noćne maske za lice
Kozmetika za lice

Noćne maske za lice obećavaju savršen ten ujutru!

Znate li da su noćne maske za lice  „kraljice“ među maskama? O, da! One će učiniti da vaša koža ponovo postane „živa“! Evo kako!

Ove vrste maski su super moćne formule koje su obogaćene sastojcima koji će vašu kožu dubinski da očiste, hidriraju i revitalizuju, da joj vrate pH balans i da ishrane i obnove ćelije i stimulišu reparaciju tkiva. Darujte svojoj koži ovakav tretman i učinićete joj mamutski veliku uslugu.

Noćna maska za lice je tehnološki najnaprednija među maskama, takoreći prava gozba za kožu lica, eliksir koji će preko noći u vaš portret uneti više života, boje i svetlosti. Probajte i stavite ovakvu jednu masku da deluje preko noći i obogatite kožu vašeg lica! Bićete iznenađeni kako će se lice preko noći obnoviti i vratiti mu se energija, sjaj i blistavost.

Traganje za dobrom noćnom maskom za lice je kao traganje za zlatnim runom, pa ćemo vam pomoći da saznate nešto više o njima i da pronađete pravo rešenje za sebe.

Šta su noćne maske za lice?

 

Noćne maske za lice imaju važnu ulogu kao dodatni vid nege lica, onda kada je vašoj koži potreban nešto intenzivniji tretman. Tada na scenu stupa noćna nega, zbog toga što se tokom noći, dok se vi odmarate i obnavljate energiju, i ćelije kože regenerišu.

Za optimalno obnavljanje kože lica nije dovoljan samo kvalitetan san već i dobar preparat koji koristi vaš prirodan ciklus odmora i radi u vašu korist.

Noćna maska za lice ima blagotvorno dejstvo na vašu kožu i pruža brojne koristi:

  • Ona je siguran i efikasan „čistač“ – dubinski čisti kožu i uklanja čestice nečistoća akumulirane u začepljenim porama.
  • Hidrira kožu i obezbeđuje mehanizam održavanja vlage, što je od bitnog značaja s obzirom da je za jedru kožu punu života ključno pitanje vode.
  • Ishranjuje ćelije dragocenim aktivnim sastojcima, održava pH ravnotežu i totalno revitalizuje kožu – možemo reći da je ova maska hleb nasušni za ispošnjenu kožu lica.
  • Deluje na kožu kao energetski rezervoar– ona ima kapitalnu ulogu u snabdevanju ćelija kože energijom koja im je potrebna za funkcionisanje, pa vraća život i sjaj licu.
  • Deluje umirujuće i lekovito na iritiranu i oštećenu kožu, u slučaju upaljene kože i crvenila usled predugog izlaganja suncu.
  • Poboljšava cirkulaciju i metabolizam kože, stimuliše razmenu materija na ćelijskom nivou i pomaže obnovi zaštitnog rožnatog sloja.
  • Deluje biostimulativno na kožu protiv starenja i pojave bora, tako što pomaže obnavljanje ćelija i reparaciju tkiva, pomaže sintezu kolagena i vraća elastičnost koži i podmlađuje je.

U potrazi za pravom negom korisno je čuti iskustva onih koji su je već otkrili i dobili dobre rezultate. Jedna od njih je i Vesna, čije je lice pokazalo znakove starenja.D obila je bore, podočnjake i fleke na licu, što je naterao da potraži rešenje. Ona je svoj problem rešila na jednostavan način i njena koža je postala čvršća, jača, elastičnija i podmlađena, bore su postale sitne, a podočnjaci i fleke su sasvim nestali. I vaša koža može postati lepša i podmlađena ako probate isto što i ona – saznajte šta je to na ovom linku:  https://lepolice.com/moje-iskustvo-prirodno-sam-obrisala-bore-sa-lica/

Šta noćne maske za lice razlikuje od dnevnih?

 

Možda vam se na prvi pogled čini da su noćna i dnevna maska ista vrsta preparata za negu lica. Međutim one se zapravo razlikuju kao noć i dan ili jin i jang. 

Naša koža prolazi kroz različite cikluse danju i noću, pa je potrebna je i različita nega kože lica u u ovim periodima.

Dnevna maska ima namenu kao dodatni vid nege lica tokom radne nedelje, kao instant rešenje za osvežavanje koža lica. Koristi se tako što se drži oko 20 minuta, nakon čega se skida sa lica. Postoji više vrsta u zavisnosti od aktivnih sastojaka i problema koji rešavaju. Pa tako postoje maske za dubinsko čišćenje kože (kao što je maska od aktivnog uglja ili maska od gline), peel-off maske, gel maske vitaminske maske i mnoge druge.

Noćna maska se koristi slično, s tim što je ne skidate sa lica pred spavanje, već je ostavljate da deluje preko noći tokom svih 8 sati spavanja kako bi koristila vaš prirodan ciklus oporavka. Pored toga što neguje lice ona i unapređuje stanje kože tako što stimuliše obnavljanje ćelija. Ona je vaša prva pomoć, vaš spas kad god vaša koža izgleda izgleda umorno, dehidrirano i uvelo i kada su potrebni trenutni i vidljivi rezultati, takoreći „preko noći“.

Noćna maska je bogatija dragocenim sastojcima, pa ima snažnije i dugoročnije delovanje na kožu od dnevne maske.

Kome su namenjene noćne maske za lice?

 

Noćne maske za lice su svima korisne i uvek dobrodošle, a najviše osobama sa previše obaveza zbog kojih nemaju vremena za negu, kao i onima kojima je potrebna hitna pomoć u u obnavljanju kože lica.

 

maska za lice za noć

 

Kako lice trpi razne štetne uticaje, kao što su zagađen vazduh, nedovoljno tečnosti, masna hrana, ili diranje lica prljavim rukama, potrebna mu je pored osnovne i posebna dodatna nega. Tada na veliku scenu stupa noćna maska kako bi kožu dubinski očistila, hidrirala i ishranila.

Naročito je potrebna u ekstremnim vremenskim uslovima – u zimskim mesecima kada nam oluje šibaju lice, kao i tokom letnjih vrućina, zbog dehidracije i predugog izlaganja suncu. Sigurno vam se desilo da ostanete duže na najačem suncu, baš kada je ono u zenitu, pa da prođete „vatreno krštenje“. Treba paziti da izlaganje suncu bude racionalno – dovoljno je malo duže ostati na suncu pa da papreno izgorite i zbog toga šetate crvenog nosa kao klovn. U ovoj crvenoj fazi je nezaobilazno kiselo mleko, međutim i nakon njega koža ostaje posna.

Pored ovih štetnih uticaja, koža na licu trpi i zbog upotrebe nekvalitetne kozmetike koja sadrži štetne hemikalije, zatim zbog previše agresivnih kozmetičkih tretmana ( npr. terapija tečnim azotom ili hemijski piling), ili u uslovima koji pogoduju razvoju gljivica i bakterija. U svim ovim slučajevima noćna maska za lice pomaže u oporavku kože.

Kako se koriste noćne maske za lice?

 

Noćne maske za lice ne moraju da se ne koriste svakodnevno već  je dovoljno da ih koristite jednom nedeljno. Možete na kraju naporne nedelje svoje lice častiti ovom maskom koja će do jutra delovati i obogatiti vašu istrošenu kožu. Mnogi upravo ovo vreme kod kuće koriste da poboljšaju stanje kože.

Otkrićemo vam jedan trik kako da maksimalno iskoristite dejstvo noćne maske! Prethodno uradite piling lica kako bi ste uklonili izumrle ćelije sa površine kože i očistili pore, tako da njeni aktivni sastojci brže i dublje prodiru u nju i budu delotvorniji.

Od srca vam preporučujemo zlata vredan piling koji će vašem licu pružiti kraljevski tretman čišćenja! Možete ga sami napraviti – pomešajte 1 kašiku kukuruznog brašna, 1 kesicu praška za pecivo i malo ovsenog mleka.

  • Zlatna zrnca kukuruznog brašna kao abraziv uklonjaju prljavštinu i mrtve ćelije;
  • prašak za pecivo deluje kao snažno sredstvo za čišćenje i stabilizuje pH vrednost kože;
  •  a ovseno mleko omekšava kožu.

Dobijenu smesu nanesite na lice, masirajte blago kružnim pokretima, ostavite da deluje 10 minuta i sperite vodom.

Nakon ovakvog čišćenja vaše lice je spremno za poslednju večernju gozbu kojom ćete je počastiti pred počinak.

Studije su pokazale da, tokom noći kada je telo u dubokom snu, povećava se promet materija i ćelije se brže obnavljaju.

Zbog toga je najbolje ako možete da odete na spavanje do ponoći kao Pepeljuga, kako bi ste dobili najviše koristi od noćne maske za lice.

Noćna maska se jednostavno nanosi, kao i uobičajena noćna krema, koju tada možete preskočiti. Obavezno je nanesite na čistu kožu i čistim rukama. Uzmite na prste masu veličine novčića i razmažite po licu. Zatim možete otići na spavanje, prenoćiti sa maskom na licu i ostaviti je da deluje tokom 8 sati sna. Ujutru kad se probudite čistim rukama umijete lice vodom.

Prirodne noćne maske za lice

 

Možete i sami da napravite masku za noć koristeći prirodne sastojke koje već imate u kući, pa zavirite u kuhinju i pronađite namirnice koje vam mogu poslužiti u tu svrhu. Aloe Vera, ulje od avokada, ruski čaj, ružina vodica, čaj od kamilice – svi imaju blagotvorno dejstvo na vašu kožu i mogu da se upotrebe samostalno kao noćna maska za lice ili kao jedan od sastojaka.

Aloe Vera je odavno poznata kao eliksir i lek. Ona ima biostimulativno dejsvo jer obnavlja ćelije kože i stimuliše njihov rast i na taj način ubrzava zaceljivanje kože i njen oporavak.

Ulje od avokada dubinski hidrira i ishranjuje kožu istimuliše obnavljanje ćelija i DNK lanaca i metabolizam kolagena. Ono sadrži veliku količinu oleinske kiseline, veoma je bogato omega masnim kiselinama i vitaminima E, D, A.

Ruski čaj je izuzetno snažan antioksidant, pa je najefikasnije odbrambeno sredstvo protiv slobodnih radikala. Aktivno učestvuje u popravci i revitalizaciji oštećenih i umornih ćelija zbog čega je efikasno sredstvo protiv starenja kože.

Ružina vodica je blago sredstvo i koristi se za nežno čišćenje, negu i toniranje kože i posebno je pogodna za negu osetljive kože. Ona pomaže hidrataciju, vraća vitalnost i održava pH balans kože, dajući joj svež izgled i osjećaj mekoće.

Čaj od kamilice – majke svih lekovitih biljaka, jedne od svetih biljaka posvećene suncu, pruža velike blagodati za zdravlje i lepotu kože lica. Ima hidratantno, antioksidantno, protivupalno i umirujuće delovanje na kožu, a ublažava i opekotine od sunca.

Naš predlog za vas je apsolutni džoker među prirodnim noćnim maskama za lice, a to je maska od kurkume.

Noćna maska za lice od kurkume i lovora

 

Ova izvanredna maska će vašu kožu sigurno i efikasno da dubinski očisti, hidrira i ishrani, da uspostavi pH balans i da revitalizuje i osvetli vaše lice.

  • Kurkuma je poznati indijski začin i jedan od najznačajnijih lekova ajurvedske medicine . Bogata je vitaminima i mineralima i jedan je od najboljih izvora fosfora koji je neophodan za ćelijski rast i reparaciju tkiva.
  • Lovor ima antiseptičko i antiinflamatorno dejstvo, bogat je vitaminima i prirodni je аntioksidаns. Potrebаn je zа održаvаnje ćelijskih membrаnа i sintezu DNK lanaca i stimuliše metabolizam kože.

Ova maska se jednostavno i brzo pravi, veoma je zdrava i korisna za kožu i daje odlične dugoročne rezultate.

Potrebno je: 1 kafena kašičica kurkume u prahu, čaj od lovora (2 lista)

Uputstvo: Iseckajte dva lovorova lista i prelijte sa jednim decilitrom vode. Kuvajte listove desetak minuta, zatim držite još desetak minuta u poklopljenom sudu i nakon toga čaj procedite. U dobijeni čaj od lovora dodajte kašičicu kurkume u prahu i promešajte da se što više rastvori. Dobijeni rastvor nanesite vatom na lice, onako kako nanosite toner. Pre nego što odete na spavanje ostavite da se potpuno osuši na licu.

Masku ostavite da deluje tokom cele noći i ujutru se umijte lice čistom vodom. Preporučujemo da za tu priliku presvučete jastuk nekom starom jastučnicom pošto kurkuma ostavlja tragove.

Noćna krema ili noćna maska za lice – šta je bolje?

 

Najveća razlika između noćne maske i noćne kreme je jačina sastojaka.

  • Noćna krema služi za osnovnu negu lica, dizajnirana je za svakodnevnu upotrebu i nije toliko moćna kao noćna maska za lice.
  • Noćna maska je moćniji preparat sa pojačanim dejstvom – ona je direktniji i intenzivniji korektivni tretman. Ona deluje aktivno na ćelijskom nivou i pomaže regeneraciju ćelija kože i reparaciju tkiva.

Noćna krema se može koristiti svakodnevno –  ona je deo redovne nege, nanosi se na lice svake večeri i ne treba je ispirati ujutru.

Noćna maska za lice nije deo redovne nege, nju treba koristiti povremeno, kada je potrebno poboljšati stanje kože lica. Ostavlja se da deluje preko noći i ujutru se ispira vodom.

Najbolja noćna maska za lice

 

Ako ste tragali za pravom negom za lice, sigurno ste zbunjeni količinom raznovrsnih preparata koje se nude na tržištu, kao i informacija o njima. Tako je i kad su noćne maske za lice u pitanju – postoji toliko vrsta za različite tipove kože i za različite probleme koje rešavaju, da je nekada teško napraviti pravi izbor.

 

noćna maska za lice

 

Da biste lakše odabrali predlažemo vam nekoliko naših omiljenih noćnih maski za lice.

Alverde Gold noćna maska za lice

 

Ova zlatna maska če vam pružiti kraljevsku negu i vašem će umornom licu vratiti svežinu, jedrinu i sjaj. Aktivni sastojci su Aloe Vera, ulje iz semenki grožđa, suncokretovo ulje, bademovo ulje, ulje iz smeđih algi, vitamin E i cink. Stavite ovu zlatnu masku pred zalazak sunca i spokojno spavajte dok ona hrani vašu kožu dragocenim sastojcima tokom sna.

Maska je lagane strukture i koža je brzo upija, pa njene aktivne nanočestice lako prodiru u dublje slojeve kože i snabdevaju ćelije. Ona tokom noći iz pora eliminiše sve nečistoće, ima dezinfekciono i antiinflamatorno dejstvo, deluje kao antioksidans, regeneriše kožu i vraća joj elastičnost. Ujutru ćete biti iznenađeni kako će vaša koža dobiti novu energiju i zablistati novim sjajem.

Natura Siberica Extra-Firming noćna maska za lice

 

Ova moćna maska nam dolazi sa hladnog severa, iz Sibira gde oluje nemilosrdno šibaju lice. Ipak i u takvoj surovoj sredini, kao dar sa neba, iznikle su biljke čudotvorne snage, sposobne da iscele i preporode. Ona dubinski čisti lice, ima antimikrobno i antiinflamatorno dejstvo, ubrzava cirkulaciju i razmenu materija među ćelijama, stimuliše regeneraciju ćelija i sintezu DNK lanaca i vraća koži energiju. Zahvaljujući dragocenim sastojcima ova noćna maska je prava blagodat za vašu kožu.

Ulje Altajske Oblepikhe (Hippophae rhamnoides) se dobija iz sibirske bobice poznate još i kao Pasji trn ili Vučji trn. Ova mala bobica je prava energetska bombica – njeno ulje je jedino poznato biljno ulje koje sadrži sve Omega masne kiseline zajedno, najbogatiji je prirodni izvor beta-karotena. Jedna je od najlekovitijih bobica na svetu i njeno ulje ima antimikrobno, antiinflamatorno dejstvo, isceljuje rane i regeneriše kožu oštećenu od sunca ili hemijskih opekotina. Zbog svojih sposobnosti reparacije kože ovo ulje je veoma dragoceno i za lepotu – ono vodi preko trnja do zvezda.

Ulje Snežne Kladonije (Pinus Sibirica) poznate još i kao Sibirski bor, koji pripada porodici belog bora, a podvrsta je švajcarskog bora. Ova snežna kraljica sibirskih prostranstava izdržljiva i na temperaturama do -60°C, daje bogato i blagotvorno ulje koje obnavlja rožnati sloj kože, hrskavicu i koštano tkivo, i leči gljivičnie infekcije. Ono štiti kožu od isušivanja, čisti je od štetnih materija i toksina, aktivno obnavlja ćelije, podstiče produkciju kolagena i elastina i usporava proces starenja.

Freeman noćna maska za lice

 

Ova noćna maska za lice predstavlja najlepši dar iz prirode i snažni izvor energije koji će vašu umornu, dehidriranu i suvu kožu preko noći da osveži i oporavi. Nežna i kremasta, ona je mešavina voća i cveća koji joj daju predivan miris, a sadrži ekstrakt dinje „Medena rosa“, koja je poreklom iz Alžira i smatra se jednom od najefikasnijih biljaka za podmlađivanje kože. Sadrži još i kamilicu, kokosovo ulje i ulje jojobe.

Ova maska za noć ima snažno antiinflamatorno dejstvo, intenzivno hidrira kožu od večeri do jutra, pospešuje cirkulaciju, veoma je bogat izvor ulja kojima ishranjuje suvu i uvelu kožu. Ima jedinstveni učinak na dehidriranu i suvu kožu, a umiruje i crvenilo posle prekomernog izlaganja suncu. Njene nanočestice prodiru duboko u kožu i stimulišu obnavljanje ćelija i sintezu DNK lanaca, prateći prirodan bioliški ciklus regeneracije tokom noći. Nakon nanošenja maska ubrzano oslobađa energiju,vlagu i hranljive sastojke koju vaša žedna i ispošćena koža upija tokom cele noći. Izvanredno omekšava kožu i čini da vaša koža ujutru bude baršunasta kao somot.

Evoluderm anti-fatigues noćna maska za lice

 

Ova maska francuskog brenda je moćni eliksir za lice protiv umora. Našoj koži je takođe potrebno da napuni svoje baterije, a ova maska joj pomaže da povrati energiju, jedrinu i blistavost. Ključna osobina ove maske je intenzivna hidratacija. Ona deluje kao rezervoar vode koji dubinski vlaži kožu.

Aktivni sastojci ove maske su hijaluronska kiselina, ulja avokada, ekstrakt morskih algi  i vitamin E. Obogaćena hijaluronskom kiselinom, koja ima sposobnost zadržavanja vode, maska obezbeđuje optimalnu hidrataciju kože. Avokadovo ulje ima hranljivo i anti-aging delovanje, morske alge učvršćuju strukturu kože, a vitamin E ima antioksidantivno dejstvo. Svi ovi sastojci stimulišu obnavljanje ćelija i reparaciju kože. Ujutru nakon upotrebe maske, znaci umora su vidljivo smanjeni, koža je oporavljena i napunjena novom energijom i izgleda odmorna, sveža i blistava.

NovAge Intense Skin Recharge noćna maska za lice

 

NovAge je naučno napredna kolekcija za negu kože utemeljena na inovativnim tehnologijama i ekstraktima biljnih matičnih ćelija. Ona je „energetska bomba“ namenjena za revitalizaciju umorne i dehidrirane kože, i kao punjač će umornu kožu ponovo snabdeti energijom i vratiti joj snagu i blistavost. Svojim dragocenim amazonskim uljima obezbediće joj efikasnu i optimalnu zaštitu od sunca. Njeni aktivni sastojci koji imaju ključnu ulogu u revitalizaciji kože su: seča inči ulje, kupuasu puter i hijaluronska kiselina.

Seča inči ulje se dobija iz semenki ploda biljke Seča inči iz Perua, iz Amazonske prašume. Ovu zelenu biljku su koristile Inke, a bila je toliko cenjena da je bila čak i simbol na njihovim grbovima. Ulje iz njenih semenki je jedan od najboljih prirodnih izvora masnih kiselina koje bogato hrane suvu i uvelu kožu, vraćaju joj elastičnost i jačaju njenu zaštitnu barijeru.

Kupuasu puter se dobija iz semena drveta Theobroma Grandiflorum („hrana bogova”), koje raste u Amazonskim prašumama Brazila i pripada istoj vrsti kao kakao. Kupuasu puter koji je dosta sličan kakao puteru – od njega se pravi bela čokolada. Ovaj beli gusti tečni materijal je veoma dragoceno sredstvo, bogato oleinskom kiselinom i fitosterolima. Oleinska kiselina intezivno hidrira kožu, učestvuje u izgradnji ćelijskih membrana i stimuliše razmenu materija na ćelijskom nivou. Fistosteroli jačaju zaštitnu barijeru kože.

Hijaluronska kiselina poput sunđera upija vodu, zadržavajući vlagu u koži čime i čuva je od isušivanja. Ona održava kožu hidriranom, jedrom i glatkom, pospešuje drenažu tkiva, sprečava propadanje i ubrzava regeneraciju ćelija i izglađuje bore.

Iskustva sa maskama za noć

 

A da su ove maske sjajne, govore i iskustva. Evo nekih koja smo izdvojili.

Bogdana, 33:

Noćna maska za lice je spas za moju kožu pošto se bavim skijanjem i puno vremena provodim napolju na hladnom vetru i jakom planinskoom suncu. Zbog toga mi je koža veoma isušena, a i često mi se dešava da izgorim na suncu. Tada mi je od ključne važnosti da preko noći oporavim kožu lica , kako bih ujutru bila spremna da nastavim sa aktivnostima. I zaista vam kažem, moje lice je ujutro obnovljeno i mogu reći da ga noćna maska podigne iz pepela.

Đurđa, 24:

Moja koža je veoma suva, tanka i osetljiva, imam jedno od onih prozirnih i pirgavih lica. Pošto volim da izlazim noću po klubovima i da ostajem na žurkama do 5 ujutru, lice mi često izgleda umorno, uvelo i bezbojno usled neprospavanih noći. Zbog toga mi je najlakše da stavim masku sa kojom mogu da spavam, a da ona za to vreme deluje. Odgovaraju mi preparati „All in One“ zato što imaju bogat sastav, pa mi je noćna maska dovoljna da mi revitalizuje kožu. Nakon buđenja lice mi bude očišćeno, hidrirano i blistavo od nove energije, i vrati mi se jedrina i boja u obraze.

Kao što vidite, noćna maska za lice je blagodat koja će vašu kožu da očisti, hidrira, bogato nahrani i regeneriše. Za to vreme vaš jedini zadatak će biti da spokojno spavate! Probajte i uverite se i sami!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *