vosak za obrve
Oči

Vosak za obrve savršenog oblika!

Vosak za obrve, bilo da je reč onom za depilaciju obrva ili onom za njihovo oblikovanje, uvek dobro dođe.  Evo, kako se koriste!

Nema mesta za greške kada je čupanje obrva u pitanju, ali i za njihovo iscrtavanje. Sjajno oblikovane obrve, danas su neophodne.  Srećom, toliko je preparata na tržištu da nema ni razloga da šetate tankih, prečupanih obrva! Svaki se problem sa obrvama da rešitii! Uslov je samo da ih ima!

Za početak, upoznajte se sa voskovima za obrve. Jedna vrsta služi za depilaciju, a druga za oblikovanje. Uz prvi, rešićete se svih suvišnih dlačica. Uz drugi, sa svojim prirodnim obrvama, izvešćete oblik koji god zamislite.

Evo, još pojednačnih detalja kako se upotrebljavaju voskovi za održavanje obrva lepim i urednim.

Vosak za depilaciju obrva

 

Uklanjanje suvišnih dlačica voskom nije ništa novo, ali vosak za čupanje obrva jeste. Reč je o namenskom vosku koji služi za depilaciju obrva.

 

vosak za depilaciju obrva

 

Znači li to da je čupanje suvišnih dlačica pincetom prevaziđeno? Ne, jer se poneka dlačica ne može ukloniti voskom. Ipak, on je sinonim za preciznost. Ukoliko želite savršeno uredne obrve, slede detalji kako ova procedura izgleda.

Samo jedno upozorenje! Ova metoda čupanja obrva nije za one sa slabim obrvama. Vosak za depilaciju obrva je za osobe sa gustim, jakim obrvama, čije je svakodnevno čupanje pincetom poprilično iscrpljujuće, jer će efekat urednih obrva očupanih voskom potrajati nešto duže.

Kako se koristi vosak za depilaciju obrva?

 

Deluje jednostavno, ali nije, pa ukoliko ste u mogućnosti, ovaj tretman prepustite iskusnijima u ovoj oblasti – kozmetičarima. Sam tretman će na kraju biti opuštajuće iskustvo, a rezultati primetni.

Koža oko obrva se najpre očisti alkoholom za lice. Vosak će dodatno otvoriti pore na kraju tretmana, pa je poželjno da se obezbede što sterilniji uslovi, jer će tako mogućnost za infekciju ovog područja biti manja. Nakon toga, obrve se začešljaju i makazama sređuju. Na taj način se vrši procena koji deo obrve će ostati, a koji će se ukloniti voskom.

Sledi nanošenje voska za obrve malom špatulom na regiju koja će se potpuno očistiti od dlačica. To je najčešće deo iznad obrve, ali i ispod – sve do gornjeg kapka. Na vosak se lepe tračice, a procedura čupanja dlačica je ista kao i kod depilacije ostalih delova lica. Brzim, energičnim pokretima se tračice povlače, što može biti bolno, ali je svakako izdrživo.

Obrve koje ostanu gde je prošao vosak se pincetom uklone (najčešće jedna do dve), a cela regija ponovo prebriše alkoholom radi dezinfekcije kože. Pošto su pore otvorene, nanosi se i korektor za lice, radi popunjavanja pora i sprečavanja infekcije i stvaranje bubuljica.

Rezultat su potpuno uredne obrve, čije naredno čupanje može biti i za dvadesetak dana.

Ne savetuje se odmah nakon tretmana izlazak na sunce i nanošenje teške šminke na ovu regiju bar 24 sata. Nakon ovog perioda, sve aktivnosti su dozvoljene.

Pogled u ogledalo nakon tretmana obično izaziva oduševljenje, jer je regija oko obrva savršeno čista, bela i glatka. Pogađate, otišle su sve suvišne dlačice, čak i one nevidljive golim okom.

Ova vrsta voska neće uticati da obrve postanu jače, ali sa voskom za oblikovanje obrva vredi pokušati da one bar izgledaju bolje.

Vosak za oblikovanje obrva

 

Vosak za definisanje obrva je ozbiljan hit, prvenstveno za dame koje žele efekat laminacije obrva. Ukoliko ste probali sapun za obrve, efekat je sličan, jer se dlačice ovom metodom fiksiraju za kožu, što čini da izgledaju vizuelno gušće. Obično je reč o providnoj teksturi, kojom se dlačice obrve oblikuju po želji.

Pune, slepljene obrve su u modi, pa tako uz malo umeća i voska za obrve dobijate dlačice koje ne mrdaju dobar deo dana.

Obično se nanosi poput olovke, u smeru prirodnog rasta dlačica. Nije potrebna velika količina da bi se postigao pun efekat.

Vosak za oblikovanje obrva je providan, pa na ovaj nećete povećati gustinu svojih obrva. Za takav efekat, možete ih nacrtati pomadom za obrve.

Pravo obnavljanje obrva podrazumeva korišćenje seruma za obrve i trepavice koji neguje dlačice iz korena, što spada u najprirodniji način njihovog oporavka.

To zna i Ana koja je imala tanke i slabe dlačice obrva, toliko da je bila primorana svakog dana da ih iscrtava. O njihovom čupanju nije puno brinula, jer su otpadale same. Retke trepavice i obrve su je mučile jer je svaki dan morala da izmišlja trikove kako da ih učini vidljivijim.  Onda je shvatila da može da ih promeni na bolje. Sada ima guste obrve savršenog oblika koje samo nekad malo dotera. I vi možete oporaviti  svoje obrve i trepavice bezbolni i prirodno na njen način. O čemu se radi? Saznajte na linku: https://lepolice.com/tanke-trepavice-i-obrve-pretvorila-sam-u-guste/.

Tada kada oporavite obrve, upotreba voska za obrve ima smisla.

Vosak i senka za obrve

 

Nije li najbolje kada su obrve dovoljno guste da mogu da se oblikuju po želji? Kako je to retkost, uz vosak u pakovanju često idu i senke za obrve. Senke su tu da bi se obrva iscrtala po želji. Jedno ne isključuje drugo, pa tako možete prionuti na posao iscrtavanja obrva, a potom ih fiksirati voskom. Redosled je češće drugačiji: Najpre se obrve fiksiraju, a potom iscrtavaju i popunjavaju.

 

 

U pakovanju uz vosak, obično se dodaju četiri nijanse senki, a preporuka je uvek koristiti boju koja je približna boji kose. Uz vosak ćete uvek biti sigurni da šminka sa obrva neće mrdati, dokle god ne iskoristite sredstvo za skidanje šminke.

Kako napraviti vosak za čupanje obrva?

 

Prirodna sredstva za depilaciju lica i tela uvek uključuju korišćenje šećera. Šećerne paste su dobar izbor, pogotovo ako se skuvaju kako treba. Za depilaciju obrva, neće vam biti potrebna velika količina namirnica, svega jedna manja kafena šoljica belog šećera, jedna osmina šoljice limunovog soka, kašika vode i pola kašike soli.

Sve sajstojke staviti na tihu vatru da porumene. Kada smeša počinje da dobija karamelizovanu boju – skloniti je sa vatre. Ostavite je sa strane da se ohladi, a potom je prebacite u frižider. Kada se ohladi, ne bi trebalo da bude tečna, već bi trebalo da se blago rasteže. Ukoliko je mnogo tvrda, verovatno ste preterali sa kuvanjem.

Kada procenite da je smesa u redu, prionite na posao. Pripremite i tračice za vosak i pokušajte da ih depilacijom uredite.

Kako napraviti vosak za oblikovanje obrva?

 

Vosak za oblikovanje obrva možete napraviti uz pomoć pčelinjeg voska i malo talk pudera za lice. Istopite pčelinji vosak na vatri i dodajte talk. Po potrebi, možete narendati i malo olovke za obrve ili dodati svoje omiljene senke. Kada se smesa prohladi, vaš vosak je spreman za korišćenje.

 

vosak za oblikovanje obrva

 

Napravite vosak za obrve uz pomoć praškastog želatina za pravljenje kolača. Recept je vrlo jednostavan, a podjednako učinkovit kao pravi pravcati vosak za obrve. Od sastojaka biće vam potrebno pola kašičice želatina, pola čaše tople vode i nekoliko kapi eteričnog ulja po želji. Sipati sve sastojke u šerpicu i skuvati na tihoj vatri.

Zvuči komplikovano? Iskoristite običan sapun za umivanje bez boje i mirisa za fiksiranje obrva. Providni, glicerinski sapun je u ove svrhe najbolji.

Najbolji vosak za obrve

 

Ukoliko ste ljubitelj prirodnih preparata, možete napraviti svoj domaći vosak za obrve. Ipak, ovi preparati su vrlo dostupni u svim bolje snabdevenim drogerijama, pa nema potrebe da ih pravite. Dovoljno je da posetite neke od njih i da potražite popularne marke Nyx, Loreal, Essence i mnoge druge.

Ovo su najpoznatije marke voskova za fiksiranje obrva, a što se tiče voska za depilaciju, predstavićemo vam vosak za obrve pod vrlo konkretnim imenom- Remove.

Remove olovka sa voskom za obrve

 

Vrlo laka i jednostavna olovka za korišćenje dolazi pod imenom Remove i služi za uklanjanje suvišnih dlačica. Na samom preparatu je naznačeno da dlaka treba da bude oko 1,5 mm kako bi mogla da se iščupa, što nije baš malo. To znači da obrve treba pustiti da porastu, kako bi mogli da ih izdepilirate.

Pre korišćenja proizvoda treba očistiti lice, jer kozmetički preparati poput hidratantne kreme ili šminke, učiniće da proizvod ne ispolji svoje puno dejstvo. Koža oko obrva, takođe, ne sme biti znojava.

Na pakovanju se nalazi i uputstvo za korišćenje preparata koje upozorava da se vosak maže na kožu lica u pravcu rasta dlačica obrva, a da se tračice povlače u suportnom pravcu. Dobra stvar je da se višak preparata lako može ukloniti vlažnom maramicom ili tupferom u slučajevima kada je pogrešno nanet.

Nyx vosak za obrve

 

Reč je o vosku za definisanje obrva koji se može nabaviti u većini kozmetičkih radnji. Govorimo o providnoj formuli u obliku olovke, koja omogućava lako i precizno nanošenje voska. Sa druge strane olovke je četkica, kojom se vosak može vrlo precizno razmazati (blendovati) na koži i dlačicama obrva.

Na pakovanju ovog preparata piše da je ovaj vosak za definisanje obrva vrlo postojan i takve teksture, da ne masti obrve. Rezultat su savršeno definisane obrve, koje zadržavaju svoju postojanost dugo nakon nanošenja.

Loreal vosak u olovci

 

L’oreal Shaper olovka za definisanje obrva, sa jedne i druge strane sadrži vosak, samo je da jedne strane obojen, a sa druge providan. Na poklopcu se nalazi četkica koja služi za češljanje i nameštanje obrva. Formula je vrlo mekana, ali ne previše, jer se lako nanosi i ne razmazuje, kao što je slučaj sa Nyx voskom.

Essence olovka sa voskom za obrve

 

Essence olovka sa voskom za definisanje obrva je još jedan u nizu proizvoda koji možete probati kako biste neposlušne dlačice doveli u red. Na pakovanju je i naznačeno da je proizvod namenjen za neposlušne obrve.

Prednost ovog preparata, kako ističu proizvođači, je u tome što su dovoljna samo nekoliko poteza olovkom da bi se obrve dovele u red. Idealan preparat onda kada nemate puno vremena za posvećivanje obrvama.

City color vosak za fiksiranje obrva

 

Reč je o setu koji pored voska sadrži i nekoliko nijansi senke (najčešće tri). Na pakovanju ističu da je nanošenje voska prvi korak u oblikovanju obrva, a da se nakon toga može nastaviti dalje šminkanje, odnosno popunjavanje iste. U pakovanju se dobija i pinceta, kao i aplikator, a pored toga se dobija i uputstvo kako dobiti savršen izgled obrva, bez upotrebe šablona za obrve.

Vosak za obrve – cena

 

Kupovina voska za obrve nije velika investicija, jer je cena ovog proizvoda za negu krajnje simbolična. Mogu se nabaviti po ceni od 200-300 dinara (kao što je Essence olovka), preko 1200 dinara koliko košta Nyx vosak za definisanje obrva.

Pakovanje Remove voska za depilaciju obrva košta oko 600 dinara. Ukoliko odlučite da odete na tretman u kozmetičkom salonu, potrebno je da izdvojite od 500 do 1000 dinara.

Kako je u pitanju vrlo praktičan način za održavanje obrva urednim, raspitivali smo se o iskustvima sa ovim preparatom. Evo šta smo saznali!

Vosak za obrve: iskustva

 

Čupanje obrva voskom nije nešto naročito popularno. Dame je više uzdaju u staru dobru metodu- čupanje pincetom, pa će se retko odlučiti za kupovinu voska za depilaciju obrva.

Sa druge strane, vosak za definisanje obrva je ozbiljan hit. Influenserke su probile ovaj preparat u sam vrh kada je sređivanje obrva u pitanju, tako da svaka ozbiljnija šminka podrazumeva nanošenje i voska za obrve.

 

 

Milica (19) ima baš reči hvale za ovaj preparat:

“Probala sa vosak za definisanje obrva i od tada je sastavni deo moje rutine kada je šminkanje u pitanju. Imam sreću da imam jake i guste obrve, pa im nije potrebno docrtavanje, farbanje i sl. Dovoljno je da ih fiksiram i one izgledaju sasvim korektno. Veliki sam ljubitelj preparata koji forsiraju prirodnu lepotu. Sve manje sam za jaku šminku obrva. To više nije popularno.”

Sanja (37) ima drugačije iskustvo:

“Meni su obrve strašno otpadale od ovog preparata. Baš su se proređivale. Problem se nije javljao pri nanošenju voska, već pri skidanju istog. Što bih više trljala dlačice tupferom, bivale su sve slabije. Možda sam bila previše gruba. Baš smatram da njegova upotreba nije korisna za rast i razvoj obrva. Više sam za negu obrva preko dana kvalitetnim serumom i klasično iscrtavanje olovkama i senkama u specijalnim prilikama.”

U jednom se slažu svi, a to je da su obrve ono što daje okvir licu i da treba da budu jake, zdrave i guste.

Istraživanja čak potvrđuju da postoji veza između privlačnosti osobe i njenih crta lica, a obrve u svemu tome igraju veliku ulogu.

Malo je dama i muškaraca koji su rođeni sa baš savršeno oblikovanim obrvama. Dobar deo njih mora da ih dorađuje. Svakodnevno iscrtavanje olovkom je ozbiljan posao i zahteva puno vremena.  Rešenje je u pažljivom odabiru preparata za negu obrva. Obnavljanje prirodnih dlačica se nameće kao jedini pravi izbor, a onda vosak za obrve može da učini da one ostanu besprekorne i uredne ceo dan.

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *