ulje eukaliptusa za lice
Bubuljice

Pazite! Ulje eukaliptusa za lice može biti opasno!

Ulje eukaliptusa je od davnina poznato po lekovitim svojstvima, ali da li je dobro i za lice?Saznajte sve o ulju eukaliptusa za lice i razmislite da li ćete ga koristiti!

Šta je ulje eukaliptusa?

 

Ulje eukaliptusa je eterično, jako koncentrovano ulje jakog slatkastog mirisa sa puno medicinski pozitivnih svojstava.

Eukaliptus je biljka koja potiče iz daleke Australije, ali se danas može uzgajati svuda u svetu.Specifična je po jakom mirisu i puno lekovitih svojstava. Baš zbog takvih kvaliteta ove biljke, počelo je ceđenje i eksploatisanje ulja eukaliptusa u razne medicinske svrhe.

Karakteristike ovog ulja su u tome što je jako antiseptičko, germicidno i antibiotsko sredstvo.To znači da uništava bakterije, sprečava infekcije i leči upale.

Jedan važan element ulja eukaliptusa je cineol (1.8-cineol) koji je zaslužan za jaka protivupalna i anelgetska dejstva. U ulju eukaliptusa ovaj element čini i do 75%  njegove materije što je za skoro 40 puta više nego u drugim eteričnim uljima.

Sva ova dejstva eteričnog ulja eukaliptusa su dokazana i vrlo efikasna, stoga je deo medicinske i kozmetičke proizvodnje.

Što se tiče primene na kožu lica postoji pravilo da se nikad ne nanosi čisto ulje eukaliptusa jer je jako! 

Ono može da deluje umirujuće na bubuljice i akne, čak i na fleke od bubuljica, ali nikako nanositi direktno i nerazblaženo!

Da saznate kako da najbolje koristite ulje eukaliptusa za lice, nastavite da čitate!

Kome je namenjeno ulje eukaliptusa?

 

ulje eukaliptusa protiv bubuljica

 

Ulje eukaliptusa za lice je namenjeno svima koji žele da pokušaju da se oslobode bubuljica i akni. 

ALI!

Da bi ovo eterično ulje delovalo pozitivno, a ne negativno i iritirajuće mora se voditi računa o primeni. I ne samo o primeni, već je ono i jak alergen pa se prvo mora sprovesti provera.

 Nanesete malu količinu razblaženog ulja na podlakticu i sačekate da vidite ima li kakve reakcije. Ukoliko je nema, niste alergični na eukaliptusovo ulje.

Ukoliko vas muči bilo koja vrsta bubuljica i akni, ulje eukaliptusa može pomoći da se one suzbiju i da spreči ponovni nastanak istih. Pošto je izuzetno germicidno sredstvo, ono uništava uzroke nastanka akni, i sve nečistoće sa lica.

Marija se dugo mučila sa bubuljicama i aknama, i nema šta nije probala da bi ih se rešila. Pokušaji su bili brojni ali neuspešni, i već je mislila da će zauvek ostati obeležena aknoznom kožom i manjkom samopouzdanja! Međutim, tajna njenog rešenja se krila toliko blizu, i kada ju je Marija otkrila – saznala je šta znači moć prirode za zdravu i lepu kožu bez bubuljica! Ako i vi želite da saznate kakva je to tajna koja može izbrisati akne sa vašeg lica, pogledajte o čemu je reč na ovom linku: https://lepolice.com/nemam-vise-bubuljice-na-licu/

Ulje eukaliptusa za jačanje kože

 

Eterično ulje eukaliptusa može da posluži i za jačanje kože i poboljšanje tonusa lica.

Molekuli u ovom ulju su i krupni i sitni.Oni krupni se zadržavaju na spoljašnjem delu kože i deluju na bakterije koje uzrokuju bubuljice.Sitni molekuli eukaliptusovog ulja prodiru u kožu i dubinski je hrane, jačaju i bude prirodnu elastičnost lica.

Takođe ovo ulje pospešuje prirodnu zaštitnu barijeru kože koja štiti od štetnih uticaja spoljašnje sredine!Tako deluje na kožu lica jačajući je spolja i iznutra i delujući da celokupno zdravlje i negu lica!

 ILI bi trebalo da bude tako ako se koristi pažljivo i sa oprezom!

Najbolje bi bilo, ipak, da se koriste preparati koji su na prirodnoj bazi a plus imaju neko eterično ulje, poput ovog eukaliptusovog, jer onda znate da neme rizika od iritacije, a rezultati neće izostati!

Ulje eukaliptusa za izbeljivanje kože

 

E ovo je stavka u kojoj se ulje eukaliptusa posebno ističe!

Ono je veoma bogato vitaminom C i mineralima koji pomažu da se smanje fleke od akni, ali i ožiljci od bubuljica! Ako se pažljivo koristi, eukaliptusovo ulje može da omekša kožu i ožiljke od bubuljica i deluje regenerišuće na kožu lica!

Vitamin C u simbiozi sa ostalim elementima eukaliptusovog ulja, čiji je sastavni deo, delovaće na crvenilo od bubuljica i na sve pigmentacijske nesavršenosti na koži  lica.

Kako se koristi za izbeljivanje lica?

 

Eukaliptusovo ulje u ovoj nameni treba koristiti tako što ćete ga maksimalno razblažiti nekim osnovnim uljem. To znači da ćete dodati između 2 i 5 kapi u najmanje decilitar kokosovog ili maslinovog ulja.

Pomešaćete ulja dobro u skladištiti u bočici od tamnog stakla.

Kada želite da tretirate lice ovim kombinovanim uljem, nanesite par kapi na tufer i premažite čisto lice.

Najbolje pre spavanja, da bi delovalo u toku noći!

Ulje eukaliptusa za bubuljice

 

Već smo spomenuli da ulje eukaliptusa može da ima pozitivno dejstvo na bubuljice i akne. To je zbog njegovih neverovatnih svojstava da uništava izazivače bubuljica i akni.

Takođe deluje i umirujuće pa se kod potkožnih bubuljica smanjuje bol i otok.

Može da deluje i na sitne bubuljice tako što će ih isušiti i ublažiti.

Povoljno dejstvo eukaliptusovog ulja se ogleda i u tome što prodire u ćelije i tera ih na  regeneraciju i tako pospešuje zarastanje bubuljica!

Kako se koristi za bubuljice?

 

Naravno da vas zanima kako se koristi za suzbijanje ovih upornih napasti! I to nije komplikovano:

2 do 5 kapi eteričnog ulja eukaliptusa dodajte najmanje jednom decilitru ulja jojobe i dobro promućkajte. Prespite u tamnu bočicu i čuvajte na tamnom i hladnom mestu.Svako jutro nakon čišćenja lica, nanesite par kapi na higijenski štapić i nanesite na regiju zahvaćenu bubuljicama!

Ako vam izaziva iritacije, prestanite da ga koristite i potražite prirodne preparate namenjene tretiranju akni i bubuljica i izbegnite sve moguće rizike i neželjena dejstva!

Ulje eukaliptusa za masažu lica – može li to?

 

Zapravo ulje eukaliptusa nije baš dobro za masažu lica!

Ako se pitate zašto, reći ćemo vam:

Mora se koristiti razblaženo, a i tada se preteranim utrljavanjem može stimulisati njegovo negativno svojstvo da izazove jake iritacije.

Za masažu lica rukama, kao što je slučaj u zogan masaži, mogu biti potrebne i veće količine ulja od one preporučene za korišćenje kod eukaliptusovog ulja.

Pri masaži lica kašikama ili rolerom od žada, ulje se razmazuje po celom licu, a eukaliptusovo ulje bi trebalo nanositi samo na bubuljicu ili regiju zahvaćenu aknama.

Najbolje bi bilo da ukoliko želite masažu lica, koristite hidratantno kokosovo ulje.

Ulje eukaliptusa u blagom rastvoru ipak koristite za negu bubuljica i fleka, i to sa oprezom!

Kako se koristi ulje eukaliptusa za lice?

 

ulje eukaliptusa za lice upotreba

 

Spominjali smo kroz tekst , ali da se posvetimo tome malo detaljnije!

Eterično ulje eukaliptusa je toliko jako da se čak i aromaterapijskim svrhama koriste najviše dve kapi.

Zato se koristi razblaženo u nekom baznom odnosno osnovnom ulju.To znači da ćete, ako želite da koristite ulje eukaliptusa, na decilitar baznog ulja dodati svega par kapi, najviše pet. To je veoma blag rastvor ali i dalje veoma jakog dejstva!

Tada ćete tim rastvorom tretirati samo određene regije ili samu bubuljicu pazeći da se ne približite očima.

Osnovna ulja koja možete koristiti su bademovo ulje, kokosovo ili maslinovo, te ulje jojobe.

Kada napravite ovaj rastvor ulja eukaliptusa i osnovnog ulja, možete dodati par kapi tog rastvora u vaše omiljeno sredstvo za čišćenje lica. Možda najbolje koristiti ga u čišćenju lica parom!

Svakako pre korišćenja ulja eukaliptusa potražite mišljenje stručnog lica.

Da li je ulje eukaliptusa bezbedno?

 

Ovo je pravo pitanje kada je ovako jako ulje u pitanju!

O iritacijama smo dosta rekli, ali ono što niste znali, a veoma je važno, u 3% slučajeva utvrđeno je da je ulje eukaliptusa izazvalo neke vrste napada, odnosno neurološke poteškoće. Smatra se da je okidač napada bio jak miris i prekomerno korišćenje eukaliptusovog ulja.

To ne potire benefite koje ovo ulje ima na zdravlje lica i tela, ali potvrđuje da je potreban oprez.

Iskustva sa uljem eukaliptusa za lice

 

Iskustva korisnika eukaliptusovog ulja su različita.

Što se tiče koristi u aromaterapijskom dejstvu i delovanju na zdravlje respiratornog sistema većina korisnika ima pozitivna iskustva.Kada je u pitanju nega tela eukaliptusovim uljem, čak je i dokazano da deluje umirujuće na otečene zglobove i zarastanje rana.

Ali što se nege lica i tretiranja bubuljica tiče, korisnici su nezadovoljni!

Nezadovoljstvo je poprilično i to zbog toga što se bubuljice nisu smanjile, nisu nestale ili se povukle. Čak se kod nekih desio onaj slučaj na koji upozoravamo – pojavilo se crvenilo i jaka iritacija.

Ulje eukaliptusa je ipak jako, i ako na svoju ruku mešate i pravite rastvor to se često može izjaloviti i pogoršati stvar.

Što se tiče preparata za negu lica na bazi eukaliptusa, iskustva govore u korist dobre hidratacije, osećaja svežine i dobre elastičnosti kože!

A ako baš insistirate…

Ulje eukaliptusa možete lako pronaći u prodavnicama sastojaka specifičnih za alternativnu medicinu.Ima ih i u indi šopovima, a najlakše ćete doći do njega preko interneta ili u salonima lepote koji nude aromaterapiju.

Cene su različite od mililitraže i mogu varirati između 700dinara i do par hiljada ukoliko su prava australijska ulja eukaliptusa u pitanju. 

Proizvodi koji sadrže eukaliptus u sebi su druga stvar, ima ih puno i cene su im veoma raznolike, od par stotina dinara do više hiljada u zavisnosti od marke.

Ulja za lice su često dobra i poželjna u nezi lica i sprovođenju dnevnih rutina kako čišćenja tako i lečenja lica!Svako ulje ima neka dobra i pozitivna dejstva na kožu lica ali i tela. Bilo da su u pitanju bore ili bubuljice, svakako ime treba dati šansu! 

Ipak morate biti pažljivi i vrlo oprezni, jer neka ulja poput eukaliptusovog mogu biti i opasna po zdravlje ako se ne koriste na pravi način!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *