krema za predeo oko očiju
Kozmetika za lice

10 najboljih krema za predeo oko očiju

Krema za predeo oko očiju pomoći će vam da rešite problem podočnjaka i prvih okoloočnih bora – ako izaberete pravu. Uz ovaj vodič, nećete pogrešiti.

Ljudsko oko napravi deset hiljada treptaja u toku jednog dana. Prilično puno aktivnosti mišića i kože oko očiju, složićete se sa nama. Zato se na ovom delu javljaju i prvi znaci starenja- podočnjaci i bore oko očiju.

Kreme za predeo oko očiju drugačije nazivamo antirid kremama.

Prednosti kreme za predeo oko očiju?

 

Područje oko očiju sačinjeno je od 22 mišića koja su svakodnevno u pokretu i čiji tonus iz godine u godinu opada. Kako bi mogli lepo da se pokreću i budu aktivni u svakom trenutku, koža iznad njih je dva puta tanja u poređenju sa ostatkom lica. Na taj način ona im olakšava kretanje, ali se sa druge strane susreće sa gomilom problema.

Na tanku kožu svakodnevno utiču slobodni radikali iz spoljašnje sredine, čestice prašine, vlažnost iz vazduha, hladnoća, sunce, vetar i sve drugo što nas svakodnevno zatiče u vazduhu. Kako je koža oko očiju tanka ona ima manje kolagena i elastina koji bi je odbranili i činili nežnom i mekom.

Ukoliko joj se ne posveti dodatna pažnja i ne zaštiti je adekvatno od spoljašnjih uticaja postojeći proteini će se još brže trošiti i gubiti, tako da vaše oči izgledaju umorno a koža smrežurano i suvo. Prve bore mogu se pojaviti već sredinom dvadesetih, što je frustrirajuće.

Kako se ovaj ružan scenario ne bi odigrao, koži oko očiju potrebni su dodatni vitamini i minerali, u mnogo većoj količini u poređenju sa ostatkom lica. Zato su stručnjaci pripremi posebnu formulu kreme za područje oko očiju.  

To nisu obične kreme za lice. One su namenjene osetljivoj koži, koja je po prirodi tanja i prožeta je velikim brojem malih krvnih sudova, poznatim pod nazivom kapilari. Ovo područje je često sklono isušivanju, jer ne poseduje nijednu masnu ćeliju. To je jedan od glavnih razloga zašto brže od ostatka lica gubi svoj volumen, oblik, zategnutost i zašto se javljaju podočnjaci, a sa njima i prve bore oko očiju.

Saznajte sve o tome kako ukloniti bore oko očiju.

Šta treba da sadrži krema za predeo oko očiju da bi bila delotvorna?

Hajde da saznamo.

Aktivni sastojci kreme za predeo oko očiju

 

Kao i kada birate kremu za lice, krema za predeo ispod očiju treba da je što prirodnijih sastojaka, da je nežna, a i dovoljno koncentrovana da neguje kožu. Da bi krema uklonila podočnjake i podmladila kožu oko očiju, neophodno je da od sastojaka sadrži retinol, kofein, vitamin i druga lekovita ulja.

 

krema za deo oko očiju

 

Pre nego što počnemo, važno je istaći da krema sama po sebi nije dovoljna i ne može trajno eliminisati tragove starenja ako živite neurednim životom.

Šta pod ovim podrazumevamo?

Ako na primer, ne spavate dovoljno u kontinuitetu, nedeljama ili mesecima. Ako, recimo ne jedete redovno, konzumirate i boravite okruženi duvanskim dimom, onda to utiče loše i na izgled vaše kože i podočnjaka.

Ako zanemarujete svoju kožu… ma šta da vam pričamo o tome! Naravno da će brže da stari. Lila se uverila u to! Srećom, uspela je da oporavi svoju kožu i zategne i predeo oko očiju i lice u celini. Volela bi da je pre znala za ovo prirodno rešenje, ali zato vi nemojte napraviti istu grešku. To što je njoj pomoglo, može pomoći i vama. Kako i o čemu se radi, saznajte na ovom linku: https://lepolice.com/dobila-sam-bitku-sa-borama/

Obavezni sastojak antirid krema je svakako hijaluronska kiselina, jer osim što blagotvorno deluje na podočnjake, sa njima će nestati i sitne bore oko očiju.

Količina retinola u kremi će zavisiti od stanja vaše kože. Ako krema nije odgovarajuća za vaš tip kože jer sadrži previše retinola, nakon upotrebe osetićete blago peckanje i iritaciju.

Kofein u kremi je vaš saveznik za nadutost kože ispod očiju. Ako imate izražene podočnjake, birajte kreme koje u svom sastavu imaju veliki procenat kofeina.

Antioksidanti, vitamin C i E, treba da su prisutni i u okoloočnoj kremi. Oni ima sposobnost da uklone tamnu boju podočnjaka i da osetljivoj koži vrate zdrav izgled.

Kokosovo, maslinovo, bademovo ulje svojim lekovitim svojstvima doprinose nezi i hidrataciji kože ispod očiju. Eterična ulja lavande i aloja vere bore se protiv upale i doprinose regeneraciji kože.

Kako deluje okoloočna krema?

 

Dobra okoloočna krema otklanja bore oko očiju, ali i podočnjake.

Kada birate kremu za ispod očiju, vodite računa da ona bude ređe teksture.

Krema bi trebalo da klizi po koži i da se lako nanosi.

Kada nanosite antirid kremu , nemojte da je nanosite u velikoj količini. Krema se nanosi više puta u toku dana pomalo. Poželjno je i da se krema brzo apsorbuje, kako biste odmah mogli da nanosite šminku. Ne zaboravite da kad nanosite kremu ispod očiju da tapkate lice, jer blaga masaža, odličan je način da se izborite sa pojavom sitnih bora. Njome ćete efikasno ukloniti i nadutost podočnjaka.

 

 

Pravilo koje morate da ispoštujete kada birate okoloočnu kremu je da odredite svoj tip kože.

Suva, masna ili kombinovana koža lica zahtevaće različit tretman i različitu kombinaciju sastojaka. Nije loše i da potražite kreme za zaštitu od sunca ali za područje oko oka. Ona će i štititi od UV zraka i negovati ovu nežnu kožu oko očiju.

Osim toga, bitno je i koji problem tretirate. U zavisnosti od toga, trebaće vam;

  • Krema za nadutost područja oko očiju
  • Krema za hidrataciju suve kože oko očiju
  • Krema koja ima anti-age efekat , za zatezanje predela oko očiju
  • Krema za osetljivu kožu u okoloočnom predelu.

Čitajte sastav na pakovanju kad god ste u mogućnosti. Obično je napisan malim slovima na kutiji kreme. Ili pođite od ovog našeg spiska….

Najbolja krema za predeo ispod očiju

 

Mnoge svetski poznate marke proizvoda za negu kože imaju u ponudi antirid kreme . Kako je ovo osetljivo područje, treba da budete vrlo obazrivi prilikom kupovine preparata.

Postoji nekoliko krema za predeo oko očiju koje su među našim damama vrlo popularne. Evo nekih:

Neborela krema za predeo oko očiju

 

Ako želite prirodan preparat, bez neželjenih efekata ( a to jako važno) , Neborela krema je pravi izbor za vas. Od aktivnih sastojaka, ova krema sadrži Neodermyl, hijaluronsku kiselinu, ekstrakt sladića, masline, shea buter i vitamin E.

Neborela kremu možete koristiti na celom licu, ali i za negu kože ispod očiju. Idealno kombinovani sastojci čine čuda kada je uklanjanje bora oko očiju i usana u pitanju,  ali isto tako vam može pomoći da uklonite podočnjake.

Ekstrakt sladića sprečava stvaranje tamnog pigmenta na koži ispod očiju. Efikasno uklanja fleke na koži i tragova hiperpigmentacije. Nakon redovne upotrebe Neborela kreme ujednačićete ten i prosvetleti kožu ispod očiju.

Neodermyl, ključni sastojak Neborela kreme, u koži se ponaša poput kolagena, te vidno zateže kožu i vraća joj elastičnost. Vitamin E, naš najbolji antioksidant, štiti kožu od slobodnih radikala. Zajedno sa hijaluronskom kiselinom sprečava nastanak bora. Ova krema nabavlja se isključivo online na istoimenom sajtu, a cena joj je 1890 rsd. za 30 ml.

Vichy idealia yeux krema

 

Vichy idealia yeux krema može biti vaš izbor protiv umornog izgleda kože oko očiju. Ova krema sadrži koren sladića koji zajedno sa kofeinom i termalnom vodom prosvetljuje i uklanja podočnjake.

Proizvođači tvrde da za mesec dana aktivne upotrebe ovog preparata obnovićete i regenerisati kožu ispod očiju. Formula je blaga, bez parabena i veštačkih boja. Preporučuje se za sve tipove kože, pa i za osetljivu. Cena joj je 2996 rsd za 15 ml

Diego Dalla Palma Time control krema

 

Time control krema  može vam pomoći da rešite problem kože oko očiju. Ženšen, aloja vera, kao i mleko čička čine jedinstvenu kombinaciju kojom možete otkloniti tragove umora, a kožu osvežiti i vratiti joj vitalnost. Zona ispod očiju postaje glatka, zategnuta, a podočnjaci smanjeni.

Aloja vera je preparat koji se često preporučuje za negu kože generalno, pa i za predeo ispod očiju. Bogata je vitaminima i mineralima. Smanjuje upale i iritacije i pruža odgovarajuću hidrataciju koži. Cena je 5700 rsd za 15 ml

Eucerin hyaluron filler krema za područje oko očiju

 

Ova kreme je možda i među najpopularnijima i možete pretpostaviti da je njen osnovni sastojak hijaluronska kiselina. Ono što je dodatni plus jeste zaštitni faktor SPF 15 pa tako sprečava i prevremeno starenje od uticaja sunca. Kažu da je njena tajna spoj kratkih i dugih lanaca hijaluronske kiseline pa tako utiče i na postojeće i na formiranje novih bora. Sve u svemu, jedna kompleksna formula koja je posebno napravljena za područje oko oka, a možete je naći u apotekama i drogerijama. Cena je 2430 rsd za 15 ml.

Embryolisse Smoothing Eye Contour Care

 

Ovaj proizvod spada u medicinske kreme za predeo oko očiju. Ona je dizajnirana da umanji vidljivost finih linija i bora na licu, a takođe pomaže u smanjenju otečenosti i tamnih kolutova ispod očiju. Ona ima veoma laganu teksturu i sadrži nekoliko ključnih sastojaka koji doprinose njenom delovanju. Hijaluronska kiselina je jedan od sastojaka koji pomaže u hidrataciji kože, dok vitamini A i E pružaju antioksidativnu zaštitu i poboljšavaju teksturu kože. Osim toga, biljni ekstrakti poput ulja susama, različka i hrasta mogu pomoći u umirivanju kože i omekšavanju kože. Cena joj je 2650 rsd za 15 ml.

Hada labo Tokyo

 

Ova krema je namenjena posebno za negu područja oko usana i očiju, a fokusira se na ublažavanje dubokih bora zahvaljujući svom sastavu kolagena i retinola. Osim toga, krema sadrži i Super hijaluronski kompleks koji pomaže u hidrataciji kože i umanjenju bora i finih linija čak i u najdubljim slojevima kože. Hijaluronska kiselina u krema ima sposobnost da veže veliku količinu vode i na taj način hidrira kožu lica, čineći je punijom i zdravijom. Krema deluje tako da zaglađuje kožu i smanjuje vidljivost bora i finih linija, čineći lice spremnim za nanošenje šminke. Cena je 1660 rsd za 15 ml

Avene PhysioLift

 

Ova krema sastoji se od tri aktivna sastojka: AscofillineTM, mono-oligomera hijaluronske kiseline i retinaldehida, koji zajedno deluju na obnovu kože. AscofillineTM i mono-oligomera hijaluronska kiselina poboljšavaju ćelijsku aktivnost i podstiču sintezu kolagena, dok retinaldehid pomaže u obnavljanju punoće kože. Krema takođe smanjuje vidljivost podočnjaka zahvaljujući aktivnom sastojku dekstran-sulfatu koji smanjuje otečenost i tamne krugove ispod očiju. Avène termalna voda koja se takođe nalazi u sastavu kreme, umiruje kožu, deluje antiiritativno i ostavlja trenutni osećaj prijatnosti na koži. Važno je napomenuti da su ispitivanja ovih aktivnih sastojaka obavljena in vitro, što znači da su sprovedena u laboratorijskim uslovima, a ne na ljudskoj koži.Cena joj je oko 4380 rsd.

REVUELE krema za predeo oko očiju

 

Ova krema namenjena je za negu veoma suve kože. Pruža efikasnu pomoć u smanjenju tamnih krugova i podbulosti ispod očiju. Brzo se upija u kožu i ne ostavlja masne tragove. Sadrži ceramide, hijaluronsku kiselinu i niacinamid koji hidriraju kožu i obnavljaju njenu zaštitnu barijeru. Niacinamid pomaže u smanjenju pojave tamnih krugova, dok hijaluronska kiselina privlači vodu, čime dodatno hidrira kožu. Krema ne sadrži parfeme, što je posebno pogodno za osetljivu kožu. Sve u svemu, ova krema je odličan izbor za negu suve kože, posebno na području oko očiju. Cena joj je oko 480 rsd.

Logona aktivna krema za predeo oko očiju

 

Ova krema osebno je formulisana za predeo oko očiju, pružajući intenzivnu hidrataciju osetljivoj koži i smanjujući dubinu mimičnih bora. Ključni sastojak je Kalpariane™ aktivni kompleks, izveden iz braon morskih algi, koji održava elastičnost i čvrstinu kože podizanjem nivoa ćelijske energije. Osim toga, krema jača prirodne zaštitne funkcije kože, čime je štiti od štetnog delovanja slobodnih radikala i negativnih uticaja sredine. Krema je oftalmološki testirana i pogodna je za osobe koje nose kontaktna sočiva. Cena 2717 rsd za 15 ml.

Sebamed krema za predeo oko očiju

 

Koenzim Q10 je aktivni sastojak koji pomaže u aktiviranju ćelijskog metabolizma kiseonika i ublažava bore za 41% tokom 28 dana nege. Takođe, podstiče regeneraciju kože i uspostavlja balans. Kompleks aktivnih sastojaka koji se sastoji od fitopeptida sa mukopolisaharidima obezbeđuje intenzivnu hidrataciju. Za glatku kožu tu su prirodni lipidi iz shea butera, ulja avokada i badema. Bisabolol umiruje iritacije u predelu oko očiju. Krema ima pH 5.5 čime se održava barijerna funkcija kože. Efikasnost je potvrđena dermatološkim i oftalmološkim testovima. Cena je oko 940 rsd.

Kako se koristi krema za predeo oko očiju?

 

Krema za predeo oko očiju koristi se svakodnevno, dva puta dnevno kako bi tanku kožu ojačala i dovela do savršenstva.

Nakon ustajanja i umivanja najbolje ju je naneti na lice, kružnim pokretima prstiju.

Ukoliko koristite umivalice za lice u jutarnjim časovima, najpre njima otvorite pore i zatim ih isperite sa kože. Nakon njih koža će upiti više hranjivih sastojaka krema za tanku kožu oko očiju.

Nanosi se mala količina kreme, nalik na zrno graška i temeljno utrljava kružnim pokretima u kožu.

Možete je najpre razmazati ispod očiju, tako da pospešite cirkulaciju i umanjite vidljivost podočnjaka. Zatim uradite blagu masažu samog kraja oka uz slepoočnicu i nežno nanesite kremu na kapke. Potrebno je nekoliko minuta da aktivni sastojci upiju i nakon toga možete početi sa šminkanjem.

Borite li se sa nadutim podočnjacima nakon ustajanja iz kreveta?

Kremu za predeo oko očiju držite u frižideru kako bi bila hladna prilikom nanošenja i delovala kao obloga na nadute podočnjake. Smanjiće otok za svega desetak minuta i učiniti vaše lice svežim i odmornim.

U večernjim satima, pred odlazak u krevet nanesite kremu za predeo oko očiju, jer se lice regeneriše tokom noći. Moći će lagano da upije aktivne sastojke, otpočne stvaranje novih zdravih i jakih ćelija kože tako da se budite sveži i odmorni! Pre večernjeg nanošenja prirodne kreme obavezno temeljno uklonite šminku i druge nečistoće sa lica.

Kada početi sa upotrebom kreme oko očiju?

 

Koža oko očiju je dva puta osetljivija od kože celokupnog lica, tanja je i teže se bori sa slobodnim radikalima i drugim negativnim česticama koje je svakodnevno napadaju. Potrebna joj je posebna pažnja početkom dvadesetih godina života.

U tim trenucima nema znakova starenja, ali posle 25.-te koža gubi svoju snagu i pojavljuju se tamni podočnjaci. Ne treba čekati da se stanje pogorša jer ćete rezultate svog nemara posebno osetiti u tridesetim godinama. Zato kada kupite svoju prvu kremu za hidrataciju celokupnog lica izaberite i posebnu negujuću kremu sa antioksidansima za područje oko očiju.

Krema za predeo oko očiju za mladu kožu

 

Upravo je pomenuta krema sa antioksidansima idealna za mladu kožu i njen cilj je jačanje tanke kože, održavanje mikrocirkulacije na zavidnom nivou i sprečavanje pojave podočnjaka. Krema za područje oko očiju za mladu kožu treba da sadrži vitamin C ili vitamin A kako bi bili zaštićeni od spoljašnjih uticaja, hladnoće i vetra ali i bakterija. Ne treba joj retinol, kolagen ili tako neki jaki sastojci. Dovoljno je da se poradi na prevenciji.

U letnjim mesecima preporučuju se kreme sa zaštitnim faktorom, kako negativno UV zračenje ne bi isušilo kožu oko očiju što dovodi do umornog izgleda lica, preranog nastanka bora oko očiju i fleka na kapcima.

Krema za predeo oko očiju protiv nadutosti

 

Kako bi se oslobodili nadutosti potrebne su vam hidratatne kreme za predeo oko očiju, koje su gelaste strukture. Gelasta struktura proizvoda je idealna za držanje u frižideru i prijatno hladi vašu kožu, delujući kao hranjiva obloga.

Uz ovakav izbor kreme nadutost oko očiju nestaje za svega nekoliko minuta. Međutim, kako bi se trajno rešili nadutosti kože ispod očiju potreban vam je prirodan proizvod sa dodatkom biljaka koji će ojačati mrežu proteina u unutrašnjosti kože i sprečiti oticanje kapaka i viseće podočnjake jednom za svagda.

Krema za predeo oko očiju za sitne bore

 

Sitne bore oko očiju pojavljuju se krajem dvadesetih godina i uz pravilno izabranu prirodnu kremu za predeo oko očiju možete sprečiti njihovo produbljivanje i zadržati mladalački izgled lica. Ovog puta preporučuje se kombinacija blage hidratatne kreme za predeo oko očiju u jutarnjim časovima, koja će vitaminima nahraniti kožu i zaštiti je od spoljašnjih uticaja.

U večernjim časovima potrebna vam je bogatija struktura kreme za predeo oko očiju, koja se naziva antirid kremom i ima anti-age efekat. Ovakva krema održava elastičnost kože oko očiju i pospešuje stvaranje proteina zahvaljujući hijaluronskoj kiselini, amino kiselina i vitaminom E. Već nakon prvog nanošenja koža oko očiju je glatka i nežna, a nakon nekoliko nedelja primetićete da su fine bore zaglađene.

Krema za predeo oko očiju za muškarce

 

Ako ste mislili da je ovaj problem rezervisan samo za lepši pol, grešite. Nakon nekoliko neprospavanih noći ili pak zahvaljujući nekim drugim nezdravim navikama, i kod pripadnika jačeg pola doći će do starenja i opuštanja kože oko očiju.

Sve ove kreme koje smo gore pomenuli, dobre su podjednako i ženama i muškarcima!

Muškarci problem sa umornim očima shvataju ozbiljno tek kada uoče prve bore. Ako problem nije organski, onda se odlučuju da saniraju problem lokalno i tada kreće potraga za kutijicom- dobrom antirid kremom.

Tražite isključivo mušku? Nema potrebe, ali evo jedne!

Nivea for men revitalizing eye creme jedan je od proizvoda koji možete probati da rešite problem sa umornim i otečenim očima. Proizvođači tvrde da redovnom upotrebom ove kreme možete smanjiti nadutost, tamne kolutove ispod očiju i sitne bore. Trenutni efekat hlađenja, olakšaće vam problem sa podočnjacima. Ova pakovanja se obično prodaju sa rolerom na kraju koji služi za lakše nanošenje kreme i blagu masažu. Idealno za muškarce koji nemaju mnogo vremena za negu kože.

Možete da odlažete kupovinu kreme za ispod očiju, ali kada problem postane ozbiljan, onda ne pitate za cenu, samo želite brze rezultate.

Cena kreme za negu kože oko očiju

 

Krema za predeo ispod očiju je zaobilazan deo nege kože lica. Koliko novca treba da izdvojite za kremu, zavisiće od proizvođača. Iskustva kažu da za okoloočnu kremu treba da izdvojite do par hiljada dinara. Neki preparati su skuplji, a u pitanju su mala pakovanja, a za manji novac, možete dobiti veliko pakovanje.

Ono što je najbitnije – nemojte da se vodite cenom, nego sastojcima. Koža koju imate je jedna jedina i samo prirodni sastojci su nega. Sve ostalo je najčešće samo maskiranje problema ili zamena jednog problema drugim.

Ako planirate da kupite veliko pakovanje koje biste mazali redovno, a ne povremeno, treba da znate da je kremu najbolje čuvati u frižideru. Ove kreme su sklone „kvarenju”. Bolje je čuvati ih na hladnom i tamnom mestu i zbog toga što hladnoća utiče na skupljanje krvnih sudova. Na taj način, obezbedićete da sastojci budu sveži i da ih koža iskoristi na najbolji mogući način.

Krema za predeo oko očiju – iskustva

 

Ako ste do sada izbegavali kupovinu krema za predeo ispod očiju i umesto toga ste koristili običnu kremu za lice, vreme je da ovu grešku ispravite.

 

okoloočna krema

 

Obična krema za lice, neće zadovoljiti potrebe kože ispod očiju. Njene potrebe su drugačije i zato zahteva drugačiji tretman.

Zato, trk u najbližu apoteku ili drogeriju. A postoji i jednostavniji način. Na internetu možete naručiti većinu proizvoda za kožu i dobiti ih na kućnu adresu.

Da vidimo šta kažu korisnici antirid krema:

Maja

Otkad koristim Neborela kremu za kožu ispod očiju, primetila sam velike razlike. Koža je povratila svoju zdravu boju i izgleda lepše i zategnutije. Ni traga od ružnih, tamnih podočnjaka. Baš sam zadovoljna. Planiram da nastavim sa upotrebom Neborela kreme i zbog prevencije bora ispod očiju. Otkrila sam super ekonomičan, a delotvoran preparat i stvarno bih ga svima preporučila.

Miloš

Dugo se borim sa umornom kožom oko očiju. Radio sam razne lekarske pretrage i sve je bilo u redu, a podočnjaci su mi ostajali čak i posle prospavane noći. Onda sam od prijatelja čuo za Remescar kremu i rešio da probam. Kao veliki skeptik, slikao sam stanje pre, da bih uporedio sa stanjem posle nanošenja kreme. Bio sam prilično iznenađen. Podočnjaci nisu nestali skroz, ali su bili manje naduveni i izraženi. Nastaviću da koristim kremu i dalje. Ona je moj tajni adut za svečane prilike i onda kada želim da baš izgledam odmorno.

Aleksandra

Moja priča kako sam došla do zadovoljavajućeg preparata kojim negujem predeo oko očiju je specifična. Kako je sestra farmaceut i radi u apoteci, otkrila mi je da u svojoj laboratoriji pri apoteci prave sredstva za negu kože, među njima i potpuno prirodne kreme za kožu ispod očiju. Garantovala mi je da su sastojci prirodni, a delotvorni i da krema sadrži sve što meni treba. Nisam imala šta da izgubim, osim umorne i otečene kože oko očiju. Upravo to se i desilo. Sada i posle nekoliko neprospavanih noći imam svež i odmoran izgled lica. Ovo je bio trenutak kada sam se potpuno prebacila na prirodnu kozmetiku – jer sam videla koliko može.

Iskustva korisnika krema za predeo oko očiju kažu da bilo koji proizvod da odaberete, rezultati neće izostati. One zaista mogu da vam pomognu da se rešite umornih očiju. Tim pre, pohrlite po jednu za sebe!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *