lash lift
Oči

Lash lift – pravi hit za prirodan izgled trepavica!

Lash lift za efekat podignutih trepavica, potpuno je kupio žene koje vole prirodne trepavice. U čemu je tajna i zašto otići na ovaj tretman? Evo odgovora.

Šminkanje očiju oduvek je predmet ženske opsesije. Oči treba istaći, pogled produbiti, a trepavice produžiti. Dosta nam je veštačkih trepavica. Vreme je za drugačije tretmane ovih sitnih, a izuzetno bitnih dlačica.

Kako doskočiti prirodi, ako su trepavice kratke, retke i nimalo uvijene?

Lash lift je samo jedan od načina. Ako ste zainteresovani za dopunjeno izvođenje minivala trepavica, krajnje je vreme da se upoznate sa ovim tretmanom.

Šta je lash lift?

 

Lash lift jeste minival trepavica, ali je i puno više od toga.

Cilj tretmana nije samo uvijanje dlačica unazad za efekat prodornih očiju, već i ishrana trepavica, ali i njihovo bojenje. Tri u jednom, za sve one koji smatraju da njihove prirodne trepavice nisu tako lepe.

Lash lift tretman rešava problem dužine, gustine, ali i neodgovarajuće boje. Trepavice kada se potamne, mnogo bolje izgledaju.

Ovim tretmanom ćete dobiti sve što je dlačicama trepavica potrebno i to na jedan duži vremenski period. To ne znači da možete potpuno zaboraviti na maskaru, uvijače za trepavice i sve druge dodatke za njihovo prolepšavanje koji su u upotrebi. To znači da će vaše prirodne trepavice biti lepe i sjajne bez šminkanja.

Ali, idemo redom!

Kome je namenjen ovaj tretman?

 

Tretman je namenjen prvenstveno ženama, mada korisnici mogu biti i muškarci. Ipak, cenimo da su žene te koje žele lepe, tamne, uvijene i guste trepavice. Ograničenja kada je godište u pitanju nema, jer bukvalno se preporučuje svakoj ženi kojoj je dosadilo da se šminka.

Tretman je naročito efikasan kod tankih i kratkih trepavica, jer se ovom metodom izvlači njihov prirodni maksimum, ali daleko od toga da ženama sa dugim i lepim trepavicama ne stoji. Baš naprotiv, kod njih je efekat fantastičan, samo su one po pravilu neopterećene izgledom svojih trepavica.

Sa druge strane, puno je više onih sa nedostacima kada je kvalitet trepavica u pitanju.

Maja zna da slabe trepavice i obrve mogu ozbiljno da narušavaju kvalitet života, toliko da više ni šminka puno ne pomaže. Stalno lepljenje veštačkih trepavica nije rešenje, jer se pravi problem sa slabim i retkim dlačicama ne rešava. Njoj je bilo potrebno ojačavanje dlačica na duge staze. Uspela je da u potpunosti obnovi svoje slabe obrve i trepavice zahvaljujući prirodnom rešenju koje je pronašla. Sada izgleda mnogo bolje i to bez upotrebe olovke za obrve i maskare. Retke obrve i još slabije trepavice su njena prošlost. Pogledajte šta joj je pomoglo i uporedite fotografije pre i posle na: https://lepolice.com/vestacke-trepavice-zamenila-prirodnim-i-gustim/.

Kako je takvih srećnica malo, ovaj tretman se čini kao idealna stvar za ostale žene da se upoznaju bar na kratko kako je imati zavodljive oči u baš svakoj prilici.

Lash lift – neophodan materijal

 

Od opreme, potrebno je nabaviti specijalne zaštitne silikone za oči, nekoliko tipova čekica za šminku, specijaliovane češljiće u vidu štapića za sitne dlačice, tupfere.

 

oprema za lash lift tretman

 

Sam tretman je vrlo komforan i prijatan, ali što je još važnije za oči potpuno bezbedan, jer ništa od preparata koji se koriste ne dolazi u kontakt sa njima. Oči su sve vreme tokom tretmana zatvorene, a koža kapaka zaštićena specijalnim silikonom, koji se stavlja na gornji kapak. On služi i kao mini vikler na koji će se dlačice trepavica kasnije zalepiti.

Ovaj korak je vrlo važan, jer kako se trepavice postave na početku na silikonu, takav će oblik imati. 

 

 

Prvi korak tretmana je čišćenje kože kapaka i dlačica trepavica, jer je izuzetno važno da one ne budu masne. Podjednako je važno da se uklone i svi tragovi šminke.

U te svrhe se koristi pena za umivanje i jedna specijalna četkica za šminkanje. Viškovi pene se uklanjaju maramicama, a koža kapaka i trepavice suše.

Tada se prelazi na sledeći korak, a to je postavljanje silikona i određivanje njegove dužine.

Silikonski uložak treba da ide do ivica oka, odnosno gornjeg kapka, jer će se na taj način trepavice najbolje raščešljati.

Lepkom za trepavice se silikon lepi za gornji kapak, a onda se prelazi na raščešljavanje trepavica i njihovo lepljenje za površinu silikona. Dlačice trepavica su na ovaj način savršeno fiksirane i prelazimo na suštinu tretmana.

Kako se izvodi Lash lift?

 

Prvi tečni preparat koji se nanosi na trepavice je za uvijanje. Ovako raščešljane trepavice na silikonu će ostati u tom položaju i nakon tretmana, pa je ovaj korak jako bitan. Od suštinske važnosti je prepoznati i kvalitet dlake, jer ovo sredstvo može stajati na trepavicama duže ili kraće. Po pravilu stoji od deset do petnaest minuta.

Višak preparata se skida i nanosi sloj sredstva koje služi za negu i ishranu trepavica. Ovaj preparat je na bazi keratina, proteina, ricinusa i arganovog ulja i služi za ojačavanje dlake. Stoji na dlačicama oko desetak minuta, kada se uklanja.

Tada se pristupa farbanju trepavica.

Farba je obično tamno braon ili crna, u zavisnosti od želje klijentkinja. Na dlačicama stoji svega nekoliko minuta, kada se tupferima za lice viškovi uklanjaju.

Tada se skida i silikon. Laganim pokretima se odlepljuje, kada konačno može da se sagleda kakvi su rezultati tretmana.

 

lash lift tretman proces

 

Međutim, ni tada nije kraj, jer sledi nanošenje hranljivog ulja specijalnim štapićima. Ovaj finalni korak se naziva botoksom trepavica, kada se dlačice dodatno neguju.

Preporuka je da se nega trepavica nastavi i nakon tretmana, kako bi rezultati potrajali što duže.

Pogled u ogledalo nakon tretmana je iznenađujuće iskustvo, jer malo koja žena može da poveruje da prirodne trepavice mogu izgledati tako dobro.

Da li lash lift uništava trepavice?

 

Ne, lash lift radi upravo suprotno. On oporavlja dlačice trepavica i neguje ih.

Hranljiva formula koja se nanosi na trepavice tokom tretmana ima zadatak da obnovi trepavice, zahvaljujući svom produženom dejstvu.

Nega i obnova trepavica se ne završava tada, jer nakon tretmana se mogu nanositi prirodna ulja za njihov rast.

Prilikom samog tretmana se strogo vodi računa da dlačice ne ispadaju, jer svaka je dragocena i svaka od njih se može uviti, nahraniti i obojiti, tako da na kraju tretmana baš svaka izgleda dobro.

U tom smislu, lash lift je vrlo komforan za prirodne dlačice, jer su iste apsolutno bezbedne, za razliku od klasične nadogradnje trepavica.

Može li se stavljati maskara na lash lift?

 

Maskara u početku zaista nije potrebna. Rezultat je više nego očigledan, a promena vidljiva. Ipak, ona nije zabranjena, ukoliko postoji potreba da se efekat gustih trepavica pojača.

Tretman je ipak za one koji žele prirodne rezultate, a i za one koji kupuju vreme kada je šminkanje očiju u pitanju. Ukoliko vam je maskara rutina, možda ovaj tretman nije najbolje rešenje, ali ni ne može da naškodi. Baš suprotno, kozmetičarke imaju samo reči hvale za njega!

Koliko traje lash lift?

 

Rezultati su primetni nekih šest do osam nedelja, kada je potrebno odraditi prvu korekciju.

Ona nije neophodna, ali za novi wow efekat na očima- korisna. Ukoliko vam dosadi da idete na tretman na svakih dva meseca, možete i sami da nastavite negu dlačica kod kuće kvalitetnim serumom za trepavice.

Sam tretman lash lift je poprilično dug, jer traje minimum sat vremena, ali je neki okvir od 60 do 90 minuta. To ume poprilično da frustrira, pogotovo što se svaki premaz preko trepavica vremenski čeka da ispolji svoje puno dejstvo. Zato je dobro ići kod kozmetičara i na čašicu razgovora, jer vremena ćete imati na pretek!

Nega trepavica nakon lash lifta

 

Zapostavljati negu trepavica nakon tretmana nije pametno. To što su dlačice dubinski nahranjene, ne znači da im nije potrebna kućna nega. Njima je potrebna hidratacija i ishrana svakodnevno, kao uostalom i kosi i obrvama. Nema zaboravljanja na ovaj deo lica. Lash lift vam pomaže da malo odmorite od šminke, ali to je sve.

Nega trepavica i obrva se nastavlja, kao uostalom i pre tretmana.

U ove svrhe, pametno je koristiti preparate na bazi ricinusovog ulja i ulja vitamina E. Ricinusovo ulje za trepavice je dragoceno, jer sadrži oko 90 % ricinoleične kiseline, ali i mnogobrojne vitamine koji doprinose vitalnosti dlake i ojačavaju njen koren. Ulje vitamina E je nezamenljivo u nezi trepavica, jer zaustavlja opadanje dlačica, dok postojećim dlačicama vraća izgubljenu svežinu i sjaj.

 

lash lift rezultati

 

Upotreba prirodnih ulja je korisna, ali nekada nije dovoljna. Dlačicama trepavica je potrebna pažljivo odabrana kombinacija satojaka- što bi se reklo od svega pomalo. U serumima za trepavice se najčešće kombinuju ricinusovo, arganovo, bademovo i ulje ruzmarina, što je još moćnije kada je ishrana ovih nežnih dlačica u pitanju.

Postoji li zamena za ovaj tretman?

Alternativa lash liftu

 

Lash lift je kao metoda poboljšavanja izgleda trepavica poprilično jedinstvena. Toliko, da nijedna druga metoda ne izgleda slično. Sve ostale metode rada na trepavicama kod kozmetičara su usmerene na vizuelno poboljšavanje izgleda trepavica. Različite metode nadogradnje trepavica (čuvene svilene trepavice) poboljšavaju izgled i gustinu trepavica, ali ih ne uvijaju i ne hrane.

Doduše, ne mora se za dobar izgled trepavica odlaziti u kozmetički salon, jer rezultati se mogu postići i u kućnim uslovima. Potrebno je samo nabaviti odgovarajuće sredstvo za negu trepavica i kroz mesec dana redovne upotrebe, promena će se primetiti. Ona se ogleda u lepšem izgledu prirodnih dlačica, jačoj i dužoj dlaci, ali i pojavi novih dlačica koje dodaju gustinu postojećim.

Trepolea, serum za trepavice može pomoći da ih na prirodan način dovedete u red. Tada vam lash lift neće ni biti potreban.

Ukoliko zatreba, evo koja je cena tretmana.

Cena lash lift tretmana

 

Lash lift tretman je sasvim pristupačan. Kod nas, cena se kreće u rasponu od 2000 do 3000 dinara.

U regionu je cena oko 20 evra, što je poprilično u redu za rezultate koji se dobijaju.

Ukoliko su trepavice zaista slabe, jedan ovakav tretman može da ih podigne.

Iskustva sa tretmanom

 

Prava je retkost da sa ovim tretmanom doživite neko neprijatno iskustvo. Kao prvo, alergijske reakcije su svedene na minimum, jer preparati ne dolaze u kontakt sa kožom i očima. Drugo, uspešnost tretmana dosta zavisi od umeća osobe koja izvodi sam tretman. Kozmetičari kažu, pola posla je postavljanje silikona i lepljenje trepavica. Ostale stvari se rade rutinski i zavise od kvaliteta preparata koji se koriste.

Rezultati na trepavicama su uvek primetni, bez obzira što se radi o malenoj promeni na sebi. Ljudi će primetiti da ste se prolepšali, ali neće znati šta ste tačno na sebi izmenili. Ovaj tretman se i preporučuje kao prvi kada imate spuštene kapke, a još uvek niste spremni da odete pod nož ili iglu kako biste ih se rešili. Pa, razmislite i o tome!

 

 

Tanja (56) ima za ovaj tretman samo reči hvale:

“Meni je ovaj tretman jedan od omiljenih. Toliko volim da sebe počastim minivalom trepavica, da mi iznova i iznova vraća osmeh na lice. Volela bih i kada bi drugi tretmani za ulepšavanje bili pristupačniji nama običnim ljudima, da ih sve isprobam. Lash lift je prava stvar za sve koji imaju slabije trepavice. Kada se uviju i ofabrbaju, neće se ništa primetiti. Misliće ljudi da ste rođeni sa tako uvijenim trepavicama.”

Jovana (36) nije tako ushićena kada je lash lift u pitanju.

“Probala sam minival trepavica i mogu reći da mi se nije učinio nešto posebno. Možda sam ja previše očekivala od jednog ovakvog tretmana, a možda on i nije tako sjajan. Svejedno, nakon tretmana, moje trepavice su jedno vreme bile lepe, ali ubrzo su se vratile na staro. Ni odmah nakon tretmana nisu bile ništa posebno (i dalje sam stavljala maskaru). Da budem potpuno iskrena, možda mi je za nijansu lepše stajala tada, ali sve u svemu, sasvim nepotreban tretman.”

Lash lift ili nadogradnja trepavica?

 

Ukoliko imate ovu dilemu, uvek je bolje prvo isprobati lash lift. Kao ozbiljni zaljubljenici u prirodnost, rad na prirodnim obrvama, što lash lift i podrazumeva, uvek ima prvenstvo.

Nadogradnja je za žene koje žele nešto drastičnije rezultate, a lash lift za one koje bi da neguju prirodne trepavice.

Prirodnost je ono čemu teži svaka žena, jer maske pre ili kasnije padaju, a nakon toga sledi razočarenje. Zato se uvek treba pozabaviti onim što smo prirodno dobili i od toga izvući masksimum.

Nega lica je osnov lepote, bilo da se radi o koži, sluzokoži ili trepavicama.

Pozabavite se svojim trepavicama, jer iako možda neprimetne, puno doprinose celokupnom izgledu lica. Negujte ih hranljivim preparatima, kako bi uvek bile lepe, a potreba za doradom kod kozmetičara mala. Tretmane u salonima ostavite kao rezervno rešenje.

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *