trake za zatezanje lica
Bore

Trake za zatezanje lica brišu bore u sekundi! Isprobajte ih.

Jeste li već isprobale trake za zatezanje lica? Ako niste, a razmišljate o njima, nalazite se na pravom mestu. Ovde ćete saznati sve o njima.

San svake žene je da nema bore na licu. Međutim, one se u određenom periodu života svakako pojavljuju, negde iza 30. godine.Ako nemate dobru i kvalitetnu negu lica, vrata i dekoltea, nemoguće ih je zaobići.

Istina je da baš zbog toga dame pribegavaju svakojakim vrstama “odbrane” od pojave prvih bora i da u većini slučajeva njihova borba bude uspešna. Ono što je glavno u nezi kože koja je sklona pojavi bora i nepravilnostima,  jeste redovna i kvalitetna, svakodnevna nega, koja će kožu zaštititi, hidrirati i vratiti joj mladalački sjaj. 

Dešava se i to da, pored silnih svakodnevnih obaveza i ubrzanog načina života, koji nam je nametnut, jednostavno zaboravimo na sebe i donekle zapostavimo negu svog lica, a bogami i tela. Tada dolazi do onog problema sa samopuzdanjem žene, koja je navikla da izgleda lepo, a u trenutku joj se svet srušio, jer je shvatila da od njene negovane i lepe kože nije ostalo ništa.

To su momenti kada smo spremne na sve. Kada kažem na sve, mislim apsolutno tako. Tada se odlučujemo za neka inovativna, pomalo i neproverena rešenja, koja daju brze rezultate, sve u službi lepote.

Pored botoksa, hijalurona, podizanja određenih delova lica, na tržištu su dostupne kojekave metode podmlađivanja, a jedna od revolucionarnih je sigurno i zatezanje lice trakama (grubo rečeno selotejpom), koje žene sve više koriste jer su efektne, nevidljive, a dobijaju brze rezultate. 

Hajde da pogledamo kako to one uopšte rade i zašto je svet poludeo za njima.

Šta su trake za zatezanje lica?

 

Mnoga holivudska istraživanja govore o tome kako su trake za zatezanje lica prisutne javnosti negde oko stotinak godina. Da ih mnoge svetske zvezde koriste, ne samo po noćnim, već i za dnevna snimanja i da ih vešto skrivaju ispod svojih perika.

Trake za zatezanje lica su ništa drugo do obične samolepljive trake u rolni, ili kinezi trake, od pamuka i veštačke svile, koje žene  koriste da podignu i prilepe svoje vidljive bore, da makar na nekoliko sati izgledaju lepo.

Verovatno se pitate kako to da obična traka može da ispegla bore?! O tome kako deluju i kako se koriste će biti reči malo kasnije, a sada da vidimo šta nam još govore podaci o trakama za zatezanje lica.

 

trake protiv bora

 

Današnji kozmetički marketing se pobrinuo da se i kvalitet tih trakica promeni, da to ne budu baš naobičnije selotejp trake i da one budu sačinjene od medicinskih, hipoalergenih materijala koji su lako prozračni, uklopivi u svaki tip kože i koji na koži ne ostavlja nikakve posledice.

Najnovije saznanje govori da se na jednom licu mogu nositi čak 9 sati, što im daje veliku komfornost i prednost kao kozmetičkom prepratu.

No, imaju i svoje mane.

Vesna nije koristila nikakve trake, a uspela je da svoje lice da podmladi na prirodan način. Ona je žena srednjih godina koja sada izgleda savršeno. Ako želite da otkrijete njenu tajnu, i da imate rezultate kao i ona, kliknite na sledeći link: https://lepolice.com/moje-iskustvo-prirodno-sam-obrisala-bore-sa-lica/

S obzirom da mi ne razlikujemo bore po vrsti i jednostavnosti, već po obliku i dubini postojanja, mislim da nam je svima zajedničko interesovanje isto, a to je da ih umanjimo, učinimo manje vidljivim ili otklonimo zauvek. Zato su nam tu trake za zatezanje lica, koje nam makar za trenutak u tome mogu pomoći.

Kome su namenjene trake za zatezanje lica?

 

Ove trake su namenjene svima onima koji žele da trenutno podmlade svoju kožu. Idealne su za postavljanje kada žurite i nemate dovoljno vremena da uradite neki od tretmana, a imate neko važno snimanje ili slikanje i jako vam je važno da u tim trenucima izgledate lepo.

 

 

Pogodne su i kada imate neko slavlje ili neodložni ručak gde želite da svom licu oduzmete nekoliko godina i vratite mu sjaj i svežinu. Namenjene su apsolutno svim tipovima kože, jer su novije generacije dizajnirane tako da pogoduju čak i koži koja je problematična i masna. Treba voditi računa prilikom nanošenja, da ih dobro postavite, kako bi imale odgovarajući efekat.

Ono što je mana traka za zatezanje lica jeste to što daju samo trenutni efekat, a kada ih nakon napornog dana skinete, koža se vraća u prvobitno stanje, i vi ste opet na početku.

Umesto njih, razmislite o nekoj funkcionalnijoj metodi – metodi redovne nege i hidratacije prirodnim preparatima, koji kožu održavaju mladolikom na duže staze.

Kako se koriste trake za zatezanje lica?

 

Pre nego ih nanesete, potrebno je da koža lica bude čista i suva.

Upotreba nikakvih krema neposredno pre lepljenja ne dolazi u obzir, jer se traka neće uopšte zalepiti.

Kožu namestite tako da izgleda ravno i zategnuto, bez vidljivih bora, a zatim na uglovima kože zalepite traku i pritegnete u stranu prema kosi. To omogućava koži da stoji na svom mestu i da se preterano ne bora čak ni kada napravite mimički pokret ili pak nagli osmeh.

Mnoge dame ih koriste, ne samo za trenutno peglanje bora, već i za popravljanje asimetrije lica ili za podizanje kapaka.

Trake za zatezanje lica nisu komedogene, ne stvaraju otoke, modrice, ne ostavljaju lepak na licu i ono što je važno ne oštećuju površinu kože. Ne vuku kožu za sobom prilikom uklanjanja sa lica, tako da je jedina reakcija koja se može javiti nakon skidanja jeste blago crvenilo na mestu primene, ali je i to svedeno na mali broj slučajeva.

Pre upotrebe, eventualno se preporučuje da se odragi alegro test na unutrašnjoj strani podlaktice ili iza uha, kako biste bile sigurne da nema opasnosti za njihovo postavljanje. Uglavnom su napravljene od materijala namenjenih osetljivoj koži lica, ali nije da odmet da budete predostrožne iz neke svoje čiste sigurnosti.

Delovi lica na kom se trake postavljaju znaju da budu jako osetljivi i nežni, a naročito delovi okolo očiju. Zato su trake koje se tu postavljaju jako i specifične i daju neverovatne rezultate. Pogledajmo šta se postiže njima.

Trake za zatezanje očiju

 

Trake za zatezanje očiju su prisutne na našim prostorima mnogo pre nego što smo ustvari shvatili koliku moć i efekat imaju. Naše drage dame ih koriste da dobiju kosi izgled očiju, a da ima vilica izgleda definisanije. To je takozvani Cat eye efekat. 

 

trake za zatezanje očiju

 

Lepljiva traka omogućava da se dobije efekat faceliftinga brzo i bez puno muke. Ali, neki naučnici i doktori upozoravaju da nije dobro baš često koristiti trake, naročito u predelu oko očiju, zbog komplikacija nabiranja kože i pada tonusa celog lica, nakon skidanja iste.

Izgled “fox Eyes” dame takođe preferiraju, zbog podizanja zadnjeg dela obrve, koja se lepljenjem povlači na gore, prema kosi. Kada traku dobro zalepite, mala je verovatnoća da će se fizički poznavati. A ako se to ipak desi, možete je prekriti nekim dobrim puderom, gde će se sigurno manje primećivati.

Ono što se možda povremeno toleriše, jeste traka koja služi za podizanje kapaka, u situacijama kada je nemoguće podići ih na drugi način. Ovim trikom brzo, fino, bezbolno i lako dobijamo efekat podignutih kapaka i u mogućnosti smo da izbegnemo onaj smrknuti izraz lica.

Najpoznatije trake za zatezanje lica

 

S obzirom da su postale dosta tražene, jer su brze, jeftine i efektne, tačno možemo na osnovu prikazanog da izdvojimo one koje su postale najpopularnije.

Visage Lift trakice za zatezanje lica

 

Ove trakice za bore su mekane i savitljive, što ih čini veoma komfornim za nanošenje. Napravljene su da odgovaraju svim tipovima kože, bez izuzetka i ako se pravilno nanesu, daju vrlo dobre rezultate.

Napravljene su od ekološki proverenog materijala, koji je siguran, zdrav i nežan za čestu upotrebu. U pakovanju dolazi 40 flastera, koji su pogodni za primenu na licu, dekolteu i vratu kože. Nakon naošenja, može trajati do 9 sati. Cena im je oko 2500 rsd.

Zero baby trake za zatezanje lica

 

Zero baby ili tzv. cat eye trakica za zatezanje lica izrađena je od elastičnog materijala koji je sa obe strane pričvršćen na kopče za kosu. Kopče su obložene silikonskom zaštitom kako bi bile što manje primetne i mekanije.

Trakica ima mogućnost širenja/sužavanja, kako bi se prilagodila različitim oblicima glave. Ova traka nežno podiže čelo i delove oko očiju i čini da se trenutni efekat bez bora čini jako dobrim. Cena im je oko 1500 rsd.

Nevidljive nalepnice, YoungAgain za lice

 

Ove trakice su potpuno nevidljive i tanke. Vodootporne su i pružaju stabilno postavljanje, gde ćete moći da obavljate sve normalne aktivnosti kao da ih nemate. Daju efekat prirodno zategnute kože, mladolikog izgleda, koja odiše svežinom. U pakovanju dolazi 40 komada istih, a cena im se kreće oko 1600 dinara.

Trake za zatezanje lica, da ili ne?

 

Mnogi bi se sada složili da su ove trake za bore dobro rešenje. Međutim, lekari i naučnici smatraju da nije baš tako.

Zašto?

Kada koristite često trake na lepljenje, dolazi do opuštanja, tj još većeg rastezanja kože na mestima gde je bila traka.

U prvim momentima, taj efekat nije toliko primetan, kao onda kada se koristi više puta. Dolazi do pucanja elastina i kolagena u koži i stvaraju se još veći prorezi u vidu dubokih mimičkih bora, koje je kasnije baš teško otkloniti.

Kada kolagen i elastin izgube svoju funkciju, svi znamo šta onda sledi. Koža gubi rastegljivost, dolazi do potpune dehidratacije i suvoće, što uzrokuje još veće pucanje na dubinskom nivou. Da ne govorimo o tome da se trake za zatezanje primećuju ako ih dobro ne pokrijete kosom i gotovo da je nemoguće da neko ko vam priđe bliže, ne primeti da ste nešto zalepile na kožu.

A ustvari, mislite li zaista da pored danas toliko dostupnih tretmana zaista vredi lepiti selotejp na lice? Razmislite, toliko je boljih rešenja za dugotrajnu lepšu kožu, da samo treba dobro da se informišete i rešite svoj problem zauvek.

Bolje rešenje od traka za zatezanje lica

 

Za kvalite kože je bitna svakodnevna, bogata prirodna nega, bez koje se lepo lice ne može zamisliti.

Krema za lice na prirodnoj bazi, bez dodatih štetnih hemikalija, samo je podrška licu koje je naviklo da bude tretirano bogatim, proverenim sastojcima iz prirode, koji garantuju uspeh i zaista daju dobre rezultate. Neodermyl u kremama stimuliše proizvodnju kolagena i elastina, koji se trakama rasteže i gubi. Relativno nov i kao takav predstavljen svetu, neodermyl je vrlo brzo zauzeo vodeće mesto kada je u pitanju peglanje bora.

Najprostije rečeno, on služi da ispuni bore, pospeši stvaranje kolagena, obnovi mladolikost kože i istu regeneriše. Zato bi trebalo da vam fokus bude na njemu kada idete u odabir prave kreme za negu i revitalizaciju.

Nikakvi tretmani iliti trake na lepljenje, ne mogu da zamene prirodno lepu i negovanu kožu, koja odiše svežinom, lepotom i mladalačkim izgledom.

Sve drugo na njoj izgleda veštački, napumpano i  plastično, a to je ono što danas svi želimo da izbegnemo. Činjenica je da sve više devojaka podsećaju jedna na drugu i da je sva moć i lepota u jedinstvenosti i jednostavnosti. Budite i vi prirodna lepotica, uz naše savete.

Trake za zatezanje lica, iskustva

 

Slagaću ako kažem da nema onih koji su ih isprobali. Ima ih i njihova iskustva su zaista raznolika. Mi ih vam prenosimo u celosti.

Milana, 35 godina

“Trake za zatezanje lica sam prvi put isprobala kada sam imala 33 godine. Trebalo je da idem na razgovor za posao za neki kozmetički magazin i vrlo mi je bilo važno da izgledam lepo. Tada sam tražila brzo rešenje i slučajno naletela na ove trakice koje su mi trenutno bile od pomoći. Međutim, toliko su mi se svidele, da sam nastavila skoro svakodnevno da ih koristim. Posle nekog vremena, shvatila sam da mi se koža skroz opustila na tim mestima gde sam trake lepila i da sada bukvalno bez njih ne smem nigde da izađem. Malo je reći da sam očajna.”

Jovana, 30 godina

“Moje iskustvo sa trakicama je dobro. Ja ih koristim samo ponekad, obično kad izlazim u grad, pa hoću da mi oči izgledaju mačkasto. Baš ih volim i srećna sam što su tako nešto izmislili.”

 

 

Vesna, 55 godina

“Trake za zatezanje bora su mi se u prvom trenutku učinile kao dobro rešenje, kad je trebalo da idem na svadbu kod svoje ćerke. Međutim, u godinama kao što su moje, gde su bore toliko vidljive, a ja pritom imam kratku kosu, trake su samo učinile da se bore još više poznaju, a da ne pričam o tome da sam izgledala kao izlepljena običnim selotejpom. Odustala sam od te ideje i prihvatila sebe kakvu jesam. Sada koristim kremu na prirodnoj bazi za svakodnevnu negu i baš sam njome zadovoljna.”

Ne možemo suditi dok i sami ne isprobamo. Nadamo se da su vam današnje dame koliko toliko pomogle da makar posudite šta je za vas najbolje. Što se nas tiče, naš dobronamerni savet je da ne čekate previše, i da na vreme krenete sa kvalitetnom negom. Ona će vam pružiti dosta toga dobrog u odnosu na trake za lepljenje lica.

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *