rešenje za bubuljice
Bubuljice

Zbogom bubuljice! NAUKA kaže da ovo POMAŽE!

Ponuda preparata koji uklanjaju akne i bubuljice je sve veća. Kako to da onda bubuljice i dalje opstaju i zašto su i dalje najčešći kožni problem? Šta je rešenje? Konačno, evo odgovora!

Nema osobe koja se makar jednom nije suočila sa bubuljicama. Neki se sa njima suočavaju godinama i uvek izvuku deblji kraj.

U čemu je uopšte problem?

Većina kozmetičkih sredstava namenjenih aknama uglavnom se oslanja na jedan aktivni sastojak koji treba da učini čuda.

U najvećem broju slučajeva, zadatak tog sastojka je da smanju masnoću lica i na taj način smanji uslove za nastanak bubuljice.

Pazite sad!

Hajde da prvo objasnimo kratko sledeće…

Bubuljice ZAPRAVO nastaju ovako!

 

U većini slučajeva, površinske bubuljice nastaju kada se u porama (sitni otvori na našoj koži) nakupi sebum (odnosno masnoća), mrtve ćelije kože i prljavština.

nastanak bubuljice

Uzrok viška sebuma može biti svašta, ali ishod može da bude dvojak:

 • Dobijete mitisere koji su crni, ružni i narušavaju izgled lica
 • Ako se na sve to nakalemi i neka bakterij, dobijete upaljene bubuljice.

Nije retkost ni da se na licima vidi i kombinacija ova dva ishoda: mitiseri prošarani crvenim, upaljenim bubuljicama sa gnojem ili bez njega.

No, bubuljice nekad mogu biti i potkožne. Pojačano lučenje masnoće je i dalje bitan uzrok, samo što u ovom slučaja upala nastaje u dubljim slojevima kože.

Zašto ovo pričamo?

Zato jer nije dovoljno nabaviti nešto što pomaže da bubuljice zarastu, ako to ne utiče na ono što ih stvara.

Zato jer nije dovoljno nabaviti nešto što će smanjiti masnoću lica, ako to ne utiče na bakterije koje stvaraju akne

Shvatate poentu.

Da borba sa aknama ne bi bila uzaludna – potrebno je nešto što se u isto vreme bavi i uzrocima i posledicama.

Ne jedan magičan sastojak, NEGO POSEBNA EFIKASNA FORMULA KOJA BRIŠE AKNE.

Takvu jednu formulu ljudi nabavljaju na sajtu: www.ovotaris.com/aknolin

Evo i dokaza da radi.

Jana je pre izvesnog vremena nabavila jednu za sebe. Skeptična, jer ništa pre toga nije pomagalo, počela je da je koristi.

Nakon nedelju dana, rezultat joj se dopao. Bubuljica je bilo sve manje i manje.

Nakon mesec dana, bila je zapanjena! Sve njene akne su nestale!

Ali ne samo to! Nisu ostali ni tragovi na licu u vidu fleka, ožiljaka i njena koža više nije bila masna.

-pre-i-posle aknolina

 

U čemu je štos?

Nauka kaže da ovo pomaže!

 

U suštini, da bi borba sa bubuljicama bila uspešna, potreban je tretman koji:

 • Dovodi lučenje sebuma u normalu
 • Sužava pore
 • Smanjuje upale i crvenilo
 • Deluje na bakterije
 • Ubrzava zaceljivanje kože
 • Jača strukturu kože i sprečava nastanak ožiljaka i fleka od bubuljica

A sve to ima Aknolin tretman. Ovaj preparat ima pregršt prirodnih sastojaka i svaki na svoj način deluje na bubuljice.

 • Piknogenol je ekstrakt koji se dobija iz smole primorskog bora. Studije su potvrdile da rastvor od 0,5% piknogenola kod 75% ispitanika sa aknama dovodi do poboljšanja izgleda kože , a 5% ispitanika prijavilo je dramatično poboljšanje. Aknolin zato ima ovaj sastojak i u losionu i gelu.(1)
 • Ekstrakt  tamarinda deluje dvostruko povoljno. Istraživanja su pokazala da topikalna primena značajno smanjuje stvaranje masnoće, čime se smanjuju uslovi za formiranje bubuljica. Ali ne samo to, nego sprečava gomilanje melanina u koži , usled čega smanjuje verovatnoću od pojave tamnih fleka posle bubuljica. (2)
 • Šafarnika ima antimikrobno dejstvo i deluje protiv bakterija koje stvarju akne.Kada su bakterije u pitanju, obično se za borbu sa njima prepisuje neki antibiotik. To je super kada su jake upale u pitanju. Međutim, oni se ne smeju neograničeno koristiti. Šafranika je odlična alternativa jer je pokazala sjajne rezultate i značajno poboljšanje izgleda aknozne kože nakon upotrebe. Pritom se može koristiti svakodnevno. (3)
 • Ulje čajevca je neprikosnoveno kada je potrebna prirodna borba protiv bubuljica. Ono deluje moćno protiv bakterija, ali i protiv gljivica koje takođe u nekim slučajevima mogu biti uzročnik specifičnih akni. Kako je ovo ulje koncentrovano i jako, obično se koristi rastvoreno – a idelano kao deo jedne ovako super moćne formule protiv bubuljica (4)
 • Ekstrakt kore hrasta je sastojak bogat taninima. To su jedinjenja koja deluju kao adstrigenti. Da vas ne zbunjemo, to u ovom znači da sužvaju pore. Ovo direktno smanjuje šanse da se u porama nakupe nepoželjni sastojci koji stvaraju bubuljice. Osim toga, koža sa užim porama deluje glatko i ujednačeno na prvi pogled. (5)

A da nakon svega ovoga lice ne bi ostalo isušeno, potrebni su i negujući sastojci koji vraćaju koži hidriranost, mekoću, glatkoću i neophodnu masnoću.

Ovo je jako bitno, jer ako je koža mnogo isušena, lojne žlezde se aktiviraju i proizvode dodatnu masnoću. Upravo tu je razlog zašto mnogi preparati protiv akni ne uspevaju da reše problem bubuljica na duže staze, nego samo privremeno.

Zato Aknolin formulu čine još i ulje pamuka, alantoin, aloe vera, diglicerin.

Marija je shvatila da je baš ovo što njenoj koži treba. I bila je u pravu. Rešila se bubuljica, masne kože, mitisera, a nema mi fleka od akni. Presrećna je zbog toga. Rezultati su je oborili s nogu.

pre i posle akne 1

 

Rešenje protiv bubuljica KONAČNO više NIJE TAJNA! Samo, formula nije tako jednostavna kao što se mislilo. Ona je malo složenija, jer deluje na sve aspekte problema bubuljica – od uzroka do posledica.

No, srećom, o formulama ima ko da brine. Nama je važno da je primena jednostavna i da daje rezultate, zar ne?

Recite i vi „zbogom bubuljice“! Zauvek ! Nabavite tu čarobnu formulu koja pomaže na sajtu: www.ovotaris.com/aknolin

 

Istraživanja:

(1) https://www.pycnogenol.com/fileadmin/pdf/Application_brochures/pycnogenol_topical_skin_care_2019_ENG_191

(2) https://www.researchgate.net/publication/274389486_Skin_Lightening_and_Sebum_Control_Efficacy_of_a_Cosmetic_Emulsion_Containing_Extract_of_Tamarind_Seeds_on_Asian_Skin_Type

(3) https://www.researchgate.net/publication/276014035_Efficacy_of_Safflower_on_the_Acne_Skin_and_Its_Application_for_Facial_Cleansing_Biomedical_Material

(4) https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17314442/

(5) https://www.mdpi.com/1422-0067/16/4/6978

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *