fitopiling lica
Nega kože

Fitopiling lica: terapeutski biljni tretman koji podmlađuje

Fitopiling lica žene obožavaju, a evo i zašto. Ukoliko vam se već neko vreme čini da vam je koža na licu suva i bez sjaja, vreme je da ga probate.

Različiti su razlozi koji dovode do lošeg izleda kože. Najčešći su vezani za posao kojim se bavimo, zatim biološki sat koji otkucava i čini da koža izgleda izbrazdano i beživotno. Tu su i uticaji iz spoljašnje sredine koji samo “dodaju ulje na vatru”. Temperature koje su ispod ili iznad graničnih vrednosti dovode do perutanja i isušivanja kože, tamnih fleka i pega koji utiču na izgled kože, pojačanog lučenja sebuma i svi oni zahtevaju određenu negu i tretman. Povremeno zahtevaju i složeniju vrstu tretmana, da bi se izgled kože održao, a sjajan izgled zadržao.

Tada je ustvari pravo vreme kada treba da isprobate fitopiling lica i svojoj koži priuštite  osveženje kakvo zaslužuje. U nastavku detaljnije o samom tretmanu i tome šta sve može da nam podari.

Šta je fitopiling lica?

 

Fitopiling lica je jedna vrsta čišćenja površinskog sloja kože, biljnim i prirodnim aktivnim preparatima.

Kao što mu i sam naziv govori, radi se o pilingu koji uklanja  izumrle slojeve kože i potkožnog tkiva. Prednost ovog tretmana je ta, što deluje na sve slojeve epiderma. U odnosu na druge vrste pilinga koje inače radimo kod kuće, ovaj tretman je jači i intenzivniji nego ostali. Samim tim, prodire u dublje slojeve u koži i dejstvo koje daje je duže od drugih standardnih pilinga.

Efikasnost fitopilinga je velika, dugodelujuća i ne izaziva nikakve traume nakon i u toku intervencije. Samo to ljuštenje površinskog sloja kože širi kapilare i krvne sudove na većoj dubini. Time se poboljšava dotok krvi u ćelije i snabdevanje kiseonikom je povećano. Ubrzava se njen metabolizam i koža postaje elastična i glatka.

Kome je namenjen fitopiling lica?

 

Ovaj tretman je namenjen svima onima koji imaju određeni problem sa svojom kožom lica. Kada kažemo problem, prvenstveno mislimo na problematičnu kožu lica, onu kožu koja je sklona bubuljicama (akne i mitiseri), pegama i flekama, ubrzanom starenju i brazdanju kože. Primenjuje se kod kože koja je masna i sa začepljenim porama, kod hiperpigmentacije, kod postojanja različitih keratoza i melanoma, a mnogi ga upotrebljavaju i za uklanjanje ožiljaka od bubuljica.

Ne možemo reći da se ožiljci potpuno uklanjaju sa površine kože, ali se čestim obnavljanjima smanjuju brazde koje su se ranije na tim mestima nalazile. 

Kao takav, primenjuje se kod različitih promena na koži, a jednako je uspešan iako govorimo o tretmanu koji je prirodan, blag, biološki ispitan i testiran u odnosu na sve one one hemijski jake zahvate.

Fitopiling za podmlađivanje

 

Svi oni koji muče muku sa borama na licu opredeljuju se za ovaj piling, iz razloga jer se koža ubrzano ljušti i obnavlja i taj proces se više puta godišnje obavlja. Na mestima gde je bila stara koža, izbija nova, mlada koža, koja je glatka i nije oštećena.

Ono što je mana fitopilinga, je to što ne može često da se upotrebljava i oporavak nakon tretmana traje duže nego što bi svaka žena želela. Ipak, vezanost za kuću 5 dana nije malo, pa je možda bolje u tom slučaju isprobati neku alternativu koja takođe daje fantastične rezultate.

Ljiljana je pronašla nešto što njenom tipu kože savršeno odgovara, a pritom ne podrazumeva ljuštenje kože, niti bilo kakvo peckanje. Za samo nedelju dana je podmladila svoju kožu i postigla rezultate o kojima je dugo maštala. I vi možete na isti način osvežiti lice. Kako? Saznajte! Njena priča se nalazi na ovom linku: https://lepolice.com/moja-prica-godine-su-za-mene-samo-broj/

Ceo taj proces podstiče ubrzanje metabolizma i obnavljanja kože, pa je stvaranje kolagena i elastina ponovo podstaknuto.  Koža deluje zategnuto i sveže, a turgor kože ( njena elastičnost) je bolji.

Fitopiling za mitisere

 

Kod mitisera znamo da je problem u proširenim porama koje su pune prljavština i masnoćama koje daju izgled crnih tačkica na površinu.

Tretman fitopilingom je za ovu namenu baš indikovan, jer sve površinske neprijatnosti uklanja i čisti kožu na dubinskom nivou.

Prednost mitisera u odnosu na druge vrste bubuljica je ta što njihovi komedoni izbijaju na površinu, ne izazivaju upalni proces i lakše ih je ukloniti. Redovna nega i pravilna higijena, jedna je od ključnih faktora da se mitiseri uopšte i ne javljaju na nečijem licu. 

Pre svega treba odrediti koji tip lica posedujemo i na osnovu toga i odrediti kakva vrsta nege je neophodna. Najteži su oni tipovi kod kojih je koža masna i problematična, jer je tada količina sebuma veća, a samim tim i stvaranje mitisera je pojačano. Inače se kod kože koja je sklona mitiserima savetuje upotreba pilinga bar jednom sedmično, da bi se uklonili svi površinski izumrli slojevi kože.

Fitopiling ne može da se radi tako često, zbog svoje jačine i produženog delovanja, ali je kompletno bezbedan i indikovan kada je u pitanju koža sklona mitiserima.

Pre pilinga se savetuje da lice poparite vodenom parom, kako bi se pore otpušile, i samo čišćenje se odvijalo na lakši način. S obzirom da su svi sastojci fitopilinga potpuno biološki i prirodni derivati, nema nikakvih bojazni za njihov ulazak u duboke slojeve kože. Pogledajmo kako ostvaruju svoje dejstvo.

Sastojci fitopilinga i kako oni deluju?

 

Pre svega, važno je da napomenemo da su svi sastojci prirodne biološke aktivne supstance. Iz narednih redova ćete se u to i uveriti.

 

fitopiling sastojci

 

Komplet fitopiling tretmana sadrži suve sastojke morskih i slatkovodnih algi, fitoplanktona i odabranog lekovitog bilja (neven, hajdučka trava, žalfija, bokvica), koje je obrađeno po specijalnoj tehnologiji.

Morske alge se koriste u medicini i kozmetologiji još od davnina, a glavni su sastojak fitopiling maske i u tretmanu celog fitopilinga lica. Oduvek su se koristile kao sredstvo protiv opuštene kože, upalnih procesa, kod svakakvih podliva i hematoma, hirurških zahvata.

Fitoplanktoni su upravo zvezda ovog pilinga i najveći broj vitamina oni ispuštaju.

Slatkovodni sunđer ima svojstvo da prodiranja u dublje slojeve kože, a njegove silikatne iglice izazivaju osećaj bockanja na licu. Koža se time aktivira da stvara više kolagena i elastina.

Lekovite biljke, poput nevena, bokvice, hajdučke trave i žalfije imaju umirujuće dejstvo, deluju obnavljajuće na kožu i regenerišu ceo površinski sloj koji se uklanja prilikom ovog tretmana. U samom proces obnove kože i bržeg zarastanja tkiva učestvuju i ostali biljni sastojci, koji su tu da bi kožu umirili i regenerisali u potpunosti.

Kako se izvodi fitopiling lica?

 

Neko nepisano pravilo je da se fitopiling izvodi u kozmetičkim salonima, koji imaju sertifikat za izvođenje, kao i lice koje se stručno bavi time. Neretko se može čuti da pojedine žene fitopiling obavljaju u sopstvenoj režiji, kod kuće (nije preporučljivo). Jeste, sve je biljno i prirodno, ali imajte na umu da biljni sastojci mogu da budu izuzetno moćni.

Piling se na kožu utrljava kružnim pokretima, sličnim masažnim. Ovde se bolje informišite o masaži lica.

Za vreme utrljavanja fitopiling smese, dolazi do rasta temperature lica, klijenti osećaju neverovatnu toplotu. Istovremeno se javlja bockanje od iglica sunđera, koje se zadržava i nekoliko sati iza završenog tretmana.

Kada se sastojci nanesu, koža lica dobija zelenu boju, a kada se skinu sa istog, koža biva potpuno crvena, pomalo bolna na dodir. 

Nakon tretmana, potrebno je da koža prođe nekoliko faza oporavka, kako bi piling dobio pravi efekat i ispunio očekivanja.

Faze oporavka nakon tretmana fitopilinga

 

  • Prva faza oporavka nastupa nakon 24h. U periodu prvih 24h koža lica se blago crveni. 
  • U narednih 24-48h koža dobija tamnu boju kao da ste preplanuli na suncu. Ovo se dešava jer piling dovodi pigmentaciju bliže površinskom sloju kože.
  • Posle 72-96h koža dobija jedan sloj u vidu pokorice koji stoji na njoj 3 dana. Nakon završetka trećeg dana, sloj koji se napravio, počinje potpuno da puca i da se ljušti, a ispod njega ostaje mlada koža lica, koja je takoreći nova. Lice automatski dobija izgled podmlađivanja, svežine i jedrine. 

Samo ljuštenje traje kratko, čitav jedan dan i ne ometa klijenta u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.  Nakon toga kreće zapravo proces regeneracije kože od svega što je ovim tretmanom pretrpela.

Može se desiti da period regeneracije bude različit kod više klijenata. On isključivo zavisi od debljine epiderma i stepena masnoće kože. Svako odstupanje u minimalnim količinama je dozvoljeno i nije razlog da zabrinutost i paniku.

Ako grubo sagledamo, čitav proces tretmana traje oko 5 do najviše 7 dana i nije ni malo komplikovan za izvođenje.

Za kompletne rezultate, preporučena tura tretmana je od 6-8, tačnije na svakih 15 dana po jedan.

Jako je važno da klijenta pre samog tretmana upoznate sa periodom oporavka, kao i da mu se predoče svi mogući postupci i načini izvođenja. Mnogima od njih ne odgovara period oporavka, ne mogu na posao sa licem koje se peruta , pa moraju znati šta ih nakon pilinga očekuje.

Fitopiling lica kod kuće

 

S obzirom da ovde govorimo o izuzetno jakom pilingu lica koji daje antimikrobne i polirajuće efekte po kožu, nije preporučljivo raditi ga kod kuće.

Pošto daje simptome koji nisu karakteristični za obavljanje pilinga, preporuka je da ga rade samo stručne osobe, u kozmetičkim salonima, bez bojazni da će nešto pogrešno uraditi u svom domu. 

Sva prednost fitopiling tretmana je u dubinskoj hidrataciji lica koju pruža, zbog visokog nivoa omega 3 masnih kiselina iz fitoplanktona, koje prodiru u kožu i čine je vlažnom dvostruko duže. Fitopiling koži lica pruža protivupalno dejstvo i antioksidativnu zaštitu, pa samim tim i umanjuje mogućnost nastanka psorijaze, ekcema i drugih problema sa kožom. Podmalđuje kožu, jer obnavlja ceo površinski sloj i stimuliše proizvodnju kolagena.

Zbog brojnih prednosti koje pruža, sigurnije je da ga obavi stručna osoba.

Fitopiling maska

 

Fitopiling maska predstavlja bogatiju verziju fitopilinga lica. Kao dodatak ima magnezijum, cink-oksid, kinesku zelenu glinu, žalfiju i biljke koje inače sadrži i običan fitopiling tretman.

Fitopiling maska se koristi usko za lečenje akni i bubuljica i dosta je jača od običnog tretmana. Njena prednost je što je možete naći u slobodnoj prodaji u bolje opremljenim kozmetičkim salonima. Možete je nanositi kod svoje kuće.

Jedna od najpoznatijih iz ove kolekcije jeste Lacrima fitopiling maska, koja jača prirodnu barijeru kože, snabdeva je kiseonikom i pomaže u regenerisanju i obnavljanju kože. Stimuliše i pojačano lučenje kolagena, tako da direktno deluje protiv starenja kože. Ova maska je odličan izbor za detoksikaciju kože jer oslobađa viška svih toksina sa lica. Što je najvažnije, rezultati su brzi, efektivni i dugotrajni.

Ako je i koristite samo kod kuće, strogo se pridržavajte uputstva za upotrebu.

Rezultati fitopilinga lica

 

Kao što smo u tekstu iznad i pomenuli, potrebno je pre svega uputiti klijenta na mogući proces oporavka posle odrađenog pilinga. Proces ljuštenja kože je neminovan i ne izgleda lepo, ali brzo prođe.

 

fitopiling lica oporavak

 

Kada dobijete njegovu saglasnost, sve ide lakše.

Rezultate koje fitopiling daje, mogu se podeliti na pre i posle tretmana.

Najbolje je da slikate svoje lice pre pilinga, a zatim i posle. Razliku ćete jasno videti. Koža nakon samo 4 dana naizgled sjajnija, vedrija i lepšta, bez postojećih fleka i nepravilnosti. Postaje mekana i nežna, bez vidljivih bora, nema pega, fleka, akni, mitisera i bubuljica, kao ni ožiljaka od njihovog postojanja.

Iskustva sa fitopilingom lica i njegova cena

 

Iskustva naših čitateljki vam prenosimo u celosti. One koje su probale su uglavnom zadovoljne, a ima i retkih koje nisu imale dobru praksu. Uostalom, pogledajmo šta su nam one rekle.

Jelena

“Fitopiling lica sam odlučila da probam nakon što sam dosta o njemu čitala na internetu. Žene su ga hvalile, a ja sam već bila u problemu kada su u pitanju akne i bubuljice. Lice mi je bilo prekriveno njima. Nakon isprobanog fitopilinga, tačnije nakon dva tretmana, primetila sam da mi je koža dobila potpuno drugačiji izgled. Daleko od toga da su sve bubuljice nestale, ali ih je dosta manje. Ne stajem ovde, planiram da nastavim dalje.”

 

Marija

“Ja sam imala loše iskustvo sa ovim piling tretmanom. Koža mi je bila potpuno upaljena i crvena, da mi se čini da još uvek nisam smirila lice od toga. Prošlo je dva meseca od kada sam uradila fitopiling. “

Nevenka

“Fitopiling sam prvi put probala na nagovor moje kozmetičarke, koja mi ga je i preporučila pre 5 godina. Od tada redovno idem na tretmane, i umesto mojih 55 godina, na licu mi se ne vide čak ni da imam 35. Ja sam prezadovoljna.”

Cena fitopiling tretmana se kreće od 2000-3000 dinara, zavisi od vrste materijala koji se upotrebljava, kao i od salona do salona.

Nadamo se da smo makar malo pomogli u rešavanju dileme da li ga isprobati ili ne. Fitopiling možda neće postati deo svakodnevne rutine u nezi lica koja je ipak najvažnija, ali može postati vaš kec iz rukava povremeno i treba mu treba pružiti šansu.

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *