bore na obrazima
Bore

Uklonite bore na obrazima! Ovo je rešenje, bez obzira na godine!

Bore na obrazima čine lice starijim, ali možete im stati na put uz naredne savete. U kratkom vremenskom periodu povratićete jedrinu obraza!

U dvadesetim smo preokupirani sitnim linijama u uglovima usana i oko očiju. Trudimo se da zategnemo kožu u ovim regijama, ne obraćajući pažnju na obraze! Sve dok ne postanu ispijeni i izbrazdani borama.

Umesto da užurbano prolazite pored ogledala, stanite za trenutak! Primenite naredne savete i povratite mladalački izgled lica, zavolite iznova sebe.

Vrste bora na obrazima

 

Istina je da se nećete probuditi sa borama na obrazima, jer nastaju postepeno. Kako bi razumeli razloge njihovog nastanka i pravilno ih tretirali, dobro se zagledajte u svoj odraz pred ogledalom. Kako vaša koža izgleda?

Da je zategnuta i sjajna ne bi ste čitali ovo redove, jasno je. Ipak, zadržite se još malo pred ogledalom i otkrijte u kom stadijumu je koža vaših obraza. Da li su bore duboke ili su sitne, jedva primetne?

Sve to radite kako bi kasnije pronašli pravilan tretman, koji čini vaše lice mlađim!

Duboke bore na licu i obrazima

 

Duboke bore na obrazima predstavljaju kvadratiće na vašim obrazima.

Da, toliko je malih brazdi koje su se međusobno ispreplitale tako da formiraju kvadratiće. Celokupno lice izgleda dehidrirano, iako možda nije suvo pod prstima.

Ovaj tip bora nastaje kao posledica starenja i gubljenja tonusa i volumena obraza. Ujedno predstavlja najgori stadijum, u kom su obrazi potpuno ispijeni.

Nastaje oko šezdesete godine života, ali je to individualno. Dobra genetika i pravilna ishrana, kao i redovna nega lica, učiniće ga otpornim. Duboke bore na obrazima pojaviće se čitavu deceniju kasnije.

Sa dubokim borama na obrazima menja se i trougao lepote lica. Jagodice se spuštaju ka dole, zajedno sa usnama. Sve to doprinosi izgledu obraza i ističe duboke kockice, koje je teško prekriti šminkom!

Kako bi izbegli ovakve drastične promene na koži lica, krenite sa pravilnom negom čim se pojave sitne, malene bore na obrazima.

Sitne bore na obrazima

 

Sitne bore na obrazima prate sam luk jagodične kosti i primetne su na dnevnoj stetlosti. Dame ih uspešno prekrivaju puderima, što nije trajno rešenje!

Kako elastičnost kože opada pojavljuju se sitne bore i uz sam luk uveta. To je signal da se mišići obraza opuštaju i da će u kasnijim godinama doći do menjanja trougla lepote. Sam prirodan proces može se ublažiti i odložiti, zato smo ovde!

Pošto se sitne bore na obrazima pojavljuju od jagodičnih kostiju, dame ih povezuju sa borama oko očiju. Često čujem opis ‘’bore ispod očiju su se proširile’’. Stručnjaci navode da to nije istina, mišići obraza su jaki i koža nije toliko osetljiva kao koža oko očiju. Ipak mimika radi svoje i pojavljuju se sitne braze odmah ispod oka, ali nisu povezane sa pomenutim borama oko očiju.

Potrebno je svakodnevno mazati kremu na kožu oko očiju, kako bi je negovali i umanjili vidljivost bora. Zato, pogledajte kako izabrati pravu kremu za osetljivu kožu oko očiju!

Obrazima je potrebna drugačija nega, iako sitne bore izgledaju povezano sa regijom oko oka.

Pojavljuju se ranije, negde oko četrdesete godine života ali to ne znači da se javljaju prve!

Nazolabijalne bore

 

Nazolabijalne bore nastaju od bora smejalica, odnosno bora oko usana. Sitne bore u uglovima usana proširuju se do nosa, ali sa druge strane utiču na izgled obraza. Brazde zahvataju obraze tako da daju licu umoran izgled.

To su dugačke linije, jasnog luka i ako ništa drugo znače da ste pozitivna osoba.

Stručnjaci navode da se mimika lica menja tokom smejanja i podstiče nastanak brazdi. To su mimičke bore.Na celokupan proces imaju uticaj cigarete i ispijanje pića na slamčicu. Jako uvlačenje lomi kožu obraza i podstiče mišiće na grčenje, tako da se gubi elastičnosti. Menjanjem navike ispijanja omiljenog napitka smanjićete vidljivost nazolabijalnih bora.

Ipak, to nije dovoljno!

Lila je imala duboke bore na obrazima, protiv kojih je napokon dobila bitku! Uspela je na prirodan način da ih se oslobodi, u minimalnom roku. Isto možete i vi! Zato pogledajte celokupno njeno iskustvo na sledećem linku: https://lepolice.com/dobila-sam-bitku-sa-borama/ .

Kako nastaju bore na obrazima?

 

uklanjanje bore na obrazima

 

Usled mimike lica mišići gube svoj tonus i opuštaju se, tako da obrazi gube svoj volumen. Opuštanje mišića ide postepeno. Želim da kažem da sami mišići lica nisu krivi za nastanak bora na obrazima.

Pomenula sam trougao lepote, koji podrazumeva uticaj gravitacije. Lice se spušta ka dole pa tako do juče podignute jagodice gube formu i oblik. Spuštaju se prema usnama dodajući godine vašem licu. Za sam nastanak bora najviše su odgovorni proteini u unutrašnjosti kože lica. Kada je dovoljno kolagena i elastina, odnosno kada formiraju finu mrežu u drugom sloju kože lice je zategnuto. Tokom godina ćelije gube snagu i ne proizvode ih u velikim količinama, tako da se proređuju. Pomenuta mreža se tegli i nije više tako gusta, pore se šire i celokupno lice izgleda umorno. Pojavljuju se sitne bore na obrazima koje ruše samopouzdanje.

Na nastanak bora na obrazima utiču i vaše navike.

Ukoliko zviždućete, konzumirate cigarete, pijete na slamčicu pojaviće se ranije. To su grubi pokreti, koji nisu prirodni i zahvaljujući kojima mišići prerano slabe.

Bore na licu i obrazima u 30-tim, jesu li moguće?

 

Bore na obrazima u tridesetim su moguće i očekivane ukoliko je lice duži vremenski period dehidrirano. Suva koža traži dodatnu negu, tj. ćelije traže dodatne količine vode kako bi proizvodile vitamine i minerale. Ukoliko se ne nadoknade hidratantnom kremom pojaviće se rane bore na obrazima i dati licu sasvim drugačiji izgled.

Jednostavno, dehidrirana koža ne može da se usresredi na stvaranje kolagena i elastina jer je preokupirana zadržavanjem čestica vode. Ne morate se roditi sa suvom kožom! Ponekad loše izabrani kozmetički preparati i šminka isušuju normalnu kožu lica, podstičući stvaranje bora na obrazima. Zato je važno ponašati se odgovorno i čitati deklaracije proizvoda.

Vreme je za lepšu stranu priče o borama na obrazima!

Kako ukloniti bore na obrazima?

 

Za uklanjanje bora na obrazima treba strpljenja ukoliko želite da se vodite prirodnim načinima popunjavanja.

Prirodni sastojci iz krema daju koži elastičnost, redovnom upotrebom. Ona je trajna tako da ćete smanjiti pojavu novih bora u narednim godinama.

Želite instant rezultate?

Pripremili smo vam proverene tehnike zatezanja obraza za koje je potrebno posetiti hirurga. Zato, krenimo redom!

Krema za bore na obrazima

 

Krema za bore na obrazima je miks vitamina i prirodne baze koja zadržava vodu u unutrašnjosti ćelija. Tu su biljke koje održavaju lice hidriranim, tako da je koža nahranjena i može da se regeneriše.

Prirodne kreme protiv bora nanose se dva puta dnevno, na čisto i dezinfikovano lice. Nakon nekoliko nedelja primetni su prvi rezultati, duboke bore postaju manje vidljive.

Kako bi kremom održali obraze vitalnim i mekim, najbolje je koristiti pre nego što se pojave duboke brazde . Na taj način  sprečavate  kožu da se  umori i izgubi elastičnost.

Sitne bore popunjava u trenu, tako da će vaše lice blistati!

Maska za bore na licu

 

Maska za bore na obrazima se preporučuje u tridesetim , kada je licu potrebna hidratacija i dodatna snaga da ne bi gubilo elastičnost. Kada primetitie da se linije oko usana proširuju vreme je da nanesete masku za bore na lice.

Prepoznatljiva je zlatna maska za lice, koja u sebi sadrži čestice dvadesetčetvorokaratnog zlata. U njenoj primamljivoj strukturi pronalazim kolagen, koji obraze čini elastičnim i mladim. Pripremljen je tako da se povezuje sa prirodnom mrežom proteina u dubljim slojevima kože, dajući joj potporu. Nanosi se jednom nedeljno i osvežava čitavo lice, dajući obrazima novi sjaj.

Pronalazim je u većim drogerijama. Susrešćete se sa nekoliko proizvođača. Birajte što prirodniji sastav, izbegnite konzervanse, formaldehide i veštačke boje! Neka vaša koža dobije kvalitetan tretman koji sprečava duboke bore na obrazima za svega desetak minuta.

Naravno, masku protiv bora na obrazima možete pripremiti u svojoj kuhinji!

Prirodna maska protiv bora od piskavice

 

Piskavica nam dolazi iz Azije, sve je popularnija u prodavnicama zdrave hrane. Ukoliko se pravilno nanese na kožu lica, ujednačiće ten i ublažiti vidljivost bora na obrazima. U sebi sadrži vitamin K, tiamin i vitamin C. Zajedno čiste lice od toksina i podstiču ćelije na stvaranje proteina, tako da osvežava izgled vaših obraza.

Potrebno je staviti vodu da provri i zatim u nju dodati piskavicu. Kuva se do pet minuta i zatim blendira ili gnječi kako je vama lakše. Cilj je dobiti smesu koja liči na pire i koja se lako meša sa dve do tri kašike meda. Miris ove maske je neodoljiv, a ona se lepo nanosi i razmazuje po koži obraza. Treba da odstoji dvadesetak minuta,  kako bi dala rezultate.

Izvući će toksine koji ubrzavaju starenje i ujedno nahraniti ćelije.

Nakon nje nanesite hidratatnu kremu i održite mladalački izgled lica.

Maske za lice jesu dobre, ali je potrebno strpljenje kako bi uklonile bore na obrazima. Trenutno će hidrirati i omekšati kožu. Ukoliko ste nestrpljivi radije birajte naredni proizvod!

Serum za bore na obrazima

 

Serum u poređenju sa maskom i kremom ima jaku koncetraciju koja deluje odmah po nanošenju. Iskustva dama govore da su se nakon svega par nanošenja osećaju nekoliko godina mlađim!

Tajna je u precizno dodatim hranjivim sastojcima koji u svega par kapljica pokreću ćelije i bude ih. Lice se oseća sigurnim, jer ima dovoljno hranjivih materija i proizvodi kolagen i elastin. Rastegnuta mreža proteina se popunjava, što se ogleda na samoj površini kože. Bore na obrazima postaju manje vidljive.

Kako živimo ubrzano i nemamo mnogo vremena za sebe, serum za bore je praktičan. Nakon nekoliko minuta potpuno upija tako da možete da nastavite sa dnevnim aktivnostima!

Zajedno sa serumom izvodite i nekoliko vežbi koje će aktivirati mišiće i ojačati njihovu strukturu!

Vežbe za bore na obrazima

 

Vežbe za bore na obrazima ili takozvani fejsbilding, pospešiće cirkulaciju tako da lice izgleda jedro i sveže.

Dobra prokrvljenost daće novu snagu ćelijama, koje će se nahraniti vitaminima iz krvi.

Ono važnije, mišići će se aktivirati i postati jači tako da ste sa par vežbi sprečili menjanje trougla lica i gubitak volumena obraza. Sve to daje nežan izgled površinskom sloj kože, bez dubokih bora na obrazima!

Želite da se opustite i prepustite svoje obraze ruci stručnjaka?

Dermalni fileri za bore na obrazima

 

Dermalni fileri mogu biti od prirodnog materijala, što je danas sve preporučljivije. Sastavljeni od hijaluronske kiseline povezuju se sa ćelijama u unutrašnjosti lica, dajući obrazima mladalački izgled.

Ubrizgavaju se iglom u vaše obraze, čineći ih zategnutim bez obzira na godine. Kontraindikacije su svedene na minimum i odmah nakon tretmana možete se vratiti svakodnevnim navikama i obavezama! Obožavaćete ih bez obzira na godine, jer jednako dobro popunjavaju doboke bore na obrazima i sitne bore u tridesetim.

Mezoniti za bore na obrazima

 

Evo vlaknastog materijala koji se takođe ubrizgava u kožu lica i stapa sa unutrašnjim slojevima kože. Kako su vlakna prirodna razgradiće se za godinu do dve dana, kada je potrebno ponoviti tretman.

Podstiče stvaranje proteina i elastičnost lica, a efekti su primetni već nakon nekoliko sati nakon tretmana. Obrazi ne deluju napadno, već prirodno što znači da nema veštačke podignutosti jagodica. Bore se popunjavaju mezonitima i koža ostaje zategnuta i zdrava u narednom periodu.

Imamo još neka rešenja koja će istaknuti vašu lepotu!

Vredi li izabrati fejslifting za bore na obrazima?

 

Fejslifting namenjen je odvažnima, jer tretman obuhvata isecanje opuštene kože sa borama. Na mestima gde je koža potpuno izgubila volumen prave se rezovi i zatim se ostatak kože povlači. Povlači, tako da lice izgleda zategnuto i tako da se bore ispeglaju.

Saznajte sve o tretmanu fejliftinga!

Koža se na kraju tretmana zašiva,  rukom stručnjaka, tako da imate mladalački izgled lica. Da li vredi? Zašto je bačena u drugi plan? Zaključili ste i sami u poređenju sa prirodnim materijalima koje stručnjaci dodaju u unutrašnje slojeve kože tretman izgleda zahtevno!

Bačen je u zapećak i naredni tretman!

Da li tretman  botoksom može umanjiti bore na obrazima?

 

Botoks se ubrizgava u kožu i sprečava jake kontrakcije mišića, tako da lice deluje zategnuto. U predelu obraza se ne stavlja često , jer je nepraktičan. Potpuno će otežati mimiku, toliko da će vas sprečiti da uživate u smehu.

Može, ali ukoliko to stvarno želite, ali razmislite dva puta!

KaKo sprečiti bore na obrazima?

 

 

Redovna hidratacija prirodnim kremama, odnosno pravilna nega lica sprečiće prevremenu pojavu bora na obrazima. Kada kažem pravilna nega podrazumevam i čišćenje lica.

Izaberite losion za čišćenje, koji ne isušuje kožu već joj daje hranjivu potporu za stvaranje kolagena i elastina. Na taj način odložićete nastanak prvih bora sa svega par kapi losiona i naravno očistiti pore!

Birajte nekomedogenu kozmetiku, koja će istaći konture vašeg lica ali neće ubrzati starenje. Evo na šta tačno mislim!

Kako sakriti bore na obrazima?

 

prikrivanje bora na obrazima

Većina dama želi da prekrije bore na obrazima u jutarnjim časovima, kako bi blistala tokom celog dana. Ne obraća se pažnja na sastav šminke, već se stavljaju debeli slojevi pudera i korektora kako bi popunili brazde. To nije rešenje!

Važno je izabrati prirodnu kozmetiku koja neće dodatno isušiti lice i podstaći starenje ali i infekcije na licu. Pored bora na obrazima, ne trebaju vam kozmetičke akne!

Zato kada prekrivate bore, nanosite bronzer i hajlajter u tankom sloju. Budite umereni.  Istaćiće konture vašeg lica i svojim svetlucanjem učiniti da izgledate sveže i zavodljivo!  Kada stignete kući, posvetite svojoj koži više pažnje i dajte joj neophodne vitamine i minerale iz seruma protiv bora kako bi one nestale.

Učinite sve da se bore na obrazima pojave što kasnije, kad već možete!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *