tečni hlorofil za akne
Bubuljice

Tečni hlorofil za akne je Tik Tok trend koji nije za igru!

Jedan od beuaty trendova na TikToku je tečni hlorofil za akne. Ipak, pre nego što pohrlite da isprobate ovo na svom licu, pročitajte ovaj tekst.

Ako ste bili u nedomuci da li je ovo dobar ili loš izbor, kako ga pravilno koristiti i može li očistiti vašu kožu donosimo vam odgovore!

Kada se pojave bubuljice na licu u prvim danima imamo osećaj da ih ne možemo kontrolisati. Kao da izbijaju gde god im padne na pamet, a zatim postaju bolne i crvene. Ukoliko je vaše lice osetljivo i sklono bubuljicama- jasno nam je kako se osećate.

Međutim nemojte olako poverovati kratkim TikTok snimcima lečenja akni i nege lica u naneti hlorofil na svoje bubuljice. Najpre se upoznajte sa ovim načinom lečenja akni do tančina kako bi ga iskoristili najbolje moguće!

Šta je tečni hlorofil?

 

Hlorofil je hemijsko jedinjenje, odnosno čestica, koja daje biljakma zelenu boju. Zapravo kada pogledamo njegovu hemijsku građu on pripada porfirnskim jedinjenjima – sačinjen je od porfirinskog prstena unutar kog je jedan atom magnezijuma. Stručnjaci ga sa druge strane opisuju kao jedan od antioksidanasa iz biljaka.

Važan je za biljke i vrlo hranjiv, a stručnjaci su došli na ideju da ga izdvoje iz različitih biljaka ( najčešće iz algi)  i upotrebe u pravljenju kozmetike za lice.

Usresredili su se na dejstvo hlorofila na bubuljice, jer je baš to trend na TikToku.

Kako tečni hlorofil utiče na akne?

 

Pre nego što vam objasnim kako hlorofil deluje na bubuljice želim da vam kažem da nećete koristiti čist hlorofil izdvojen iz biljaka.

 

tečni hlorofil za bubuljice

Za negu lica koriste se izmenjeni molekuli hlorofila koji su prošli supstituciju magnezijuma bakrom. Na taj način smo dobili molekule hlorofila koji su adekvatni za negu kože lica.

Stručnjaci su se dugi niz godina bavili delovanjem hlorofila na unutrašnje slojeve kože i došli do zaključka da on ima protivupalno dejstvo. Kada se nanese na problematičnu kožu na kojoj su akne, umanjiće otok i crvenilo oko bubuljice, smirujući unutrašnjost vašeg lica. Pritom je koristan kada se akne šire po vašim obrazima ili čelu, kada se borite sa posebnom vrstom bakterija koja stvara potkožne bubuljice. Hlorofil ubija ovu bakteriju i sprečava njen rast i razvoj na licu, pa samim tim i širenje infekcije.

Kako je molekul hlorofila pomešan sa drugim supstancama on deluje protivupalno na lice ali ujedno i hrani ćelije lica, podstičući ih da stvore više kolagena i elastina.Ovo je posebno važno ljudima u tridesetim koji se susreću sa aknama kod odraslih i čija koža ujedno stari!

Takođe je dokazano da hlorofil protiv bubuljica dobro deluje u kombinaciji sa crvenim i plavim LED svetlom. Stručnjaci su primetili da nakon nanošenja tečnog hrolofila na bubuljice izlaganjem Led maski za lice rezultati lečenja mogu postati duplo bolji. Koža se brže regeneriše i samim tim bubuljice se isušuju i nestaju sa lica.

Neki se slepo drže trendova, neki ipak veruju proverenim rezultatima.

Marija se dugi niz godina borila sa potkožnim bubuljicama, koje su se širile po obrazima i rušile njeno samopouzdanje. Isprobala je niz različitih preparata za negu kože, ali nijedan nije uspeo u potpunosti da očisti njeno lice od bubuljica. Međutim,  nije odustajala od lepote svog lica sve dok nije pronašla fantastično rešenje za svoju kožu! Nije hlorofil, ali ima druge sastojke iz biljaka koji pomažu. Ispostavilo se da je to dobitna kombinacija.  Njeno lice je sada besprekorno čisto, a i vaše može biti takvo ako probate isto što i ona. O čemu se radi, saznajte na sledećem linku: https://lepolice.com/nemam-vise-bubuljice-na-licu/

Ako ste ipak za hlorofil, čitajte dalje.

Jako je važno da znate sledeće…

Kako se koristi hlorofil za bubuljice?

 

Na TikToku smo se susreli sa 2 načina lečenja akni hlorofilom, ali zanimalo nas je da li su zaista dobri.

Čitala sam mišljenja stručnjaka i evo šta oni kažu o hitu ispijanja tečnog hlorofila radi lepote lica.

Oralna primena tečnog hlorofila

 

Lekari idalje nemaju jasan odgovor na pitanje da li je hlorofil potpuno zdrav za oralnu upotrebu i svakodnevni unos u organizam. Naime, postoje studije koje govore da oralnom upotrebom tečnog hlorofila pospešujete stvaranje crvenih krvnih zrnaca i povećavate nivo kiseonika u telu. Kada je krv bogata kiseonikom, osećaćete se lepršavije i zadovoljnije, a čestice kiseonika stići će i do vaše kože i postaknuti je na regenraciju.

Kada ćelije imaju dovoljno kiseonika one se bez brige regenerišu a proces starenja lica se usporava.

Pored svih benefita morate biti pažljivi sa oralnom primenom tečnog hlorofila zato što on  akumulira unutar kože vašeg lica tako da postajete osetljivi na sunce.

Fotosenzibilnost može stvoriti crvenilo na licu ali i mnogo ozbiljnije probleme, zato je neophodno posavetovati se sa dermatologom pre upotrebe hlorofila za lice.

Jedna od studija govori da se može pojaviti pseudoporfirija i zato morate biti posebno oprezni.

Nasuprot ovoj teroiji postoje studije koje govore da oralna upotreba tečnog hlorofila utiče dobro na detoksikaciju celokupnog tela, ali ne i na kožu. Redovnom upotrebom možete isušiti svoje lice, jer će se vršiti svakodnevni detoks kože. Zato je potreban oprez i stručnjak treba da dozira oralnu primenu tečnog hlorofila.

Dakle, nije tačno da nas TikTok laže, ali ne smemo ni tako olako konzumirati tečni hlorofil za akne, jer ne mora zasigurno ulepšati lice.

Ukoliko se ipak odlučite za oralnu upotrebu tečnog hlorofila, najbolje je posetiti dermatologa i posavetovati se sa njim o dozi istog. Ono što sam ja saznala čitajući jeste da mnogi svetski blogeri konzumiraju tečni hlorofil u jutarnjim časovima, mešajući dve kašike tečnog hlorofila sa šoljom omiljenog smutija od voća. Neki od njih mešaju ga i sa vodom (razmera: dve kašike tečnog hlorofila, jedna kašika vode) i kako opisuju, dobijaju boju močvarne vode koja nakon dva do tri dana dobija odbojan ukus.

U nekim zemljama možete kupiti osvežavajuću vodu sa dodatkom hlorofila, koja služi kao detoks vašem organizmu. Blogeri navode da su ljudi hvalili njihovu kožu nakon dve nedelje ispijanja tečnog hlorofila, ali uglavnom ne mogu u potpunosti da potvrde da je to zbog ove supstance, jer su se hranili zdravo, imali čvrst san i pritom šminku na licu. 

Ono u čemu se stručnjaci širom sveta slažu jeste činjenica da topikalna primera tečnog hlorofila isušuje bubuljice!

Topikalni proizvodi sa hlorofilom za lice

 

Topikalna primena hlorofila protiv bubuljica podrazumeva nanošenje različitih krema i maski za lice.

Kreme sa hlorofilom mogu se kupiti bez recepta u apotekama a zapravo su mešavina određenog procenta hlorofila sa drugim vitaminima i mineralima. Zajedno sa drugim hranjivim materijama ovakav proizvod može isušiti bubuljice i sprečiti njihovo dalje širenje. 

Maske sa dodatkom hlorofila za kožu lica preporučuju se jednom do dva puta nedeljno. One izvlače toksine iz unutrašnjosti kože i deluju preventivno sprečavajući pojavu novih bubuljica na problematičnoj koži. Ovde je takođe hlorofil pomešan sa vitaminom E, vitaminom C, aloe verom koja hidrira lice ili česticama hijaluronske kiseline i glicerinom.

Maska sa dodatkom hlorofila čisti temeljno kožu, odnosi višak sebuma i ubija bakterije i slobodne radikale sa površine lica. Možete je pronaći u apotekama i drogerijama- takođe se kupuje bez posebnom recepta.

Topikalni proizvodi sa hlorofilom za lice su nam lako dostupni, ali da li zaista vrede?

Da li je ovo bezbedan tretman za bubuljice?

 

Tečni hlorofil može uz nadzor stručnjaka pospešiti efekat fototerapije kojom se ubijaju slabe, oštećene ćelije kože i podstiče stvarenje novih zdravih i jakih ćelija. Uzimanjem tečnog hlorofila na svoju ruku možete prezasititi svoj organizam njime.

Topikalna primena hlorofila ima antibakterijsko i antiupalno dejstvo, tako da prija koži na kojoj se nalaze bubuljice. Ipak, ne treba svakodnevno nanositi na svoju kožu kreme sa hlorofilom (iako se pojedine kupuju bez lekarskog repta). Hlorofil se može nakupiti u unutrašnjosti lica, odnosno u sluznicama i izazvati jaku upalu kože. Upala kože podrazumeva crvenilo celokupnog lica i otok, koji u težim slučajevima povećava temperaturu čitavog tela. Mogu se stvoriti promene na koži lica koji traju nedeljama i za sobom ostavljaju fleke, a samo crvenilo se ne mora povući mesecima sa vašeg lica. Zato vam svo vreme kroz tekst napominjem da nije pametno lečiti lice hlorofilom na svoju ruku.

Nanošenje velike količine hlorofila na kožu i unošenje istog oralnim putem može izazvati osetljivost na dnevnu svetlost. Zapravo hlorofil pomaže biljaka da prikupe svetlosti  i zahvaljujući njoj rastu, ali velika količina sunčeve energije neće prijati koži vašeg lica.

Sem toga, zašto se igrati sa vatrom kada postoje prirodni gelovi protiv bubuljica koji deluju nežno na kožu lica i podstuču nestanak akni za svega nekoliko dana?!

Hlorofil može na samo jedan način prijati svima i ojačati organizam čineći vaš ten besprekornim- evo o čemu je reč!

Hlorofil u ishrani za bubuljice

 

Hlorofil je idealan ukoliko ga unosite u organizam putem zdrave ishrane.

tečni hlorofil protiv akni

Nalazi se u zelenom povrću a najviše ga ima u brokoliju, zelenoj salati, blitvi i spanaću. Unosom ovih biljaka vi ćete ojačati imunitet čitavog tela, gvožđem vitaminom C i drugim hranjivim materijama. Hlorofil će se rastvoriti unutar želuca i kroz krvotok stići do kože lica u normalnoj količini, zajedno sa antioksidanima iz povrća svakako će učiniti vaš ten svežim i blistavim.

Da li hlorofil pomaže prilikom lečenja hormonskih bubuljica?

 

Hlorofil se pokazao dobrim prilikom lečenja upalnih procesa na licu, ali i isušivanja potkožnih bubuljica. Ukoliko su vaše potkožne akne nastale usled nepravilne nege lica, prislanjanja mobilnog telefona uz obraz ali i komedogene kozmetike hlorofil može biti od pomoći. Trenutno će smanjiti upalu i crvenilo oko akni i potpuno ih isušiti uz pravilnu negu lica.

Ipak, niko vam ne garantuje da će sprečiti pojavu novih hormonskih bubuljica. Kada se borite sa hormonskim bubuljica često je odlazak kod dermatologa neophodan. Stres, nepravilna ishrana, ubrzan način života i mnoge druge stvari remete naše hormone tako da se koža lica pati. Nanošenjem samog hlorofila na lice nećete rešiti suštinu problema, samo možete umiriti postojeće bubuljice na licu.

Kako su hormonske bubuljice uporne najbolje je brinuti o celom telu, hraniti se zdravo i odmoriti. Pritom na kožu nanositi prirodne anti akne preparate koji će dubinski hidrirati kožu i nežno isušiti bubuljice!

Gde nabaviti hlorofil za akne?

 

Hlorofil protiv bubuljica možete kupiti u najbližoj apoteci, ali i poručiti putem interneta. Jednako je dostupan u tečnom obliku ali i unutar topikalnih proizvoda. Farmaceut će vam objasniti način korišćenja, mada je uvek bolje konsultovati se sa lekarom koji je upućen i stanje celokupnog organizma i pritom može da pogleda istoriju vaših bolesti.

Nemojte verovati slepo trendovima i raditi stvari na svoju ruku, već posetite dermatologa!

Tečni hlorofil za akne: iskustva

 

 

Teodora (19 godina) : Nekoliko nedelja ispijala sam tečni hlorofil za akne, videvši novi trend nege koji je zaludeo internet. U prvim danima sam pila hlorofil pomešan sa vodom i prijao mi je ali sam u drugoj nedelji konzumacije osećala jaku mučninu.

Nakon tri nedelje poželela sam da prestanem sa ispijanjem hlorofila, jer sam imala osećaj praznog, bolnog želuca.  Na kraju sam se odrekla tečnog hlorofila jer na licu nisam videla značajno poboljšanje i na preporuku prijateljica izabrala gel za bubuljice koji u sebim ima alantoin i koji je smanjio lučenje sebuma i umirio moju problematičnu kožu. ‘’

Marina ( 38 godina) : Isprobala sam detoks masku za lice sa dodatkom hlorofila. Na njoj je bilo naznačeno da unutar sebe ima ovu zelenu supstancu i meni se čitavo pakovanje učinilo kul.

Maska je dosta jaka i istina je da izvlači nečistoće iz pora, pritom uklanjajući neprirodan sjaj lica ali je iritirala osetljivu kožu oko očiju i moje obraze. Izazvala je blago crvenilo koje sam umirila uz prirodnu hidratatnu kremu. ‘’

Ines (23 godine) : ‘’ Krema sa hlorofilom smirila je moje upaljene i otečene bubuljice, koristila sam je sedam dana i pružala je trenutno olakšanje mojoj problematičnoj koži. Kako bi bubuljice potpuno nestale sa lice redovno sam čistila kožu  losionom za akne.“

Na vama je odluka da li ćete isprobati tečni hlorofil za akne na koži svog lica. Naneli ga na bubuljice ili ne, zapamtite da je zdrava ishrana i pravilna, prirodna nega kože neophodna kako se problemi sa aknama ne bi vratili!

 

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *