ukloniti mitisere četkicom za zube
Bubuljice

Kako ukloniti mitisere četkicom za zube?

Da, moguće je ukloniti mitisere četkicom za zube za svega nekoliko minuta uz naše savete! Potrebno je malo pažnje, jer će vam naredni redovi omogućiti čisto lice bez crnih tačkica.

Danas nam predstavljaju kupovne maske za čišćenje mitisera, nebrojano šarenih tuba i proizvođača. Tu su čitavi setovi štapića za uklanjanje mitisera . Da li zaista možete uz četkicu za zube da se rešite mitisera ili vam ipak treba nešto iz gornjeg asortimana?

Dobro to ste se zapitali, ali nemojte da brzate. Može da pomogne i četkica, ali važno je pravilno iskoristiti četkicu za zube prilikom uklanjanja mitsera kako ne bi oštetili kožu lica. Otkrivam vam kako u narednim redovima!

Kako četkica za zube čisti mitisere?

 

četkica za zube protiv mitisera

 

Četkica za zube ima tanke dlačice, koje mogu prodreti duboko do pora. Iščistitiće ih, tako da prljavštine izađu na površinu lica. Sama primena je mnogo lakša u odnosu na štapiće protiv mitisera, sa kojima su najspretniji kozmetičari.

Vlasi četkice pravilnim pokretima dospevaju do pora, tako da lice ostaje sveže i nežno. Izvućiće višak sebuma, pomešan sa ostacima šminke i bakterijama. Ukoliko sebe ne smatrate stručnim za korišćenje štapića, četkica za zube može biti pravo rešenje. Ipak, imajte na umu da je četkica za zube namenjena pranju zuba te kao takva može izazvati kontraindikacije na koži lica, o kojima ćemo kasnije pričati.

Stručnjaci su bili mudri i predstavili četku za čišćenje lica, koja pruža ujednačen ten bez bola i mogućih nepravilnosti! Uklanja mitisere u trenu.Finim pokretima vlasi vrše blagi piling lica, pokrećući cirkulaciju. Pored toga što će učiniti da mitiseri nestanu, ubrzaće dotok hranjivih materija. Dobra cirkulacija dovodi do površine kože vitamine i minerala, ubrzavajući regeneraciju lica. Vaši obrazi, nos i čelo postaju otporniji na nove bakterije i prljavštine!

Blogerke su zavolele uklanjanje mitisera četkicom za zube, jer je temeljno. Za svega nekoliko minuta iščistiće prevoje nosa, do kojih je inače teško doći.

Koža uz pravilnu upotrebu četkice za zube ostaje sveža, jedra i meka na dodir!

Marija je uklanjala mitisere četkicom za zube. Mitiseri su se iznova pojavljivali kao i crvene, upaljene bubuljice. Znala je da trajno rešenje nije četkica namenjena pranju zuba! Bila je očajna. Ipak, danas ima čistu i nežnu kožu zahvaljujući pravilnoj nezi i prirodnom rešenju koje je izlečilo njene akne. Podelila je svoje iskustvo u nadi da pomogne i drugima koji imaju bubuljice. Njenu priču pročitajte na ovom linku: https://lepolice.com/nemam-vise-bubuljice-na-licu/ 

Ako i dalje ostajete pri tome da saznate kako ukloniti mitisere četkicom za zube, onda dobro pazite da ispoštujete sledeće korake. Jako je važno.

Korak I: Dezinfekcija četkice za zube

 

Verujem da neki od vas žele što pre da odu do kupatila i prislone četkicu za zube uz svoju kožu. Imajte na umu da se na njoj nakupljaju bakterije iz spoljašnje sredine i prašina. Pritom, svakodnevno njome čistimo zube i jezik gde ima na hiljade različitih mikroba. Tragovi hrane ostaju na vlasima četkice i nikako ne smeju da dođu u dodir sa licem.

Kada bi direktno takvom četkicom ičistili mitisere, pore bi ostale otvorene. Crne bubuljice bi izašle na površinu , ali bi se pore popunile prljavštinom iz četkice.

Dakle, vaše lice ne bi bilo čisto! Samo bi ste zamenili nivo i grupu bakterija, a nove umesto crnih mitisera mogu stvoriti potkožne bubuljice. Jasno vam je zašto ne treba izbegavati prvi korak dezinfikacije četkice.

Pronašla sam naredne savete, za dezinfikaciju četkice za zube. Kažu da treba staviti vodu na šporet da se skuva, a kada prokuva u nju ubacite četkicu za zube. Dva do tri minuta u ključaloj vodi može biti dovoljno  da bakterije i prljavštine nestanu sa vlasi. Izvadite je iz posude i ostavite da se ohladi. U toku proces iskuvavanja, isčistiće se i tragovi paste za zube tako da je četkica spremna za uklanjanje mitisera!

Meni je ceo ovaj proces malo apsurdan. Zato odgovaram na često pitanje!

Mogu li se mitiseri ukloniti četkicom za zube koja nije upotrebljavana? 

 

Kada pomislite na bakterije sa stare četkice za zube, bolja opcija je svakako kupovina nove kojom ćete ukloniti mitisere. Ipak, nova četkica ima jake i grube vlasi koje mogu irtirati osetljivu kožu lica. Tek otpakovana četkica ima jaku strukturu i može stvoriti ranice na koži, kojima je potrebno nedelju do dve dana da zarastu.

Zato i novu četkicu za zube prokuvajte u vodi. Možete je iskuvavati pet minuta, kako bi vlasi postale mekše i nežnije za kožu lica. Nakon toga je koristite samo i isključivo za lice.

Korak II: Parenje lica

 

Parenjem lica otvorićete pore tako da četkica za zube može da ukloni sve mitisere. Ukoliko pore nisu otvorene, izaćiće samo deo crnih bubuljica. Zaostale mogu se upaliti u unutrašnjosti pora i stvoriti bolne, potkožne akne!

Parenjem lica ujedno ćete nahraniti kožu, ukoliko u vodu dodate čaj. Kamilica relaksira čitavo telo, tako da budete odmorni i sveži! Ima antibakterijsko  svojstvo, ubijajući bakterije na samoj površini lica. Zato u prokuvanu vodu dodajte jednu do dve kesice čaja od kamilice!

Pogledajte sve korake za pravilno parenje lica, kako bi imali nežnu kožu!

Nemojte se previše približavati vreloj pari, budite na odstojanju koje prija koži. Ukoliko se previše približite obrazi će vas boleti i postati crveni. Na tako upaljenoj koži nećete moći da koristite četkicu za zube i uklonite mitisere!

Korak III: Prirodni losion

 

Kako su sada pore otvorene, potrebno je pokupiti nečistoće sa lica. Ne možemo pravilno ukloniti mitisere, ako na površini epiderma imate minijaturne čestice šminke, prašine i dnevnih nečistoća. Zato nanesite nekoliko kapi losiona za čišćenje lica na tupfer.

Uklonićete sve nečistoće i regulisati Ph vrednost lica. Prirodna baza losiona umiriće i nahraniti kožu, pripremajući je za uklanjanje mitisera četkicom za zube. Biljke ovde ponovo dobijaju na vrednosti, jer vitamin C i E podstiču stvaranje novih ćelija kože. Pore će ostati jake i otpornije na nečistoće, pa će se novi mitiseri sporije pojavljivati na koži.

Sada ste skoro  spremni za najvažniji  korak do čiste i negovane kože bez crnih bubuljica!

Korak IV: Pripremanje maske za lice

 

Neophodna je podloga, pre korišćenja četkice za zube, odnosno, maska za lice koju nanosite  pre uklanjanja crnih bubuljica. Ona će pospešiti izlazak štetnih materija iz pora, ali i sprečiti jaka oštećenja kože.

Kada bi direktno čistili lice četkicom stvorile bi se ranice, jer vlasi mogu biti grube za epiderm.

Zato se pravi prirodna maska, koja treba da ujednači ten i pomogne u čitavom procesu izvlačenja mitisera na površinu!

U manjoj posudi pomešajte dve kašičice paste za zube sa sodom bikarbonom. Blogerke širom sveta ne razdvajaju se od ove smese, saznajem istražujući. Deluje izbeljujuće i pokreće cirkulaciju, ali osetljivu kožu lica može irtirati. Moj je savet da radije birate prirodne maske za lice protiv bubuljica, koje će umiriti i hidrirati kožu.

Ukoliko imate suvu kožu radije nanesite masku od meda, koja će hidrirati lice. Nahranićete unutrašnje slojeve lica B vitaminom i ujedno sprečiti jako trenje četkice za zube. Nanesite je u debljem sloju i uživajte u mirisu i teksturi iste!

Korak IV: Uklanjanje mitisera četkicom za zube

 

Nakon nanošenja maske na kožu lica, imate dobru podlogu tako da možete prisloniti četkicu za zube uz kožu. Laganim kružnim pokretima možete ukloniti mitisere sa nosa. U uglovima nosa, odnosno prevojima ka obrazima najbolje je vući četkicu ka usnama. Pravi pokreti ukloniće najsitnije mitisere iz prevoja.

Dobro je da, kada govorimo o nosu, znate razliku između mitisera i lojnih filamenata.

Crne bubuljice na bradi takođe možete tretirati laganim kružnim pokretima. Čelu su potrebni jasni pokreti ka temenu glave, koji ujedno podstiču cirkulaciju.

Važno je pratiti lični osećaj i ukoliko tretman postane bolan prekinuti sa uklanjanjem mitisera četkicom za zube. Cilj je čisto i negovano lice, a ne otok i svrab kože!

Samo uklanjanje mitisera četkicom za zube ne treba da traje dugo. Dva do tri minuta je dovoljno za čišćenje nečistoća sa nosa, čela ili brade i sve duže od toga može stvoriti oštećenja i osećaj bridenja, saznajem istražujući.

Korak V: Umivanje lica

 

Nakon tretmana važno je temeljno isprati zaostale čestice maske iz pora, kako bi one mogle da odmore.

Zaostale čestice mogu irtirati lice i vremenom ga isušiti i zato je neophodno temeljno umivanje.

Dame navode da je ponekad potrebno nekoliko puta umiti lice, kako bi uklonile pastu za zube. Soda bikarbona nikako ne sme ostati u unutrašnjosti pora, izazvaće bol i svrab lica. Možda je bolji izbor maska od meda, koja deluje nežno na T zonu vašeg lica. Skida se u jednom potezu i ostavlja divan , osvežavajući miris.

Ukoliko se umijete termalnom vodom, nahranićete lice magnezijumom, kalijumom i cinkom dajući mu dodatnu snagu. Imunitet lica uz vitamine i minerale postaje otporniji na spoljašnje uticaje tako da se novi mitiseri sporije stvaraju na vašoj koži.

Kako bi lice bilo meko i nežno pod prstima, ispratite naredni korak!

Korak VI: Hidratacija

 

Kada su pore čiste, a ten ujednačen, važno je hidrirati kožu lica. Posebno nakon tretmana uklanjanja mitsera četkicom za zube koži su potrebne hranjive materije. U nekim slučajevima tretman može biti grub, pa ćete kožu umiriti hidratantnom kremom.

Kada je lice hidrirano ostaje blistavo dug niz godina!

Zašto je potreban oprez prilikom uklanjanja mitisera četkicom za zube? 

 

uklanjanje mitisera četkicom za zube

 

Uklanjanje mitisera četkicom za zube može biti bolno.

Ukoliko pritisnete kožu suviše jako, stvorićete vidljiva oštećenja koja mogu da krvare. Mogu nastati krastice koje će vas pratiti nedeljama u napred!

Budite pažljivi i proverite u kom su stanju vlasi četkice za zube. Ukoliko na jagodice prstiju deluju oštro i grebu, tako će uticati i na vaše lice!

Stručnjaci nisu oduševljeni ovom metodom uklanjanja mitisera, što je potpuno opravdano. Danas postoje kreme protiv mitisera koje potpuno bezbolno uklanjaju nečistoće iz pora. Tu su kozmetički tretmani, crna maska za lice i profesionalno ceđenje mitisera! Sve je pripremljeno kako se koža ne bi oštetila i kako bi blistala čista i zdrava! Zato razmislite dva puta i budite pažljivi prilikom uklanjanja mitisera četkicom za zube.

Koliko često smemo ukloniti mitisere četkicom za zube?

 

Tretman uklanjanja mitsera četkicom za zube vršite samo u krajnjoj nuždi.

Ukoliko trenutno kod sebe nemate sastojke za prirodnu masku protiv crnih bubuljica, flaster za mitisere ili drugo sredstvo, ok – posegnite za ovim.

Nemojte dozvoliti da ovakav tretman bude deo vaše rutine, jer može ostaviti ozbiljne posledice. Koža trpi pritisak i minijaturna oštećenja koja je vremenom mogu iscrpeti.

Pitate se zašto je ovaj tretman lica tako popularan?

Iskustva prilikom uklanjanja mitisera četkicom za zube

 

Darija redovno uklanja mitsere četkicom za zube i ja sam je zamolila da podeli svoje iskustvo sa vama!

Darija (23 godine): ‘’ Prvo mi je uklanjanje mitisera četkicom za zube bilo smešno. Mislim kome bi još to palo na pamet, pomislih!

Ipak isprobala sam ga, moj nos je napokon zasijao čist. Imam masnu kožu lica koja se konstantno presijava. Višak sebuma taloži se među porama sa drugim nečistoćama i stvara crne bubuljice u rekordnom roku. Blagom masažom četkice za zube, uspevam da ih se rešim.

Meni je pomogao ovaj tretman, ali mojoj sestri je napravio haos sa licem. Morala je da poseti dermatologa, jer je četkica za zube napravila desetak ranica koje su se upalile.  Ona se danas ne odvaja od prirodnog losiona, koji čisti njenu kožu.

Ono što želim da vam kažem jeste da dobro  razmislite! Postoje blaže metode uklanjanja mitisera, koje prijaju osetljivoj koži lica! ‘’

Jeste li vi zavoleli ovaj inovativni tretman na putu do čiste i negovane kože? Ili ipak ne pravite kompromise sa svojim licem?

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *