vazelin za podočnjake
Oči

Vazelin za podočnjake? Može, ali ovako!

Vazelin za podočnjake je tajna svežeg i odmornog izgleda vašeg lica, ali samo ukoliko ga iskoriste na pravilan način. Zato ostanite sa nama, jer kada ćete se ako ne danas, osloboditi tamnih kolutova ispod očiju?

Šta je to u vazelinu što deluje na podočnjake?

 

Vazelin ili naftni derivat po svom hemijskom sastavu jeste mešavina hidrokarbonata. Važnija činjenica za naše podočnjake jesu mineralna ulja koja će nahraniti kožu ispod očiju.

Vazelin može umanjiti vidljivost vaših podočnjaka i jedan je od retkih koji prijaju osetljivoj koži ispod očiju.

Zašto je to tako?

Naše lice ima zaštitnu barijeru, koja sprečava prodor slobodnih radikala i bakterija u unutrašnje slojeve kože. Sve je super sa obrazima, čelom i usnama, ali koža oko očiju je izrazito tanka. Kao takva, podložna je napadima iz spoljašnje sredine i suvoći. Bez obzira na tip kože vašeg lica, cirkulacija se u unutrašnjim slojevima epiderma može usporiti. Krv sporije struji i dovodi manje količine minerala i vitamina pa nastaju podočnjaci.

Najbolje je odmarati i jesti zdravu hranu sa što manje masti kako bi preventivno sprečili umoran izgled lica. Ipak, svakom od nas se dogode neprospavane noći, alergijska reakcija na polen, svrab ili nas izirtira vetar! Eto nam narednog jutra podočnjaka na licu.

Prednost vazelina za podočnjake leži u tome da on ne hidrira kožu lica na način na koji to radi glicerin ili hijaluronska kiselina.

Kada ga nenesete na kožu od čuva prirodnu vlažnost unutar ćelija, ponašajući se poput omotača.

Ćelije kože osećaju da su zaštićene i mogu da se posvete stvaranju kolagena, elastina i napokon omogućiti dobru prokrvljenost.

Pomenuh proteine, što znači da će vazelin ujedno sprečiti nastanak dubokih bora oko očiju! Vesna je imala problema sa borama na licu, posebno u pomenutoj regiji. Koža njenog lica izuzetno je osetljiva i ne trpi agresivne metode uklanjanja bora. Otkrila je rešenje koje je njeno lice podmladilo za čak pet i više godina! Sada se sreća i samopuzdanje ogleda na Vesninoj zategnutoj koži! Nije komplikovano i pristupačno je za svaku od vas. Zato je pravo vreme da pogledate celokupnu njenu priču koja se nalazi na ovom linku: https://lepolice.com/moje-iskustvo-prirodno-sam-obrisala-bore-sa-lica/

Vazelin ćete naći u svakoj apoteci i drogeriji u praktičnim pakovanjima i po pristupačnoj ceni. To je još jedna od prednosti vazelina za podočnjake. Zajedno sa antirid kremom sačuvaće kožu oko očiju od oštećenja i pružiti vam željeni izgled lica. E sad, treba biti pažljiv i koristiti ga svakodnevno.

Vreme je da uzmete ogledalo, izađete na dnevnu svetlost i pogledate nijansu svojih podočnjaka. Jesu li tamni, gotovo crni?

Vazelin za tamne podočnjake

 

vazelin za tamne podočnjake

 

Tamni podočnjaci nastaju kao posledica jako tanke kože. Praktično toliko tanke da se ispod nje naziru krvni sudovi, mogu biti nasledni i nisu uvek razlog za uzbuni i ozbiljne probleme sa zdravljem. Sve bi to bilo super i oni bi bili svetlo rozi, da nam je cirkulacija dobra. Kako krv sporo teče ispod površine kože, proziri se i ogleda u umornom izrazu lica.

Jednostavna rešenje jeste vazelin za tamne podočnjake kobinovan sa masažom lica.

Najjednostavnija metoda i prva pomoć kada ustanete može biti hladan vazelin.

Ostavite ga u frižideru i zatim nanesite u tankom sloju ispod očiju. Laganom masažom tj kružnim pokretima kažiprsta pospešite cirkulaciju. Glavna je zabluda da ćete masažom lica pospešiti upijanje vazelina! Koža neće upiti vazelin odmah, potrebno joj je dosta vremena. Uzeće potrebna mineralna ulja i prvenstveno će nam služiti kao zaštitna barijera. Dakle, masaža lica je tu da sačuva mladolikost i trenutno ublaži tamne podočnjake.

Hladan vazelin deluje poput klasičnih hladnih obloga za tamne podočnjake!

Dobra strana ovakvog tretmana jeste brzina nanošenja ali rezultati nisu trajni. Kako bi dobili dugoročne rezultate i ujednačen ten lica pomešajte ga sa još nekim sastojcima iz kuhinje.

Vazelin i vitamin E za tamne podočnjake

 

Vitamin E deluje regenerativno na kožu lica, primoravajući ćelije da sačuvaju vlažnost i jačaju imunitet. Kao takav odličan je ukoliko imate osetljivu i suvu kožu oko očiju. Često trljanje očiju usled svraba od suvoće, dovodi do nastanka tamnih podočnjaka. U najgorem slučaju može vam dovesti do ranica u uglovima očiju i perutanja kože!

Zato je pravo vreme da isprobate vazelin sa vitaminom E. Vazelin će sprečiti irtiracije od vetra i hladnoće, posebno u toku zime. Koristi se za zarastanje rana i kao takav može sprečiti perutanje lica zajedno sa vitaminom E. Možete ga pronaći u prodavnici , ali vam preporučujem da sastojke najpre zamešate kod kuće.

Jedna ampula vitamina E i dve kašike vazelina! Koncetrovana smesa koju pažljivo nanosimo na kožu ispod očiju. Ponovo će lagana masaža pospešiti cirkulaciju i zajedno sa vitaminima i mineralima učiniti tamne podočnjake manje vidljivim.

Želite da potpuno nestanu? Probajte sledeće!

Prirodna maska od vazelina i limuna za podočnjake

 

Limun deluje izbeljujuće na kožu ispod očiju, ali se ne sme nanositi sam. Kada bi sok od limuna naneli direktno na kožu lica potpuno bi isušio površinski sloj i izazvao crvenilo. U sebi sadrži vitamin C, pa unutrašnje slojeve lica hrani i jača.

Limunska kiselina može izbeliti tamne podočnjake na duži vremenski period ukoliko ga pomešate sa vazelinom.

Vazelin će sprečiti brz prodor limuna i omogućiti blago i nežno upijanje aktivnih sastojaka. Uz to je priprema prirodne maske krajnje jednostavna!

Potrebna vam je kašika vazelina i jedna polovina limuna. Iscedite pripremljenu polovinu i pomešajte sastojke. Primetićete da potrebno nešto duže mešanje, kako bi dobili ravnomerno raspoređenju limunsku kiselinu. Očiste kožu lica prirodnim losionom. Tragovi šminke sprečiće upijanje mineralnih ulja i vitamina C, pa ništa niste uradili!

Ovakava smesa može regulisati lučenje masnoće. Ukoliko imate masnu kožu lica sigurno ostaje neprirodan sjaj u predelu oko očiju, koji ovom maskom možete neutralisati.

Suvoj koži lica neće prijati, zato ukoliko osetite bilo kakvo peckanje prekinite sa korišćenjem.

Pogledajte sve blagodeti limuna za kožu lica!

Ne prijava vam limun? Probajte sledeću kombinaciju!

Prirodna maska od vazelina i kurkume za tamne podočnjake

 

Kurkuma je kod nas nešto ređi začin na policama kuhinje i najpre se koristi za izbeljivanje lica. Biće vam čudna ova činjenica kada otvorite kesicu i ugledate žuti prah! Sadrži vitamin B grupe, kalijum, magnezijum i gvožđe. Prah kurkume se lagano meša sa vazelinom i može smanjiti vidljivost tamnih kolutova oko očiju.

Potrebno vam je pola kašike kurkume i dve vazelina.

Najpre ih isprobajte na koži podlaktice i nemojte ih držati dugo na licu.

Ponavljam kao papagaj, koža oko očiju izrazito je osetljiva! Prirodne maske treba da prijaju, pa ukoliko to ne rade odmah se umijte.

Loša strana ovakvog uklanja podočnjaka jeste žućkasti trag koji kurkuma ostavlja za sobom. Nekad će vam biti potrebno više od dva do tri umivanja, kako bi ga potpuno neutralisali.

Stručnjaci navode da se nakon tridesete godine susrećemo sa naduvenim podočnjacima i kesicama ispod očiju. Nakupljanje vode u ovoj regiji nije nerešiv problem. Pored vode prikupljaju se masne naslage, ako ste zašli u zlatne šezdesete! Da li vazelin za podočnjake može biti od pomoći?

Vazelin za viseće podočnjake

 

Viseći podočnjaci se teško prekrivaju korektivnom kozmetikom. Koliko god korektora da nanesete, natečenost izbija i prvilači poglede. Jedan od trikova za zaobilaženje visećih podočnjaka jeste izbegavanje unošenja tečnosti pred spavanje. Ne potpuno, ako ste žedni popijte čašu do dve vode ali znajte da često sve preko toga izaziva nadute podočnjake. Vazelin može biti prva pomoć za ovakva jutarnja stanja!

Prirodna maska od vazelina i kolagen kapi za višeće podočnjake

 

Kako viseći podočnjaci nastaju usled starenja i gubitka elastičnosti lica, potrebna nam je veća količina kolagena. Podstaćićemo ćelije da ga prave i nahranićemo ih direktno, kolagen kapima za lice. Pomešajte jednu do dve kapi sa vazelinom i umasirajte ispod očiju. Imajte na umu da koža neće upiti celokupnu smesu, ali će uzeti neophodne sastojke!

Kolagen kapi su dobar način regeneracije, ali su dosta jake. Zato ih je neophodno mešati sa vazelinom jer je on neutralan, prilikom nanošenja na kožu oko očiju!

Ne morate kupovati kolagen kapi, možete iskoristi blagodeti prirode u potpunosti!

Prirodna maska od vazelina i meda za viseće podočnjake

 

Med unutar sebe krije cink i vitamine E, C i A. Dakle, sve ono što smo imali u limunu ili ampuli za lice sada pronalazimo na jednom mestu. Razlika je u tome što med deluje blago na kožu i nije toliko koncetrovan kao drugi pomenuti proizvodi. To je posebno važno kada imamo slučaj da kada koža ne trpi bilo kakvo peckanje ili agresivno probijanje aktivnih sastojaka.

Možete smanjiti vidljivost podočnjaka mešajući kašiku meda sa kašikom vazelina. Biće to težak poduhvat ukoliko su hladni, odnosno u čvrstom stanju. Zato ih par sati pre ostavite u činijici na sobnoj temparaturi i lagano izmešajte.

Možete ih nanositi svakodnevno na kožu ispod očiju, delovaće antiseptično, nahraniti lice i sprečiti jutarnju nadutost podočnjaka.

Kopka vas ima li vazelin za podočnjake mane? Ako je tako dobar, zašto onda uopšte postoje kreme za podočnjake.

E pa….istražili smo i evo u čemu je caka!

Vazelin i prirodna krema za podočnjake – šta je bolje?

 

vazelin protiv podočnjaka

 

Neke od korisnica navode da je vazelin najbolje koristiti uveče jer mu je potrebno vreme da upije. Ukoliko ga nanosite ujutru čistog, celo prepodne imaćete sjajan trag. Verujem  da to nekima od vas nije prijatno i da privlači pažnju. Usput se ne možete našminkati, što je još jedna mana jutarnjeg nanošenja. Prirodnu masku sa vazelinom ne možete nanositi svakodnevno, jer je vrlo koncetrovana! Ali to nije sve. Brojne su diskusije na temu da li su mineralna ulja i derivati nafte (što vazelin jeste – dobija se preradom petroleuma) uopšte dobri za kožu ili su zapravo jedan od štetnih sastojaka kozmetike za lice.

Sve to korisnice uzimaju u ozbir radije birajući prirodne kreme za podočnjake. Vazelin je česta baza kozmetike za lice, jer se lako i lepo meša sa drugim prirodnim sastojcima. Kako vam omogućava dobru zaštitnu barijeru kože oko očiju, ćelije će zadržati prirodnu vlažnost.

Hijaluron se takmiči sa vazelinom jer on pospešuje vlažnost kože i zadržava čestice vode u unutrašnjosti. Može dati brže rezultete i ukloniti sve vrste podočnjaka za svega nekoliko dana. Nije svemoguć sam, već pomešan sa vitaminom E , aktivnim sastojcima nekih biljka u kremi koje dokazano izbeljuju podočnjake bez iritacije. Kreme za podočnjake su dermatološki testirane. Vazelin za podočnjake u nekoj domaćoj varijanti morate testirati sami na koži podlakta (koja jeste tanka i nežna, ali ni upola tako osetljiva kao koža ispod očiju)

Ne bi bilo priče o svemu ovome da nema i pozitivnih iskustava!

Vazelin za podočnjake – iskustva

 

Neutralan miris vazelina, ne izazva gađenje kod jutarnjeg nanošenja. Praktično pakovanje nosi se u manjim torbicama i jednostavno je za aplikaciju.

Posebno se dobro pokazao kod suve kože, sklone ekcemu i atopičnom dermatitisu. Dame uklanjaju podočnjake njime i imaju strpljenja! Jedna od takvih, jeste Ljiljana koja je rešila da podeli svoje iskustvo sa vama.

Ljiljana (43 godine):

‘’Sve češće se budim sa nadutim licem i visećim podočnjacima. Imam sreće pa nekim danima splasnu za par sati, a nekad me umoran izgled srami na poslovnim sastancima. Neću više da gubim samopuzdanje rekoh sebi!

Moja majka je medicinski radnik i odmalena mi govori kako je prirodna nega lica najbolja! Vazelin imam uvek u kući jer hidrira celokupno lice i neophodan mi je u borbi sa borama. U jednom trenutku rešila sam da ga nanesem na podočnjake i pratim njegovo dejstvo.Vazelin je za mene odlična prevetiva , koja sprečava nastanak podočnjaka. Nanosim ga čistog i masiram kožu lica svakodnevno. Mislim da je i masaža doprinela svežijem izgledu, ali ovakav tretman namenjen je istrajnima. Nakon mesec dana primetila sam prve rezultate i viseći podočnjaci su bili sve ređa pojava.

Ipak, poptuno sam se rešila umornog izgleda lica tek zahvaljući kremama sa amino kiselinama i biljkama unutar sebe koje su baš namenjene podočnjacima. Izbegavam hemikalije, veštačke mirise i boje. Sada imam zategnutu kožu bez podočnjaka! I dalje, naravno, ponekad nanosim vazelin na podočnjake i uživam u neophodnoj masaži. ‘’

Da zaključim: Vazelin je ipak samo vazelin. Ne sporim da je koristan, ali za najbolje rezultate uvek je bolje koristiti kremu koja tretira određeni problem.

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *