jastuk protiv bora
Bore

Probajte jastuk protiv bora i proverite da li zaista radi!

Jastuk protiv bora – marketiški trik ili budućnost podmlađivanja? Šta je istina i može li jastuk da pomogne da imate mladu i zategnutu kožu lica? Saznajte!

Dobar deo života, tačnije trećinu, provedemo u spavanju. Dobar, kvalitetan i okrepljujući san je ključ za dobro zdravlje i raspoloženje. Najnovija istraživanja pokazuju da je podjednako važan i za lepotu, jer verovali ili ne, način spavanja može da vas naruži, tačnije da učini da izgledate starije.

Poznata vam je ona priča da je za lepotu preporučljivo spavanje na leđima (eventualno na stranu), a nikako na stomaku, jer ovaj način spavanja ,,gužva” lice. Jedna, dve noći nisu nikakav problem, ali ukoliko to postane praksa, prve bore će se pojaviti brže nego što i možete da pretpostavite.

Zbog toga je preporuka da prvenstveno obratite pažnju na oblik jastuka kako biste izbegli bore na licu.

U kakvoj su vezi jastuk i bore na licu?

 

Do sada smo pri kupovini jastuka vodili računa da odgovara vratu i vratnim mišićima, a sada tražimo rešenja koja zadovoljavaju i ovu potrebu – što manje gužvanje kože. Za kvalitetan san najbitniji je dušek, ali za lepotu kože – jastuk je ključ.

 

anti age jastuk

 

Iskusniji među nama kažu da je jastuk od memorijske pene mnogo bolji izbor od perjanih ili vunenih jastuka, a razlog je više nego očigledan: Memorijska pena daje mnogo bolju potporu, dok su perjani jastuci previše mekani. Sa druge strane, vuneni jastuci su najčešće izuzetno tvrdi, pa vam glava neće najbolje prijanjati.

Ipak, bez obzira na sve, oblik jastuka na koji smo svi navikli, nije se pokazao zadovoljavajućim kada je podmlađivanje lica u pitanju. Zbog toga su izmišljeni jastuci protiv bora, nešto noviji proizvodi na tržištu.

Da li je ovo još jedan u nizu trikova ili revolucionarna anti-age metoda, ostaje da vidimo.

Šta je jastuk protiv bora?

 

Jastuk protiv bora je specijalan jastuk napravljen da drži glavu uspravno tokom spavanja.

Dakle, sa ovim jastukom, zaboravite na to da utonete u isti, jer tako nešto nije moguće.

Ovi jastuci u sredini imaju udubljenje, a sa strane dva užvišenja. Prostor u sredini osmišljen je za pozicioniranje glave i vrata, a nakon toga, nema više mrdanja. Sa strane se nalaze dve ,,barijere” koje sprečavaju dalje pomeranje glave.

Namenjen je za spavanje na leđima, a osmišljen tako da onemogućava dalje okretanje u toku noći.

Kao i što pretpostavljate, ovi jastuci su punjeni memorijskom penom, a ako se odlučite na kupovinu istog, dobićete i navlaku koja se lako pere i namenjena je samo ovom tipu jastuka.

Zvuči zanimljivo? U kojoj meri ovaj tip jastuka zaista može da vam pomogne u sprečavaju bora?

Kako se bori jastuk protiv bora na licu?

 

Ova vrsta jastuka predstavlja dobru prevenciju kada je sprečavanje nastanka bora u pitanju. Ukoliko budete disciplinovani i koristite ga stalno, od ove vrste jastuka možete imati samo koristi. Pitanje koje se sada postavlja je koliko je zaista zanimljivo i udobno spavati na jednom ovakvom jastuku, zaboraviti na okretanje u toku noći i ušuškavanje pored voljene osobe? Hm…

Iskreno, meni držanje glave uspravno na jednom ovakvom jastuku deluje dosadno i poprilično robotizovano. Ipak, to ne znači da on nema prednosti.

Ukoliko budete disciplinovani i redovno ga koristite, verovatno će vaša koža duže zadržati svežinu i nećete saznati ni u starosti kako izgleda imati smežurano lice. Sa druge strane, tu su i ružni podočnjaci. Verovatnoća da imate kesice ispod očiju ili čak izražene kesice na jagodicama je duplo manja. Spavanje na leđima može da pomogne da ne dođe do skupljanja tečnosti i nadutosti lica, pa eto koristi od ove vrste jastuka.

Sve je ovo super ukoliko imate savršenu i glatku kožu lica i nemate više od trideset godina. Šta ćemo sa onima koji imaju bore i duboko su zašli u zrele godine?

Kome je namenjen jastuk protiv bora?

 

Važno je napomenuti da od ovakvih jastuka, najviše koristi mogu imati mlade osobe. Logično, problemi sa starenjem kože lica ih tek očekuju, pa su ovi jastuci dobra preventiva. Sa druge strane, ne mogu da štete ni osobama sa zrelijom kožom lica.

U svakom trenutku u životu je dobro doneti poneku korisnu odluku, kao što je npr. ova za spavanje na ,,specijalnom” jastuku protiv bora. Ipak, samo jastuk neće doneti vidljive promene. On predstavlja odličnu dopunu ukoliko već koristite nešto prirodno protiv bora ili ste išli na neki anti-age tretman. U tom slučaju može biti od pomoći da biste što duže zadržali postignute rezultate.

Dakle, nemoguće da vam samo jastuk protiv bora pomogne. Kada su bore i podočnjaci već tu, potreban vam je delotvoran tretman protiv bora koji daje rezultate.

Lile je dobila rat protiv bora i smežurane kože zahvaljujući svojoj upornosti i činjenici da nije odustajala ni onda kada su govorili da nema nade. Istina je da je u jednom trenutku sasvim potonula i mislila da više ništa ne može da preduzme, jer je već starenje uzelo maha, ali nije tako. Otkrila je svoju dobitnu formulu za dobijanje lepe, zategnute i podmlađene kože. Nije joj bilo lako, ali se na kraju isplatilo, jer je ona sada zadovoljna i srećna. Što je najvažnije, sve mlađe izgleda. I vi možete probati njen način. Kako je u tome uspela i šta joj je u toj borbi pomoglo, otkrijete na:  https://lepolice.com/dobila-sam-bitku-sa-borama/.

Koža oko vrata, takođe, otkriva bore. Zato negu kože oko vrata nikako ne bi trebalo zanemarivati. Kako jastuk može da pomogne da se bore na vratu spreče?

Jastuk protiv bora na vratu

 

Ukoliko znate da su bore na vratu normalna pojava u vašoj porodici, odnosno da vam genetika nije nešto naklonjena, jedan od načina da ih sprečite je kupovina jednog ovakvog jastuka. Jastuk može da pomogne da se bore na vratu ne prodube ili ne stvore ukoliko spadate u srećnicu koja ih još uvek nema.

Jastuk protiv bora je dobar način da se za njih pobrinete noću (uz obavezno prethodno nanošenje noćne kreme), ali šta ćemo sa lošim navikama preko dana? Linije na vratu od telefona nisu uopšte retka pojava, a da ne govorimo o pretoplim kupkama koje generalno isušuju kožu tela (uključujući i vrat).

Da bi koža vrata bila zategnuta i bez bora, pored jastuka, vaš najbolji saveznik je dobra hidratantna krema ili losion, jer nikako ne smete dozvoliti da ovaj deo tela odmah ispod lica ne bude dovoljno nahranjen. Samo adekvatnom negom, moguće je održavati kožu vrata vitalnom i tao sprečiti da odudara od lica.

Bore na vratu nisu veliki problem, ako im se suprotstavite sa svih strana, pa zašto da ne i novim, malo drugačijim jastucima!

Možda bi dobar deo dama koristio ove jastuke, ali se plaše da su neobični i ,,teški” za upotrebu? Da li je to istina?

Kako se koristi jastuk za bore?

 

Deluje komplikovano, a vrlo je jednostavno. Potrebno je samo glavu postaviti na mesto predviđeno za to. Spuštanjem glave u udubljenje na jastuku, glava se fiksira i nema prostora za mrdanje. Već smo napomenuli da se sa druge dve strane nalazi zaštita, koja sprečava da se glava pomera.

Najudobnije je spavati na leđima, ali može se spavati i sa strane ako je jastuk nešto mekši. Svejedno, koža lica je bezbedna, jer je ušuškana u jastuk, pa je mogućnost gužvanja kože drastično smanjena.

Spavanje na stomaku se, inače, ne preporučuje, pa situacija nije uopšte drugačija ni kada je spavanje sa jastukom protiv bora u pitanju. Jednostavno je: Jastuk ostaje pričvršćen za glavu, pa ukoliko legnete na stomak i lice, osim što će vam biti neudobno, jastuk neće imati svoju funkciju.

Dakle, ukoliko ga već imate, koristite ga pravilno.

Ukoliko još uvek imate neku dilemu, saznajte u nastavku da li ovi jastuci zaista pomažu protiv bora.

Da li jastuk za bore zaista pomaže?

 

Postoje brojne prednosti kada je korišćenje ovog jastuka u pitanju. Žene širom sveta ga hvale, a i u regionu je postao pravi hit. Samo neki od razloga zašto je ovaj jastuk toliko popularan su sledeći:

  • Jastuk protiv bora pridržava lice da se ne gužva. Izuzetno je udoban, pa utiče na to da se mišići lica opuste.
  • Pojačana cirkulacija krvi u koži lica utiče na to da koža izgleda bolje. Uz ovaj jastuk nema više prelamanja po licu u vidu linija (znakova da ste loše spavali), samim tim nema nadutosti lica, izraženih nadutih podočnjaka i sl.

Sjajne vesti, zar ne?

Da li je i jastučnica bitna?

 

Jastučnica je najbitnija kada je održavanje kože lica čistom i zdravom u pitanju, ispostaviće se da ona može da utiče i na starenje. Kada je u pitanju specijalni jastuk protiv bora, situacija se malo komplikuje, jer uz njega obično dobijate samo jednu jastučnicu. Zbog toga, poželjno je nešto češće pranje.

Ipak, ukoliko ponekad i zaboravite to da odradite, bez brige. Na ovaj jastuk možete navući i običnu jastučnicu, samo to neće izgledati najlepše. Ipak, vama je nešto drugo bitno, a to je sam oblik jastuka, koji ostaje nepromenjen. Jastuk će i dalje raditi dobar posao, sprečavaće nastanka bora, a svakako će vas i uzroci bubuljica zaobilaziti ukoliko menjate jastučnicu redovno.

Ipak, nije svejedno od kog meterijala će biti jastučnica, jer je poznato da su jastučnice od svile i satena bolje za kožu lica. Za razliku od pamučnih, one ne utiču na stvaranje bora. Koža jednostavno klizi po njima, svila kao da miluje kožu, pa povedite računa i o tome.

Gde nabaviti ovaj jastuk?

 

Jastuk protiv bora jeste popularan, ali nije tako lako dostupan. Zapravo, nema ga u slobodnoj prodaji kod nas. To samo znači da naše kompanije koje se bave proizvodnjom jastuka još uvek nisu prepoznale njegov kvalitet. Ukoliko ga poželite, moraćete da ga naručite online. Na sajtu Amazon je jedan od prodavanijih jastuka, pa ga potražite tamo.

Samo da znate, uopšte nije tako jeftin, ali ko pita za cenu kada je lepo lice u pitanju.

Na gore pomenutom sajtu Amazon, ovaj jastuk možete nabaviti po ceni od 69, 99 $, što je ako prevedemo u dinare, na današnji dan, tačno 6 720 dinara. Dakle, uz troškove dostave, ovaj jastuk će vas koštati oko sedam hiljada dinara.

Možda je previše?

Ako uzmemo u obzir i da najskuplji i najkvalitetniji jastuci kod nas, bilo anatomski, klasični ili dekorativni koštaju oko četrdesetak evra, ovaj jastuk jeste malo skuplji. Procenite sami da li se isplati u njega uložiti.

Što se tiče iskustava sa jastucima protiv bora, stvari stoje ovako:

Iskustva sa jastukom za lepše lice

 

Iskustva sa ovim jastukom su uglavnom pozitivna. Žene koje su koristile, mahom su zadovoljne ovim jastukom i tvrde da su uz njegovu pomoć uspele da smanje pojavljivanje bora na licu i vratu. Osim toga, ovaj jastuk je odličan za navikavanje tela za spavanje na leđima.

Par ozbiljnih argumenata ide u korist spavanju na leđima.

Efikasnije odmaranje kičme i mišića tela je bolje ukoliko spavamo na leđima, a uz to i disanje je lakše. Takođe, mogućnost za dodirivanje lica posteljinom je smanjena, što će se odraziti na manje bubuljica na licu. Uostalom, ukoliko nanosite noćnu negu za lice pre odlaska u krevet, spavanje na leđima će omogućiti da koža sve lepo upije.

Ipak, ima i onih koji su manje zadovoljni, kao naša čitateljka Jasna. Ona smatra da ovaj jastuk nije ništa bolji nego jastuci koje je do sada koristila. Njeno iskustvo izgleda ovako:

Jasna, 35

‚‚Možda sam ja previše očekivala od ovog jastuka, ali zaista, nisam primetila ništa drugačije kada je moja koža lica u pitanju. Baš suprotno, nikako nisam mogla da se naviknem na ovaj jastuk. Mišići vrata su me više boleli, a glava kao da mi je negde propadala. Osećaj mi je bio jako čudan, pa sam ubrzo odustala od jastuka za očuvanje lica. Po meni, ovo je bila promašena investicija, ali razumem da nekome pomaže.”

I za kraj…

Običan anatomski ili jastuk protiv bora?

 

Potpuno je jasno da jastuk protiv bora ima brojne prednosti, ali da li je zaista toliko bolji od popularnih anatomskih jastuka kod nas?

 

spavanje na jastuku protiv bora

 

Čini se da je sličan mehanizam rada u pitanju, jer i ovi jastuci su pravljeni tako da pridržavaju glavu i ne dozvoljavaju da glava previše pada (tone) u jastuk.

Razlika je u tome što anatomski jastuci prvenstveno pružaju udobnost i čvršći san, a potom pridržavaju lice. Ukoliko budete dovoljno disciplinovani, a to znači da se pridržavate onog da spavate na leđima, i na običnom jastuku možete imati slične rezultate.Uz jastuk za bore jeste lakše.

Potrebno je samo malo da povedete računa. Uz dobru kozmetiku i negu lica, manje je važno na čemu spavate!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *