dd krema za lice
Kozmetika za lice

DD krema za lice. Pravi saveznik u zrelim godinama!

DD krema za lice je nekoliko preparata u jednom. Da li zaista olakšavaju rutinu nege u srednjim godinama ili je u pitanju samo još jedan kozmetički trend? Proverite!

Sa zrelom kožom lica nije lako i njene potrebe su velike. To će vam potvrditii svaka iskusnija žena. Samo, priroriteti se menjaju, pa u srednjim godinama, nema se toliko vremena za negu kao u mladosti. Otud i želja da se te potrebe zadovolje jednom kremom, a ne gomilom preparata koji se moraju nanositi po unapred utvrđenom redosledu. Jedan ovakav preparat štedi i vreme, ali i novac.

DD kreme za lice su osmišljene upravo iz tih razloga – kao želja da se i zrelijim damama izađe u susret i obezbedi savršena nega, zaštita i toniranost kože.

Zašto ove kreme nose oznaku DD, šta to znači, ali i u čemu se razlikuju od BB i CC krema za lice, saznaćete u redovima koji slede.

Šta je DD krema za lice?

 

DD krema za lice ili engleski Daily Defence su dobile naziv po njihovoj nameni. Pravljene su kako bi predstavljale celodnevnu zaštitu, odnosno kako bi štitile kožu tokom celog dana od spoljašnjih uticaja.

Dakle, ove kreme treba da zaustave starenje i da zaštite kožu od daljeg propadanja. Retko koji preparat to može da postigne, odnosno da zaustavi starenje u potpunosti, ali značajno je sprečiti propadanje kože u najvećoj mogućoj meri.

 

Dalje, postoje indikacije da su ove kreme, takođe, dobile naziv po tome što rešavaju nekoliko stvari odjednom.

Oznaka DD se u svetu odnosi i na Dynamic Do- All, što znači da su ove kreme osmišljene kao preparat koji može sve odjednom.

Dakle, osim što se bore protiv starenja, ove kreme pružaju i fantastičnu hidrataciju koži, pa zamenjuju hidratantne kreme za lice.

Neke od ovih krema obezbeđuju i adekvatnu zaštitu od sunca, pa zamenjuju i kreme za lice sa zaštitnim faktorom. To znači da se ove kreme adekvatno bore i protiv stvaranja fleka na koži, odnosno neujednačenog tena. Pravljene su tako da blago toniraju kožu, te niko neće ni primetiti da ih imate na sebi, jer se savršeno stapaju sa bilo kojim tipom kože lica.

Kupovinom jedne ovakve kreme podmirićete sve potrebe svoje kože i to je zapravo ključ.

Čini vam se da je ovo idealna krema za vas?

Ukoliko se nalazite u dvadesetim godinama života, na putu ste da napravite ozbiljnu grešku.

Zašto ove kreme nisu u ovom periodu dobar izbor, pogledajte, pa procenite sami.

Kome je DD krema namenjena?

 

Ove kreme za lice nikako nisu namenjene nezi mlade kože lica.

Ukoliko ste mlada devojka, za vas je bolji izbor npr. BB krema za lice. Kraj tridesetih godina je neka donja granica kada možete početi sa korišćenjem DD krema. Ipak, već smo napomenuli da su one idealne za žene u srednjim godinama.

Žene u četrdesetim su odlični kandidati za aktivno korišćenje ovih krema, a preporučuju se i kasnije tokom života.

 

dd krema za lice prednosti

 

Zašto je to tako?

Zato što se tada javljaju prvi vidljivi znaci starenja. Prve bore su tu, jer koža više ne luči dovoljne količine kolagena u koži. Rezerve hijaluronske kiseline se, takođe, smanjuju. To se na koži odmah može primetiti po opuštenosti kože lica, vrata i podbratka. Srećom, ovo stanje se može korigovati upotrebom dobre anti- age kreme za lice.

Lile zna da lepa koža lica nije nedosanjan san, čak i onda kada ste duboko zagazili u petu deceniju. Fleke na koži, podočnjaci, bore- sve ovo su bili i njeni problemi sa kožom lica. Nije se dala obeshrabriti, a nije ni slušala zle jezike. Rešila je da se izbori za novu sebe koja je mnogo zadovoljnija odrazom u ogledalu. Više nema ni traga opuštenoj koži lica, kao ni pigmentnim promenama, a sve zahvaljujući jednostavnom rešenju koje je pronašla. Pogledajte šta joj je pomoglo, pa probajte i vi: https://lepolice.com/dobila-sam-bitku-sa-borama/.

DD krema za lice nije teška za upotrebu, pa će vas kod nje možda privući i to.

Kako se DD krema koristi?

 

Kao i kada je upotreba ostalih krema u pitanju, nanosićete je na čitavu površinu lica, kako biste zaštitili kožu i sprečili nastanak fleka. Posebnu pažnju treba posvetiti delovima lica sa izraženim borama. Podočnjake i regiju oko očiju treba izbegavati, jer može doći do iritacije.

Za manje razvlačenje kože, DD krema se nanosi odozdo na gore, odnosno od brade ka obrazima. Isto važi i za čeonu regiju. Jagodicama prstiju treba prelaziti od linije obrva, pa sve do kose.

DD kremu uvek treba nanositi posle umivanja, jer koža lica je tada najčistija i najbolje upija lekovite sastojke. Možete samo naneti nju, a možete je kombinovati i sa nekom drugom hidratantnom kremom za lice. Koja varijanta vam prija, najbolje je da testirate na svojoj koži.

Ova krema može da ostane na vašem licu bez dalje potrebe da se šminkate, a može i da bude podloga na kojoj ćete kasnije nanositi korektor za bubuljice, tečni puder ili puder u kamenu.

Ukoliko vas muči masan sjaj lica, evo još jednog načina da se izborite sa njim.

DD krema za masnu kožu

 

Iskustva su pokazala da DD krema za lice nije dobar izbor ukoliko imate suvu kožu lica, jer one često dodatno isušuju kožu.

One zapravo matiraju kožu, od čega najviše koristi mogu imati osobe sa masnom kožom lica.

Jedan od razloga zašto su ove kreme tako dobre za masnu kožu lica je taj što u sebi sadrže cink.

Cinkova krema ili mast se, inače, preporučuje za uklanjanje, odnosno zasušivanje bubuljica. Dobra stvar kod ovih krema je što ne zapušavaju pore, već upravo suprotno – sprečavaju da se one pune bakterijama, mikroorganizmima i prašinom. To već samo po sebi održava količinu masnoća u ravnoteži, pa nema dodatnih upala i infekcija na koži.

To je sjajna vest, jer ukoliko ste dama u ozbiljnijim godinama, nikako vam nisu potrebne još i  akne.

Šta je ono što još možete dobiti od jedne ovakve kreme, otkrićete uskoro.

DD krema za kožu koja stari

 

Ukoliko imate zrelu kožu lica, upotreba jedne ovakve kreme može rešiti niz problema sa kojima se pripadnice lepšeg pola susreću pri negovanju. Za početak, ukoliko odaberete toniranu DD kremu za lice, smanjiće se vaša potreba za šminkanjem i upotrebom pudera.

Znate da puderi (pogotovo oni u kamenu) dodatno naglašavaju linije bora, pa sa njima možete izgledati starije nego što zapravo jeste.  Dalje, prava je privilegija istovremeno i tonirati kožu, a i negovati lice.

Zašto opterećivati kožu nepotrebnim sastojcima?

DD kreme su za razliku od pudera bogate brojnim sastojcima koji revitalizuju kožu. U njima ne manjka broj antioksidanasa za lice. Složićete se da je to kod krema za lice posle 60 godina najvažnije. Ako pridodamo uz to činjenicu da ove kreme imaju minimum SPF 15, sa njima na koži, definitivno, ne možete da izgorite i iskusite opekotine od Sunca na koži. Možete samo fino da preplanete.

Korejska DD krema

 

Ne iznenađuje činjenica da su se prve DD kreme pojavile u Koreji, jer je korejska kozmetika poznata po plasiranju novih preparata na tržištu. Od njih smo čuli i za BB kremu, a DD krema sudeći po mnogima predstavlja samo njenu nadogradnju.

Neki čak smatraju da su DD kreme nastale kao poizvod kombinovanja BB i CC krema i da su se proizvođači trudili da izvuku njihove najbolje osobine, spajajući ih u jedan multipraktični preparat.

Jedna takva krema nosi naziv DD Cream Makeup Function Skin Care, a potpisuje je firma A’qióng.

Evo, koje su DD kreme za lice kod nas popularne.

Najpoznatije DD kreme za lice

 

Trendovi kod nas ne zaostaju za onima u svetu, pa i u našim bolje snabdevenim drogerijama možete nabaviti DD kremu. Potrebno je samo malo truda i upornosti da do nje dođete, a ako umemo u obzir da su za starije dame vrlo praktične, verujemo da vam potraga neće teško pasti.

Kao i obično, najpre ih potražite u drogerijama, a zašto da ne i u bolje snabdevenim apotekama. Kod nas su najzastupljenije DD kreme za lice kompanija: CrystalDerma, Mixa, Deborah, Paese i Dermadoctor.

CrystalDerma DD krema za lice

 

U pitanju je preparat koji odlično štiti kožu od UV zraka, jer sadrži SPF u rasponu od 20 do 50. Preporučuje se za negu kože koja se bori sa hiperpigmentacijama na licu, jer pruža vrhunsku zaštitu. Odličan je preparat za sprečavanje daljeg fotostarenja kože lica, pa je omiljena među damama 50+.

Mogu je koristiti i osobe sa osetljivom kožom lica, jer ne zatvara pore i ne iritira kožu. Ova krema ostavlja blagi film na koži, koji štiti lice od aerozagađenja i drugih štetnih uticaja iz životne sredine, kao što je smog, duvanski dim i sl.

Mixa DD krema

 

Možda i najpopularnija DD krema kod nas. DD kreme ove kompanije su namenjene nezi masne kože lica, jer sadrže cink. Već smo pominjali da on štiti kožu od upala i infekcija, jer predstavlja odličnu branu za razmnožavanje bakterija. Sadrže SPF faktor 15, što je dobra zaštita, ukoliko se ne izlažete direktno sunčevim zracima.

U pitanju je lagana tekstura koja ne masti kožu, već fino prikriva nepravilanosti, ostavljajući kožu savršeno prirodnom i nežnom. Ne izaziva alergije i ni na koji način ne šteti koži lica, jer ne sadrži parabene. Preporučuje se nanošenje jednom dnevno, konkretno ujutru nakon umivanja.

Deborah DD kremasti puder

 

Ovo je zapravo obogaćeni tečni puder koji savršeno hidrira i zateže zrelu kožu. U pitanju je lagana formulacija od nekoliko nijansi, pa možete čak i odabrati on koja vam najviše odgovara. Prirodan izgled, meka i glatka koža lica, rezultat su korišćenja Deborah pudera za kožu iznad 30+. Sadrži SPF 15.

Paese DD krema za lice

 

Ovu kremu nazivaju pravom zaštitnom maskom za lice, jer po proizvođačima odlično štiti kožu od ultra- violetnih zraka, ali i od spoljašnjeg zagađenja. Njeno korišćenje se preporučuje tokom čitave godine, a ne samo tokom letnjih meseci. Sadrži SPF 30.

Usporava starenje, bez obzira o kom tipu kože lica se radi. Pomaže koži da uspostavi svoju prirodnu ravnotežu i izbori se sa promenama boje. Rezultat korišenja je savršeno čista i hidrirana koža sa ujednačenim tenom.

Dermadoctor DD krema

 

Ljubičasto pakovanje ove kreme zaslužno je za popularnost ovog preparata. Ova krema za lice može se koristiti preko dana, a uveče je ipak poželjno zameniti je pravom noćnom kremom za lice.

Sadrži SPF 30 i kao i ostale DD kreme, prvenstveno se izdvaja po svom anti- age učinku.

U moru oznaka na kozmetičkim preparatima (tipa BB, CC, DD), kako se ne izgubiti i kako znati koja je krema u ovom trenutku pravi izbor?

Razlika u odnosu na BB i CC kreme

 

Sve zavisi od starosti kože, kao i problema sa kojima se ona suočava.

 

dd krema za lice upotreba

 

Rekli smo da su BB i CC kreme dobar izbor u mlađim godinama, ali ne predstavljaju grešku ni nešto kasnije. Zapravo, ne mogu da joj nanesu štetu, ali neće je ni adekvatno negovati. DD kreme su za nešto zrelije godine i mlade devojke ne bi trebalo da ih koriste, čak ni iz znatiželje.

Dakle, DD kreme su unapređena formula, koja treba da zadovolji potrebe starijih žena. One su svojevrsna alternativa šminkanju, jer osim što štite, hidriraju, podmlađuju, one i boje kožu. Akcenat mora biti na podmlađivanju kože lica, jer to je njihova glavna funkcija.

Iskustva sa DD kremom za lice

 

Verovali ili ne, mali procenat zrelih žena poklanja svoju pažnju DD kremama za lice. Čini se da one nisu dovoljno ubedljive, jer prosto je nemoguće da zamene tečne pudere, a nisu dovoljno ni ubedljive kao anti- age preparati.

 

 

Naše žene vole koncentrovane, prirodne preparate, a i šminke se ne odriču tako lako. O tome svedoče i iskustva naših čitateljki. Pa, da pogledamo:

Dragoslava, 67

,,Pre par godina sam od svog farmaceuta dobila preporuku da probam DD kremu za lice (ne sećam se koji je proizvođač u pitanju, a nije ni važno). Uglavnom, nisam želela puno da eksperimentišem, pa sam odbila. Ja svoje poverenje već godinama poklanjam prirodnim kremama za podmlađivanje lica. To je praksa koju ne želim da menjam, jer daje odlične rezultate”.

Milijana, 55

,,Probala sam DD kremu za lice pre izvesnog vremena, ali moram priznati da mi se nije dopala. Kao da mi je izazivala crvenilo kože, odnosno iritaciju. Znam da ove kreme blago isušuju kožu, ali moja je bila baš suva i ispucala. Kad sam se vratila na običnu hidratantnu kremu, simptomi su se povukli. Od tada ne eksperimentišem sa kremama koje u sebi sadrže slova abecede. Što je sigurno, sigurno je.”

Po svemu sudeći, prednosti DD krema kod nas nisu prepoznate, što ne znači da one nisu dobre. Možda samo postoje bolji preparati  kod nas na tržištu za podmlađivanje lica. Na vama je da sami istražite i pronađete svoju dobitnu kombinaciju!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *