maskara za obrve upotreba
Oči

Da li vam je potrebna maskara za obrve?

Da li je maskara za obrve neophodnost kao maskara za trepavice? Čemu služi? Koja je najbolja? Na sva pitanja nudimo vam odgovore.

Čemu služi maskara za obrve?

 

Hajde odmah da počnemo sa pitanjima koja smo i na početku postavili. Maskara za obrve ima višestruku namenu. Naime, kao i maskara za trepavice, ona obrvama daje boju. To automatski znači da ih progušćuje. Kada je dlaka deblja usled nanosa boje, ona daje punoću obrvi. Zato je veoma korisno koristiti maskaru. Naravno, nije svejedno koja je boja u pitanju, o tome se vodi računa.

Maskara daje oblik obrvi, zato što njome može da se podigne obrva i da se promeni onako kako vi želite. Na kraju je tu i efekat podizanja dlačica na gore, što je sada popularan trend. Ujedno, to daje prirodnost obrvi.

Trend prirodnih obrva, koje su svakako sređene, ali na prirodan način, vratio se u modu. Dugo vremena su bile popularne tanke ili baš sređene obrve, koje su bile kao rukom napisane.

Da li su maskara za obrve i trepavice isto?

 

Još jedno pitanje koje smo otvorili u uvodu je i to da li su maskara za obrve i trepavice isto.

Odgovor je negativan.

najbolja maskara za obrve

Naravno da ove dve maskare ne mogu biti isto. Prvenstveno, ne koriste se u iste svrhe. Trepavice i obrve ipak nisu isti deo tela. Moramo odmah da napomenemo da je namena u mnogome slična.

Kada koristimo maskaru za trepavice, potrebno je da ona bude što tamnija, kako bi trepavice vizuelno učinila gušćim.

Pri tom, i efekat podizanja trepavica je svakako veoma važno postići. Maskara mora da izdigne trepavice, što ih takođe čini vizuelno uočljivijim. Na kraju, veoma je važno da se ona ne preslikava na kapke i na podočnjake, dakle, da bude postojana, u suprotnom lice deluje prljavo i ona gubi svoju ulogu.

Maskara za obrve nikako ne bi trebalo da bude ista jer kao prvo toliko crne obrve niko ne želi. Čak i ako je makara za trepavice braon boje, takođe ne bi odgovarala za obrve jer obrve traže svoju nijansu. Ona je takođe mnogo gušća od maskare za obrve, tako da bi stvorila utisak neprirodnosti.

Maskara za obrve treba da je prozračna i malo obojena, kako bi obrve samo malo bile naglašene.

Neki posežu i za farbanjem obrva, a onda koriste providnu maskaru ta obrve, samo kako bi ih oblikovali i nakostrešili. Jedino u ovom slučaju bi mogla da posluži i maskara za trepavice, ako je providna.

Kako se bira maskara za obrve?

 

Izbor maskare za obrve nije lak, kao uostalom ni olovke za obrve. Velika je verovatnoća da ćete kupiti u prvom trenutku pogrešnu nijansu, ali će neka sledeća varijanta biti bolje odabrana. Naime, ne možemo uvek da znamo, a da nismo probali, da li će maskara biti pogodna baš za naše lice, po boji.

Sa senkom za obrve malo je lakša varijanta, jer uglavnom dolaze po tri ili četiri nijanse u pakovanju. Jedna će se pogoditi dobrom ili, jednostavno, pomešate ih i iznijansirate, dobijete ono što vam je potrebno.

Kada kupujete maskaru za obrve, uvek gledate da ona bude približna boji vaših prirodnih obrva.

To, naravno, nije uvek lako. Ciljajte na prirodnije, zagasitije nijanse. Uglavnom su obrve neka nijansa braon boje. Naravno, ako je neko izrazito crn, one su crne.

Obrve možete uklapati i sa bojom kose. Zapravo, obrve mogu biti za nijansu tamnije od kose. Ali, samo za nijansu. Sve izvan toga deluje napadno. Rizikujete da izgledate strogo. Kod plavuša, lepo će leći neka svetla braon, dok brinete i vatrene crvenokose mogu da se odluče za klasične braon nijanse. Čak i crnke ne bi trebalo da biraju najcrnju maksaru za obrve, nego neku koja će lice učiniti mekšim.

Kako se koristi maskara za obrve?

 

Prvo, da se razumemo, da bismo koristili maskaru za obrve, moramo imati svoje prorodne obrve, to je veoma važno naglasiti. U modi je prirodnost, zato bi obrve trebalo da budu malo puštene, da izrastu i da se proguste. Eventualno treba pincetom otkloniti viškove i malo ih skratiti.

Ako puštanje ne ide dobro samo od sebe, onda se treba potpomognuti nekim sredstvom koje će podstaći rast. U tom izboru vam može pomoći naša čitateljka Ana. I sama je imala problema sa nekada modernim prečupavanjem, posle koga obrve nisu htele da rastu. Ona je otkrila fenomenalno prirodno sredstvo koje je pospešilo rast dlaka kako na obrvama, tako u kada su u pitanju trepavice. Zaista fantastično, zar ne? Verovatno želite da saznate sve iz prve ruke, zato evo linka: https://lepolice.com/tanke-trepavice-i-obrve-pretvorila-sam-u-guste/

Kada su dlačice tu, potrebno ih je lepo iščešljati češljićem, na gore. Zatim je potrebno uzeti maskaru, koja ima sličnu četkicu kao i ona za trepavice i povući lagano na gore. One će se podići i biće obojene. Ponovite češljanje, dok ne budete zadovoljni time kako izgledaju. Viškove maskare skinite maramicom, ako ih ima, i spremni ste.

Maskara ili iscrtavanje obrva?

 

Na ovo pitanje odgovor i nije toliko težak jer su ovo potpuno dva različita poimanja toga kako obrve treba da izgledaju.

 

 

Malo-malo kad se pomenu obrve, mi pominjemo i neke trendove koji idu uz njih. U proteklom pasusu bilo je reči o onim tanušnim sa početka i tokom devedesetih, a nešto kasnije, kada su dvehiljadite uzele maha, u modi su bile takozvane „veštačke obrve”. Morale su da budu savršeno iscrtane, savršenog oblika, neki bi se sad našalili, pa rekli krem bananica.

Tako je i došlo do mode zvane japansko iscrtavanje. Tehnike su se menjale, sada su nekako, kada su u pitanju iscrtavanja, najpopularnije puder obrve. A proteklih nekoliko godina taj trend ulickanosti smenile su jako debele i čupave obrve. Malo po malo, pa se trend protegao do dlačica podignutih potpuno uvis, pa se od lash lifta, podizanja trepavica, došlo do brow lifta. I sve to u kratkom roku.

To nikako ne mora da znači da neko treba slepo da prati trendove. Pojedine žene se odlučuju da budu svoje, svesne da „ne stoji svima sve”. I bravo na toj hrabrosti!

Zbog toga, odgovor na pitanje: „Da li maskara ili iscrtavanje?“ zavisi isključivo od afiniteta i ukusa osobe koja nosi obrve. Ukoliko volite da „sve bude pod konac” ili nikako, čak ni serumima ne možete da oporavite svoje prirodne dlačice obrva, onda je za vas neka od tehnika iscrtavanja. Ona olakšava posao svakodnevnog doterivanja.

Ukoliko, pak, volite prirodnost, zagovarate natural look, volite prirodne preparate koji mogu pospešiti rast i volite da se svakoga dana pobrinete o svom izgledu, onda je za vas maskara: Svakog dana ćete moći da osmišljavate novi izgled i uživaćete u tome.

Najbolja maskara za obrve

 

Imamo spisak maskara za obrve za koje mislimo da zavređuju pažnju. Preporučujemo da, ako razmišljate o kupovini, napravite izbor upravo ovde, među ovima koje ćete sad upoznati.

 

maskara za obrve

Rimmel

 

Poznata marka Rimmel ima u svojoj ponudi i maskaru za obrve. O njoj kažu da je postojana, sredstva za skidanje šminke, odnosno, do umivanja. Veoma važna stvar je i da ne pravi grudvice. Veoma lepo prianja za obrve i daje im punoću. Možete pronaći nekoliko nijansi ove maskare, sve su u braon boji. Cena zavisi od prodajnog mesta i kreće se oko 600 rsd.

Max factor brow revival brown

 

Za ovu maskaru poznati proizvođač kaže da u sebi ima ulja i vitamin E, što svakako dobro utiče na negovanje dlačica. Mini četka olakšava raščešljavanje, maskara progušćuje obrve i ne razmazuje se.

Veoma se brzo suši, što je jedna od velikih prednosti, veoma je dugotrajna. Traje čitavog dana, a i duže, ako je ne skinete, što vam ne preporučujemo ih higijenskih razloga. Cena se kreće oko 1200 rsd, zavisi u kojoj trgovini je pronađete.

Essence make me brow gel maskara za obrve

 

Ovu maskaru naivaju 3 u 1 jer boji obrve, čini ih gušćima i daje im oblik. Obojena je, boja je braonkasta, a sastoji se iz finih čestica koje lepo prijanjaju za obrve, tako da nema veštačkog izgleda koji nije estetski lep. Ova maskara za obrve spada među ekonomičnije koje ćemo navesti. Cena se kreće oko 350 rsd.

Catrice volume & lift vodootporna maskara za obrve

 

Dobro je kada je maskara za obrve vodootporna jer nikada ne znate kakve će biti vremenske prilike, kiša ili velika vrućina. Postoje braon i providna verzija ove maskare. Važno je napomenuti da na obrve ne deluje kao gel, već kao vosak.

Braon verzija napravljena je od pirinčanog voska, glicerina i suncokretovog ulja, a prozirna verzija ima još i biotin, glicerin i ureu. To su negujući sastojci od kojih će dlačice i posle skidanja maskare izgledati lepo. Cena se kreće oko 450 rsd.

L’Oreal Paris Unbelieva Brow maskara za obrve

 

Za ovu maskaru proizvođač kaže da se neće skidati dva dana, toliko je postojana. Iako nas ove reklame privuku i deluju omamljujuće na nas, ne bi zaista trebalo ne skidati maskaru za obrve preko noći. Prisustvo bilo kakve šminke na licu nije poželjno.

Boji obrve, daje im oblik, gelaste je strukture, što znači da se lepo osuši na obrvama i nema pomeranja. Cena je oko 1700 rds.

Control Freak NYX Professional maskara za obrve

 

Jedna od hvaljenijih, a pri tom sa pristojnom cenom je i NYX proizvod. Pre svega je naglašeno da nema bojazni od bilo kakve iritacije kože, budući da je predeo oko obrva zaista veoma osetljiv. Takođe, formula  bez grudvica, omogućava savršeno prianjanje i daje fantastičan oblik.

Možemo reči i da je ovo jedna od najhvaljenijih maskara za obrve kada su u pitanju profesionalni šminkeri, što nije zanemarljivo, budući da njima svakakvi proizvodi prolaze kroz ruke. Može se nabaviti po povoljnoj ceni od oko 850 rsd.

Oriflame maskara za obrve

 

Može se nabaviti u katalogu ovog brenda. Njena četkica je veoma mala i specifična, tako da bi trebalo prvo da proverite da li bi vam odgovarala, ako planirate da je kupite. Ima tri nijanse, što je dobro jer možete proceniti koja je vaša.

U sastavu ima hranljivo ulje avokada, a cena se kreće oko 400 rsd.

Aura Brow maskara za obrve

 

Za ovu maskaru važi što i za prethodne. Brend veoma rasprostranjen i lako se nabavlja. Ima više nijansi, pa možete odlučiti. Dugotrajna, ne mrlja se i fino popunjava prazna mesta. Možete je nabaviti po ceni od oko 800 rsd.

To bi bio naš izbor!

Cena  gde kupiti maskaru za obrve?

 

Maskaru za obrve možete doslovno nači na svakom koraku: u parfimerijama, drogerijama, malo bolje opremljenim apotekama, u katalozima, na internetu, zaista svuda.

Cena zavisi od toga za koji se brend odlučite. Znate sigurno da ponekad ne plaćate kvalitet proizvoda nego pakovanje, veoma često i ime onoga čiji je brend. Kreću se u rasponu od 300 do 2000 rsd.

Iskustva sa maskarama za obrve

 

Dosta naših čitateljki već je isprobalo različite maskare za obrve. Bile su tako dobre da sa nama podele svoje impresije.

Lana

„Obožavam maskaru za obrve. Nemam poseban brend koji kupujem. Samo mi je važno da je uvek imam pri ruci jer volim da podignem dlačice na gore.“

 

Mirela

„Uradila sam japansko iscrtavanje i zaista sam zadovoljna time što ne moram svakog dana da korostim maskaru za obrve i olovku. Pre su bile moja svakodnevna rutina. Zamislite kad žurim? Baš sam bila pod stresom. Ovako je opuštenije.“

Sandra

„Maskare su moja svakodnevna rutina, i za trepavice i za obrve. Volim da ih pustim, mažem jedan fantastičan serum za rast. Onda ih čak i ne čupam, pustim da skroz budu prirodne i tako ih maskarom koja ima neku blagu boju, začešljavam na gore. Moja omiljena svakodnevna zanimacija.“

Tina

„Koristim i ja maskaru za obrve, ali ne svakog dana. Imam i vosak i olovke. Moram reći da je pravi izazov bio kupiti odgovarajuću nijansu. Nekako mi je sve to izgledalo neprirodno. Otkriću vam kako sam uspela? Probala kod raznih drugarica i shvalita koja mi najviše odgovara. Eto, sada je stalno imam u neseseru.“

Nadamo se da su ova iskustva, kao i čitava naša priča, bili korisni kada je izbor i uopšte odluka o kupovini maskare za obrve u pitanju. Ko voli prirodan izgled, sopstvene obrve, bez docrtavanja, tetoviranja i takve vrste popunjavanja, svakako treba da je isproba. Spada u povoljnije proizvode i jedino što rizikujete, to je da imate savršene obrve sa jako malo truda.

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *