidirano i nežno!

Lile je vodila bitku sa flekama na licu i konstatno ih prekrivala sve dok nije pronašla prirodno rešenje koje je u rekordnom roku, na potpuno bezbedan i nežan način, učinilo njen ten besprekornim. Ne samo to! O istom trošku uspela je da zategne lice i smanji bore. Potpuno prirodno i lako! Isto možete i vi! Pogledajte o čemu se radi na sledećem linku: https://lepolice.com/dobila-sam-bitku-sa-borama/

Još jedna prednost mlečne kiseline jeste borba sa ožiljcima od bubuljica. Neki od kozmetičara navode da vas zahvaljujući njoj mogu osloboditi ispupčenih ožiljaka jer podstiče regeneraciju. Pre nego što se odlučite za bilo koji tretman posavetujte se sa dermatologom!

Šta je mlečna kiselina?

 

Mlečna kiselina je prirodna i kada bi pogledali sve strukture u kojima se nalazi, pronašli bi je u sebi samima! Određeni procenat mlečne kiseline nalazi se u našim mišićima, a bol koji osetimo nakon jakog treninga nastaje kao posledica prekomernog lučenja ove kiseline. Takozvana upala mišića nastaje jer se u telu luči veća količina mlečne kiseline tokom treninga.

Dakle, imamo je u sebi, ali u i svetu oko sebe!

Mlečna kiselina pripada grubi AHA kiselina, saznajem istražujući. Limunska kiselina pripada ovoj grupi kao i druge voćne kiseline koje kozmetičari nanose na vaše lice tokom različitih hemijskih pilinga. Ono što izdvaja mlečnu kiselinu za lice jeste njeno blaže dejstvo u poređenju sa voćnim kiselinama, tako da smanji vidljivost ožiljaka i fleka a ujedno i hidrira.

Voćne kiseline (AHA kiseline) su jake i mogu upaliti i iritirati osetljivu kožu, pa postaju sve manje popularne. Mlečna kiselina deluje blaže . Napokon su dame i muškarci sa osetljivom kožom dobili adevatan tretman za ujednačavanje tena.

Mlečna kiselina može prijati i suvoj koži lica, koja reaguje na svaku promenu vremena i dodatno se suši i peruta. Dakle, zaista je posebna ukoliko se pravilno upotrebi!

A kako?

Upotreba mlečne kiseline za lice

 

mlečna kiselina za lice rezultati

 

Kada se nanese mlečna kiselina za lice, ona će ukloniti oštećeni površinski sloj kože, ali na nešto specifičniji način. Nema perutanja i ljuštenja lica koje traje danima, praktično fino uklanja mrtve ćelije tako da se na površini kože vidi novi sloj ćelija, bledunjave boje. To je zapravo eksfolijacija.

Kozmetičari i lekari proceniće koliko vam je ove kiseline potrebno kako bi ten postao ujednačen.

Najbolja varijanta korišćenja mlečne kiseline jeste kupovina preparata u kojima se nalazi. Na taj način ćete nahraniti kožu lica drugim sastojcima iz preparata i sprečiti kontraindikacije. Mlečna kiselina može ukloniti fleke i ožiljke od bubuljica, uz naredna sredstva!

Mlečna kiselina u kozmetici

 

Stručnjaci su odredili zlatan procenat mlečne kiseline u kozmetičkim preparatima, kojim će oni regenerisati kožu vašeg lica tako da fleke od bubuljica i ožiljci nestanu.

Do 10% mlečne kiseline u proizvodu je dozvoljeno i dovoljno za ujednačen ten.

U skladu sa tipom kože vašeg lica birajte kozmetički preparat sa mlečnom kiselinom!

Losion sa mlečnom kiselinom

 

Losioni za lice sa mlečnom kiselinom preporučuju se za masnu kožu lica, sklonu aknama.

Ukoliko ste pretrpeli jaku infekciju koja je za sobom ostavila rupice od akni i fleke i jednostavno želite blago sredstvo zahvaljujući kom će se lice oporavljati ali i sredstvo koje će ujednačiti ten – na pravom ste mestu!

Nekoliko kapi losiona za čišćenje lica sa mlečnom kiselinom će pokupiti višak sebuma sa kože, tako da se izgubi neprirodan sjaj lica. Ukloniće nečistoće i bakterije iz pora koje su glavni krivci za nastanak bubuljica na licu! Hranjivi sastojci iz losiona jačaju ćelije i imunitet lica, a u sastavu si najčešće vitamin C, vitamin E ili vitamina A. Sva tri vitamina jačaju zaštitnu barijeru ćelija tako da postaju jake i otporne na spoljašnje uticaje.

Mlečna kiselina iz losiona redovnim nanošenjem neutrališe oštećene ćelije kože tako da fleke blede, a ožiljci postaju meki na dodir. Istina je da je potrebno dosta vremena da bi potpuno ujednačili ten sa kozmetičkim preparatom sa mlečnom kiselinom za lice, ali ponekad su oni pravi izbor. Stručnjaci ih preporučuju ukoliko ste se tek izborili sa bubuljicama, jer je licu potreban odmor i ne bi mu prijao hemijski piling iz kozmetičkog salona.

Kako se koristi losion sa mlečnom kiselinom za lice?

Losion sa mlečnom kiselinom možete koristiti pred odlazak u krevet, kako bi očistili pore i vremenom ujednačili ten svog lica. Nanosi se mala količina proizvoda na tupfer i zatim se temeljno briše lice.

Losion treba koristiti svakodnevno u određenom vremenskom intervalu. Kada potrošite kupljenu bočicu proizvoda dozvolite koži da se odmori i regeneriše, uz neku blažu varijantu losiona za čišćenje lica. Koži je nakon proizvoda sa mlečnom kiselinom potrebna pauza, birajte preparat koji će zadržati u ćelijama  vodu  i podstaknuti stvaranje proteina ! Hijaluronska struktura zadržaće česitice vode i sa vitaminom E ubrzati stvaranje novih ćelija.

Kombinujte dva proizvoda za čišćenje lica i pratite lični osećaj koji ostavljaju za sobom!

Mleko za lice sa mlečnom kiselinom

 

Mleko za lice sa mlečnom kiselinom namenjeno se osobama za osetljivom i suvom kožom lica.

Na suvoj koži nastaju fleke od sunčanja ali se u kasnijim godinama života mogu pojaviti staračke pege i fleke. Prijaju joj gušće strukture za čišćenje lica poput mleka, koje će hidrirati kožu i sačuvati vodu u unutrašnjosti tako da lice bude glatko i nežno!

Ovakvi proizvodi u sebi sadrže dodatna kolagenska vlakna, vitamine i antioksidanse koji štite suvu kožu lica od perutanja i svraba, čiste lice i ujedno uklanjaju ćelije sa viškom melanina. Uz redovnu upotrebu primetićete da tamne mrlje blede sa vaših obraza i čela, ali je ujedno koža mirna i hidrirana!

Sam proces nanošenja mleka za lice sa mlečnom kiselinom je isti kao i kod losiona. Potrebno je naneti određenu količinu proizvoda na tupfer ili vatu i prebrisati lice!

Nemojte preterivati, koži je poteban odmor od mlečne kiseline i kada potrošite jednu bočicu na nekoliko nedelja je zamenite prirodnim preparatom za čišćenje lica. Na taj način možete lice održati zdravim i jakim, ali ujedno i rešiti probleme sa kožom!

Uradi sam preparati sa mlečnom kiselinom

 

Ukoliko nas pratite redovno, znate da uvek spremamo zanimljive i pouzdane recepte za maske za lice koje hidriraju kožu i čine je svežom.  U mleku za čišćenje lica sa mlečnom kiselinom pronašla sam kokos i vitamin C u sastavu, ali nisam ni pomislila da ih mešam kod kuće. Jednostavno, nismo stručnjaci i ne možete odrediti koliko je čiste mlečne kiseline potrebno našoj koži! Možete iz najbolje namere uliti veliku količinu mlečne kiseline i napraviti dodatne probleme sa svojim licem.

Ipak, imajte na umu da je mlečna kiseline sastavni deo mlečnih proizvoda. Pa tako možete naneti jogurt na lice! Ukoliko ga pomešate sa zobenim pahuljicama dobićete lagani piling koji uklanja mrtve ćelije, određeni procenat mlečne kiseline i probiotika. Ovakva maska će očistiti kožu, hidrirati i ojačati njen imunitet!

Profesionalni hemijski piling mlečnom kiselinom

 

mlečna kiselina za lice upotreba

 

Tretman se izvodi u okviru kozmetičkog salona, gde vam stručnjaci nanose određeni procenat mlečne kiseline na kožu. Reč je o jednoj vrsti hemijskog pilinga koji izjeda prvi sloj kože, tako da iz salona izlazite sa mladom kožom lica.

Kad kažem “mladom” mislim da će vam mlečna kiselina izjesti sve stare i oštećene ćelije kože, tako da se vidi sloj mladih ćelija koje tek treba da ojačaju. Za sam tretman potrebno je do pola sata, sa tim da u salon dolazite očišćenog lica bez trunke šminke. Nakon tretmana primetićete da lice izgleda jedrije i da su ožiljci i fleke gotovo nestali sa kože. Pore se sužavaju i lice se ubrzano regeneriše, a koža ostaje osetljiva nekoliko dana pa je potrebno posvetiti se pravilnoj nezi!

Dame vole profesionalni hemijski piling lica jer daje brze rezultate ali treba znati da iziskuje dodatan trud u danima nakon tretmana!

Postoji još jedna opcija!

Piling mlečnom kiselinom kod kuće

 

Piling koji se izvodi u kozmetičkim salonima podrazumeva izdvojene delove mlečne kiseline jake koncetracije koji deluju dubinski. U kućnim uslovima iskorisite mleko i pomešajte ga sa zobenom kašom kako bi uradili lagani piling lica! Mlečna kiselina iz mleka sa drugim hranjivim sastojcima delovaće hidratantno i ujedno ubiti bakterije sa površine kože.Regulisaće Ph vrednost lica i smanjiti šansu za pojavu akni. Ovakva mešavina nanosi se jednom nedeljno na kožu, kako bi je hidrirala i očistila.

Pitate se koliko često se sme lice izložiti kozmetičkom tretmanu sa mlečnom kiselinom?

Postoje i setovi za lice, koji podrazumevaju losion i hidratantno sredstvo koje podstiče regeneraciju kože! Ukoliko u svom sastavu imaju mlečnu kiselinu možete ih koristiti i ujednačiti ten a pritom imati nežne i jedre obraze!

Koliko često sme da se koristi mlečna kiselina za lice?

 

Ukoliko se odlučite za kozmetički tretman mlečnom kiselinom na osnovu stanja vaše kože, kozmetičar će vam reći koliko vam je tremana potrebno kako bi postigli ujednačen i blistav ten. Rade se u razmacima od nedelju dana do tri nedelje, u zavinosti od toga koliko je vašem licu potrebno za oporavak i regeneraciju.

Ne zaboravite da regeneracija lica zavisi od vas i da je možete podstaći uz jaku krvnu sliku, odnosno unos zdravih namirnica! Pripremajte zdrave obroke i dajte celokupnom telu snagu, kako bi imali ujednačen ten!

Što se tiče kozmetičkih preparata, već sam pomenula da ih ne treba koristiti bez prestanka. Kada istrošite bočicu napravite pauzu od minimum mesec dana.

Najvažniji deo priče o mlečnoj kiselini za lice ostavili smo za kraj!

Nega kože nakon upotrebe mlečne kiseline za lice?

 

Nakon upotrebe mlečne kiseline za lice koži je potrebna hidratacija.

Nekoliko puta dnevno nahranite je prirodnom kremom, kako bi zadržala vodu i kako bi obrazi bili meki i nežni. Ukoliko idete napolje ili pešačite na putu do posla obavezno nanesite kremu sa zaštitnim UV faktorom.

Skinut je gornji sloj kože i sada su na površini mlade, i dalje nejake ćelije koje ne mogu da se odbrane od sunca. Bez obzira na godišnje doba potrebna vam je zaštita od negativnog UV zračenja kako se lice ne bi zacrvenelo i upalilo. U toku letnjih dana izbegavajte izlazak napolje dok se koža ne oporavi jer UV zračenje može napraviti nove fleke i dodatne probleme sa licem.

Nedostaci mlečne kiseline za lice

 

Mlečna kiselina je negujuća ukoliko je iskoristite u obliku mleka ili jogurta i ima jako svojstvo regeneracije zajedno sa drugim vitaminima i mineralima. Ukoliko se iskoristi tokom hemijskog pilinga izbrisaće fleke, ali ponekad može irtirati lice, pa treba biti obrazriv saznajem istražujući!

U suštini nisam pronašla, čitajući, negativna dejstva mlečne kiseline. Ona se koristi prilikom pripreme određenih sapuna za lice kako bi hidrirala kožu i uklonila nečistoće zajedno sa drugim sastojcima.

Iskustva sa mlečnom kiselinom za lice

 

 

Istraživala sam kakva su iskustva ljudi prilikom upotrebe mlečne kiseline za lice, ali i samog oporavka kože nakon nje! Generalni zaključak jeste da nemate brige ukoliko ispratite savete stručnjaka koje vam daju pred izlazak iz kozmetičkog salona. To se odnosi na redovno nanošenje hidratatne kreme i izbegavanje sunca jer je koža posle tretmana fotosenzitivna.

Naravno, postoje i negativna iskustva dama koje nikad ne bi ponovo nanele mlečnu kiselinu na kožu, ali one i priznaju kako nisu ispratile preporučene mere nege lica nakon tretmana! Ako mislite da niste u stanju da toliko pazite – bolje odmah odaberite neku drugu alternativu.

Dakle, budite odgovorni i zasijaćete sa ujednačenim tenom!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *