soda bikarbona za akne bubuljice
Bubuljice

Soda bikarbona za akne i bubuljice (RECEPTI)

Saznajte kako se jednostavno koristi soda bikarbona za bubuljice i kako da od nje napravite maske i pilinge od kojih bubuljice i akne nestaju kao od šale!

Soda bikarbona kao lek za bubuljice

 

Čuli ste da je soda bikarbona odlična za razna stanja kože lica, da smanjuje fleke, tamne podočnjake pa čak deluje i na bore. Ali da li deluje i na bubuljice?

Deluje, i to još kako! Smanjuje crvenilo i upale i čisti kožu lica ostavljajući je bez bubuljica!

Natrijum bikarbonat ili soda bikarbona deluje kao blagi antiseptik i protivupalno sredstvo te tako umiruje bubuljice i uklanja bakterije koje ih uzrokuju.

Kako ima eksfolijativno odnosno piling dejstvo, očistiće kožu lica, ukloniti mrtve ćelije i otčepiti pore.

Soda bikarbona kao lek za bubuljice predstavlja najjeftinije sredstvo, a ujedno i veoma lako za korišćenje, a zbog svojih blagotvornih dejstava na kožu lica, stvarno deluje!

Kako deluje soda bikarbona za akne i bubuljice?

 

Soda bikarbona je prirodan i lako dostupan lek za akne i bubuljice jer će delovati i na uzrok i na posledicu.

To znači da soda ne samo da čisti kožu od nečistoća i bakterija koje uzrokuju akne, već smanjuje upalu i crvenilo bubuljica, deluje na regeneraciju ćelija kože lica. Time što soda stimuliše ćelije kože lica da se regenerišu, pospešuje zarastanje bubuljica a sprečavaju se i pojave ožiljaka od akni!

Soda će zameniti piling i otčepiti pore, smanjiti mitisere, umiriti iritacije na koži i uspešno delovati na bubuljice i akne, čineći ih manjim i sprečavajući da se ponovo pojave.

Ako ukombinujete serum za akne i povremeno korišćenje sode budite sigurni da će vaše lice biti negovano i lepo bez akni i bubuljica!

Marija je imala problem sa bubuljicama i aknama na svom licu, i to de te mere da se stidela svojih fotografija i izgleda. Nakon svega što je bezuspešno pokušala da bi rešila bolne i crvene bubuljice, pomislila je da spasa nema! Slučajno je otkrila rešenje za njene brige i to potpuno prirodno rešenje koje stvarno deluje! Sada svakodnevno pravi selfije i obožava čistu kožu na svom licu bez bubuljica! I vi možete tako lako preporoditi svoje lice Sve o njenom iskustvu i rešenju njenih muka pročitajte i sami na ovom linku : https://lepolice.com/nemam-vise-bubuljice-na-licu/

Kako se koristi soda bikarbona za bubuljice i akne?

 

soda bikarbona za bubuljice upotreba

 

Sada kada smo saznali šta i kako radi soda bikarbona za bubuljice i akne, vreme je da se pozabavimo i načinom na koji bi je trebalo koristiti!

Zapravo nema velike mudrosti. Kupite sodu i miksate je, bilo kao piling uz sredstvo za čišćenje lica, bilo kao sastojak u maskama za lice. 

Takođe je jako važno naglasiti da se soda ne sme koristiti svaki dan, već najviše jednom nedeljno.

Soda inače reguliše PH vrednost kože, ali ako se pretera može da naruši PH vrednost kože i samo izazove veću štetu.

Dakle može se koristiti i imaće blagotvorno dejstvo na bubuljice i akne, kao i na fleke na licu, ali pažljivo!

Maske za bubuljice sa sodom bikarbonom!

 

Znamo da vas zanima kako se sve i sa čim soda bikarbona može kombinovati u maskama za lice, pa smo našli najbolje recepte koje možete probati napraviti sami!

Sam svoj kozmetičar- recepti sa sodom bikarbonom za bubuljice i akne, su sledeći:

Kokosovo ulje i soda bikarbona za bubuljice i akne

 

Za ovakvu masku vam je potrebno 

Sve sastojke pomešajte, ukoliko je malo gušće dodajte kokosovog ulja dok se ne dobije smesa koja će se lako nanositi na lice. Na dubinski očišćeno lice, nanesite ovu masku i ostavite da deluje dvadeset minuta. Isperite mlakom vodom, osušite čistim peškirom i nanesite hidratantnu kremu.

Kokosovo ulje u kombinaciji sa sodom bikarbonom umiruje upale od bubuljica, smanjuje crvenilo i hrani kožu dubinski. Voćna kiselina iz citrusa je prirodni stimulans za regeneraciju ćelija, pa će koža biti i negovana i lepa!

Soda bikarbona i limun za bubuljice i akne 

 

Maska za lice sa limunom i sodom bikarbonom ima pozitivno dejstvo na bubuljice i akne jer ih smanjuje, ublažava upalu i deluje kao antibiotik na kožu lica štiteći je na taj način.To znači da će pored smanjivanja bubuljica, sprečiti dalje razvoje upala na koži uzrokovane aknama i bubuljicama.

Ovakva maska je zapravo vrlo jednostavna, potrebno vam je samo :

  • Kašika sode bikarbone
  • sok od pola limuna
  •  voda (količina koja je potrebna da se dobije homogena smesa laka za nanošenje)

Pomešajte sastojke i dobijenu masku nanesite na lice, najbolje uveče. Ostavite da deluje desetak minuta i isperite mlakom vodom. Hidratantna krema je obavezna nakon ove maske da bi se upotpunio negujući efekat tretmana.

Med i soda bikarbona za bubuljice i akne

 

Med je jedan od najboljih prirodnih agenata za negu i lepotu kako lica, tako i tela i kose, a deluje i umirujuće na bubuljice.Kada se ukombinuje sa sodom bikarbonom dobijete lepu i negovanu kožu lica bez akni i bubuljica.

Za ovu masku vam je potrebno:

  • 5 kašika meda
  • 2 kašike sode bikarbone
  • 1 kašika cimeta
  • malo soka od limuna

Kada pomešate sastojke, dobićete relativno retku smesu, u zavisnosti od gustine meda, pa je možete nanositi četkicom. Kada nanesete masku na lice ostavite da deluje oko petnaest minuta i zatim isperite mlakom vodom. Koža lica će biti sveža, glatka i dubinski hidrirana, sa umanjenim crvenilom od bubuljica i ujednačenim tenom!

Soda bikarbona i kisela voda za akne i bubuljice – piling

 

Možda ste u čudu oko ove kombinacije, jer se obično koristi kao pomoć pri varenju, ali verujte ovo je dobitna kombinacija za trenutno osveženje i smirivanje kože lica!

Kisela voda puna minerala trenutno revitalizuje i osvežava kožu lica, umiruje upale nastale od bubuljica. U simbiozi sa sodom bikarbonom očistiće i probuditi kožu lica na molekularnom nivou!

Za ovaj piling vam je potrebna litra kisele vode (zbog umivanja kasnije) i kesica sode bikarbone.

Za početak sipajte sodu bikarbonu u činijicu i dodajte vode samo onoliko koliko je potrebno da se napravi ređa pasta. Taj piling utrljavajte na kožu lica kružnim pokretima. Nakon par minuta umijte se preostalom kiselom vodom. 

Koža će biti sjajna, zategnuta i sa vidno umanjenim bubuljicama!

Soda bikarbona i ulje čajevca za bubuljice i akne

 

Ulje čajevca je jedno od retkih eteričnih ulja koje se može nanositi direktno na kožu, pa je stoga odličan izbor za masku za bubuljice u kombinaciji sa sodom bikarbonom.

Čajevac je jak antioksidant i antiinflamator, pa deluje na bubuljice tako što ih smiruje i uništava bakterije.

Za ovu masku vam je potrebno:

  • 5 kapi ulja čajevca
  • kašika sode bikarbone
  • voda (onoliko koliko je potrebno da se dobije razmaziva maska)

Pomešajte sve sastojke i dobijenu masku nanesite na lice i ostavite da deluje 10 minuta.

Nakon delovanja isperite lice mlakom vodom. Ovu masku možete naneti i direktno na samu bubuljicu i ostaviti da se osuši, umanjiće i bol od bubuljice!

Soda bikarbona i jogurt za akne i bubuljice –  maska

 

Za ovu masku vam je potrebno:

  • Dve kašike sode bikarbone
  • dve kašike grčkog jogurta
  • kašičica maslinovog ulja

Jogurt pored nežnog čišćenja lica pruža i protiv upalno dejstvo čime umiruje akne i bubuljice. Maslinovo ulje će dubinski hraniti kožu i ovoj kombinaciji sa sodom, daće licu ujednačen ten i elastičnost!

Ova maska se nanosi na čisto lice i deluje oko petnaest minuta, potom je možete isprati mlakom vodom. Možete je nanositi jednom nedeljno, i za kratko vreme videćete rezultate!

Soda bikarbona za potkožne bubuljice

 

Sada kada znate kako sve možete da je kombinujete i praktikujete, pitate se da li soda bikarbona može da pomogne i kod bolnih potkožnih bubuljica?

Može, ali …

Potkožne bubuljice sispecifične i često mogu još više da se upale, najbolje je da ih tretirate proizvodima specijalno napravljenim baš za bubuljice.

Soda bikarbona može umanjiti upalu potkožne bubuljice, može delovati i na crvenilo, čak i uminuti bol, ali može izazvati i negativnu reakciju! Kada se potkožna bubuljica tretira na svoju ruku ne proverenim kućnim lekom može da se podljuti, upala se proširi i napravi krater na licu posle kog će sigurno ostati ožiljak! 

Zbog toga ipak najbolje koristiti proverene preparate napravljene baš za problem bubuljica koji će na pravi način rešiti stvar!

Soda bikarbona za ožiljke od akni

 

maska od sode bikarbone za bubuljice

 

Što se ožiljaka od akni tiče, soda bikarbona može biti od pomoći! Ona deluje kao eksfolijant, odnosno kao piling i može da razmekša kožu i ožiljkasto tkivo te ga tako opusti i umanji.

Najbolje da je kombinujete sa sokom od limuna koji imam izuzetno povoljno dejstvo na ožiljke od akni!

Malo limunovog soka i sode bikarbone pomešajte i nanesite na lice. Nakon par minuta isperite i eto očas posla i čisto lice i sa umanjenim ožiljcima, a ujedno tretira i bubuljice!

Da li je soda bikarbona bezbedna za korišćenje?

 

Soda bikarbona jeste bezbedna za upotrebu na koži i licu, kao i u tretmanima bubuljica, ali umereno!

To znači da kao i u svemu u životu treba imati meru i koristiti sodu bikarbonu u ove svrhe pametno!

Soda može biti loša i stvoriti kontra efekte ukoliko se sa njom preteruje jer može narušiti PH vrednost kože lica.

Takođe može zapušiti pore i pogoršati problem sa bubuljicama ako se ne ispere dovoljno temeljno. 

Dakle oprez i umerenost u korišćenju sode bikarbone za lice i neće biti problema!

Može li soda bikarbona da pogorša stanje bubuljica i akni?

 

Upravo smo spomenuli kako soda bikarbona može da dovede do pogoršanja bubuljica ukoliko se ne ispere dovoljno sa lica.

Ako se dogodi da čestica sode bikarbone ostane zaglavljena u pori kože lica ona se rastapa veoma sporo. Tim sporim rastapanjem dolazi do stvaranja velikog vremenskog prostora u kojem se nečistoće i štetni radikali iz spoljašnje sredine zakače za tu česticu i ostanu zalepljeni unutar pore. 

Tada se stvara upala, gnojni čep i bubuljica koja će biti bolna.

Dakle, soda može da dovede do pogoršanja stanja bubuljica i akni ukoliko se ne koristi pažljivo i ne ispere dovoljno! 

Uvek je za problem bubuljica i akni najbolje koristiti preparat koji je namenjen baš za rešavanje tog problema, onda znate da sigurno radi u vašu korist bez velikih rizika!

Osobe koje su isprobale sodu bikarbonu na svojoj koži i bubuljicama imaju podeljena mišljenja o učinkovitosti!

U nekim slučajevima, sodom bikarbonom su preporodili svoje lice i rešili se bubuljica, i uspeli da pospeše njihovo zarastanje.

Ali postoje i oni drugi, nezadovoljni slučajevi, koji nisu imali nikakve rezultate. Prosto i nakon par meseci korišćenja sode bikarbone u tretiranju akni, nisu ništa postigli. Stanje je ostalo isto, ako se negde nije i pogoršalo!

Sve u svemu soda bikarbona jeste lako dostupna, jeftina i vrlo blagotvorna na razne probleme kože lica ali i tela, pa čak i kose! Ipak, treba biti oprezan i pažljiv i nadasve pametan, pa sodu koristiti kao pomagača nekom drugom sredstvu koje je specijalno napravljeno baš za rešavanje bubuljica i akni ili drugih problema sa kožom lica!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *