bronzer za lice
Kozmetika za lice

Uvek preplanuli uz najbolji bronzer za lice

Savršen “sun kissed” efekat se postiže veštim nanošenjem bronzera za lice. Izbor brenda zavisi od mnogo čega, a ovo su najbolji bronzeri za lice.

Bronzer i njegova uloga

 

Bronzer je onaj komad dekorativne kozmetike koji, ukoliko ga vešto upotrebite, treba vašem licu da da izgled blage preplanulosti.  Ovo je jedan od onih proizvoda koji u spretnoj ruci može učiniti da izgledamo super, ali neveštim šminkanjem može učiniti da vam lice izgleda išarano i neprirodno.

Bronzer ima kremastih, u prahu i u kuglicama.

Neka ova moja priča pomogne da izaberete najbolji bronzer za svoje lice prema tipu kože i načinu na koji želite da ga koristite.

Hajlajter ili bronzer – šta izabrati za lice?

 

Kod kompletnog mejkapa ova dva proizvoda vam nisu “ili ili”.

Zamislite na obrazu tri linije u pravcu prostiranja jagodične kosti. Najdonja ispod jagodične kosti je kontura, srednja je bronzer. Iznad bronzera se nanosi hajlajter.

Oprezno sa hajlajterom.

Sve češće viđam žene koje liče na bronzanog čoveka koga možete videti u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.

Budite štedljivi sa hajlajterom i koristite ga samo za veče.

Kako se koristi bronzer za lice?

 

Ukoliko ste stigli do brozera sigurna sam da znate da kompletan make up podrazumeva niz koraka. Za neke dame je to pravo zadovoljstvo i rado se prepuštaju dužem sedenju pod svetlima toaletnog stola.

Ako niste od njih, bar ne svakodnevno, zapamtite za posebne prilike.

Dakle, bronzer dolazi nakon prajmera, podloge, pudera, korektora, hladnog konturisanja…kada je vaš ten pripremljen za dekorisanje.

Ovde je prilika da zapamtimo osnovno pravilo koje glasi:

Sve što želimo da istaknemo na svom licu treba da bude svetlije, sve što želimo da sakrijemo od pogleda treba da bude tamnije.

bronzer za lice upotreba

Zvuči jednostavno. Ipak, u praksi je tanka linija između savršene šminke koja vas čini lepšim, svežijim i mlađim i one koja vam može dodati i godine i umor na lice.

Veština nanošenja bronzera može vam pomoći da podignete strukturu lica i ton kože. To je verovatno najjednostavniji pristup da oživite svoj ten.

Sledi uputstvo korak po korak:

1.Pripremite lice za šminkanje

 

Očistite lice blagim sredstvom za pranje. Nastavite sa tonerom pa zatim hidratantnom kremom.

Kada se krema upije nanesite svoj omiljeni prajmer.

Dobro pripremljeno lice za šminkanje samo ukoliko ga svakodnevno pravilno negujete.Nega treba da bude usklađena sa vašim tipom kože, specijalnim potrebama i vašim godinama. Dekorativna kozmetika nije svemoguća. Bubuljice su čest problem koji pokušavamo da zataškamo šminkom. Tu upadamo u začarani krug. Što više šminke pod kojom se skrivamo više mogućnosti za bubuljice i akne.

Zato prvo rešite problem bubuljica. Tek tada će vaše lice biti spremno za bronzer, prajmere, hajlajtere…

Nije lice bez bubuljica nemoguća misija. Samo treba znati kako. Milica je došla do rešenja i rado ga podelila sa nama. Ako želite čisto lice bez bubuljica, saznajte šta pomaže.Sledi njeno lično iskustvo na sledećem linku:https://lepolice.com/kako-sam-otkacila-bubuljice/

2.Nanesite osnovnu šminku

 

Ovaj korak podrazumeva utapkavanje podloge četkom ili beauty sunđerom. Zatim sledi korektor za podočnjake ukoliko vam je potrebno dodatno pokrivanje. Nakon toga možete naneti bronzer.

Za početnike je podesnije da koriste bronzer u prahu jer je lakši za upotrebu i lakše ga je blendiranjem stopiti na licu da ne ostanu jasne ivice nanošenja.

3. Nanesite bronzer

 

Bronzer se nanosi četkicom. Verovatno znate da postoje različite za svaku fazu šminkanja i proizvoda koji se njime nanosi. Nanesite ga na najistaknutije delove lica kao što su jagodice, čelo, linija kose i slepoočnice.

4. Dodajte malo hajlajtera i rumenila

 

Na kraju dolazi hajlajter otprilike iznad linije bronzera na jagodicama i sasvim malo rumenila na sredini jagodične kosti. Tako kažu vešti magovi šminkanja.

Gde se nanosi bronzer?

 

Postoji čitava gomila faktora od kojih zavisi savršenost bronziranja. Bez obzira na oblik vašeg lica, evo osnovnog pravila koje treba da se pridržavate kada nanosite bronzer .

Fokusirajte se na delove lica gde bi sunce prirodno najviše delovalo, kao što su jagodice, čelo i most nosa.

Zamislite dva broja 3 na svom licu. Gornja ivica čela, jagodična kost, brada. Nanesite bronzer na taj deo lica.

Kako biste pravilno naneli bronzer na jagodičnu kost i izbegli tzv. “riblju facu” pratite zamišljenu liniju koja se proteže od vrha uha do ugla usana. Bronzer treba naneti tik iznad te linije nikako ispod jer će vam lice izgledati upalo.

Zaustavite se sa nanošenjem negde na polovini te linije.

Ovo će vašem licu dati onaj topao izgled kao da ste se osunčali taman koliko je potrebno.

“Sun kiss”= poljubac sunca je izraz koji se u kozmetici koristi za efekat koji se postiže bronzerom na licu.

Nakon toga možete naneti završni potez svetlucavim bronzerom da sve to još dodatno izjednači, osveži i da notu blistavosti.

Naravno, ovo nije šminka za svaki dan ali lepo je znati za one prilike kada treba da zablistate.

Ovo zvuči taman toliko jasno koliko i gramatičko pravilo bez primera.

Potražite dobra video uputstva. Pronaći ćete masu različitih primera i saveta. Videćete da se tehnike šminkanja razlikuju. Isprobajte, fotografišite se, pitajte drugaricu za mišljenje. Tako ćete doći do svoje savršene tehnike.

Uvek imajte na umu da je dobar make up samo onaj koji učini da izgledate lepše, svežije i mlađe nego bez šminke. Ako to nije slučaj najbolje će biti da se umijete.

Bronzer u prahu

 

Bronzeri u prahu su dostupni u raznim nijansama. Mada se većina njih slaže uz bilo koju boju tena, preporučuje se da koristimo onaj koji je najbliži našoj boji kože.

Osobe veoma svetle puti bi trebalo da se klone vrlo tamnih bronzera i obrnuto, taman ten ne voli jako svetle nijanse.

Pored običnih, postoje i svetlucavi bronzeri u prahu. Oni u sebi sadrže čestice koje reflektuju svetlost. Uloga im je da proizvedu na licu onaj efekat koji se u kometici zove  “healthy glow” ili na našem divnom jeziku “da pucate od zdravlja”

Za razliku od običnih praškastih bronzer koje nanosimo shodno pravilima koja sam već istakla, svetlucavi bronzer se samo ovlaš nanosi na jagodičnu kost i ispod donjeg luka obrva.

Iako je neobično, neki bronzeri imaju malu količinu SP faktora u sebi. Pored toga, neki od od njih su napravljeni od lekovitih elemenata za koje se zna da pomažu koži sklonoj aknama, suvoj ili masnoj koži. Na primer, bronzani puder sa primesama salicilne kiseline prodaje se ženama sa aknama. Beta hidroksi kiselina u suštini izaziva brže otpuštanje spoljašnjeg sloja mrtvih ćelija kože, što rezultira manje začepljenim porama, a time i manje akni.

Željeni efekat bronzera je izgled prirodne preplanulosti.

Pojedine dame ga koriste samo leti dok druge upravo zimi, kada je koža najbleđa, vraćaju njima malo sunca na svoje lice.

Bronzer u kuglicama

 

Izuzetno popularan i vrlo praktičan je bronzer u kuglicama uvek osim kada ga nesmotreno prospete po kupatilu ili toaletnom stolu. Ko to nije doživeo ne zna šta je kozmetička muka.

 

bronzer u kuglicama

 

Ovo je zaista neverovatno slatka kutija puna raznobojnih svetlucavih perlica koje se sastoje od komprimovanih mineralnih prahova u bronzanim nijansama. Korisnik može da prevuče mekanu četkicu preko ovih malih bisera kako bi pokupio različite nijanse, koje se zatim stapaju dok se četkicom utapkava po licu.

Bronzeri u kuglicama se mogu koristiti i za konturisanje lica.

Ova vrsta proizvoda pruža vam mogućnost korišćenja nekoliko nijansi istovremeno za što prirodniji preplanuo ten.

Obično su dostupni u tri varijante: najtamniji, srednji topao zlatan ton i najsvetliji koji sadrži pastelne i malo hladnije nijanse.

Koji ćete izabrati zavisi od boje vašeg tena i godišnjeg doba.

Bronzer u stiku

 

Stik proizvodi su praktični, zgodno staju u neseser. Ne rasipaju se prilikom nanošenja. Ovu vrstu broznera utapkaćete nažno prstima ili beauty sunđerom.

Oni u svom sastavu imaju materije koje čuvaju vlagu u koži. Podesni su za suvo lice.

Pazite sa ovim bronzerom da ga dobro sjedinite sa ostatkom šminke kako ne bi ostali oštri prelazi.

Većina brendova ima ovaj proizvod u različitim nijansama. Pronašla sam i one stikove koji na jednom kraju imaju stik za konturisanje a na drugom bronzer. Praktično zar ne?

Kako izabrati bronzer za lice?

 

Bronzer nije namenjen samo određenim tonovima kože. Kada se pravilno koristi i sa pravim alatima, ovaj neverovatan proizvod može vam dati prekrasan sjaj tokom cele godine. Međutim, ako ste početnik, verovatno imate milion pitanja u vezi sa njegovom primenom, formulacijom i bezbroj bronzera dostupnih na tržištu.

Dobra je ideja da izaberete bronzer koji nije više od jedne ili dve nijanse tamniji od vaše prirodne boje kože. Korišćenje bronzera koji je više od dve nijanse tamniji od boje vaše kože ili previše svetlucav će učiniti da izgledate neprirodno.

Osobe jako tamnog tena ne bi trebalo da biraju jako svetlucave bronzere.

Suvoj koži bolje odgovaraju kremasti od bronzer u prahu. Krem proizvodi daju hidriraniji efekat što je suvoj koži zaista potrebno.

Četka za bronzer

 

U neka davna vremena imali smo samo jednu veliku četku za nanošenje rumenila.

Sada je šminkanje podignuto na nivo umetnosti i potrebno je da u onom malom ćupu na toaletnom stolu imate bar onoliko različitih kistova koliko i slikar u svom ateljeu. Bez šale, svaka faza zahteva svoju četku.One za nanošenje bronzera treba da budu ovalnog oblika ni prevelike ni premale, mekane, pufnaste. Potrebno je da na njih lagano prione određena količina proizvoda, ali i da se lako otrese višak pre same aplikacije. Pitajte u drogeriji da vam daju specijalizovanu četku za nanošenje bronzera.

Ukoliko koristite krem bronzer tada vam nije potrebna četka. Malu količinu kreme nanosite na beauty sunđer, a zatim nežno utapkavate na željenu regiju lica.

Ipak, skromno mislim da će vaša veština, po onoj staroj o Mandušiću Vuku, biti presudnija od marke i cene četkice za bronzer.

Kako staviti bronzer bez četke?

 

Ako ste sebi dozvolili takvu „blamažu“ da nemate četku za bronzer ili ste otišli na put zaboravivši je, moraćete da se snađete uz pomoć štapa i kanapa. Jedan od načina je da i ne nosite šminku.

Na Youtubeu ćete naći neke videa koji nas uče kako da se našminkamo bez četkica. Uglavnom je poenta u utapkavanju i blendiranju proizvoda jagodicama prstiju. Kod brontzera ako je praškast ili u kuglicama to će vam teže poći za rukom. Pokušajte sa pamučnim tuferom.

Najbolji bronzeri za lice

 

Evo šta smo odabrali za vas kao najbolje proizvode. Vama ostaje da izaberete nijansu i brend koji najbolje odgovar avašem tenu, onome kako vidite sebe i godišnjem dobu.

 

najbolji bronzer za lice

Max factor

 

Ovaj brend ima čitavu paletu bronzera, mat i svetlucavih. Facefinity bronzer bi trebalo da vam da svež izgled bez taloženja u porama. Sa njim vaša šminka nikada ne bi smela da izgleda musavo. Lagane je formule, lako se blendira.

Llums

 

Ovo je krem bronzer. Lagane je teksture. Sadrži svetlucave čestice. U svojoj formulaciji sadrži hranljive ovlaživače koji pomažu da ko koža ostane hidrirana i da vam šminka duže bude postojana. Zbog ovih karakteristika mi se čini dobrim izborom za osobe sa suvom kožom lica.

Catrice holiday skin bronzer

 

Ovo je svilenkast bronzer koji sadrži ulje makadamije. Suptilno je sjajan. Vodootporan je što nije loše da znaju dame koje i na plažu odlaze sa full šminkom. Uostalom i njegovo ime sugeriše da vam je idealan izbor za godišnji odmor. Dakle jedna potpuno letnja varijanta bronzera za lice.

Rimmel natural bronzer

 

Kremast je, baršunast i lak za nanošenje. Vodootporan je i postojan do 10 sati.

Dostupan u tri nijanse: od najtamnije, preko pastelno roze do zlatne.

Aura

 

I ovaj brend ima nekoliko različitih bronzera. Pored kremastih videla sam da u Liliju imaju i Aurin bronzer u stiku. Ovo je praktičan proizvod za putovanja.

Hoola

 

Hoola bronzer se zbog nijanse u kojoj nam dolazi koristi se i za konturisanje lica.

Uz njega ide i četkica za nanošenje. Jedan je od skupljih proizvoda, ali ako imate sreće da naletite na malo pakovanje uzmite ga jer će vam jako dugo trajati. Odgovara ženama jako tamnog tena.

Šta koristiti umesto bronzera?

 

Za hitne slučajeve ukoliko nemate bronzer možete umesto njega upotrebiti prozirnu neutralnu nijansu rumenila ili malo braon ajlajnera koji ćete namazati na jagodicu prsta i zatim utapkati na mesto predviđeno za nanošenje bronzera.

Šminkanje je odavno prestalo biti par poteza četkicom. Pretvorilo se u višeslojno prekrivanje, utapkavanje i blendiranje. Na slikama, videu i filmovima žene izgledaju prosto nestvarno lepe.

Kada ih umijete imate šta da vidite.

Da li ste spremni i vešti da svakaoga dana provedete sate pred ogledalom kako biste dostigli tu savršenu lažnu lepotu?

Nekako mislim da je mnogo ugodnije nositi svoju sopstvenu pravu lepotu besprekorno negovanog tena umesto maske u vidu debelog sloja šminke.

Moguće je imati ten kome nije potrebno skrivanje. Prirodna svakodnevna nega može vam podariti lice na kome će tek potez četkicom dati šarm vašoj prirodnoj lepoti.

 

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *