podmlađivanje matičnim ćelijama
Bore

Podmlađivanje matičnim ćelijama u detalje

Jeste li čuli da podmlađivanje matičnim ćelijama zateže, briše bore i vraća volumen koži lica? Ne verujete? Okrivamo vam sve o tome.

Prvi znaci starenja ogledaju se na koži lica. Da ih se rešimo, najpre počinjemo sa prirodnim kremama za zatezanje, čitamo o hijaluronu, prirodnim maskama, botoksu… Zaista, možete ići u nedogled u traženju trajnog rešenja.

Podmlađivanje matičnim ćelijama je potpuno prirodna metoda, kojom ćete izbeći sve negativne efekte. Podmladićete kožu lica trajno i učiniti lice vedrijim i lepšim.

Kako matične-stem ćelije podmlađuju lice?

 

U našem telu ima na milione ćelija koje su uticale na stvaranje a zatim na funkcionisanje našeg organizma. Kako to već kaže stara školska definicija koju svi pamtimo ‘’Ćelija je osnovna jedinica građe i fukncije svih živih bića’’. Jasno nam je da su podeljene i da svaka vrsta ćelija ima svoju funkciju pa je zadužena  za neki od organa.

Šta je onda sa matičnim ćelijama i po čemu su one specifične?

Matične ili kako ih stručno nazivaju stem ćelije nemaju specijalizovanu namenu. Imaju svojstvo prilagođavanja i mogu da vrše funkciju drugih ćelija. Praktično one menjaju ćelije koje su oslabile i dovele do starenja kože lica.

Matične ćelije su ‘’majka’’ svih ćelija u našem organizmu.

Stem  ćelije možemo sačuvati kada se dete rodi. Tačnije uzimaju se iz pupčane vrpce deteta. To je najnoviji metod prikupljanja  i čuvanja u posebnim uslovima za naše potomstvo. One se čuvaju u bankama matičnih ćelija i možete ih podići uz stručna lica kada vam budu potrebne.

Nakon tridesete godine telo ne stvara nove matične ćelije i to vidimo na koži našeg lica. Koža postaje manje otporna na spoljašnje uticaje.  Pojavljuju se prve bore u uglovima očiju, oko usana, a zatim i na čelu.

U četrdesetim godinama volumen kože opada što dovodi do takozvanog obrnutog trougla. Naše lice poprima tužan izgled. Odajemo utisak umorne osobe kojoj je potrebno više sna.

Podmlađivanje lica matičnim ćelijama služi da sprečimo pojavljivanje novih bora i smanjujemo dubinu već nastalih bora na koži lica. Ono popravlja oštećenja na koži i vraća joj preko potreban volumen.

Medicina je u proteklih desetak godina znatno napredovala i danas je potpuno normalno sačuvati matične ćelije svoje dece pri rođenju.

Ali kako ćete vi podmladiti lice kada vaše nisu sačuvane?

Srećom, postoji više vrsta matičnih ćelija koje mogu zategnuti našu kožu.

Biljne i životinjske matične ćelije dobro utiču na naš organizam i podmlađuju kožu lica. Koriste se da pomognu našim matičnim ćelija da povrate svoju vitalnost i snagu.

Praktično one hrane naše ćelije i štite od spoljašnjih uticaja. Stručnjaci kažu da se u toku istraživanja posebno istakla zaštita od UV zračenja. Stižu nam u obliku lipidnih mehurića i posebnim tretmanom se nanose na našu kožu.

 

podmlađivanje stem ćelijama

Podmlađivanje lica matičnim ćelijama je prirodno

 

Ćelije koje se koriste pri podmlađivanju lica jesu biljne matične ćelije.

Nastaju tako što se sa stabla biljke, ili cveta biljke uzme par ćelija. Jednostavnije rečeno biljka se ošteti. Nakon oštećenja, u prirodi svakog živog bića jeste da zaceli ranu. Kako bi biljka postala otporna na spoljašnje uticaje ona proizovodi nove ćelije.

Tek priozvedene ćelije još uvek nisu dobile tačnu funkciju. Imaju snagu da regenerišu i pre nego što krenu u proces regeneracije tkiva bivaju izvađene iz biljke. Deo matičnih ćelija biljke se uzima i koristi za zatezanje lica.

Kada dođu u kontakt sa kožom lica one popunjavaju pore. Popunjavanjem dubokih pora se ustvari smanjuju bore.

Ukoliko imate ožiljke na koži lica matične ćelije mogu odigrati veliku ulogu i smanjiti njihovu vidljivost. Vraćaju volumen lica, ali tako da lice izgleda prirodno.

Za razliku od metoda kojima se lice ‘’pumpa’’ dobija naduven izgled, ovde to nije slučaj. Ovo nisu hijaluronski fileri ni neki drugi. Matične ćelije biljaka pospešuju naše ćelije kože da brže funkcionišu pa postaju vitalnije. Naučnici su radili više testova kako bi došli do zaključa koja biljka je najdelotvornija.

Najgori spoljni zagađivači jesu teški metali koji se mogu naći u kremama podjednako kao u prirodi. Na žalost, zemljište je zagađeno. Teški metali u dodiru sa kožom izazivaju alergije, iritacije i teža kožna oboljenja. Nalaze se u vodi koju svakodnevno konzumiramo i mogu izmeniti naš DNK.

Biljke su specifične po tome što su razvile mehanizam odbrane od teških metala. Matične ćelije biljaka će zato zaštititi imuni sistem kože od štetnih spoljašnjih uticaja. Zbog ove osobine nalaze veliku primenu u prirodnoj kozmetici. Dobijamo proizovde koji regenerišu kožu i koji su potpuno ekološki.

Za ovakve procedure se najčešće koriste matične ćelije jabuke.

No to nije jedini način da biljke pomognu.

Moja prijateljica Vesna je isključivo tražila prirodno rešenje. Pri tom, trebalo je da bude i bezbolno i lako dostupno. Uspela je u toj svojoj nameri! Rešila se bora, fleka i podočnjaka i lice joj izgleda podmlađeno. To njeno iskustvo, naći ćete na ovom linku: https://lepolice.com/moje-iskustvo-prirodno-sam-obrisala-bore-sa-lica/

Matične ćelije jabuke za podmlađivanje lica

 

Smatraju se prvim ekstraktom biljnih matičnih ćelija na tržištu. Prvi put se primenjuju u Švajcarskoj i biraju se stare vrste jabuka. Stare vrste su pogodne jer su jače, odnosno manje podložne spoljašnjim uticajima.

Imaju moć ubijanja toksičnih ćelija. Sadrže antioksidanse koji su neophodni za dobar imunitet kože. Sadrže fitohelatin te dobro utiču na kožu štiteći je od teških metala. Stimulišu kolagen koji se obnavlja.

Broj proteina kolagena se povećava i to rezultira zatezanjem odnosno vraćanjem volumena licu.

Ove matične ćelije štite genetski materijal kože i regulišu njenu Ph vrednost. U toku istraživanja matične ćelije jabuke su smanjile dubinu bora za dve nedelje oko 15%, navode stručnjaci.

Matične ćelije jabuke se mogu rastvarati u vodi i imaju skoro idealnu Ph vrednost. To znači da se mogu primenjivati kao deo prirodnih kozmetičkih preparata. Ipak, najbolje rezultate daju kada se direktno apliciraju u kožu lica.

Kako izgleda sam proces podmlađivanja lica matičnim ćelijama u praksi? Koja je njegova cena?

Pripremili smo sve iščekivane odgovore za vas.

Kako se izvodi tretman podmlađivanja lica matičnim ćelijama?

 

Podmlađivanje matičnim ćelijama se i dalje ne izvodi u kozmetičkim salonima. Možete otići kod dermatologa. Samo provereni stručnjaci izvode metoda podmlađivanja stem ćelijama.

Tretman nije zahtevan za izvođenje. Jedini razlog zašto se ne izvode često u kozmetičkim salonima jesu potpuno sterilni uslovi.

Stem ćelije se moraju čuvati pod strogo higijenskim uslovima kako bi opstale i sačuvale svoju sposobnost regeneracije.

Tri dana pre tretmana podmlađivanja matičnim ćelijama izbegavajte unos alkohola u unosite dovoljnu količinu tečnosti. Pored toga što je neophodno 2l vode dnevno pre samog tretmana i treba je unositi svakodnevno. Voda hidrira kožu i sprečava pojavu novih bora, a utiče pozitivno na zdravlje celokupnog organizma.

Za ubrizgavanje se koriste male, tanke igle slične onima za tretman hijaluronskom kiselinom. Zavisno od vaših godina i dubine bora stručno lice će odrediti koliko  duboko treba ubrizgavati ekstrakt matičnih ćelija.

Ubodi mogu biti površinski ili se može ići malo dublje u kožu. Ovo je sličnu procesu mezoterapije. Ne trebate da razmišljate o samim ubodima igle, oni su bezbolni. Možete osetiti bol u uglovima usana, jer je tu koža osetljivija. Stručno lice će vam dati, odnosno namazati anesteziju koja je u obliku kreme na pomenutu regiju. Na taj način omogučiće vam prijatan i opušten tretman od početka do kraja.

Nakon tretmana lica matičnim ćelijama, mogu se pojaviti crvenilo ili otok. Nestaju nakon par sati i možete se vratiti svojim svakodnevnim obavezama.

Prve efekte vidite posle dve do tri nedelje nakon tretmana.Vlažnost i tonus kože se popravljaju. Koža postaje hidrirana a nakon 6 meseci od tretmana telo stvara novi kolagen. Tri meseca nakon tretmana pore se skupljaju i bore postaju manje vidljive.

Kao što vidite, potrebno je vreme za regeneraciju ali je tretman dugoročan, odnosno, efeketi neće ispariti posle određenog vremena.

podmlađivanje lica matičnim ćelijama

PRP tretman vs podmlađivanje matičnim ćelijama

 

Razlika između podmlađivanja lica stem ćelijama i PRP (platelet-rich plasma) tretmana leži u pristupu, sastojcima i mehanizmu delovanja.

Podmlađivanje lica stem ćelijama je metoda koja koristi matične ćelije iz različitih izvora, kao što su biljke, embrionalne ćelije ili sopstvene matične ćelije pacijenta. Ovaj tretman ima za cilj da poboljša teksturu kože, smanji bore i fine linije, kao i da poveća elastičnost kože. Postupak može da se izvodi na nekoliko načina:

  1. Transplantacija matičnih ćelija: U ovom postupku, matične ćelije se izoluju iz izvora i zatim se ubrizgavaju u određene oblasti lica gde je potrebna revitalizacija.
  2. Matične ćelije iz kreme: Takođe, postoji mogućnost primene krema koje sadrže matične ćelije i koje se nanose na kožu, ali njihova sposobnost prodiranja u dublje slojeve kože može biti ograničena.

Ovaj tretman se bazira na ideji da matične ćelije imaju sposobnost da se diferenciraju u različite tipove ćelija, pa se stoga veruje da mogu podstaći obnavljanje ćelija kože i poboljšati njen izgled.

PRP tretman (platelet-rich plasma): PRP tretman koristi krv pacijenta kako bi se izdvojile i koncentrisale trombocite, koji su bogati faktorima rasta. Ova koncentrovana plazma bogata trombocitima zatim se ubrizgava ili nanosi na kožu pacijenta. Ovaj tretman se primarno koristi za podmlađivanje lica, ali takođe se može primeniti i na drugim delovima tela.

Procedura PRP tretmana uključuje sledeće korake:

  1. Vađenje krvi: Prvo se pacijentu uzima mala količina krvi, slično rutinskom vađenju krvi za analizu.
  2. Centrifugiranje krvi: Vađena krv se zatim stavlja u centrifugu kako bi se razdvojili sastojci krvi. Nakon ovog koraka, dobija se koncentrovana plazma bogata trombocitima.
  3. Primena na kožu: Dobijena PRP se ubrizgava ili nanosi na određene regije lica pacijenta koje zahtevaju tretman, kao što su bore, ožiljci ili mesta sa gubitkom volumena.

PRP tretman deluje tako što faktori rasta iz plazme stimulišu regeneraciju ćelija kože, što može dovesti do povećanja kolagena, poboljšanja teksture kože i smanjenja sitnih bora.

Ukratko, dok oba tretmana imaju cilj podmlađivanja kože, razlikuju se u pristupu. Podmlađivanje lica stem ćelijama koristi matične ćelije za obnavljanje ćelija kože, dok PRP tretman koristi faktore rasta iz koncentrovane plazme bogate trombocitima kako bi podstakao regeneraciju kože.

Podmlađivanje matičnim ćelijama cena i iskustva

 

Istraživali smo za vas kako bi doznali šta sve obuhvata cena tretmana matičnim ćelijama. Najčešće je u cenu uračunat pregled pre same intervencije. Podrazumeva klasičan pregled kože i razgovor. Možete dati svoje mišljenje i reći šta bi ste voleli da promenite na koži svog lica.

Cena takođe uključuje sam tretman i kontrolu nakon njega. Pojedini stručnjaci pregledaće kožu celog tela. Ukoliko ste nezadovoljni celulitom ili generalno izgledom nogu postoji mogućnost primene tretmana na ovu regiju.

Sama cena tretmana varira od 150 do 400e.

U zavisnosti od broja kontrola i mogućih korekcija. Preporučujemo vam da se pri odabiru vodite stručnošču i profesionalnošću zaposlenih lica. Proverite higijenu samih prostorija gde se tretman izvodi. Čistoću podova čekaonice, same uslove rada i bacite oko na pohvalnice. Iskustvo korisnica je neophodno i prelomno u odabiru.

Kada smo kod korisnica, izdvajamo vam Jovanino iskustvo nadajući se da će vam biti od pomoći:

‘’Imam 42 godine i trudim se da koliko toliko vodim zdrav život. Posećujem teretanu tri puta nedeljno i pokušavam da u svoj dnevni raspored uvedem šetnju po prirodi. Ipak to nije dovoljno.

Svakodnevne obaveze, deca, stres na poslu. Imam svega pola sata za jutarnju rutinu, ispijanje prve kafe i šminkanje pred ogledalom. Uspevala sam da prekrijem sve nedostate kvalitetnim puderom. Ipak, nisam bila zadovoljna sobom. Kada dođem kući i skinem šminku susrećem se sa sobom. Prvi znaci starenja u 30 godini, zatim sve dublje bore. Rešila sam da odvojim novac za sebe i uradim nešto korisno. Na tretman matičnim ćelijama jabuke odlučila sam se pre godinu dana. Sve je došlo na svoje mesto i pravi rezultati tek sada potpuno vidljivi.

Moje lice više nema tužan i umoran oblik. Bore na čelu su se smanjile i one su mi zapravo najviše rušile samopouzdanje. Nakon par nedelja primetila sam da su bore u uglovima očiju nestale.

Ne moram da brinem o šminci.  Biram prirodne preparate koji dopuštaju koži da diše. Napokon, nema potrebe za teškim puderima i prikrivanjem bora odnosno godina. Sada nakon tretmana redovno koristim prirodnu kremu za bore. Ona održava moj izgled svežim i takođe pomaže pri otklanjanju podočnjaka. Biram prirodne kreme za lice koje su na bazi ekstratka biljaka.

Sada kada je koža zategnuta želim da održim ovakav izgled zauvek. Birajte kreme koje u sebi sadrže ekstrakt masline i shea buter. Ovi sastojci su mi pomogli da se izborim sa spoljašnjim uticajima poput hladnoće i pružim stalnu hidriranost koži. Dodatno zatežu moje lice i čine me sigurnom u sebe. ‘’

Razmislite, budućnost počinje od postupaka u sadašnjosti. Starenje je normalan proces i ima svoje čari. Nema potrebe da trošimo vreme na zastarele tretmane poput botoksa koji nisu prirodni i nakon koji ste skloni kontraindikacijama.

Ukoliko se plašite igle i belog mantila imamo rešenje za vas. Ekstrakt matičnih ćelija jabuka danas možete pronaći u različitim serumima za lice. Namenjeni su za svakodnevnu primenu. Iako se ubrizgavanjem postiže siguran efekat možete probati i sa ovom metodom. Serumi su pored ekstrakta matičnih ćelija jabuke sačinjeni od hijaluronske kiseline. Zahvaljujući njenim blagodetima koža će biti hidrirana. Nanose se dva puta dnevno na lice.

Dakle postoji rešenje za svaku od nas. Podmlađivanje matičnim ćelijama je inovativna prirodna metoda. Kako se medicina brzo razvija, uskoro će postati pristupačan u svakom gradu. Blizu vašeg doma, prirodna metoda, pritom i bezbolna. Donosi trajne rezultate i vraća osmeh na naša lica. Isprobajte je što pre!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *