uljani čistač za lice
Nega kože

Uljani čistač za lice je sjajan, ali nije za svakoga!

Ako već dugo imate problem da svoje lice očistite dubinski, uljani čistač za lice je prava stvar! Ipak, iako je sjajan, nije za svakoga. Upoznajte ga bolje.

Osim što temeljno čisti i uklanja šminku, ovaj proizvod odličan je za hidrataciju lica, jer zadržava vlagu i neguje kožu.

Čišćenje lica je korak koji nikako ne smemo preskakati. Ako dozvolimo da nam se šminka i prirodne masnoće gomilaju na licu, napravićemo veliki problem sa kožom, koji ćemo kasnije teško ukloniti.

Iako ponekad imamo utisak da nam je sve teže da lepo i dubinski očistimo lice i pronađemo savršeni preparat za tu namenu, to zaista ne mora da bude baš tako. Istini za volju, teško je pronaći čistač koji je zaista efikasan, a da ne šteti licu i da ga koža privata. Svi su obično puni alkohola i hemikalija koje isušuju kožu, pritom štetno deluju na površinsku barijeru kože.

Ono što vam može pomoći u odabiru jeste njegov sastav, kao i način na koji njegovi sastojci deluju.

Evo nekih saveta kako odlučiti pre kupovine.

Šta je uljani čistač za lice?

 

Uljani čistač za lice, samo mu ime kaže, jeste proizvod za čišćenje lica i uklanjanje šminke, na bazi ulja.

Osim prirodnih ulja, ovaj prozvod sadrži i druge sastojke : minerale, vitamine i emulgatore. Ono što mu je glavna prednost u odnosu na sve druge preparate za ovu namenu, je ta što zadržava vlagu unutar kože duže od ostalih i što neguje kožu.

Uljima za čišćenje lica su dodati još i blagi deterdženti da bi se pospešilo ispiranje vodom. Ovo često znači da sadrže sulfate, koji dosta isušuju kožu. Kada birajte, gledajte da to bude proizvod bez sulfata.

 

uljani čistač za lice upotreba

 

Verovatno se pitate, zašto je efikasno baš uljano sredstvo za čišćenje lica?

Zato što se kvalitetna rutina čišćenja može obaviti samo uz uljani preparat, koji istovremeno uklanja sebi slične komponente sa lica. Kada to kažemo, mislimo na višak sebuma, uljane ostatke šminke i UV zaštitnih faktora, silikona i drugih nečistoća sa lica.

Čisto i negovano lice podrazumeva i lice bez fleka, pega, problematične masne kože i bubuljica.

Jovana je iskusila to loše iskustvo da joj lice bude prekriveno bubuljicama, upravo jer je sve vreme koristila pogrešne preparate za svoje lice – sve do trenutka dok nije pronašla revolucionarno rešenje za svoje probleme. Sada konačno može da se pohvali lepom i čistom kožom lica, bez akni i crvenila. Ako želite da i vaše lice bude bez bubuljica, probajte njen trik. Pročitajte njenu priču na sledećem linku: https://lepolice.com/bubuljice-su-bile-uporne-ali-ima-resenja/

Uljani čistač za lice je samo prvi korak kod dvostrukog čišćenja lica i njega korejke najčešće koriste da bi imale savršeno čist ten. Put do lepog lica nije nedostižan, samo treba poštovati neka pravila i pratiti potrebe svoje kože.

Kome je namenjen uljani čistač lica?

 

Znate li da su ovi preparati izabrani za najnežnije proizvode za čišćenje lica?

Razlog tome je što nimalo ne oštećuju kožu, poput drugih čistača koji pojačano isušuju i pojačavaju lučenje sebuma kao kontraefekat kod agresivnog tretiranja lica. Uljani su jako nežni i zato su namenjeni svim tipovima kože, počevši od suve, dehidrirane, normalne do sasvim masne kože.

Verovatno se pitate kako to da uljani preparat nanosimo na masnu kožu? Kako ona reaguje u takvom trenutku?

Kao što iznad pomenuh u tekstu, uljane komponente najbolje uklanjaju komponente istog sastava i dubinski čiste kožu, ne ostavljajući je suvom i nadraženom, već hidriranom i mekanom. Prodiru duboko u slojeve kože i čiste i najdublje pore, ostaviljajući kožu glatkom, sa ujednačenim tenom. Zato ga mnogi i vole.

Međutim, masna koža često na ovakav preparat ne reaguje dobro. Osobama sa ovakvom kožom donekle treba nešto što će isušiti. Zato su za njih sredstva za lice uglavnom na bazi alkohola. Iako je on na lošem glasu jer isušuje lice, ako je pravilno iskombinovan može doneti blagodet masnom licu. Alkohol u kozmetici služi da se u njemu rastvore hranljivi sastojci biljaka na primer. Uz prave komponente, dobar losion za bubuljice će i čistiti lice, i stvoriti ravnotežu u proizvodnji sebuma na licu.

Dakle, za lice sklono bubuljicama – bolje čistiti lice losionima.

Evo koji su najbolji: Koji je najbolji losion za lice protiv bubuljica?

 

Šta je hidrofilno ulje za lice?

 

Hidrofilno ulje je proizvod koji nastaje kada se uljani čistač lica pomeša sa vodom.

Iako možda na prvi pogled zvuči nemoguće da se masti (ulja) rastvaraju sa vodom, ovaj preparat upravo to i radi. Kada se pomeša sa vodom, dobija se jedna potpuno nova supstanca, slična mleku i emulziji za skidanje šminke i čišćenje lica. Ovo se postiže dodavanjem posebnih emulgatora koji vezuju molekule tečnosti i stvaraju emulzije. Nakon dodira sa vodom, ulje se ptervara u belo mleko od pene i može se spirati.

Mogu se koristiti istovremeno, mešajući, a nekada ga možete samo isprati vodom nakon nanošenja. Ova kozmetička mešavina namenjena je nežnoj koži, bez narušavanja lipidnog statusa.

Pogodna je za umivanje starijeg tipa kože, jer štiti kožu od pucanja i ne isušuje je, a i dobar je antiseptik. Takođe, hidrofilno ulje ima zadatak da apsorbuje potkožni višak masnoće i da je na taj način eliminiše.

Da li je moguće čišćenje lica uljem?

 

Ono što nam donekle svima ostaje nejasno, jeste kako se koža ponaša kada je očistimo uljem. Da li na njoj ostaju tragovi masnoće i kako to koža prihvata?! Da li se kao posledica javljaju propratni problemi sa kožom u vidu nagomilanih masnoća i da li ostaju bubuljice na mestima gde je ulje prošlo?

Ako govorimo o koži, nevezano koji tip je u pitanju, kao što smo rekli, čišćenje lica uljem nije škodljivo, itekako je moguće, zato što je dizajnirano tako da ima hranljivi i umirujući dubinski efekat.

Emulgator sadržan u uljanom čistaču, omogućava da se rastvore svi masni i voštani zagađivači koji se nakupljaju na površini kože.

Svi molekuli masti kojima se koža očisti se savršeno rastvaraju prilikom kontakta sa njom, pa je nakupljanje suvišnih prljavština nemoguće. Mogućnost ispiranja uljanog čistača je dozvoljena, kao potpora da se masnoća neće zadržati nigde u dubini kože.

Uostalom, pogledajmo kako se uljani čistači pravilno koriste.

Kako se koristi uljani čistač lica?

 

Potrebno je da malu količinu proizvoda naneste na svoje prste, a zatim lagano umasirate na svoje lice, svuda gde želite da skinete šminku ili uklonite ostatke prljavštine.

Većina čistača se može nanositi i preko očiju, što je jako važno kada želimo da lepo uklonimo ostatke šminke sa njih.

Masaža lica, osim što poboljšava tonus kože, utiče i na poboljšanje cirkulacije i krvotoka, kao i prohoda kiseonika do pojedinih ćelija u koži.

Kada ste ga naneli svuda gde je potrebno, običnom blazinicom ili mokrim peškirom možete preći preko lica, lagano tapkajući da se uklone svi ostaci prljavštine. Nemojte jako pritiskati, da ne ogrebete površinski sloj kože. Ako vam ne odgovara masni film na licu, na kraju čišćenja možete umiti toplom vodom. 

Ne preporučuje se upotreba više od jednom u toku dana, a najbolje vreme za to je uveče, nakon napornog dana, kada se koža priprema za odmor i dubinsku hidrataciju. Noć je savršeno vreme da koža upije i lepo iskoristi sve što se na nju nanese.

Prirodni uljani čistač za lice

 

Ako ste pristalica prirodnih recepata i volite da eksperimentišete kod svoje kuće, sa ovim preparatima sigurno nećete pogrešiti. Itekako je moguće napraviti prirodni uljani čistač lica, a za to će vam biti potebno samo dva sastojka. 

Prirodna ulja su vrlo lekovita i koži donose samo dobrobiti koje ona iskorišćava. Potrebno vam je 2 vrste ulja: ekstra devičansko maslinovo i ricinusovo ulje.

Možete kombinovati još neka ulja, poput jojobinog, lanenog, ulja noćurka, od semenki grožđa, u zavisnosti od tipa kože koji imate.

Za suvu kožu, kombinujete: 3 kašike maslinovog ulja i 1 kašiku ricinusovog.

Za mešovitu kožu proporcija je 50:50

Za masnu kožu ćete staviti 1 kašiku maslinovog i 3 kašike ricinusovog ulja (ili za koju ste se kombinaciju već odlučili).

Trećinu mešavine nanosite na lice i lagano utrljavate do potpunog čišćenja, a na kraju i skidanja svih nečistoća.

Ako imate poteškoće sa bubuljicama i aknama, uzećete i malo eteričnog ulja lavande ili čajevca.

Tražite svoju idealnu kombinaciju.

Micelarno ulje za čišćenje lica

 

Micelarno ulje predstavlja idealnu kombinaciju ulja i micela za čišćenje lica i uklanjanje tragova šminke.

Koristi se nakon grubog skidanja nečistoća, za mikročišćenje, jer uklanja i one najupornije prljavštine. Lako je za ispiranje i ne ostavlja masne tragove na licu.

Micelarno ulje, takođe kao i hidrofilno ulje za čišćenje, se u kontaktu sa vodom pretvara u emulziju (tačnije mleko) i lako se nanosi, a još lakše ispira. Može da ukloni i vodootporne fromulacije, koje se inače teško skidaju. Za razliku od ulja, lako se ispira i ne ostavlja masne tragove. 

Najbolji komercijalni uljani čistač za lice

 

Teško je reći koji komercijalni čistač za lice je najbolji. Dostupno je zaista puno njih, a samo oni koji su ih isprobali, znaju šta im odgovara i šta je u stvari dobro. Umesto toga, pripremili smo spisak onih koji su najkorišćeniji na napim prostorima i taj spisak izgleda ovako.

 

čistač za lice na bazi ulja

Nivea

 

Nivea ulje za čišćenje lica je dizajnirano za izuzetno osetljivu kožu lica. Jako je nežna formulacija koja se u kontaktu sa vodom pretvara u mleko. Sadrži prirodno ulje semena grožđa i vrlo je efikasna za uklanjanje nečistoća i skidanje šminke.

Biobaza

 

Biobaza je micelarni uljani čistač lica. Sadrži ekstrate žalfije i mimoze, koje su zadužene za mladolik izgled kože i održavanje vitalnosti. Ulje suncokreta i limunske trave održava tonus kože i njene elastičnost. Ulje badema vlaži kožu i ne dozvoljava joj da stari, a svi oni zajedno fantastično čiste kožu i hidriraju je dubinski.

Uriage

 

Uriage Hyseac ulje za čišćenje lica namenjeno je masnoj koži lica koja je sklona aknama. Može se koristiti za kožu i oči istovremeno, za uklanjanje ostataka šminke. Sadrži ulje kumina sa derivatom jabučne kiseline, za nežno čišćenje i blagu hidrataciju.

Alverde

 

Alverde je prirodni uljani čistač za lice, koji sadrži ekstakte aloe vere i vitamin E. Namenjen je svim tipovima kože, od suve do mešovite i masne. Nežno ukljanja šminku, uklanja i vodootpornu, i predstavlja čišćenje i negu u jednom. Sadrži još i negujuće ulje jojobe i kikirikija.

Vichy

 

Vichy Purete Thermale micelarno ulje za čišćenje lica namenjeno je suvoj koži lica. Ne sadrži alergene i parabene. Uklanja votootpornu šminku i nežno čisti kožu lica od dubinksih nečistoća. Može se mešati sa vodom, do dobijanja mlečne teksture. Ne ostavlja masne tragove i lako se spira.

Iskustva sa uljanim čistačina lica

 

Iskustva najbolje prenose oni koji su određeni preparat doslovno i isprobali. Da ne pričamo više bez potpore, najbolje da vam iskustva naših čitateljki prenesemo u celosti.

 

 

Marija je rekla ovako:

“Ja od kada sam počela da se šminkam, ne mogu da zamislim da završim svoj radni dan, a da ne skinem šminku i ne očistim lice uljanim čistačem. Uvek mi ukloni i najsitnije nečistoće sa lica, a pritom mi koža ostane hidrirana tokom cele noći.”

Jelica

“Moja koža lica je izuzetno masna. Nikada nisam bila pristalica uljanih stvari kada je nega moje kože u pitanju. Probala sam uljani čistač za čišćenje, ali je moje lice odgovorilo tako da su mi se bubuljice pojavile. Odmah sam prekinula upotrebu i nisam ga više koristila.”

Nikolina

“Meni  Vichy uljana micela sasvim odgovara za moj tip kože. Ne mogu da zamislim da neko može lice da očisti na drugi način. Toliko sam svoje poverenje poklonila njoj, da joj ostajem verna dok nešto bolje ne izmisle.”

Kao što možete da zaključite, mišljenja su podeljena. Verujemo da ćete i sami probati, a onda i prosuditi. Nadamo se da smo vam bar malo olakšali kada je izbor uljanog čistača u pitanju.

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *