bebi puder za trepavice
Oči

Bebi puder za trepavice duge i guste poput veštačkih

Da li je bebi puder za trepavice baš ono što vam je potrebno? Evo najnovijeg trika za duge zanosne trepavice. Sigurno ćete ga probati!

Dobrodošli u još jednu neverovatnu priču iz sveta lepote. Danas ću malo o trepavicama. Žene vole značajne poglede ispod dugih trepavica, a muškarci ih prosto obožavaju.

U donjoj trepavici imamo 75-80 dlačica a u gornjoj 90-160 poređanih u 5-6 redova. Životni ciklus svake dlačice je od 4 do 11 meseci.

Zdrave trepavice mogu da narastu nekih 12 milimetara i blago su zakrivljene

A kada, iz 101 razloga, ne posedujemo baš takav jedan par lepezastih trepuški, tu se nešto mora preduzeti. Ženstvenost se mora braniti svim sredstvima.

Veštačke trepavice i nadogradnje tu priskaču u pomoć. 

Međutim, neke strašno snalažljive dame koje ne žele ništa veštačko na sebi, ili bar ne svaki dan, dosetile su se jednostavnog trika kako da trepavice učine gušćim i izražajnijim pomoću običnog bebi pudera.

Zašto žene koriste bebi puder za trepavice?

 

Odgovor je više nego jednostavan. U nekim posebnim prilikama kao što su venčanja ili specijalno važni izlasci isprobamo veštačke trepavice. One su raskošne. Celom licu daju posebnu notu zavodljivosti. Vrlo lako se navadimo na takav izgled i hteli bismo svakodnevno bar malo tog glamura. S druge strane neukusno je nositi veštačke trepavice u kancelariju, na ispit ili slično i nepraktično je.

Bebi puder na trepavicama ima za cilj da ih učini punijim, da im doda volumena i da ih što više približi žljenom glamuroznom izgledu iz posebnih prilika.

 

Drugi čest razlog zbog koga žene posežu za pomagalima kao što je bebi puder su slabe retke trepavice.Neke žene prirodno imaju tanane, retke trepavice za koje je zaista potrebno dosta truda kako bi se bar malo istakle.Druge dame pak pate od istog problema samo ovoga puta nastalog usled preteranog lepljenja veštačkih trepavica i podvrgavanja nadogradnjama.

Oko, rub oka i folikuli iz kojih rastu trepavice su najnežniji deo lica.Hemikalije koje sa njim stupaju u kontakt lako naprave štetu. Uvek će vas stajati dosta više truda dok to popravite.

Ukoliko i sami budete prinuđeni da probate sa bebi puderom evo kako se to radi.

Kako se koristi bebi puder za trepavice

 

Kako biste ovaj beauty trik sprovele kako valja i stekle još zanosniji pogled potreban vam je sledeći pribor:

Prvo uvijte trepavice na jednom oku na način kako to inače činite.Nanesite potom maskaru na trepavice. Sada je vreme da nanesete bebi puder na trepavice. Sipajte malu količinu praha u posudicu koju ste za to odvojili. Umočite aplikator u prah (umesto četkice za šminku odlično vam može poslužiti i aplikator stare maskare koji ste oprali i odvojili za ovu namenu). Nanosite na trepavice pokretom sličnim nanošenju maskare. Potom nanesite bebi puder i sa gornje strane trepavica. Sve vreme pazite da vam čestice pudera ne upadnu u oko.

Nanesite preko bebi pudera drugi sloj maskare na trepavice.Sačekajte da se sve dobro osuši.

Za još jači efekat možete ponoviti postupak puder-maskara dva puta.

Upotrebite još jednom uvijač za trepavice kako biste ih uvili i maksimalno podigli.Naravno, uvijač nije obavezan ukoliko ga inače ne koristite.

Vazelin i bebi puder za trepavice

 

Vazelin je najefikasniji emolijens u svetu nege kože. Sjajno deluje i na trepavice tako što sprečava isušivanje i od njega trepavice rastu duže i brže. Dovoljno je samo namazati trepavice vazelinom kako bi izgledale duže i punije.

 

vazelin u puder za trepavice

 

Najbolje ga je koristiti noću kao vid nege.

U ovoj našoj priči trepavice se mažu vazelinom umesto prvog sloja maskare.Budući masan za njega se bebi puder lako lepi.

Nakon vazelina i bebi pudera završnica je ista-nanosite maskaru i po potrebi uvijate trepavice.

Ovo zvuči kao savršena kombinacija. Sredimo trepavice, postignemo vizuelno bolju punoću i volumen, a vazelin ispod svega toga deluje negujuće čitavog dana.

Ali…ima i druga strana.

Razlozi PROTIV bebi pudera za trepavice

 

Ne znam samo da li vam je promakla moja opaska negde gore da dobro pazite da vam čestice bebi pudera ne upadnu u oko. Isto važi i za vazelin. Koliko god bio negujuć spolja ukoliko dospe u oko peći će vam oko koje će početi da suzi i na kraju će vam se beonjača zacrveneti. Ovo je nadasve neprijatan osećaj, ma kako da ste našminkani na kraju ćete izgledati loše, a nije zdravo ni za oko.

Svaka materija na koju oko odreaguje nekom vrstom iritacije nije dobra da u njega upadne. Zapravo, oku ne prija ni jedno strano telo.

Na video tutorialima to sve izgleda baš savršeno. Niko vam ne kaže da će sigurno bar malo praha završiti u vašem oku da će biti dana kad ćete morati da se umijete pa sve iz početka.

Takođe vam ne kažu da  puder apsorbuje vlagu iz maskare bez koje ova brzo puca i verovatno će početi da se kruni i otpada po vašim podočnjacima.

Verujem da se slažemo da je ovo daleko gora slika od bezizražajnih trepavica.

Drage moje, za sve važne stvari u životu je potrebno strpljenje i posvećenost. Da li to ima veze sa trepavicama? Naravno i to kakve veze.

Vi želite lepe trepavice  sad i odmah. A ja vam kažem da treba da date sebi vremena par nedelja za to vreme ćete se posvećeno i svakodnevno negovati u cilju pospešivanja rasta dužih i gušćih trepavica. Kada strpljivo prođete kroz tu fazu neće više biti potrebe da se posipate bebi puderom.

Kako to da izvedete saznajte iz prve ruke od devojke koja je i sama prošla isti put. Hodajte Aninim utabanim stazama ka lepim trepavicama i obrvama a počnite od njenog poučnog islustva na ovom linku: https://lepolice.com/tanke-trepavice-i-obrve-pretvorila-sam-u-guste/

A evo i one svetlije strane…

Razlozi ZA bebi puder za trepavice

 

Želji za što boljim izgledom se zaista nema šta zameriti. Podržavam i skidam kapu svakoj ženi, devojci koja svaki dan izgleda najbolje što se može postići.

Bebi puder na trepavicama zato dobija jedno ZA jer na duže staze predstavlja manje škodljiv način za postizanje željenog izgleda.

Lepljenje i nadogradnja trepavica podrazumeva prisustvo lepka za trepavice na ivici kapka. Ovaj lepka ma koliko kažu da je neškodljiv upada u folikul dlake. Tu ga svakako ne želimo. Dugotrajnom upotrebom slabi folikul, trepavice rastu tanje, više opadaju i krajnji rezultat je još gore stane od onoga koje smo na početku hteli da popravimo.

Uklanjanje lažnih trepavica takođe prouzrokuje čupanje i opadanje dlačica na ivici očnog kapka. Isto je sa nadogradnjama.

Sve počne prilično bezazleno, a završi se time da više ne možete bez nove i nove nadogradnje jer gotovo potpuno uništite svoje trepavice.

Zato glasamo za bebi puder za trepavice ako on može da zadovolji vašu potrebu za punijim izraženijim trepavicama nalik onim lažnim.

Ovaj i slični trikovi za optičke varke na vašem licu mogu biti dobro prelazno rešenje dok dobrom, posvećenom negom ne uspete da ojačate i progustite svoje trepavice do te mere da možete odbaciti sva lažna pomagala.

Kakve rezultate možete očekivati?

 

Ne očekujte previše od bebi pudera za trepavice. Instagram i druge društvene mreže vas lako mogu zavarati savršenošću svega što vam prikazuju.

U praksi je sve osrednje ili potpuno beskorisno.

Kada uspete da na prvi sloj još vlažne maskare zalepite malo čestica pudera vaše dlačice prosto dobijaju na debljini. Međutim, nikada ne možete naneti besprekorno jednaku količinu duž cele dlake. Po negde će vam ostati grudvice koje morate ukloniti.

Nakon završenog posla i još jednog sloja maskare trepavice izgledaju jače i samim tim gušće. Vaš pogled će biti zanosniji, upečatljiviji.

Nakon izvesnog vremena, bebi puder pokupi vlagu iz maskare. Sasušena maskara puca i kruni se.

Od ovog trika ne očekujte wow izgled kao kada stavite lažne trepavice. Očekujte malo bolji izgled nego inače.

Rok trajanja ovako našminkanih trepavica je svega nekoliko sati. Imajte to na umu pre no što odlučite da primenite trik zvani puder trepavice.

Postoji li bolja solucija za lepe trepavice?

 

Uvek se setim scene iz kultne serije kada on njoj kaže: “Tvoji podočnjaci upiju 3000 Eura za pola godine” . Stvarno, licu posvećujemo mnogo više pažnje, maži, hidriraj, biraj, masiraj… a trepavice najčešće zapostavljamo. Setimo ih se tek kada više nemamo na šta da stavimo maskaru.

 

puder za trepavice

 

Uvek je bolja solucija imati zdrave, guste i dugačke prirodne trepavice nego lepiti veštačke.

Kako se to postiže?

Negom naravno i nežnim postupanjem i sa ovim delom lica.Za dobro zdravlje i još bolji izgled trepavica sledite sledeće korake:

  • Hidrirajte trepavice uljem vitamina E, bademovim ili ricinusovim uljem kako biste im sačuvali mekoću i savitljivost. Ovako se radi na lepoti trepavica ali se i smanjuje rizik njihovog lomljenja i pucanja.
  • Kupite sebi dobar prirodni serum za trepavice.On je namenjen da hrani i jača koren i vlas trepavica i da podstiče njihov rast. Za najbolje rezultate serum nanesite na trepavice i tokom noći ali i ujutru pre stavljanja maskare kako bi dlačice bile zaštićene i negovane tokom celog dana.

Pri izboru svih preparata za negu trepavica i uopšte osetljive regije oko oka birajte samo prirodne preparate kako biste mogućnost iritacije oka sveli na najmanju moguću meru.

  • Napravite pauzu u šminkanju i stavljanju lažnih trepavica. Vašim trepavicama je potreban odmor od slojeva maskare. Tim pre ukoliko primetite da su slabe i proređene. Tada pokušajte da smanjite na najmanju meru sve što odmaže njihovom zdravlju. Dajte sebi slobodne dane od šminkanja bar nedeljom, bar na odmoru. Pokušajte da praktikujete skinimalizam u šminkanju jedno vreme. To može biti i dah osveženja za vaš stil. Možda ćete upoznati novu sebe, opušteniju, slobodniju, sigurniju. Vašim trepavicama će sigurno prijati kao vid oporavka.
  • Pravilno uklanjajte šminku. Veoma je bažno da to uradite kako valja sa što manje štete po trepavice. Koristite specijalizovani preparat za uklanjanje šminke oko očiju i mekani pamučni tufer. Nežno tapkajte i još nežnije pravite pokrete na dole zatvorenih očiju. Nikako ne trljajte grubo u krug bez reda jer tako lomite trepavice. Ukoliko lepite lažne trepavice budite vrlo strpljivi i nežni prilikom uklanjanja istih.Lažne trepavice za višekratnu upotrebu držite uvek besprekorno čistim.
  • Jedite hranu koja pospešuje rast kose. Obično je dovoljno da unesete par izmena u svoju ishranu kako biste nadomestili deficit nutritijenata u vidu važnih vitamina, minerala, proteina i oligoelemenataam i trepavice rasti brže, biće zdravije, jače i manje će opadati.

Bebi puder za trepavice iskustva

 

A evo i par iskustava sa ovim trikom.

Zorana: „Uh pokušala sa ovo jednom. Nije tako jednostavno kao kad se gleda na videu. Uspela sam nekako i trepavice su mi izgledale malo markantnije. Ne sviđa mi se što nisu tako postojane kao kada se samo namažu kvalitetnom maskarom.

Ne bih se odlučila za ovu metodu ako ceo dan ostajem van kuće i imam  naporan dan. Ovo mi je više fora za fotkanje ili kratke izlaske.“

 

 

Suzana: „Probala, odustala na pola, upao mi prah u oko i uspela da prospem puder po toaletnom stolu. Tada sam donela odluku da ću zaista poraditi na prirodnoj nezi trepavica. Bacila sam dva para onih lažnih i kupila ricinusovo ulje i serum za trepavice.“

Ne znam kako vi, ali ja na temu lepote gledam ovako:

Postoje dva puta:

1.Skrivaćete nedostatke idući iz trika u trik koji, kao fol, popravljaju izgled a zapravo maskiraju sve što nije kako treba. Trikovi nikada neće učiniti da imate blistav ten, savršene trepavice i senzualne usne. Trikovi ne neguju oni su pa…samo trikovi.

2.Dobra prirodna, posvećena nega popravlja ono šta je nedovoljno dobro tako da vam trikovi nisu više potrebni.

Ovaj drugi put zahteva malo truda svaki dan. Ipak, zar nije nega onaj neophodni začin koji život žene čini lepšim?

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *