guste obrve
Oči

Guste obrve su imperativ lepote!

Mislite da priroda nije bila fer i da su za vas guste obrve nedostižne? U zabludi ste. Pročitajte ovaj tekst i saznajte kako da ih progustite.

Guste obrve su u trendu

 

Oni koji su sada premašili 35. godinu života, sigurno se sećaju kako su devedesetih u trendu bile izrazito tanke obrve, koje su bukvalno bile samo jedna linija. Čak je bilo jedno vreme moderno da tu dlaka uopšte nema, da su počupane ili obrijane, a da ta linija bude nacrtana kreonom.

Njima je sigurno teško bilo da se priviknu na trend koji je aktuelan sada, pa, više od decenije, a koji podrazumeva da obrve budu debele i čak veoma guste. Nijanse u tom  trendu su se menjale. Od toga da su obrve mogle da budu veoma čupave, do toga da je u redu da obrva bude debela, ali veoma pažljivo iscrtanih linija i ivica.

Bilo kako bilo, pune obrve sada već dugo vladaju modnom scenom, ali i ulicama. Zapravo, prirodnost koja se izgleda po svaku cenu vraća na velika vrata, ponovo je u modi. Što manje intervencije kada su u pitanju mlade žene, samo malo doterano prirodno izdanje sada je in.

Šta guste obrve čini atraktivnim?

 

Hteli mi to da priznamo ili ne, obrve u mnogome menjanju karakter našeg lica. Ne možemo reći da menjaju celo lice, ali onu značajnu nijansu koja lice čini strogim ili blagim, to svakako čine.

 

 

Kod gustih obrva veoma je značajna njihova prirodnost. Ona čini da izgledaju upečatljivo i lepo. Tanke obrve čine lice strožim i izveštačenijim. Naravno, ne treba uopštavati, nekim osobama tanke obrve jednostavno bolje stoje.

Guste obrve čine da osoba deluje zdravije, ali i opuštenije, manje opterećeno svojim izgledom, iako dobro znamo to uopšte ne mora da bude tako. Ni popularan „nenašminkani izgled” nikako ne podrazumeva da imate malo šminke na licu.

Svakako, ležernost je ta koja guste obrve čini primamljvima, naročito suprotnom polu. Još ako bi bile prirodne, to bi tek bilo sjajno.

Kako imati guste obrve?

 

Ovde ćemo se, naravno, prvenstveno pozabaviti time kako da progustimo obrve na prirodan način. Ipak, biće reći i o tome kako da vizuelno progustimo obrve takođe na prirodan način, bez iscrtavanja, sredstvima koje svi imamo kod kuće.

 

obrve koje su guste

 

Pre toga, pročitajte savet naše čitateljke Ane sa kojom smo već razgovarali o tankim obrvama. Nažalost, ona ih je bila prečupala i nikako nije mogla ponovo da dođe do gustine koju je priželjkivala. Crtanje svakoga dana joj je dozlogrdilo. Pronašla je zato sredstvo koje je pomoglo da dlake počnu ponovo da rastu. Nije ni sama mogla da veruje kojom brzinom. Sad ih s vremena na vreme poneguje i samo vodi računa o njihovom obliku. Kako? Evo, pogledajte ovde: https://lepolice.com/tanke-trepavice-i-obrve-pretvorila-sam-u-guste/

Preparati za guste obrve

 

Kao što rekosmo, prvenstveno je cilj da obrve postanu gušće prirodnim putem, tako što ćemo podstaći njihov ponovni rast. Kao što stimulišemo rast dlaka kose, isto tako možemo uticati na rast obrva i trepavica, uz pomoć pravih prirodnih preparata.

Važno je znati koje biljke i koji aktivni sastojci nam u tome mogu mogu pomoći. Zato, ako želite da poželjne dlake na licu negujete na pravi način, onda birajte preparate koji u sebi imaju ovo: argan, ricinus, badem, muškatlu, ruzmarin i vitamin E.

Svaka od ovih biljaka na svoj način dobro deluje na obnavljanje i rast dlaka.

 • Arganovo ulje svojim masnim kiselinama oblaže dlaku i čini je debljom i jačom.
 • Ricinusovo ulje poznato je još od davnina i stavlja se i na kosu, kako bi poboljšalo rast dlaka.
 • Bademovo ulje pruža neverovatan sjaj i čini dlaku otpornijom na lomljenje.
 • Muškatla u sebi ima aminokiseline koje čine dlaku manje lomljivom i otpornom na promene, kao što je temperatura.
 • Aktivni sastojci ruzmarina ojačavaju koren dlake i umanjuju njeno opadanje.
 • Na kraju, vitamin E, nezaobilazan kada je nega lica u pitanju. To je antioksidans koji štiti od štetnog dejstva slobodnih radikala i čini dlaku, a i kožu, lepšom i nežnijom.

Sada, kada znamo sve ove informacije, hajde da se pozabavimo konkretnim preparatima.

Serum za rast trepavica i obrva

 

Iako ima i pojedinačnih stvari koje ćemo kasnije navesti, serumi za rast trepavica i obrva najkompletnija su nega koju možete odabrati, a evo i zašto!

Naveli smo veliki broj sastojaka koji su dobri u ove svrhe. Međutim, kombinacija svih njih čini da dlake rastu gušće, a da nema apsolutno nikakvih drugih nuspojava na tom delu lica. Oni kao kombinacija koja se i najčešće nalazi u serumima, pored toga što ojačavaju dlaku, čine i kožu na obrvama otpornijom.

Neki sastojci, kao što je samo ricinusovo ulje, mogu biti jaki za ovaj osetljivi deo lica, pa izazvati iritaciju. Neki drugi mogu isušivati kožu. Kombinacijom sastojaka iz seruma obezbeđujete i rast dlaka i negu kože. Pri tom, možete ih nanositi i na nežno područje oka, na trepavice.

Potrebno je samo da koža bude potpuno čista, pre toga lepo oprati lice od nečistoća i šminke. Četkicom ili pipetom namazati serum na obrve i pustiti tako da prenoći. Možete ga i ujutru koristiti, pre šminke, budući da se brzo suši, pa neće biti prepreka za nastavak nege i dnevnih obaveza.

Ricinusovo ulje za obrve

 

Kada obrve slabo rastu, može pomoći i ricinusovo ulje. Već smo ga pomenuli kao jedan od poželjnih sastojaka i kao sredstvo koje progušćuje kosu. Ono deluje na koren dlake, tako što ga učvršćuje, sprečava opadanje. Takođe i neguje dlaku, čineći je manje podložnom lomljenju i kidanju.

Ipak, ricinusovo ulje ume biti veoma jako za osetljivo područje oko očiju. Samim tim, poželjno bi bilo prvo ma manjem uzorku proveriti da li će ono izazvati neku osetljivost. Ako se to desi, onda ne bi bilo loše da ga malo razblažite kokosovim uljem, u razmeri 2:1 u korist ricinusovog ulja. Na ovaj način ćete biti sigurni da ono neće problematično uticati na kožu lica oko obrva.

Maslinovo ulje za guste obrve

 

Još jedan od prirodnih načina kako do lepših i gušćih obrva jeste i preko maslinovog ulja. Njegova blagotvorna uloga za lepotu kose i kože već je poznata. Ovo ulje deluje odlično na već postojeće dlake.

Nije svakome problem kod obrva to što nema dlaka, već što su postojeće dlake tanke i slabo rastu. Zato, potrebno je ojačati dlake nekim dobrim prirodnim sredstvom, kao što je maslinovo ulje. Ono će obložiti dlaku, napraviti zaštitni sloj i učiniti da ona bude jača i deblja. Samim tim, imaće veću snagu da raste.

Maslinovo ulje ne može uticati na ponovni rast dlake, kao što mogu serumi. Ono samo može da već postojeću dlaku učini jačom, što je njegova dobra karakteristika.

Orahovo ulje za gušći rast obrva

 

Još jedno ulje koje želimo pomenuti, a koje može uticati na rast i gustinu obrva jeste orahovo ulje. Ono se može nabaviti u apoteci. Ima u sebi omega 3 masne kiseline. Prirodni je antioksidans, ima antibakterijska svojstva i pospešuje regeneraciju.

Veoma će biti korisno za negovanje dlaka na obrvama, ali i za negovanje kože oko obrva, za koju smo pomenuli da ume biti osetljiva. Nanosi se tokom večeri, kao uostalom i sva ulja. Ovo naročito. Masno je, a ima i tamnu boju koja nije baš poželjna da je nosate preko dana.

Manje čupanja obrva da bi bile guste

 

Ubeđeni smo da što više čupamo ili brijemo dlake na telu, to one brže rastu. Ipak, sa obrvama to nije tako. One su sklone prečupavanju. To znači da je njihov koren slab i da će se često dešavati da, kada iščupate dlake sa jednog dela obrve, one tu više nikada neće rasti.

Zbog toga čupanje mora biti pažljivo i u manjem obimu. Odnosno, centralni deo obrve čak i ne treba čupati, iako deluje neuredno. To se može iščešljati ili nekako zalizati sapunom. Bolje tako nego da čupanjem doprinesete da obrve tu više ne rastu.

Stalno možete čupati samo one delove obrva koji su periferni jer tu i mogu da prestanu da rastu. Ostali delovi bi trebalo da ostanu gusti. Eventualno ih možete malo skratiti makazama, a onda pažljivo videti koje delove čupnuti da biste dobili željeni oblik obrva.

Lažno deblje obrve uz pomoć učvršćivača

 

Ima nekoliko učvršćivaća obrva koje je lako nabaviti, a koje možete koristiti u toku tretmana rasta. Obrvama će uz bilo koji od ovih načina biti potrebno određeno vreme da se proguste. Zato, dok se tokom noći tretirate, tokom dana možete se poslužiti jednim od ovih trikova za obrve koje će stajati onako kako ih ujutru namestite.

 

progustiti obrve

 

Sapun za obrve je prvi od njih. Potrebno je samo da uzmete neki čvrsti sapun i staru četkicu od maskare. Ona može minimalno da bude vlažna, nikako mokra. Čvrsti sapun treba lepo natapkati na četkicu, a onda samo začešljati obrve u određenom pravcu i tako da deluju gušće. Bićete oduševljeni rezultatom.

Vosak za obrve može poslužiti da ih začešljate i zadržite u onom obliku koji vam odgovara. Uzmite četkicu i namažite vosak ili gel, zatim začešljajte i rasporedite obrve. Videćete koliko će one nepomično stajati.

Sličan efekat se dobija i tretmanom koji se zove laminacija obrva, a koji se preporučuje onda kada obrve nisu dovoljno porasle da biste mogli da ih oblikujete.

Recept za guste obrve

 

Rekli smo vam da u serumima za obrve imate takoreći sve! Ako ipak želite sami da napravite svoje čudotvorno sredstvo za rast obrva, i to možete. Kažu da ovaj recept čuda čini, zato slobodno proverite.

 

 

Biće vam potrebno:

 • maslinovo ulje – 1 kašika
 • ricinusovo ulje – 1 kašika
 • med – pola kašike
 • sok od pola limuna
 • nekoliko kapi eteričnog ulja po želji (za bolji miris)

Pomešajte sve sastojke i sipajte ih, najbolje u neku staklenu posudu. Zatim ih dobro promućkajte. Ova smasa može vam biti za više nanošenja, da se ne užegne, čuvajte je u frižideru.

Nanosite četkicom od stare maskare, najbolje uveće, zbog mašćenja. O maslinovom i ricinusovom ulju je već bilo reči. Što se tiče meda, on ima izuzetne regenerativne sposobnosti, a limun antibakterisjke. Ovo nije velika količina kiseline, pa vam neće smetati, naročito u kombinaciji sa ostalim sastojcima. Jeste malo masno i lepljivo, pa nemojte mazati neposredno pre odlaska u krevet, pustite da se malo osuši.

Kako počupati guste obrve?

 

Guste obrve, da bi ostale takve, nije baš lako čupati. Zato je neophodno da pratite savete, kako bi one dugo ostale lepe i bujne.

Prvo ih treba dobro iščešljati i to na gore. Za to će vam trebati češalj za trepavice. Zatim grickalicom ili makazama, kako vam je lakše, iseći ih dotle dokle želite da one budu, kako želite da stoje. Još jednom ih češljate i proveravate da li nešto viri. Ako je sve kako treba, čupate pincetom samo one delove koji se nalaze izvan linije obrva, nikako iz sredine. Sredinu samo skratite, a površinske delove čupajte.

Naročito je važno da ne čupate obrvu skoro nikada odozdo. Vi joj svakako pravite oblik sa gornje strane. Ujedno, sa gornje strane je manja verovatnoća da nešto iščupate više nego što treba. Dole samo začešljavate i čupate one delove koji su dalje od sredine.

Guste obrve kod muškarca

 

Trendovi se menjaju i kada su u pitanju muške obrve i to na mnogo načina. Uglavnom su skloni gustim obrvama,  ali takođe ih u poslednje vreme veoma često čupaju. Kako ne bi upao u neukus kada je u pitanju čupanje, muškarac treba da obrati pažnju na nekoliko stvari.

Guste obrve kod muškarca su poželjne, osim ako nisu spojene. U tom slučaju spojene obrve obavezno razdvojiti čupanjem ili depilacijom. Čupanje i tanjenje je suvišno, naročito ako dlaka nema u velikoj meri.

Povremeno je neophodno šišanje obrva, kako bi delovale urednije i bile lepše. Sve ostalo može da se svede na povremenu negu kremom, kao što se i lice neguje.

Do gustih obrva na prirodan način

 

Nije teško doći do gustih obrva na prirodan način. Naročito ako niste ljubitelji japanskog ili nekog drugog iscrtavanja, poslužite se nekim od naših saveta. Najizazovnije je čekati da obrve porastu. Tada smo nekako očajni i nezadovoljni svojim izgledom. Ipak, to je samo period i zato ga treba prevazići nekim od trikova koje smo vam takođe ponudili.

Napravite ili nabavite neki prirodan serum, kako vam je lakše, i uživajte u lepoti svojih obrva već ovih dana.

 

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *